Ultima vizită a fost: Acum este 20 Mai 2025, 01:42

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 223 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Vesnicele superstii!
MesajScris: 23 Noi 2005, 14:38 
Veteran

miresicilor obiceiul sa iei ceva nou ceva vechi ceva albastru si ceva imprumutat e superstitie???? daca nu faci asta e jale? asi vrea sa iau toate aceste lucruri dar asi vrea cateva sugestii cam ce sa fie?
ma gandeam albastru=jarteluta nu de alta dar am vazut in magazine ca se gasesc dar restul????

:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Noi 2005, 22:02 
Nou Venit

Citat:
miresicilor obiceiul sa iei ceva nou ceva vechi ceva albastru si ceva imprumutat e superstitie???? daca nu faci asta e jale? asi vrea sa iau toate aceste lucruri dar asi vrea cateva sugestii cam ce sa fie?
ma gandeam albastru=jarteluta nu de alta dar am vazut in magazine ca se gasesc dar restul????

:rolleyes:

Iubita crede-ma ca majoritatea obiceiurilor de nunta sunt nascute din superstitii, care fie s-au amplificat, fie s-au modificat.:ermm: In acest fel a aparut si obiceiul cu " ceva nou, ceva vechi, ceva de imprumut su ceva albastru".
Fiecare in parte simbolizeaza ceva, si nu ma dau desteapta eu, dar am citit chiar pe SITE, la INFO- Obiceiuri si traditii.%%-

CEVA NOU- simbolizeaza inceputul vietii de cuplu
CEVA VECHI- simbolizeaza continuitatea generatilor
CEVA DE IMPRUMUT- se imprumuta de la cineva cu noroc, ca sa poarte cuplului mult noroc.
CEVA ALBASTRU- simbolizeaza fertilitatea cuplului.

Apropo stie cineva ce inseamna daca visezi nunta ta, dar nu esti imbracata in mireasa?

Pupici:flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Noi 2005, 21:22 
Junior

Katalina... eu nu stiu ce inseamna sa visezi nunta ta. Dar, e foarte bine ca nu te-ai visat imbracata in mireasa. Asta nu e de bun augur.
La fel si sa visezi ca tii in brate bebelusi (bebelus tinut in brate = necaz mare). Daca doar visezi bebelus, dar il tine altcineva in brate... inseamna ca persoana respectiva are un necaz mare.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Ian 2006, 16:47 
Diva

Daca stam si ne luam dupa toate superstiile o sa ajungem sa facem din nunta pe care ne-am visat-o fiecare de cand suntem mici sa fie un eveniment lipsit de atatea lucruri care ne-ar bucura sufletul.

Parintii mei sunt cununati de catre fratele tatalui meu si anul acesta implinesc 29 ani de la casatorie si se iubesc la fel de mult; chiar au devenit mai iubareti de cand cu nunta noastra ... nostalgia probabil.

Iar noi vom fi cununati de catre sora si cumnatul lui. Sunt un cuplu reusit de la care avem ce invata si in care ne putem baza pentru sprijin si ajutor. Si au o fetita tare frumoasa si dragalasa care va avea rolul de "flower girl" la noi la nunta. Suntem siguri ca este cea mai buna alegere.

In rest ... daca exista iubire, intelegere si respect eu cred ca poti sa iti faci nunta oricand si oricum pentru ca superstiile nu isi au rostul.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Ian 2006, 04:51 
Junior

Citat:
nu stiu ce sa mai cred! eu mai bine nu ma mai marit ..pai in primul rand ne casatorim de ziua lui - ceea ce am vazut ca nu e bine
al doile arand - o sa port perle pt c aimi palc
si al treilea slujba o facem la o manastire

esti tare haioasa. si la noi e o situatie din asta respectiv facem nunta in mai cu o sapt inaintea nuntii cumnatului meu!!! ce facem? ii imbogatim pe notari? oare? socrii mei s-au casatorit acum 30 de ani pe 24 mai si vreau sa zic ca au o casnicie super-super. nu stiu daca mai exista asa ceva dupa atatia ani...adevarul e ca arata amandoi super bine... daca ati vedea ce soacra am... eu cred ca o casnicie perfecta se bazeaza este atunci cand fiecare stie ca trebuie facute niste compromisuri... :kiss:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Ian 2006, 04:05 
Diva

Iata ce am gasit pe internet despre superstitiile legate de casatorie si nunta:

Se spune ca:
...cel care este asezat la coltul unei mese, nu se va casatori.
...cel care este maturat din greseala nu se va mai casatori.
...daca treci peste gunoiul strans dupa maturat, nu te mai insori.
...cel care scutura fata de masa dupa apusul soarelui, va ram

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Ian 2006, 22:11 
Nou Venit

E de rau daca avem nunta in 10 iunie?Noi deja am fixat-o am vorbit si la sfat si la restaurant deci e cam tarziu sa mai schimbam.Vreau sa va multumesc sunteti de mare ajutor.Fara voi nu stiu ce m-as face.Este vreo mireasa din Arad?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Ian 2006, 22:52 
Diva

Citat:
E de rau daca avem nunta in 10 iunie?

De ce sa fie de rau ca ti-ai fixat nunta pe 10 iunie? Nu este in post. Ai alte motive?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Ian 2006, 01:01 
Diva

Ei .. pe asta nu am mai auzit-o. Si daca mergi pe jos pana la biserica, ce faci? Trebuie sa mergi pe trotuare diferite?
Eu cred ca am cam inceput sa exageram cu atatea superstitii ... aia nu e bine si nici cealalta ... pana la urma oare cum ne vom mai casatori fara sa ducem frica de ceva???

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Ian 2006, 05:43 
Junior

superstitiile unora m-au ajutat pe mine sa-mi gasesc restaurant in mai.
cumnatul meu a cautat si nu a gasit pt ca el nu voia in mai. pana la urma au gasit si ei cu ceva 'pile', si o fac la o sapt dupa noi. ei, asta e...si inca ce restaurant super am gasit, parca special facut pt noi

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Ian 2006, 23:05 
Diva

Citat:
E cea mai frumoasa luna din an dupa parerea mea.

Eu am o prietena care si-a dorit din tot sufletul sa isi faca nunta NUMAI in luna mai. Si asa a fixat-o ... anul acesta pe 19 mai la Restaurant Majestic (parca!) O:)
... iar eu voi domnisoara de onoare; pentru ultima data!!! :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Vesnicele supersti
MesajScris: 17 Ian 2006, 23:37 
Nou Venit

Citat:

Fetelor, ce imi faceti!
Ma nenorociti. Eu sunt tare tare supersitioasa de fel. Daca stiam de vorba asta cu ziua miresei si nunta alegeam alta zi.

Am stabilit ca facem nunta pe 9septembrie, si ziua mea e pe 8 septemrbei. Ce sa facem, schimbam data?(X)

Timp mai e ca sa o schimbam, si zau ca eu vreau sa o schimb daca superstitia asta e destul de raspandita. Ca fum fara foc nu iese (cred eu :unsure: ).

Dar spuneti-mi va rog, a mai auzit cineva de superstitia asta? Ca e prima oara cand aud!

Cu perlutele la nunta stiam, si chiar ma feresc de ele, desi tare imi plac.:wacko:

Dar ma speriati cu data nuntii si a nasterii! Sa schimb data? Cred ca o sa o schimbam! Spuneti-mi, cate ati mai auzit de ea? E raspandita tare??? (X)

Buna Krelia
daca o sa ne luam dupa cate superstitii sunt in popor nu ne-am alege mai cu nimic; eu zic sa nu te mai iei dupa toate vorbele si sa iti planifici nunta dupa cum iti doresti. mult noroc
Eu una nu cred in nici o superstitie,
pupicei:)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 223 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]