clarut scrie:
asta cam asa e...sunt de acord cu tine in general, insa cand e vorba de medicii din Romania sunt putin mai intelegatoare pt ca nu exista niciun fel de respect fata de meseria asta din pct de vedere al remunerarii. in plus, nu cred ca se pot compara studiile de medicina cu altele. dc vrei sa fii medic, pana la 30 de ani tb sa studiezi si nu prea ai cum sa muncesti in paralel ca sa te intretii. eu cred ca e un cerc vicios, desi muncesc mult si multi au o responsabilitate enorma, sunt platiti prost si nu au pur si simplu cum sa supravietuiasca fara spaga. aia care nu vor sa ia, pleaca...dar nu cred ca ar trebui sa ceara. si sa se comporte in fctie de cat sau daca ai dat.
te inteleg si pe tine ca te-ai amarat la cate ai vazut si-ai trait...dar eu uneori ma intreb dc o sa mai avem medici care sa lucreze la spitalele de stat din Ro la ritmul in care pleaca...
ps: am vazut ce-ai scris despre asistente. chestia asta am observat-o si eu. iau fara nicio pb. nu cred ca sunt toate la fel insa eu pe alea cu care am avut de-a face in cta le consideri niste nenorocite. chiar dc luau bani, n-o ajutau pe bunica-mea decat dc stateam acolo. niste tate care vorbeau si fumau langa salonul post operatoriu...
Exact la asta ma refer si eu , Clarut.E greu pana la 30 de ani sa nu ai nici un venit.Noi pana atunci , poate avem casa, masina si strictul necesar.Dar ei invata toata viata daca vor sa se perfectioneze.Si...nu e tot una sa faci 4 ani de facultate sau 10.
Am multi prieteni medici....unii corecti...unii....mai putin.Daca stau sa povestesc cu ei, incerc sa le inteleg punctul de vedere si sa nu ii condamn ca au dulapurile pline de cafea siciocolata si aduc acaas dublul salariului pe care il castiga.Dar.......ii stiu de pe bancile facultatii.Si stiu cat au tras si cate luni , ani au invatat.si inca mai invata.
Prietena mea cea mai buna e medic.Dar studiaza morfopatologia.Si avea salariul de rezident 2700 de lei , pt ca are o gramada de sporuri.E un caz special.Plus ca lucreaza la 2 cabinete particulare , si are o fetita de 3 ani, pe care o vede....cand nu invata seara.E trist, dar nu au viata usoara daca privesti lucrurile din interior.De-asta spun....ca in multe cazuri e infect sistemul nu oamenii si eu ii condamn doar pe cei care deschid buzunarul sa incapa mai bine plicurile.Nu pe cei care te trateaza la fel indiferent daca ai bani sau nu.