Ultima vizită a fost: Acum este 20 Mai 2025, 02:17

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 223 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Vesnicele superstii!
MesajScris: 18 Oct 2005, 17:06 
Veteran

Pentru miresicile prapastioase si superstitioase (asa, ca mine :D), propun sa avem un subiect de dezbatut pe larg.
Pai, ca sa stim de ce sa ne ferim, nu?:~*
:ok:

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Vesnicele superstii!
MesajScris: 18 Oct 2005, 17:10 
Admin Ghidul Miresei

Citat:
Pentru miresicile prapastioase si superstitioase (asa, ca mine :D), propun sa avem un subiect de dezbatut pe larg.
Pai, ca sa stim de ce sa ne ferim, nu?:~*
:ok:

Din ce stiu eu:
1) Sa nu se insoare doi frati in acelasi an.
2) Sa nu iti alegi nasii dintre rude, si mai ales sa nu fie frati unul dintre nasi cu unul dintre miri!
3) Sa nu te cununi in Mai, ca se spune ca vei avea o casnicie trecatoare ca florile de Mai!
4) Sa nu te cununi de ziua unuia dintre miri.
5) Sa nu porti perlute la nunta, ca inseamna lacrimi
6) Sa nu se vada 2 mirese intre ele (dupa ce iesi din biserica POTI sa vezi mirese...cat esti necununata nu ai voie...deci paziti-va pana la iesirea din biserica, ca apoi nu mai conteaza)!
7) Sa nu vada mirele mireasa imbracata in rochie inainte de nunta!
8) Sa nu te cununi la manastiri, ci la biserici!

Eu sincer nu prea le cred...si nu le-am luat in seama nici la nunta mea... DAR acuma imi dau seama, ca nu am incalcat nici una dintre ele, desi nu m-am gandit la ele! Ah, ba da, pe cea cu doi frati intr-un an! Sotul meu si cumnatul meu casatoriti in acelasi an...si inca ne merge bine

Mai stiti voi si altele?

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Vesnicele superstii!
MesajScris: 18 Oct 2005, 17:43 
Veteran

Citat:
Mai stiti voi si altele?

pai...
1.cica, sa nu mananci direct din oala mare cu mancare, ca iti ploua la nunta, dar, pe de alta parte, se zice ca...daca-ti ploua la nunta ai belsug in casnicie....
3. lumanarea care se stinge prima, cel a caruia este (mire/mireasa), acela va muri primul (brrrrr :alien::(( asta-i cam sinistra)
4. in timp ce se danseaza Isaia in biserica, sa-ti calci omu' pe picior, ca sa fi sef in casa :D (asta-mi cam place:devil:)
5, 6, 7 ..... ma mai gandesc!

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Re: Vesnicele superstii!
MesajScris: 18 Oct 2005, 19:46 
Junior

Citat:

Din ce stiu eu:
1) Sa nu se insoare doi frati in acelasi an.
2) Sa nu iti alegi nasii dintre rude, si mai ales sa nu fie frati unul dintre nasi cu unul dintre miri!
3) Sa nu te cununi in Mai, ca se spune ca vei avea o casnicie trecatoare ca florile de Mai!
4) Sa nu te cununi de ziua unuia dintre miri.
6) Sa nu se vada 2 mirese intre ele (dupa ce iesi din biserica POTI sa vezi mirese...cat esti necununata nu ai voie...deci paziti-va pana la iesirea din biserica, ca apoi nu mai conteaza)!
7) Sa nu vada mirele mireasa imbracata in rochie inainte de nunta!
8) Sa nu te cununi la manastiri, ci la biserici!

Eu sincer nu prea le cred...si nu le-am luat in seama nici la nunta mea... DAR acuma imi dau seama, ca nu am incalcat nici una dintre ele, desi nu m-am gandit la ele! Ah, ba da, pe cea cu doi frati intr-un an! Sotul meu si cumnatul meu casatoriti in acelasi an...si inca ne merge bine

Mai stiti voi si altele?

Eu sincer nu pot spune ca nu cred in ele deloc. De fapt, incerc sa ma feresc. Adica: de mica visam sa am nunta in aceeasi zi cu ziua mea de nastere. Anul viitor (2006) chiar era posibil. Si eram foarte fericita. Insa, atunci cand am auzit ca nu e bine... am schimbat optiunea datei.

Acum... ca sa fiu sincera, asa cum Annie a adus un contraargument pentru una dintre superstitii... voi aduce si eu una. Respectiv: parintii mei au fost nasi la sora tatalui meu, iar acestora, nu numai ca nu le-a mers rau...dar, sunt happily married de 31 de ani.

DECI: CREDEM SAU NU IN SUPERSTITII?:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Oct 2005, 20:41 
Nou Venit

Iti mai spun eu una, Monnyica, pe care ai incalca-o imediat, daca ar fi cazul....Si anume cea ca nasii si mirii sa nu fie frati intre ei....Ce zici de asta?:)
Mie nu imi plac superstitiile...si nici nu prea cred in ele....

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Re: Re: Re: Vesnicele superstii!
MesajScris: 25 Oct 2005, 01:33 
Junior

Citat:
Iti mai spun eu una, Monnyica, pe care ai incalca-o imediat, daca ar fi cazul....Si anume cea ca nasii si mirii sa nu fie frati intre ei....Ce zici de asta?:)
Mie nu imi plac superstitiile...si nici nu prea cred in ele....

Recunosc... as incalca-o, daca ar fi cazul :D, dar... pe de alta parte... m-as gandi de doua ori inainte sa iau o decizie. Si nu pentru mine.... ci pentru MIRI. Pentru ca tare as mai vrea sa le mearga bine. :p

Acum... e adevarat... asa cum am spus si mai sus... parintii mei au fost nasi la sora tatalui meu.... DECI.... e o superstitie oarecum daramata. :p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Oct 2005, 20:37 
Nou Venit

Asa cum am mai spus, eu nu cred in aceste superstitii. Legat de cea cu nuntile in mai, pot sa va spun ca am o colega care s-a maritat anul trecut la sfarsitul lui mai, era de 6 ani cu sotul ei, sunt si in continuare extrem de fericiti si se iubesc foarte mult. Un cuplu extrem de reusit!

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Vesnicele supersti
MesajScris: 26 Oct 2005, 20:09 
Veteran

Citat:
Posted by addina
eu nu cred DELOC in superstitii...

adica io sunt singura prapastioasa superstitioasa (X) de pe forum?? :((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Oct 2005, 13:41 
Nou Venit

Citat:
se pare ca da
crezand in ele singura iti pui subconstientul sa actioneze ca atare

Fetelor, ce imi faceti!
Ma nenorociti. Eu sunt tare tare supersitioasa de fel. Daca stiam de vorba asta cu ziua miresei si nunta alegeam alta zi.

Am stabilit ca facem nunta pe 9septembrie, si ziua mea e pe 8 septemrbei. Ce sa facem, schimbam data?(X)

Timp mai e ca sa o schimbam, si zau ca eu vreau sa o schimb daca superstitia asta e destul de raspandita. Ca fum fara foc nu iese (cred eu :unsure: ).

Dar spuneti-mi va rog, a mai auzit cineva de superstitia asta? Ca e prima oara cand aud!

Cu perlutele la nunta stiam, si chiar ma feresc de ele, desi tare imi plac.:wacko:

Dar ma speriati cu data nuntii si a nasterii! Sa schimb data? Cred ca o sa o schimbam! Spuneti-mi, cate ati mai auzit de ea? E raspandita tare??? (X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Noi 2005, 01:51 
Junior

krelia... nu esti singura prapastioasa
si eu cred in superstitii.... dovada este ca am evitat ca ziua in care ne vom casatori sa coincida cu ziua mea de nastere.
dar, pe de alta parte.... nu vreau sa mai stiu si alte superstitii. pe aia cu perlutele, de exemplu o stiam de multu... si nu imi convine deloc; pentru ca mie imi plac cel ma mult bijuteriile cu perle. si din cauza asta... nu putem sa luam inelul de logodna cu perla (desi astea imi place cel mai mult), nastureii si bijuteriile de la nunta... vor fi unele normale... pentru ca iar nu putem pune perle..
DECI: NU ESTI SINGURA SUPERSTITIOASA DE PE SITE!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Noi 2005, 03:11 
Nou Venit

Citat:
krelia... nu esti singura prapastioasa
si eu cred in superstitii.DECI: NU ESTI SINGURA SUPERSTITIOASA DE PE SITE!

Scumpele mele, cred ca subiectul asta ne pune pe ganduri pe fiecare dintre noi. Si eu care am crezut ca sunt cea mai superstitioasa, asta pana de curand cand am descoperit ca sunt alte mirese mai prapastioase decat mine. (X)
Cred ca aproape toata viata m-am temut de pisici negre,de ziua de 13 sau de martea cea cu 3 ceasuri rele. Dar stiti ceva am de gand ca macar la nunta mea sa nu ma las influentata de tot felul de superstitii.
O sa incerc sa ma feresc de cele mai grave si o sa vedem ce se intampla mai departe.
Pana atunci.....feriti-va de soacre si amante!:devil::D
PUPICI :lips:

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Vesnicele superstii
MesajScris: 02 Noi 2005, 14:07 
Veteran

monnyica, bine ca mai esti si tu cu mine (X) ca incepusem sa ma simt stinghera :)

Katalina, sa stii ca si eu m-am temut de pisici...fie si cu un petec de negreala :D...pisica sa fie :)..il pun si pe iubi sa intoarca si s-o ia pe alta parte :((
Dar, asa e..nu trebuie sa ne lasam influentate - dar nici sa trecem peste ele :D - adica, eu chiar nu tin mortis sa vad alta miresica pana ma iau cu-al meu in biserica O:) ...dupa...sigur o sa vad, ca la rishtorantu' meu o sa mai fie inca o nunta, separata, bineinteles, si chiar vrem sa ne cunoastem :~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2005, 19:17 
Diva

NUMARUL 5 ESTE OK.nici nu ma gandesc sa port perle, o am pe mama in spate care nu ste de acord.la fel este si cu luna mai.de exemplu mi-ar fi placu t in luna mai pentru pe 18 mai este aniversarea noastra, insa...
eu stiam ca este bine sa-ti calci pe picior viitorul sot la partea in care preotul spune ca femeia trebuie sa-i fie supusa barbatului...
sunt destul de superstitioasa din fire.
nici logodnicul meu nu vrea sa vada rochia de mireasa, isi doreste sa fie o surpriza.

Citat:
Din ce stiu eu:
....
....
:unsure::unsure:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2005, 13:16 
Veteran

Citat:
Posted by cristina
...eu stiam ca este bine sa-ti calci pe picior viitorul sot la partea in care preotul spune ca femeia trebuie sa-i fie supusa barbatului...

Si eu stiam chestia asta cu calcatul pe picioare, dar nu atunci cand iti zice popa nu'sh ce...ci tocmai cand te-nvarti pe langa masa aia - Danseaza Isaia parca-i zice, nu?
Ah, si soacra-mea mi-a mai zis o kestie, cica, tot timpul cat ne face popa slujba si cand avem cununiile pe cap, sa nu ne dam drumul la mana :ok: Dece? Nu stiu....da' dk e superstitie, io-l tin strans strans strans! :~*
Pup :lips:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Noi 2005, 02:30 
Nou Venit

e adevarat ceea ce spui legat de casatoriile din luna mai ! bunicii mei s-au casatorit in luna mai si uita ca deja au 56 de ani de casnicie si le doresc multi inainte...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Noi 2005, 13:49 
Junior

Fetelor am mai auzit doua superstitii:

1. Sa nu facem poze singure. Asta inseamna despartire.
2. Biserica Casin nu e de bun augur. De asemenea, inseamna despartire.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 223 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]