Ultima vizită a fost: Acum este 08 Mai 2025, 13:51

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 652 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Dar si NASELE discuta!!
MesajScris: 07 Noi 2006, 16:30 
Diva

Citat:
Te invidiez! dar e o invidie buna ((?) nu stiu cum vine asta!) Felicitari pentru viitorii fini si felicitari si tie nasica!
Noi, deocamdata, suntem (a treia oara) nasi de botez! chiar sambata botezam! la anul vom fi si nasi de cununie dar inca nu am detalii! :neyes: oricum abia astept!

Si eu am un botez in februarie! Da si mie detalii ..cam ce se intampla la un botez! Stiu ca eu trebuie sa cumpar lumanarea celui mic, hainute, iarasi hainute, :p, si a doua zi trebuie sa-i fac baita, dimineata! Daca ai mai trecut prin asta ....zi-mi si mie detalii!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 16:41 
Diva

Citat:
Si eu am un botez in februarie! Da si mie detalii ..cam ce se intampla la un botez! Stiu ca eu trebuie sa cumpar lumanarea celui mic, hainute, iarasi hainute, :p, si a doua zi trebuie sa-i fac baita, dimineata! Daca ai mai trecut prin asta ....zi-mi si mie detalii!

Felicitari si tie! la botez nu e nimic prea complicat! cum ai spus, trebuie trusou bebelus - complet, haine de la piele, inclusiv pampers! fasa (unii preoti cer, sa se lege lumanarea - daca e fata, roz-rosu, daca e baiat albastru, verde si ce mai crezi tu)!
deci

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 16:43 
Diva

Citat:
Felicitari si tie! la botez nu e nimic prea complicat! cum ai spus, trebuie trusou bebelus - complet, haine de la piele, inclusiv pampers! fasa (unii preoti cer, sa se lege lumanarea - daca e fata, roz-rosu, daca e baiat albastru, verde si ce mai crezi tu)!
deci

Se zice ca daca botezi pt prima oara si este un baiat iti merge bine( nu stiu cat e de adevarat).Am si eu un finut dar care din pacate nu l-am vazut de vreo ani(si nu din vina mea):mellow::~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 16:46 
Diva

Citat:

Se zice ca daca botezi pt prima oara si este un baiat iti merge bine( nu stiu cat e de adevarat).Am si eu un finut dar care din pacate nu l-am vazut de vreo ani(si nu din vina mea):mellow::~*

Scuze pentru mai sus! nu a intrat tot ce am scris!
1. trusou pt micutul finut (vanzatorul stie ce anume presupune, asa ca aici nu ai mare bataie de cap)
2. lumanari asoratate!
3. prosop, sapun pentru preot
4. fasa de legat lumanarea la biserica
5. certificat de nastere copil
6. unii preoti cer si certificatul de casatorie al parintilor!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 16:49 
Diva

Citat:

Scuze pentru mai sus! nu a intrat tot ce am scris!
1. trusou pt micutul finut (vanzatorul stie ce anume presupune, asa ca aici nu ai mare bataie de cap)
2. lumanari asoratate!
3. prosop, sapun pentru preot
4. fasa de legat lumanarea la biserica
5. certificat de nastere copil
6. unii preoti cer si certificatul de casatorie al parintilor!

Ceferticat?Mie nu mi-a cerut nimeni asa ceva...(?)Sau poate n-am stiut eu ca aveam vreo 17 ani cand am botezat:D.:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 16:59 
Diva

Conditii: nasii tb sa fie ortodoxi, nasul fiind parintele spiritual al copilasului!
La biserica se sfinteste apa de botez, apoi se dezbraca bebelul si preotul il unge pe piept, frunte, in palma, pe picioruse cu mir! abia apoi il boteaza in apa! in scufunda de trei ori, mai nou, au preluat si ortodocsii si stropesc copilul pe cap cu apa de trei ori! Finutii nostrii au fost scufundati cum se cuvine dragii de ei!
Lumanarea de botez se decoreaza cu flori! le cumparam gata decorate!

Sa nu uiti ca dupa ce e botezat , cand ti-l da preotul dupa ce l-a scaldat de 3 ori tu ca nasa tb sa-l primesti intr-o bucata de panza (nu mai stiu cum se numeste!) alba, necusuta, nefinisata (nu e vorba de paturica , prosop)!

De asemenea sa nu uiti de fasa - obligatorie! se zice ca daca e prea scurta finutul se v-a casatori devreme, daca e prea lunga, se v-a casatori prea tarziu!
De asemenea sa nu uiti sa duci la biserica vin, ulei!

Mai stiu ca de acasa la biserica nu duce nasa copilul ci o alta femeie din familie, careia i se zice maosa! in schimb la biserica , daca e baiat il tine nasa, daca e fata, e treaba nasului!
De la biserica acasa duce copilul nasul! treaba de barbat!
Ajunsi acasa nasul da copilasul mamei si ii spune ceva de genul "mi-ai dat un pagan si ti-am adus un crestin"!

Scaldatul de a doua zi se face in baie de flori, in care nasii mai pun vin, miere, banuti, un pic de piper, sare,busuioc chestii din astea! ca si cum nasii ar fi un fel de ursitoare si ursesc copilul!
se spala bebele iar apa se spune ca e bine sa o torni la radacina unui pom!

Sa nu uit! in timpul ritualului de scaldat lumanarea de botez tb sa fie aprinsa! iar dupa ce bebelusul e imbracat (sa te vad nasico!) lumanarea se stinge de tavan, deasupra usii!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 17:01 
Diva

Citat:

Ceferticat?Mie nu mi-a cerut nimeni asa ceva...(?)Sau poate n-am stiut eu ca aveam vreo 17 ani cand am botezat:D.:-`

Ca si la slujba de cununie, si botezurile difera functie de zona! ideal e sa intrebati chiar la biserica unde botezati si gata!
Noua ne-a cerut certificat de nastere! ba chiar au intreabat daca parintii sunt cununati religios!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 17:03 
Diva

Citat:
Te invidiez! dar e o invidie buna ((?) nu stiu cum vine asta!) Felicitari pentru viitorii fini si felicitari si tie nasica!
Noi, deocamdata, suntem (a treia oara) nasi de botez! chiar sambata botezam! la anul vom fi si nasi de cununie dar inca nu am detalii! :neyes: oricum abia astept!

Si eu te invidiez! Eu imi doresc foarte mult sa botez un bebe, dar pana acum nu am fost chemati si pana sa faca fini copii mai este. Poate o sa mi se implineasca si visul acesta, in viitorul apropiat.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 17:14 
Diva

Am uitat sa spun ca la fel ca la cununia religioasa, nasii sunt cei care platesc la biserica preotul, pe cel care ajuta si ce se mai cere pe acolo!
Dupa botez nasii fac si un cadou in bani finutului! chiar daca nu se tine petrecere!

Noi - puiul meu si cu mine! - avem si o regula personala! Finutii nostrii beneficiaza de un prim tort in viata de la noi dupa botez! cum sambata botezam prima noastra fetita (mai vrem urgent una! sa avem pereche) am comandat un tort de martipan roz! dar e regula noastra!

Nasii tb sa imparta ceva dulce dupa botez, invitatilor!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:18 
Diva

Citat:

La mine se pare ca e fata!):(:x Ma rog ..poate pana naste tipa respectiva ....ala mik isi schimba sexul!:(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:21 
Diva

Citat:

Sa nu uit! in timpul ritualului de scaldat lumanarea de botez tb sa fie aprinsa! iar dupa ce bebelusul e imbracat (sa te vad nasico!) lumanarea se stinge de tavan, deasupra usii!

mercic pt tot! In mare parte am scapat ! Mihai e responsabil! :D:D Doar fetele sunt treaba nasului, nu?:lol::lol::lol::nlol::nlol: Chiar o sa printez tot ce mi-ai scris tu aici! Este foarte util si important! Multumesc m,ult!:lips::lips::lips::lips:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:22 
Diva

Citat:
La mine se pare ca e fata!):(:x Ma rog ..poate pana naste tipa respectiva ....ala mik isi schimba sexul!:(

Draga mea de ce esti suparata!?! si ce daca e fata?! foarte bine! la mine s-a nimerit sa fie baieti! dar as fi vrut sa am finute!
In privinta asta nu tin cont de superstitii! ca e bine sa fie mai intai baiat finut! bla-bla-bla!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:25 
Diva

Citat:
Draga mea de ce esti suparata!?! si ce daca e fata?! foarte bine! la mine s-a nimerit sa fie baieti! dar as fi vrut sa am finute!
In privinta asta nu tin cont de superstitii! ca e bine sa fie mai intai baiat finut! bla-bla-bla!
:D:D:D ma gandesc cu groaza la momentul in care o sa inceapa sa urle! Brrr....asta e cel mai jalnik moment!Multumesc din nou pt. toate detaliile!:neyes::love::lips:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:25 
Diva

Citat:
mercic pt tot! In mare parte am scapat ! Mihai e responsabil! :D:D Doar fetele sunt treaba nasului, nu?:lol::lol::lol::nlol::nlol: Chiar o sa printez tot ce mi-ai scris tu aici! Este foarte util si important! Multumesc m,ult!:lips::lips::lips::lips:

Cu placere! dar la scaldat, imbracat - tot tu o sa te ocupi! barbatii au doua maini stangi! dar sa stii ca nu e greu! toata chestia e sa nu gandesti ca e greu! eu una nu am avut deloc emotii la imbracat piticotii! grija mare si atat! chiar e un moement amuzant, ca toti din jur te vor tachina! sa filmati, sa va ramana amintire!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:26 
Diva

Citat:

Hai fatalasa.Si ce daca este fata?O sa fie frumoasa,desteapta ca nasa:D:pO s-o iubesti de n-o sa mai poti.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:27 
Diva

Citat:
Cu placere! dar la scaldat, imbracat - tot tu o sa te ocupi! barbatii au doua maini stangi! dar sa stii ca nu e greu! toata chestia e sa nu gandesti ca e greu! eu una nu am avut deloc emotii la imbracat piticotii! grija mare si atat! chiar e un moement amuzant, ca toti din jur te vor tachina! sa filmati, sa va ramana amintire!

ihihihi Cred ca baia de a doua zi o sa i-o fac eu! Cam aiurea! Sunt o multime de chestii ..."traditionale" ...cum ai spus si tu cu carpa aia ...daca e prea lunga ..sau daca e prea scurta! Si daca aia mik va fi o neispravita ..o sa se zica ca din cauza mea e asa!:ermm: Ma rog ...nu mai conteaza!:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 18:32 
Diva

Citat:
ihihihi Cred ca baia de a doua zi o sa i-o fac eu! Cam aiurea! Sunt o multime de chestii ..."traditionale" ...cum ai spus si tu cu carpa aia ...daca e prea lunga ..sau daca e prea scurta! Si daca aia mik va fi o neispravita ..o sa se zica ca din cauza mea e asa!:ermm: Ma rog ...nu mai conteaza!:-`

sigur..si toata lumea o sa te arate cu degetul:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Noi 2006, 19:08 
Diva

Citat:

sigur..si toata lumea o sa te arate cu degetul:p
iti scot limbutza! :p

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 652 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]