Ultima vizită a fost: Acum este 19 Mai 2025, 22:56

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 367 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: OBICEIURI DE NUNTA!!!!!
MesajScris: 03 Iul 2006, 16:02 
Diva

Citat:

Ai dreptate. Indiferent cat de generosi, primitori sau 'bogati' am fi, tot nu ne convine sa cheltuim atatia bani fara sa ne gandim daca ii vom recupera sau nu. Mi-e rusine sa recunosc asat dar nu-mi place sa fiu ipocrita. Eu cheltuiesc cam 300 milioane cu nunta asta pt 70-80 de persoane. Acum, am facut o nunta mica in ideea de avea langa noi oamenii apropiati; daca vroiam sa am 'imbogatesc' chemam mult mai multi oameni. Dar mi se pare aiurea sa chem rudele pe care nu le-am vazut de ani de zile doar pt a face act de prezenta sau niste cunostinte care vor veni doar din obligatii.

exact. si noi avem o nunta pt max 100 pers., atat ne-am permis si restaurant mai mare nu am gasit. si in ziua de azi nu este atat de usor sa faci o nunta fara sa te bagi in datorii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iul 2006, 16:56 
Senior

Citat:

Ai dreptate. Indiferent cat de generosi, primitori sau 'bogati' am fi, tot nu ne convine sa cheltuim atatia bani fara sa ne gandim daca ii vom recupera sau nu. Mi-e rusine sa recunosc asat dar nu-mi place sa fiu ipocrita. Eu cheltuiesc cam 300 milioane cu nunta asta pt 70-80 de persoane. Acum, am facut o nunta mica in ideea de avea langa noi oamenii apropiati; daca vroiam sa am 'imbogatesc' chemam mult mai multi oameni. Dar mi se pare aiurea sa chem rudele pe care nu le-am vazut de ani de zile doar pt a face act de prezenta sau niste cunostinte care vor veni doar din obligatii.

eexact asa am facut si eu dar am ramas cu 100mil datorie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iul 2006, 17:07 
Veteran

Citat:
Noi am reusit insa, ceea ce va doresc si voua. Adica ne-am facut nunta singuri, fara ajutor de la parinti sau din alte parti, doar cu banutii nostrii si fara sa facem credit. Si am strans cam 7 luni pentru o nunta de maxim 70 de persoane.

Si noi la fel tot pe noi si banii nostri ne bazam. Toata viata m-au sprijinit ai mei. Am si eu ambitia sa-i am langa mine la nunta in calitate de invitati, nu cu sarcini trasate sau stresati.
Si noi tot de aprox 7 luni tot cumparam cate ceva pt nunta.
Mai avem 3 saptamani si scapam(X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iul 2006, 18:54 
Diva

Citat:

Depinde cand te apuci...Noi am inceput sa facem cumparaturi pentru nunta din ianuarie. La fiecare salariu am luat cate ceva. Am reusit sa nu facem datorii, dar au fost luni cand ne-a fost greu. Cand am luat si rochia si verihetele in aceeasi luna a fost greu, dar cred ca acum, dupa ce am luat tinuta lui Iubi o sa fie si mai greu:D
Dar macar stiu ca am terminat fara sa ne imprumutam...Nici nu stiu daca aveam de la cine sa luam atatia bani imprumut...

asa am vrut si noi sa facem, insa chiar nu puteam sa ne descurcam numai din salarii. pana acum: restaurant, verighete, pantofii mei, invitatiile, avansul la formatie, luna de miere, pernuta si cosuletul (le-am comandat azi) le-am platit din salarii. numai ca noi am mai avut si alte cheltuieli: taxa mea la facultate (8.000.000 lei) si licenta alti 8.000.000 lei. acum cautam sa ne facem un credit micut, pt bautura si ce mai este de luat. rochia mi-o plateste soacra.aaa, am uitat si de manusi care au fost cadou lui pt licenta luata.
si cam asta e.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 15:14 
Veteran

Citat:
Sorry, am postat de 2 ori acelasi mesaj. Vroiam de fapt sa va trimit acest banc:
Dupa cativa ani de casnicie, saturandu-se sa se tot certe, un tanar si sotia lui se hotarasc sa apeleze la un consilier pentru a-si salva casnicia. Cand ajung la cabinetul consilierului, acesta ii intreaba direct- "Care este problema?"
Imed, sotul face o fata lunga si se aseaza pe scaun fara a spune nimic. EA incepe sa vorbeasca non stop, descriind probl casatoriei. Dupa ce o asculta 5, 15 minute, consilierul se apleaca peste ea, o ia de umeri, o saruta pasional cateva minute, si o lasa inapoi pe scaun. Dupa asta, sotia statea intr-un colt, muta de placere. Consilierul se uita la sot, care se uita si el la ei, fara sa-i vina a crede. Consilierul ii spune - "Sotia dvs. are nevoie de asta de cel putin de doua ori pe sapt!" Sotul se scarpina in cap si raspot sa o aduc aici marti si joi.

:rocker::rocker::D:D:D:, super tare

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 15:22 
Veteran

Citat:

si n oi am nunta mica: 100 pers., nu vreau baloane...doar cateva...
nu vreau ca mesele sa fie f incarcate sa poate sta omul la masa, sa aiba loc.eu am formatie, dar in pauze vom avea dj.
da, asat este parerea ta!! eu am respectat cateva traditii, dar am facut-o cat de moderna am putut pt ca o organizez singura si atunci am propriile idei, fiin de meserie EVENT MANAGER.

fetelor nunta mica inseamna 50-60-70 de persoane, cele care ajung la 100 sunt medii
si in fond si in definitiv fiecare isi face nunta cum ii casuna:p daca alege o rochie mai iesita din comun inseamna ca face parte dintr-un grup care gusta fel de fel de traznii si care e deschis la orice:p:p si mai inseamna si ca mireasa va fi un element cu aprindere la grupul ei(ca sa spun asa)
doar nu o sa ia o rochie (albastra/rosie) si o va purta intr-un grup format din oameni batrani si clasici.
fiecare dupa felul lui, deci fetelor alegeti-va ce vreti, ca voi contati.:lol::lol:
este adevarat si faptul ca traditiile noastre se duc, si importam tot mai multe prosti de la americani( dar asta nu comentam)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 15:34 
Veteran

din ajutorul dat tinerilor casatoriti, a devenit licitatie, cheta, etc. ... lumea sa vina fara stresul de cat da la masa.
in privinta cu afacerea subscriu si eu, dar nu uitati ca sunt destule cazuri, cand mirii s-au imprumutat ca sa faca nunta si in final au iesit in minus si iar sau imprumutat si in final luni de zile nu au facut altceva decat sa acopere imprumuturile.
a nu imi plac cei care '' domnule pun atat tacamu ca inmultit cu atatia invitati sa imi iasa bugetul atat si cat mai dau la restaurant sa imi mai ramana de plecat in Palestina''. nu imi place:wokno::wokno:
dar nu poti nici sa faci nunta fara bani, pt vorba aceea nu e pomana( doar la pomana dai si mancare si de toate). nuntile sunt facute ca sa-i ajute pe tineri(macar sa-si achite restaurantul) ca daca e pomana ii chemi pe toti batranii si le spui sa vina si sa manance dupa pofta inimii.
la faza cu stresatul nu se poate pt ca toti intreaba ce si cat ca sa stie omul cu cat vine.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 15:40 
Veteran

.... de exemplu tacamu e 100 ron, omu ia 150-200 ron sau mai mult si daca a fost multumit poate da mai mult, dar trebuie sa stie care e limita minima.
sau ma duc la o nunta.. si nu stiu cat e tacamu pt ca tinerii mi-au spus sa dau cat vreau, dar daca eu dau 150(gandindu-ma ca le las si eu ceva lor, chiar daca e f putin) si cand colo nu acit nici macar tacamu:((
alt caz: la masa se discuta 'cat sa le dam tinerilor [intre prieteni-rude,etc]?' si auzi'pai eu le dau 250 ron ca mi-a placut, dar tu?' 'pai 150 ca nu am fost pregatit'
cum tesimti?????????:((:((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 15:58 
Veteran

Citat:
Asa ma dezgusta discutiile despre bani. Aproape m-am certat cu socrii atunci cand a fost vorba despre lista de invitati. Incepusera ca pe ala nu-l chemam ca nu da nimic, dar il chemam pe altul (de care nu am auzit nici eu nici mirele) ca ala da "gras". E de prost gust.

Faci nunta ca sa se bucure rudele si prietenii de fericirea voastra, nu ca sa-ti cumperi casa.

Asta e parerea mea.

noi am vrut sa dam la toata lumea invitatii sa nu se supere ca nu le-am dat si ca vai veneau dc le dadeam...si au fost unii care au zis ca nu au bani si nu vin ca e o nunta scumpa...altii care tot asa nu o duc prea stralucit...au zis ca au pus bani deoparte si vin...ca nu se poate sa nu vina...
Deci care vrea ..vine care nu...gaseste pretexte...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 16:24 
Veteran

Citat:

noi am vrut sa dam la toata lumea invitatii sa nu se supere ca nu le-am dat si ca vai veneau dc le dadeam...si au fost unii care au zis ca nu au bani si nu vin ca e o nunta scumpa...altii care tot asa nu o duc prea stralucit...au zis ca au pus bani deoparte si vin...ca nu se poate sa nu vina...
Deci care vrea ..vine care nu...gaseste pretexte...

exact asa e:rocker: si nu poti nici sa te bazezi pe aia, ca pot sa aiba ei cate-n luna si-n stele dar daca iti da 150 ron .....asa ca nu mizati pe astia, vine cine poate si cine vrea:)
important e daca se poate sa nu iesi in minus(dar asta nu depinde de noi, ci de soarta si norocul fiecaruia):p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 16:33 
Diva

Buna fetelor si viitoare miresici!
mi-am facut urmatorul plan: sa nu raman cu datorii dupa nunta! asa ca am luat masuri sa am banii necesari costurilor nuntii (muzica, meniu, etc, etc!) astfel incat pentru mine conteaza sa vina lumea sa se simta super si nu conteaza cat dau, important e sa se distreze de minune! Asta conteaza! sa fie o nunta frumoasa, cu fotografii superbe! o petrecere pe cinste! in consecinta nu invit functie de cat de darnici sau nu sunt acesti oameni!
Daca as fi putut as fi facut nunta fara dar - insa cunoscutii mi-au spus ca nu se face! dar insist sa spun ca principala grija a invitatilor sa fie distractia si mancarea buna!
A! sa nu va inchipuiti ca sunt plina de bani! sunt salariata, pregatesc (de capul meu) nunta de aproape un an de zile! recunosc ca mai dau din colt in colt, dar o scot la capat cu brio! cum sunt convinsa ca o sa o faceti si voi!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 16:38 
Diva

Citat:
cum sunt convinsa ca o sa o faceti si voi!

nu "O sa faceti si voi"..........pt ca majoritatea deja face... ceea ce ai facut si tu!! Nu cred ca mai e o noutate chestia asta!! Toata lumea spera sa iasa la nunta tandea pe mandea : sa nu ai datorii si sa iasa totul ok! aaaaaaa.....ca daca da D-aeu o sa mai ai si profit .....asta e spaga ta!!:D:.:D:D:D:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 16:43 
Diva

vad ca esti malitioasa, dar cand spun ca dupa nunta nu vreau sa raman cu datorii spun ca deja mi-am facut socotelile , stiu cat ma costa tot, si am banii - nu puteam sa spun la oameni nu veniti cu bani! ce vroiam sa spun e ca asa vad eu lucrurile!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iul 2006, 16:48 
Diva

Citat:
vad ca esti malitioasa, dar cand spun ca dupa nunta nu vreau sa raman cu datorii spun ca deja mi-am facut socotelile , stiu cat ma costa tot, si am banii - nu puteam sa spun la oameni nu veniti cu bani! ce vroiam sa spun e ca asa vad eu lucrurile!

eu inteleg prin datorii urmatorul lucru : a doua zi , dimineata, dupa nunta, cand or veni la tine seful de sala + lautarii (DJ , dupa caz) + fotograful si cameramanul ( asta daca deja nu i-ai platit sau daca ei vor banii in momentul livrarii produsului final) dupa ce le dai banii....sa nu te scormonesti prin buzunare si sa vezi ca nu ai cu ce plati toata distractia din seara respectiva!! Tocmai de aceea...cel mai bine ar fi ca cei care organizeaza nunta sa aiba un fond " de soc" la care sa apeleze in cazul in care invitatii nu si-au platit nici macar tacamul !!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 367 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]