Ultima vizită a fost: Acum este 04 Iul 2025, 03:02

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 372 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: VIITORII SOCRI....MAMA SI TATA?
MesajScris: 30 Apr 2006, 22:46 
Diva

Citat:
Sunt maritata de mai bine de un an de zile, am niste socri minunati, dar la capitolul adresare tot nu stau prea bine. :D Clasicul "auziti" a fost si la mine in adresarea directa, iar in cea indirecta "soacra-mea" sau "socru-meu" au functionat bine... pana cand am realizat ca lor le-ar placea tare mult sa le spun mama si tata, asa ca incerc sa o fac. Acum vine urmatoarea problema: cum sa spui mama si sa dvs la un loc, ca e anapoda?!

Ideea e ca n-o sa simtim niciodata pentru socri ce simtim pentru parinti, insa nu mi se pare un capat de tara, daca merita, sa ne calcam un pic pe inima si sa le spunem mama/tata. Si e atat de frumos sa-i vezi cum se lumineaza la fata cand te adresezi asa! Si ai mei sunt tare incantati cand il aud pe sotul meu ca le spune asa. :)

da, asa e si la mine...mai ales in ultimul timp...se poarta asa de frumos mama lui...imi vine de multe ori sa-i spun ca mi-e draga sau sa o pup...dar nu pot...ma simt blocata si mi-e ciuda ca sunt asa...as vrea sa pot sa trec de zidul asta dar nu stiu cum..ar fi perfect dar e bine si asa...cred ca oricum e evident ca tin mult la ea...asa cum e evident ca tine si ea la mine desi nu se manifesta tot ceea ce face pentru noi o demonstreaza...

si ai mei sunt incantati...Marius inca nu le spune nicium...dar mai zic eu uneori " Marius, te cheama socru-tau sau soacra-ta ", se vede cat de mult le place...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mai 2006, 14:02 
Diva

da, asa e si la mine...mai ales in ultimul timp...se poarta asa de frumos mama lui...imi vine de multe ori sa-i spun ca mi-e draga sau sa o pup...dar nu pot...ma simt blocata si mi-e ciuda ca sunt asa...as vrea sa pot sa trec de zidul asta dar nu stiu cum..ar fi perfect dar e bine si asa...cred ca oricum e evident ca tin mult la ea...asa cum e evident ca tine si ea la mine desi nu se manifesta tot ceea ce face pentru noi o demonstreaza...

de ce nu incerci sa spargi zidul??? Nu are rost sa fii rezervata....mai ales ca e asa super cum zici....sa nu o ofensezi ramanand asa..."de gheata"!Incearca si tu sa-ti exprimi afectiunea!!:lips::lips:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mai 2006, 19:36 
Diva

asa-mi zic si eu...imi fac curaj si cand ajung acolo o las balta...dar ma straduiesc...:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2006, 13:22 
Diva

Citat:

Ma asteptam ca pana acum, multe dintre fetele care il foloseau pe "auziti" cand s-a deschis forumul sa vina si sa ne spuna ca s-a schimbat situatia:D Se pare ca nu, nu?:)

eu inca am probleme... socrul meu imi pandeste fiecare cuvintel si daca ma prinde ca ii vorbesc cu pers. a 2a plural ma taxeaza :mellow: asa ca ma abtin sa spun prea multe si daca zic, ma controlez si spun "mama soacra" sau "tata socru" apasat si zambind cu toata gura, ca sa vada ce eforturi fac sa ma obisnuiesc :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2006, 14:03 
Veteran

Al meu nu are tata...doar mama..dar cam acra din fire...eu o vad femeie cu 2 fete...adik in fata mie intotdeauna imi zambeste si e tare draguta...da ceva acolo...parca zice..."mi-ai furat baiatu" mama nu cred ca o sa ii spun prea curand...
Lasam timpul sa treaca...si vom vedea...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2006, 16:41 
Diva

Citat:

Pai eu le zic mama si tata da tot a 2a plural folosesc:D Adik "mama, nu vreti sa..." sau "tata, ce-ati zice de...." Nu pot sa le zic tu.....Si apoi, care ar mai fi diferenta dintre ei si mama? Mama e mama...:love: Nu pot sa le pun pe amandoua pe acelasi loc in inima mea....:love: Si nici in adresare:D

pai asta e si problema mea! mi-ar fi mai usor sa zic "mama (soacra), nu vreti...", dar ei insista sa le spun pe nume (mai exact socru-meu, ca soacra-mea nu s-a exprimat in privinta asta). si mie mi-e greu, ca ai mei m-au invatat sa fiu politicoasa cu oamenii mai in varsta decat mine :(( dar ei nu pricep de ce e asa de greu :((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2006, 17:59 
Veteran

Eu pot, dar daca n-au zis sa ii tutuiesc... ce sa fac? :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2006, 19:21 
Diva

Citat:
Eu pot, dar daca n-au zis sa ii tutuiesc... ce sa fac? :D

o tii p-aia cu pers a 3-a :D:D:D:D:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2006, 19:40 
Veteran

Citat:

o tii p-aia cu pers a 3-a :D:D:D:D:D

Pai da, dar pana cand?! :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Mai 2006, 23:46 
Diva

Citat:

Cred ca si la mine e tot de la educatie...Mi-ar fi greu sa zic cu tu unei persoane mai in varsta. Nici la serviciu nu pot, oricat as fi de apropiata de unele persoane....

la mine cred ca problema e doar cu ei, socrii...mama lui are 2 surori si 1 frate, toti trecuti de 40 de ani pe care-i iau cu "tu" pentru ca au insistat mult sa fac asta..si acum ma simt ok in leg cu ei, de parca e firesc sa vb la pers I ...dar de ei nu sunt si nici nu imi doresc sa fiu atat de apropiata cum as vrea sa fiu cu mama lui...poate de aceea e asa de greu...
tot o sa fie ok pana la urma...:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Mai 2006, 16:15 
Diva

Citat:

Pai da, dar pana cand?! :D
pana cand iti va da o aluzie subtila la toata faza asta/...sau chiar ai putea deschide discutia!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Aug 2006, 11:19 
Diva

eu nu il folosesc pe "auziti". cand vreau sa deschid un subiect spun :"stiti la ce ma gandeam..." sau "ce vreau sa va intreb..." dar nu pot sa le spun inca mama si tata. nici nu mi-au cerut asta, din moment ce mama lui nu ma considera nora sau viitoarea sotie ci doar "prietena fiului ei"! norocul meu ca tatal lui ma considera nora!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Aug 2006, 18:26 
Diva

Citat:
eu nu il folosesc pe "auziti". cand vreau sa deschid un subiect spun :"stiti la ce ma gandeam..." sau "ce vreau sa va intreb..." dar nu pot sa le spun inca mama si tata. nici nu mi-au cerut asta, din moment ce mama lui nu ma considera nora sau viitoarea sotie ci doar "prietena fiului ei"! norocul meu ca tatal lui ma considera nora!

e foarte dificil cu modul de adresare. eu nu pot sa scot pe gura mama sau tata cand ma adresez viitorilor socrii. mai stam si cu ei!!!
mi se inclesteaza maxilarele. acum o saptamana m-a intrebat soacra cum o sa le spun dupa nunta. de parca nunta schimba ceva...
chiar nu pot.
mi-a spus sa nu le spun pe nume. o sa discut si cu alexandru sa vedem cum o ne descurcam.
evit cat pot sa ma adresez direct, sa nu folosesc acel AUZITI!!, sa-i strig... e groaznic...ce aiurea

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Aug 2006, 19:39 
Senior

Citat:

Si eu le spun mama si tata dar ma adresez cu dumneavoastra....Vorba ta...:D Ne vedem asa de rar ca nu ma doare gura:D Dar oricum le-as zice asa...Deja de un an de zile am trecut la formularea asta....E mai usor decat inainte;)

eu le spun mama si tata dupa care numele de botez, de adresat ma adresez tot cu dvs ... si la fel si puiul meu cu parintii mei. la inceput mi-a fost mai ciudat, dar e o chestie de obisnuinta. eu ma inteleg bine cu parintii lui si la fel si puiutul cu ai mei parinti. cred ca asta conteaza foarte mult, relatia pe care o ai cu ei. normal ca daca nu te intelegi bine cu soacra nu prea iti vine sa ii spui mama ...

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 372 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]