Citat:
Dragi miresici,
Am si eu nevoie de cateva lamuriri, plsss, legate de slujba la biserica. Noi deoarece nu avem rude apropiate in afara de parinti, iar prietenii nu prea se dau in vant dupa insuratoare, nu am fost pana acum la nici o nunta ortodoxa...

...doar la una catolica anul trecut.
In primult rand, te poti casatori ortodox cu nasi catolici? La catolici stiu ca nu conteaza ce confesiune au nasii.
In al doilea rand, cu cat scurteaza slujba de cununie daca faci logodna inainte?
In al treilea rand, e absolut obligatoriu sa saruti mana nasilor?

( Nu de alta, dar noi cu nasii am fost colegi de liceu, sunt prietenii nostri cei mai buni de 14 ani...ar cam fi penibil :ermm:
Va pup

Chestia cu nasii.. ar fi o teraba pur legata de preot daca vrea el sau nu..
Altfel nu prea ar trebui sa accepte..Azi.. se merge totusi pe ideea ca da..se accepte... Depinde mult mult de preot
Daca faci inainte logodna.. cam in jumtate..Adica din 45 minute face doar 20 la cununie
Chestia cu sarutatul mainilor e simbolica.. Iata de ce:
Nasii devin parintii tai dupa cununie..si trebuie din acel moment sa le acorzi cinstea cuvenit parintilor.. chiar daca nasii sunt doar parintii spiritali.. Si asta in oricare Biserica.. tot parintii tai se vor numi.. si tre sa aiba ca si nasii de botez grija de sufletul tau..
Inca ceva.. care nu ai stiut..
Nasi se iau nu dup aprietenii si altele.. ci nasi de botez... sau daca ei nu mai pot de batranete, copii lor.. si la astia l epoti saruta mana.. simbolic
Daca dai de un popa mai
te pune chiar sa saruti mana nasilor..
Spor in toate