cred ca daca va intelegeti foarte bine in rest, e bine sa vedeti cum puteti ajunge la un compromis care sa va faca pe amandoi multumiti. E clar ca pentru multi aomeni toate ritualurile ce tin de biserica si nu de o credinta anume sunt cam deplasate, asa ca vezi cam ce e el dispus sa faca si ce esti tu. Si sigur daca va iubiti si o caununie religioasa inseamna asa mult pentru tine, el o sa incerce sa accepte, dar eu nu l-as forta cu post si tot felul de alte asa zise traditii care pana la urma nu stau la baza credintei adevarate. Inercati sa discutati si sa cedati fiecare ca sa ajungeti la o solutie multumitoare pentru toti.
Citat:
buna fetelor,
va scriu pe acest forum, pt ca aici am gasit multe raspunsuri la intrebarile mele...
am un prieten de 8 ani de zile, timp in care am trecut impreuna si prin bune si prin rele.eu sunt credincioasa, crestin ortodoxa, am si eu semnele mele de intrebare legate de biblie, dar cred in Dumnezeu, nu in biserica.de-alungul relatiei noastre, am facut fel si fel de sfestanii in casa, unde a participat si prietenul meu, fara sa avem nici un fel de discutii: cum ar fii ca de ce am facut treaba asta? stiam ca nu este credincios, dar am sperat sa-l fac si pe el macar un pic sa creada in Dumnezeu.
e, de cand am inceput sa avem discutii de nunta, el tot ma intreba ca de ce nu vreau sa facem numai cununia civila si dupa aia petrecerea propriu-zisa, iar eu i-am explicat ca nu cred deloc in hartia aia, ci cred mai mult in cununia religioasa. e, nu pot sa va spun cate discutii au aparut din cauza asta. mai mult , inainte de cununia religioasa, el ar trebui sa se si boteze pt ca el nu este nici macar botezat;nici parintii lui nu sunt credinciosi.
dati-mi un sfat ce sa fac?