SimoBobo scrie:
Alina eu nu muncesc acum asa ca nu voi beneficia de nimic,sotul meu va intra in concediu dar fictiv doar pentru indemnizatie,va merge in continuare la servici.
Ely va fi totul bine stai linistita,vei scapa in sfarsit de "elefantii tai"
Pupam pe toate si multumim de gandurile bune

Simo,sotul tau poate beneficia de salariul integral si stimulentul de insertie de 500 ron cf art 15,lit b din OUG111/2010,deoarece tu nu intrunesti conditiile de acordare a concediului de maternitate!Stimulentul de insertie,in cazul in care tu esti casnica, se plateste o data cu ziua nasterii copilului de catre unitatea unde isi desfasoara activitatea pala la 2 ani ai copilului.Plus e si alocatia pentru 0-2 ani de 200 ron pentru bebe.Sa se duca sotul la Agentia Judeteana pt Prestatii sociale sa i se dea hartiutele necesare!
Nu trebuie sa intre in concediu parental,chiar si fictiv,pentru ca atunci banii de indemnizatie sunt 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei(pt varianta 1 an) sau 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei (varianta cu 2 ani).Doar atat,nu si indemnizatie si salariu !
Stiu minunile astea pentru ca m-am izbit de ele,eu optand doar pentru acel concediu maternal de 42 zile obligatorii si reintorcandu-ma inainte de 1 an,asta de la financiar nu voia sa auda de stimulent de insertie si a trebuit sa fac o petitie la AJPS si doamna de acolo,pe langa lege ,a comentat si fiecare articol in parte pt pampalau

)
pupici! si bafta,de obicei angajatorii sunt cam reticenti,dar legea e lege!