Ultima vizită a fost: Acum este 07 Iul 2025, 14:39

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 309 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: cununia religioasa
MesajScris: 16 Mai 2006, 13:08 
Diva

Citat:
am fost la nunta sambata, slujba a tinut 45 de min (pe ceas!!!!) cu tot cu predica, a fost ingrozitor de plictisitor.

apropo: aveau si nasii si mirii lumanari...asa se face acum? 4 lumanari? eu cand am vb la florarile a zis numai 2 si eu stiam la fel ca numai 2 ...

ce-i aia 4 lumanari??? nasii fac lumanarile, cate una de mire (din cate stiu, nasul tine lumanarea miresei, iar nasa pe a mirelui). atat!!!! daca ai 15 perechi de nasi, atunci vor fi 15 perechi de lumanari... dar e prima data cand aud ca mirii sa-si tina lumanarile :wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Mai 2006, 18:24 
Veteran

Citat:

ce-i aia 4 lumanari??? nasii fac lumanarile, cate una de mire (din cate stiu, nasul tine lumanarea miresei, iar nasa pe a mirelui). atat!!!! daca ai 15 perechi de nasi, atunci vor fi 15 perechi de lumanari... dar e prima data cand aud ca mirii sa-si tina lumanarile :wacko:

uau!!dupa ce ca tin si buchetul ..si posetuta...sa mai tin si lumanarile!!!!!!!!!
(X):blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Mai 2006, 20:25 
Diva

Citat:
uau!!dupa ce ca tin si buchetul ..si posetuta...sa mai tin si lumanarile!!!!!!!!!
(X):blink:

La noi in ardeal si mirii tin lumaniri in biserica.Deci sunt 4.Mie mie se pare fain sa tin lumanari...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Mai 2006, 22:53 
Diva

Citat:

Hai ma....Vorba Ralucai si buchetul si poseta....Si unde mai pui ca si eu si iubi, de cate ori am fost domnisoara/cavaler, am pus ceara pe noi....Si sa pun chiar pe rochia de mireasa....:ermm:

Vad ca nu prea ati fost pe la nunti..in ardeal.Nu te ceruiesti ca exista niste aparatoare si lumanarea aia mare nu curge, din cate stiu eu...
Asa sunt obiceiurile:mireasa nu trebuie sa tina si buchetul si poseta(alea se dau ...la mama, etc) doar lumanarile.
Acuma normal ca pt cineva care n-a vazut sau nu e obisnuit i se pare iesit din comun sau aiurea, dar asa se practica.
Bine macar ca noi scapam de batic, gaina si alte cele...:p:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Mai 2006, 13:23 
Diva

Citat:
in bucuresti pe la nuntile la care am fost cavalerul si domnisoara de onoare tineau lumanarile tot timpul.
in privinta voalului, eu nu mi-l dau jos pentru ca nu vreau!
gaina nici sa nu aud!

pana la urma fiecare face cum ii place ...oricum nu mai tine nimeni cont de obiceiuri mot -a - mot.....e un amalgam !!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Mai 2006, 13:56 
Veteran

Citat:

Eu n-am nici batic, nici gaina si nici lumanari:D
cum adica nu ai lumanari?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Mai 2006, 13:58 
Veteran

la mine baticul se transforma in palariuta,cand imi vor da voalul jos imi vor pune palariuta alba pe cap.Mi se pare mult mai elegant

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Mai 2006, 14:04 
Veteran

Citat:

Ba, da, dar numai o pereche, pentru nasi, nu si pentru noi....
aaaa,normal si eu voi avea la fel...:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Mai 2006, 14:16 
Veteran

Citat:

Se pare ca in Ardeal si mirii au lumanari...
waw "saracii",si toata ziua trebuie sa poarte lumanarile dupa ei,si nasii si mirii?

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Iti spun eu cum se face!!!!Ca-s din Ardeal!!!!
MesajScris: 18 Mai 2006, 16:23 
Diva

Citat:
La noi, si mirii si nasii au lumanari! Fiecare are cate o lumanare impodobita cu flori. De lumanari se ocupa nasii(ei le platesc), iar in ziua nuntii merge cineva dupa ele la florarie, apoi le pune intr-o masina care va merge sigur la biserica! Si, la cununia religioasa, acea persoana este responsabila de lumanari, pana se intra in biserica, unde se dau fatului(sau diacului) si care le va da nasilor si mirilor la momentul potrivit, tot el le si aprinde si, dupa ce trece momentul lor, le stinge si le duce in altar! Deci mirii si nasii nu tin lumanarile tot timpul! Inaca ceva: la noi, mirii si nasii sunt"legati"printr-o panglica de matase:adica tin in maini o panglica lunga, care sa le ajunga la toti, iar la sfarsitul slujbei, panglica respectiva se se leaga in jurul taliei miresei, ca sa aiba copii sanatosi, frumosi, binecuvantati! Mai avem multe obiceiuri frumoase, dar o sa le scriu altadata! Pa!!!:flowers:B):D

hmmmmm.......interesant....dar de ce nu toate bisericile nu fac la fel???

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 309 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]