Ultima vizită a fost: Acum este 08 Mai 2025, 14:04

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 652 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Dar si NASELE discuta!!
MesajScris: 08 Noi 2006, 13:10 
Diva

Citat:
Vreau sa va intreb ceva:
La noi, la o saptamana dupa nunta nasii "scot finii la biserica", adica duminica (dupa nunta) nasii impreuna cu finii merg la biserica unde dupa slujba preotul le "citeste" ceva.
Dupa asta se merge la nasi acasa unde se serveste masa.
In zonele de unde sunteti se voi se practica asa ceva?
Intreb asta deoarece imediat dupa nunta finii nostri merg in luna de miere la Sinaia, si ne-au rugat si pe noi sa ii insotim. De aceea ne-am gandit ca "scosul la biserica" sa il facem undeva pe Valea Prahovei (asta in cazul in care pe acolo se practica asa ceva), iar masa la vreun restaurant.
STITI CEVA DESPRE ASTA?
ARFU!
MULTUMESC!

si la noi se practica. dar, cel putin la noi, "scoaterea la biserica" coincide cu sfintirea lumanarilor... adica nu numai ca nasii merg impreuna cu finii la biserica, dar trebuie duse si lumanarile de cununie, pe care le lasi acolo (nu neaparat integral; poti taia cate o bucata din fiecare, bucati pe care le iei acasa si le aprinzi in caz de boala, necaz, etc)...
practic, poti scoate finii la biserica oriunde, din cate stiu eu nu trebuie neaparat acolo unde s-a oficiat cununia, ci oriunde doresti (biserica sau manastire)... nu stiu daca ti-am raspuns cat de cat la intrebare O:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Noi 2006, 13:15 
Veteran

Cred ca obiceiul asta e in toata tara, dar asa cum ti-a zis si gina trebuie sa nu uitati lumanarile acasa. :) e chiar faina ideea sa faceti asta in alta parte, singurul inconvenient e sa carati lumanarile dupa voi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Noi 2006, 20:48 
Diva

Citat:

Multumesc mult fetelor!
Stiam si de lumanari (am omis sa va spun). Va fi loc pentru ele (portbagaj de combi), nu-i problema!
Multumesc inca o data!
si noua ne place ideea ca mergem la munte!

Eu am avut nunta la Zalau si acolo nu se practica asa ceva...sau cel putin noua nu ne-a zis nimeni nimic...si soacra-mea merge la biserica in fiecare saptamana deci mi-ar fi spus ceva...cat despre lumanari, pe ale noastre le-a lasat cumnatul meu la biserica ca n-a stiut ca le mai vrem...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Noi 2006, 20:55 
Diva

Citat:

Eu am avut nunta la Zalau si acolo nu se practica asa ceva...sau cel putin noua nu ne-a zis nimeni nimic...si soacra-mea merge la biserica in fiecare saptamana deci mi-ar fi spus ceva...cat despre lumanari, pe ale noastre le-a lasat cumnatul meu la biserica ca n-a stiut ca le mai vrem...

Eu sunt din Cluj, dar sotul meu e galatean. Nici la noi nu se practica dusul lumanarilor la biserica. Noi le-am dus pentru ca in Galati se obisnuieste si cand le-a povestit mama colegelor si cunostintelor din Cluj au ramas impresionate, spunand ca e un lucru foarte frumos. :lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Noi 2006, 21:02 
Diva

Citat:

Eu sunt din Cluj, dar sotul meu e galatean. Nici la noi nu se practica dusul lumanarilor la biserica. Noi le-am dus pentru ca in Galati se obisnuieste si cand le-a povestit mama colegelor si cunostintelor din Cluj au ramas impresionate, spunand ca e un lucru foarte frumos. :lol:

Adevarat in Ardeal nu se practica chestia asta.Lumanarile nasilor se lasa la biserica in ziua cununie(dupa slujba).

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Noi 2006, 14:53 
Veteran

Eu una nici nu stiu unde sunt lumanarile noastre (?). Pe la cine au ramas habar nu am. :unsure:
Suntem cam uituci. :mellow::mellow::mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Noi 2006, 17:14 
Diva

Citat:
Eu una nici nu stiu unde sunt lumanarile noastre (?). Pe la cine au ramas habar nu am. :unsure:
Suntem cam uituci. :mellow::mellow::mellow:

Lumanarile nostre de cununie au ramas la restaurant! ca a doua zi cand am plecat am avut masina plina! ne-am intors dupa ele dupa o saptamana si am mai gasit numai una! acum ce ar trebui sa fac?! sa mai cumpar una ca sa duc doua la biserica?!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Noi 2006, 18:57 
Veteran

Si daca suntem 2 perechi de nasi, care ce cumpara? (?)Mai ales ca nu ne cunoastem inca, si nici nu cred ca pana la nunta sa ne cunoastem din cauza distantei.
Presupun ca tb intrebati mirii, nu?
Inca nu am vb prea multe despre nunta. Mai este ceva timp pana in iunie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Noi 2006, 18:58 
Diva

Citat:
Si daca suntem 2 perechi de nasi, care ce cumpara? (?)Mai ales ca nu ne cunoastem inca, si nici nu cred ca pana la nunta sa ne cunoastem din cauza distantei.
Presupun ca tb intrebati mirii, nu?
Inca nu am vb prea multe despre nunta. Mai este ceva timp pana in iunie.

da'...de ce sa fiti 2 perechi de nasi?!(?)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Noi 2006, 20:21 
Diva

Citat:

Nu te deranjeaza ca sunteti 2 perechi? Pe mine m-ar deranja...:(

In Ardeal se practica 2 perechi de nasi, una din partea miresei si una din partea mirelui.
Asta e traditia, mai rar este doar o pereche de nasi.:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Noi 2006, 20:23 
Diva

Gata, week-endul asta am umblat cu finii sa cautam local si am gasit, greu, dar important este ca am gasit.
Voi fi nasa pe 9 iunie si din nou pe 8 septembrie, la alti prieteni. Misto, nu? ;)
Mai avem un cuplu de prieteni care se pare ca se vor casatori la anul, daca ne cheama si ei nasi, am sfeclit-o(X)!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Noi 2006, 22:41 
Diva

Citat:
da'...de ce sa fiti 2 perechi de nasi?!(?)

Si noi am avut 2 perechi de nasi, nasii mei si nasii lui...nasii nostrii au impartit cheltuielile pe din doua, iar de cunoscut s-au cunoscut cu 2 zile inainte de nunta cand ne-am adunat care de pe unde...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 13:38 
Veteran

Citat:

Nu te deranjeaza ca sunteti 2 perechi? Pe mine m-ar deranja...:(

Un pic sa stii ca ma deranjeaza, dar stiu ca mireasa si-a dorit din totdeauna 2 perechi de nasi, asa ca mi-a trecut supararea :D
Daca suntem 2 perechi de nasi vor fi si 2 perechi de lumanari :blink:(?)Intreb si eu sa nu radeti de mine, dar nu am mai fost la nici o nunta cu 2 perechi de nasi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 13:41 
Diva

Citat:

Si noi am avut 2 perechi de nasi, nasii mei si nasii lui...nasii nostrii au impartit cheltuielile pe din doua, iar de cunoscut s-au cunoscut cu 2 zile inainte de nunta cand ne-am adunat care de pe unde...

pai teoretic sunt nasii nostri, ii alegem impreuna...nu mi se pare ok sa vina fiecare cu nasii lui..si in plus, prea multa bataie de cap..parerea mea:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 16:40 
Diva

Citat:

Daca suntem 2 perechi de nasi vor fi si 2 perechi de lumanari :blink:(?)Intreb si eu sa nu radeti de mine, dar nu am mai fost la nici o nunta cu 2 perechi de nasi.

Clar, daca sunt doua perechi de nasi trebuie sa fie obligatoriu 4 lumanari. Asa a fost si la mine.;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 18:19 
Diva

Fetelor va spuneam ca voi fi nasa pe 9 iunie, dar finii au mers sa vorbeasca si pentru biserica si preotul a zis ca e sarbatoare si ca nu-i cununa.
Stiti si voi daca e sarbatoare cumva pe 9 iunie, eu am vorbit cu un preot din Ardeal si mi-a spus ca nu ar fi sarbatoare. Ciudat, nu?
Asa ca finii mei se casatoresc pe 1 septembrie, singura sambata libera pe care au mai gasit-o.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 652 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]