Ultima vizită a fost: Acum este 04 Iul 2025, 18:28

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 117  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 9
MesajScris: 06 Sep 2011, 12:32 
Diva

Anca eu ma repet,fa cum simti tu si cum iti place tie,mai mult te zapacim aici fiecare cu parerile noastre...noi femeile suntem diferite,avem gusturi diferite,ne imbracam diferit!!!
Tu fa cum iti place tie si asa vei fi multumita si sunt sigura ca si foarte frumoasa.M-am zapacit eu de atata fucsia,albastru,galben si alte nebunii de culori vehiculate pe aici :wacko: :wacko: :wacko:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 12:47 
Diva

clarut scrie:
anca, eu ma gandesc ca s-ar asorta niste pantofi albastri. adica sandale sau pantofi decupati. albastru asta tare care se poarta acum. la coca zaboloteanu ai incercat? dureaza cam 2 saptamani sa-ti faca si-ti alegi tu modelul, culoarea, tipul de toc etc..

super frumosi sunt pantofii.Cred ca imi fac si eu aici pantofii pt nunta din 24 septembrie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 12:55 
Diva

SimoBobo scrie:
Nu nu nu,nu sunt de acord cu asa ceva,toti facem ani de scoala,toti avem salarii mizerabile,toti muncim da?Ce-ar fi fost sa mi se para mie normal ca la fostul meu loc de munca sa primesc "spaga",atentii,bani spuneti-le cum vreti,ca sa-mi fac treaba???Si slava Domnului am muncit 4 ani si am reprezentat 7 departamente si mi-am facut treaba al dracului de bine si cate 10,12 ore pe zi(asta la fostul loc de munca,ca am carte de munca de la 19 ani)
Sunt foarte inversunata pe treaba asta pentru ca am dat atatea plicuri si atatea"spagi"si am vazut atata nesimtire incat m-am scarbit pentru toata viata!!!

asta cam asa e...sunt de acord cu tine in general, insa cand e vorba de medicii din Romania sunt putin mai intelegatoare pt ca nu exista niciun fel de respect fata de meseria asta din pct de vedere al remunerarii. in plus, nu cred ca se pot compara studiile de medicina cu altele. dc vrei sa fii medic, pana la 30 de ani tb sa studiezi si nu prea ai cum sa muncesti in paralel ca sa te intretii. eu cred ca e un cerc vicios, desi muncesc mult si multi au o responsabilitate enorma, sunt platiti prost si nu au pur si simplu cum sa supravietuiasca fara spaga. aia care nu vor sa ia, pleaca...dar nu cred ca ar trebui sa ceara. si sa se comporte in fctie de cat sau daca ai dat.

te inteleg si pe tine ca te-ai amarat la cate ai vazut si-ai trait...dar eu uneori ma intreb dc o sa mai avem medici care sa lucreze la spitalele de stat din Ro la ritmul in care pleaca...

ps: am vazut ce-ai scris despre asistente. chestia asta am observat-o si eu. iau fara nicio pb. nu cred ca sunt toate la fel insa eu pe alea cu care am avut de-a face in cta le consideri niste nenorocite. chiar dc luau bani, n-o ajutau pe bunica-mea decat dc stateam acolo. niste tate care vorbeau si fumau langa salonul post operatoriu...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 13:08 
Diva

clarut scrie:
asta cam asa e...sunt de acord cu tine in general, insa cand e vorba de medicii din Romania sunt putin mai intelegatoare pt ca nu exista niciun fel de respect fata de meseria asta din pct de vedere al remunerarii. in plus, nu cred ca se pot compara studiile de medicina cu altele. dc vrei sa fii medic, pana la 30 de ani tb sa studiezi si nu prea ai cum sa muncesti in paralel ca sa te intretii. eu cred ca e un cerc vicios, desi muncesc mult si multi au o responsabilitate enorma, sunt platiti prost si nu au pur si simplu cum sa supravietuiasca fara spaga. aia care nu vor sa ia, pleaca...dar nu cred ca ar trebui sa ceara. si sa se comporte in fctie de cat sau daca ai dat.

te inteleg si pe tine ca te-ai amarat la cate ai vazut si-ai trait...dar eu uneori ma intreb dc o sa mai avem medici care sa lucreze la spitalele de stat din Ro la ritmul in care pleaca...

ps: am vazut ce-ai scris despre asistente. chestia asta am observat-o si eu. iau fara nicio pb. nu cred ca sunt toate la fel insa eu pe alea cu care am avut de-a face in cta le consideri niste nenorocite. chiar dc luau bani, n-o ajutau pe bunica-mea decat dc stateam acolo. niste tate care vorbeau si fumau langa salonul post operatoriu...

Exact la asta ma refer si eu , Clarut.E greu pana la 30 de ani sa nu ai nici un venit.Noi pana atunci , poate avem casa, masina si strictul necesar.Dar ei invata toata viata daca vor sa se perfectioneze.Si...nu e tot una sa faci 4 ani de facultate sau 10.
Am multi prieteni medici....unii corecti...unii....mai putin.Daca stau sa povestesc cu ei, incerc sa le inteleg punctul de vedere si sa nu ii condamn ca au dulapurile pline de cafea siciocolata si aduc acaas dublul salariului pe care il castiga.Dar.......ii stiu de pe bancile facultatii.Si stiu cat au tras si cate luni , ani au invatat.si inca mai invata.
Prietena mea cea mai buna e medic.Dar studiaza morfopatologia.Si avea salariul de rezident 2700 de lei , pt ca are o gramada de sporuri.E un caz special.Plus ca lucreaza la 2 cabinete particulare , si are o fetita de 3 ani, pe care o vede....cand nu invata seara.E trist, dar nu au viata usoara daca privesti lucrurile din interior.De-asta spun....ca in multe cazuri e infect sistemul nu oamenii si eu ii condamn doar pe cei care deschid buzunarul sa incapa mai bine plicurile.Nu pe cei care te trateaza la fel indiferent daca ai bani sau nu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 15:43 
Diva

laura_sandu scrie:
super frumosi sunt pantofii.Cred ca imi fac si eu aici pantofii pt nunta din 24 septembrie.

daaa. si-mi place ca poti sa combini tu orice material si model cu tocul pe care ti-l doresti. eu altfel imi gasesc greu pantofi cu toc de 5 si care sa nu fie de babaciune...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 15:45 
Diva

laura_sandu scrie:

Exact la asta ma refer si eu , Clarut.E greu pana la 30 de ani sa nu ai nici un venit.Noi pana atunci , poate avem casa, masina si strictul necesar.Dar ei invata toata viata daca vor sa se perfectioneze.Si...nu e tot una sa faci 4 ani de facultate sau 10.
Am multi prieteni medici....unii corecti...unii....mai putin.Daca stau sa povestesc cu ei, incerc sa le inteleg punctul de vedere si sa nu ii condamn ca au dulapurile pline de cafea siciocolata si aduc acaas dublul salariului pe care il castiga.Dar.......ii stiu de pe bancile facultatii.Si stiu cat au tras si cate luni , ani au invatat.si inca mai invata.
Prietena mea cea mai buna e medic.Dar studiaza morfopatologia.Si avea salariul de rezident 2700 de lei , pt ca are o gramada de sporuri.E un caz special.Plus ca lucreaza la 2 cabinete particulare , si are o fetita de 3 ani, pe care o vede....cand nu invata seara.E trist, dar nu au viata usoara daca privesti lucrurile din interior.De-asta spun....ca in multe cazuri e infect sistemul nu oamenii si eu ii condamn doar pe cei care deschid buzunarul sa incapa mai bine plicurile.Nu pe cei care te trateaza la fel indiferent daca ai bani sau nu.

da...trist oricum la noi. si cu, si fara spaga...
ma uit la dr de aici ceconditii de munca au si cat castiga. in anumite cazuri (de ex dc alegi sa stai singur in camera) medicul chirurg si anestezistul isi pot modifica onorariile cu pana la 400%. si bineinteles, toti o fac!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 15:51 
Diva

clarut scrie:
daaa. si-mi place ca poti sa combini tu orice material si model cu tocul pe care ti-l doresti. eu altfel imi gasesc greu pantofi cu toc de 5 si care sa nu fie de babaciune...

da, am gasit azi o firma aici mai aproape de mine care mi-i face in 7 zile si pot combina cum vreau, doar ca eu ii vreau mov, nu albastri si cu toc de 10

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 15:51 
Diva

e baietel Alina...David Alexander :) i-am interzis la adi sa se mai schimbe :)

cum in noiembrie Alina daca due date-ul meu e 10 dec si tu esti numai cu 3 zile inaintea mea?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 15:55 
Diva

Ayrun scrie:

da, am gasit azi o firma aici mai aproape de mine care mi-i face in 7 zile si pot combina cum vreau, doar ca eu ii vreau mov, nu albastri si cu toc de 10

La ce pret?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 16:02 
Diva

ii trist cu sistemul medical in Rom...si ai dreptate in parte Laura...pt ca multi dintre ei se orienteaza spre meseria asta tocmai pt ca se asteapta la spagi si stiu cat vor castiga nu pt ca au o pasiune pt meseria asta si vor sa o faca cu suflet...aici am eu o problema...iar despre asistente...nici nu mai vb...is mai rele decat doctorii...nici aici o parte din asistente nu castiga f mult dar pt asta, in toata interactiunea mea cu sistemul medical, n-am vazut UNA care sa nu se poarte cu noi frumos, nici o exceptie...doctorii intr-adevar castiga f bine, dar asistentele castiga in functie de cata pregatire au...si treptele de jos nu castiga extraordinar...doar cele de sus, chiar de sub doctori...

ar trebui sistemul de asigurari sa fie pus la punct si sa fie platiti in felul asta...ei sa isi fixeze onorariile in functie de ce fel de boala trateaza...nu sa fie platiti salar fix...si atunci poate poate s-ar schimba un pic lucrurile

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 16:05 
Diva

laura_sandu scrie:

La ce pret?

intre 1.5 mil si 2 mil, in functie de toc, material si calapod

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 16:40 
Diva

din pacate sistemul medical e infect in Romania. Insa mai sunt si doctori, cum am intalnit la Cluj si la Elias, in Bucuresti care au refuzat banii spunand ca sa ne tinem banii ca si asa tratamentul e foarte scump. Toata lauda pentru acesti medici, pt restul :wokno:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 16:51 
Diva

Bamba scrie:
e baietel Alina...David Alexander :) i-am interzis la adi sa se mai schimbe :)

cum in noiembrie Alina daca due date-ul meu e 10 dec si tu esti numai cu 3 zile inaintea mea?

vai ce frumos nume Gabi.....David Alexander.....imi place tare tare mult.....fetelor a-ti ales nume superbe ptr bebelusi vostri :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 16:56 
Diva

Simo cum a fost azi ptr bubi la gradi? e mai bine?
fetelor eu am fost azi sa vad baietelul unei prietene,are doar 3 saptamani,Doamne ce micutz,parca am si uitat ca si Veronique a mea a fost asa micutza
ffff geloasa a fost Veronique cand l-am luat pe Alessandro in brate,a stat numai langa mine si ii punea manutza pe fata sau pe caputz :lol: .....zici ca nu inteleg,de unde.....m-a socat

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 17:02 
Diva

elyt1000 scrie:
Simo cum a fost azi ptr bubi la gradi? e mai bine?
fetelor eu am fost azi sa vad baietelul unei prietene,are doar 3 saptamani,Doamne ce micutz,parca am si uitat ca si Veronique a mea a fost asa micutza
ffff geloasa a fost Veronique cand l-am luat pe Alessandro in brate,a stat numai langa mine si ii punea manutza pe fata sau pe caputz :lol: .....zici ca nu inteleg,de unde.....m-a socat

astia mici intelg mai mult decat credem noi ca inteleg

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 17:39 
Diva

Bamba scrie:
ar trebui sistemul de asigurari sa fie pus la punct si sa fie platiti in felul asta...ei sa isi fixeze onorariile in functie de ce fel de boala trateaza...nu sa fie platiti salar fix...si atunci poate poate s-ar schimba un pic lucrurile

da, asta e clar. in teorie, sistemul medical dn Ro e perfect. tu iti platesti taxele si ai asigurare medicala completa. :) pacat ca nu functioneaza.

ma intreb si eu de ce nu e si la noi ca in franta sau belgia. tu platesti consultatia, operatia, medicamentele si pe urma asigurarea iti ramburseaza un procent. probabil ca ar fi mai multa birocratia dar toate serviciile ar fi facturate clientilor. drept pt care ar exista mai putina frauda. ah si dc vrei acoperire procentuala mai mare mai platesti o taxa. in felul asta asiguratorul mai primeste niste bani...pp ca sistemul e mai complicat decat pare dar oamenii astia au spitale si servicii mai bune. deci, cumva functioneaza :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 17:43 
Diva

mi-am terminat treaba pe ziua de azi, de fapt am terminat un proiect si sunt f incantata :D imi place cand am proiecte pe termen lung si nu ma streseaza nimeni cu chestii care trebuie facute de azi pe maine. nu-mi place deloc sa lucrez sub presiune :nscmoll:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 17:45 
Diva

aici functioneaza un pic invers - doctorii, spitalele, laboratoarele factureaza asigurarile direct, iar pacientul plateste, dupa caz, in functie de polita care o are, un procent din factura - intre asigurari si spitale, doctori etc exista tarife negociate care sunt mai mici decat ai plati tu pe cont propriu daca nu ai asigurare

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 17:50 
Diva

SimoBobo scrie:
Anca eu ma repet,fa cum simti tu si cum iti place tie,mai mult te zapacim aici fiecare cu parerile noastre...noi femeile suntem diferite,avem gusturi diferite,ne imbracam diferit!!!
Tu fa cum iti place tie si asa vei fi multumita si sunt sigura ca si foarte frumoasa.M-am zapacit eu de atata fucsia,albastru,galben si alte nebunii de culori vehiculate pe aici :wacko: :wacko: :wacko:

:nlol: :nlol: eu sunt si mai zapacita de cap :wall:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2011, 18:03 
Diva

Bamba scrie:
aici functioneaza un pic invers - doctorii, spitalele, laboratoarele factureaza asigurarile direct, iar pacientul plateste, dupa caz, in functie de polita care o are, un procent din factura - intre asigurari si spitale, doctori etc exista tarife negociate care sunt mai mici decat ai plati tu pe cont propriu daca nu ai asigurare

de fapt, cred ca e complet diferit pt ca e un sistem medical privat cel de la tine :) dar eu nu la sistemul asta ma refer, chiar nu-mi place ideea de a face afaceri pe spinarea sanatatii oamenilor. eu cred ca statul ar trebui sa-ti ofere serviciul asta. altfel, mi se pare ca e o lipsa de solidaritate elementara. dar asta nu exclude existenta spitalelor private. alea sa plateasca taxe :)

de fapt si aici, cand e vorba de interventii costisitoare (s-ar putea chiar orice pp spitalizare), spitalul sa regularizeze costul cu asigurarea (de stat ;) )si pe urma sa trimita pacientului restul de plata. dar pt o consultatie, medicamente sau radiografie platesti pe loc sau ti se trimite factura acasa. mie mi se parea nostim la inceput si ma intrebam cum de au incredere sa te lase sa pleci fara sa platesti :)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 117  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]