Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 21:04

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 21 Noi 2006, 21:30 
Diva

Citat:

nu-l stiu pe cel de care zici tu si nici nu am fost la restaurant japonez,dar ador mancarea chinezeasca.:lol::food:

Uau, mancare chinezeasca? Singura data cand am mancat mi-a fost rau toata noaptea si n-am mancat ceva foarte special. Asa ca, nu mai vreau sa aud de ea, asta e, poate sunt eu mai sensibila.:(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Noi 2006, 23:49 
Diva

Citat:
direct la restaurantul chinezesc ma duc cand ies de la lucru mai ales ca e aproape.pui cu sos beijing scrie pe mine :food:

:npray: mor de pofta.Mie imi place pui cu 4 feluri de legume chinezesti.mmmmmmmm
Mananc o data pe sapt la ei, ca nu ma rabd.Am incercat si io acasa, dar daca nu-i secretu...degeaba ingredientele.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Noi 2006, 23:51 
Diva

Citat:
Stiu ca aveti unul misto in Cluj : Tokyo Sushi ...insa e japonez ...nu chinezesc. Oricum....tot respectul pt. ei, cred ca au o mancare fantastica! As vrea si eu sa ajung pe acolo!:(

Am mancat eu acolo.Nu mi-a placut, pt ca nu agreez combinatiile de gusturi:dulce-acru-sarat, etc.E ciudata rau mancarea de la japonezi.Prefer chinezeasca.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Noi 2006, 23:59 
Diva

Citat:

nu-l stiu pe cel de care zici tu si nici nu am fost la restaurant japonez,dar ador mancarea chinezeasca.:lol::food:

si eu:D ador tot ce e dulce acrisor:food::food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 01:21 
Diva

pt cele care tin post :Salata de orez pentru post
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente:
O ceasca de orez fiert in apa cu sare, o rosie taiata cuburi, un castravete mare taiat cuburi, doi
ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele, masline negre si verzi, bucati de sparanghel
din conserva, otet (sau lamaie), ulei de masline, patrunjel tocat
Mod de preparare:
Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se taie toate legumele, se prepara sosul de
salata si se amesteca toate si se sasoneaza dupa gust cu piper. Cand s-a racit si a patruns gustul
de la ingrediente in orez, se pastreaza in frigider si se mananca rece. Ca salata de vara, i se
adauga sardele cu tot cu uleiul din conserva, ansoa sau peste afumat.Se serveste ca cina in
zilele de vara sau ca felul intai la pranz
Specific: Mexic:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 01:24 
Diva

Makluba
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa
Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in
oala; se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si
impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei. Cind sint toate gata, se ia o
oala mai mare in care se pune in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi
carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez. La urma se ia zeama in care a fiert puiul
si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cind este fiert
orezul si nu mai este apa se stinge focul.Se serveste calda, cu iaurt si salata
Specific: Egipt:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 01:36 
Diva

O reteta foarte simpla, pe care eu am invatat-o de la un baiat! (X)
Deci, pentru cele care n-aveti timp de gatit si nici chef, va prezint: Spaghete cu ton !!!:food:
-Se fierb pastele, dupa indicatii.
-Se desface cutia de ton in ulei(maruntit, ca sa nu va chinuiti cu faramitarea lui). Se scurge bine, bine de ulei.
-Se amesteca pastele fierte si scurse de apa cu tonul maruntit, se adauga ketchup dulce din abundenta (cat sa le lege), eventual niste condimente pt peste (daca aveti).
-ATAT!

Poate ca nu suna prea gustos, si eu am fost sceptica, dar pana acum nu am cunoscut pe nimeni care sa nu mai ceara o portie! :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 01:50 
Diva

Citat:
O reteta foarte simpla, pe care eu am invatat-o de la un baiat! (X)
Deci, pentru cele care n-aveti timp de gatit si nici chef, va prezint: Spaghete cu ton !!!:food:
-Se fierb pastele, dupa indicatii.
-Se desface cutia de ton in ulei(maruntit, ca sa nu va chinuiti cu faramitarea lui). Se scurge bine, bine de ulei.
-Se amesteca pastele fierte si scurse de apa cu tonul maruntit, se adauga ketchup dulce din abundenta (cat sa le lege), eventual niste condimente pt peste (daca aveti).
-ATAT!

Poate ca nu suna prea gustos, si eu am fost sceptica, dar pana acum nu am cunoscut pe nimeni care sa nu mai ceara o portie! :D

Mai stiu eu un baiat care mananca felul asta, nu al meu..lol.Mie nu-mi plac spaghetele cu ketchup.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 10:13 
Diva

Ananas cu pui
Timp de preparare: 3 h20 min
Ingrediente:
1 cutie compot de ananas fara zahar (light), un pui grill (aprox. 1,1 kg), 1 litru de apa, un
pahar de vin alb, 1/2 pahar de otet de vin, sare, coriandru, oregano, dafin, 2 linguri de ulei,
piper, boia dulce
Mod de preparare:
Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1
ora si jumatate). Se lasa apoi cateva minute la scurs si se introduce puiul pe la partea tartitei pe
o sticla de bere. Se unge cu amestecul de ulei, piper si boia. Sticla se asaza vertical intr-o
cratita in care se toarna baitul. Puiul nu trebuie sa aiba contact cu lichidul. Se pune in cuptorul
incalzit la 180 grade si se coace aprox. 60 min. Din cand in cand se va unge cu lichidul din
cratita. Daca proeminentele aripilor sau picioarelor au tendinta sa se arda atunci se recomanda
infasurarea acestora in folie de aluminiu. Compotul de ananas se incalzeste cu putin timp
inainte de terminarea coacerii. Dupa coacere puiul se scoate de pe sticlaPuiul se serveste
transat, iar compotul separat in compotiera
Specific: Belgia:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 10:42 
Diva

Porc cu usturoi
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
2 kg carne de porc, sare, cimbru, o capatana usturoi, 2 cani otet, grasime pentru prajit, o
lamaie
19
Mod de preparare:
Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine
cu zeama de lamaie si sare si se taie bucati mici. Se fierbe carnea in putina apa 20 de minte. Se
scoate carnea din apa, se condimenteaza cu amestecul de usturoi si cimbru si se pune intr-un
vas de lut. Se pune otetul peste carne si se lasa la marinat una - doua zile. Se scoate carnea
apoi si se prajeste.
Specific: Caraibe:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 11:19 
Diva

Citat:
Mie nu prea mi-a placut mancarea din port. Insa am mancat intr-adevar bine in Constanta la un resturant, dar nu-i mai stiu numele...

Buna dimineata!
Desi atunci cand vreau gatesc (aproape) ca o profesionista, nu imi place sa-mi pierd timpul in bucatarie! O:) E ceva rau?! mai e cineva ca mine?! Nu imi place sa gatesc! :food: timp pierdut! am noroc cu sotiorul meu care e mai harnic la acest capitol decat mine!

Apropo! grozave retetele voastre fetelor!:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 13:20 
Diva

tind sa cred din ce in ce mai mult ca mai toate fetele gatesc o data pe saptamana!:D:D:D:D sa nu zic chiar / luna!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 13:37 
Diva

Citat:
Pune si la 2 - 3 luni, ca unele sunt si mai norocoase!
Daca sotul gateste si mancare la pachet primim din trei parti, ar fi culmea sa gatesc mai des! Doar nu vreau sa ramana nemancata prin frigider....

Ok fetelor! m-am linistit! sunt in ordine!O:) important e ca avem sotiori intelegatori (si harnici!:ok:) si soacre minunate! (aproape in fiecare seara ne suna sa ne intrebe daca avem mancare!:~* - si e o dulce! :napplause:)!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 13:42 
Diva

Citat:
tind sa cred din ce in ce mai mult ca mai toate fetele gatesc o data pe saptamana!:D:D:D:D sa nu zic chiar / luna!
mie imi place sa gatesc si gatesc cam in fiecare zi cate ceva. la mama sau la soacra-mea am mancat doar la ocazii speciale...onomastice, sarbatori...in rest acasa...si lui ii place mancarea gatita de mine:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 13:50 
Diva

Citat:
mie imi place sa gatesc si gatesc cam in fiecare zi cate ceva. la mama sau la soacra-mea am mancat doar la ocazii speciale...onomastice, sarbatori...in rest acasa...si lui ii place mancarea gatita de mine:~*

Esti o albinuta!
Nu am spus ca nu gatesc! mai rarut ca-i mai dragut! si gatesc foarte bine (fara falsa modestie! am 4 frati dupa mine, si am crescut fara mama - nu ma plang! - asa ca vreau - nu vreau, stiu sa gatesc cam orice!!)
Toata lumea apreciaza mancarea mea, ba ma intreaba cand mai fac un anumit fel de mancare (fiindca numai eu stiu sa-i dau un anumit gust!)!
Dar nu imi place sa gatesc! asta este ideea!
Felicitari voua, celor care agreeati timpul petrecut in bucatarie!:napplause:
dar nu e cazul meu! :~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2006, 14:02 
Diva

Citat:

Felicitari voua, celor care agreeati timpul petrecut in bucatarie!:napplause:
dar nu e cazul meu! :~*
cel mai mult imi place sa gatesc de sarbatori cand fac mancare pt o armata, nu pt doi:unsure:, si fac si din aia, si din ailalta, si tot mi se pare ca am gatit prea putin:~*. imi place la nebunie cand vin socrii la noi la masa si socrul meu ma lauda pt mancare...ii plac mai ales torturile facute de mine si sarmalele...cu asta mi-am "cucerit" socrul:ndance:;)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]