Ultima vizită a fost: Acum este 20 Mai 2025, 01:20

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 223 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Vesnicele superstii!
MesajScris: 17 Ian 2006, 23:43 
Veteran

Citat:
pai...
1.cica, sa nu mananci direct din oala mare cu mancare, ca iti ploua la nunta, dar, pe de alta parte, se zice ca...daca-ti ploua la nunta ai belsug in casnicie....
3. lumanarea care se stinge prima, cel a caruia este (mire/mireasa), acela va muri primul (brrrrr :alien::(( asta-i cam sinistra)
4. in timp ce se danseaza Isaia in biserica, sa-ti calci omu' pe picior, ca sa fi sef in casa :D (asta-mi cam place:devil:)
5, 6, 7 ..... ma mai gandesc!

La nunta lu' vara-mea nu s-a stins nici o lumanare.Si pana la urma,la restaurant,de fica sa nu ia foc ceva,le-am stins eu si logodnicul meu(domnisoara si "flacau" de onoare).Inseamna ca vor fi omorati?K lumanarile nu s-au stins singure....(X)

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Vesnicele supersti
MesajScris: 17 Ian 2006, 23:46 
Veteran

Citat:
adica io sunt singura prapastioasa superstitioasa (X) de pe forum?? :((

Hahaha.Stai calma Krelia,nu esti singura.Si eu sunt ffffff superstitioasa si prapastioasa.Si as vrea sa nu mai fiu.Daca aflu acum ca nu e bine sa faci nunta in noiembrie?Oare as fi in stare sa aman nunta?!?!Doamne,la ce pot sa ma gandesc...:mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Ian 2006, 23:52 
Veteran

Citat:
Si eu stiam chestia asta cu calcatul pe picioare, dar nu atunci cand iti zice popa nu'sh ce...ci tocmai cand te-nvarti pe langa masa aia - Danseaza Isaia parca-i zice, nu?
Ah, si soacra-mea mi-a mai zis o kestie, cica, tot timpul cat ne face popa slujba si cand avem cununiile pe cap, sa nu ne dam drumul la mana :ok: Dece? Nu stiu....da' dk e superstitie, io-l tin strans strans strans! :~*
Pup :lips:

Ce ti-e si cu femeile astea...Vorba e ca cel care il calca pe picior primul pe celalalt,acela va "canta"in casa.Si dansul se numeste "Isaiia dantuieste".Ma rog,tot acolo.:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Ian 2006, 23:54 
Veteran

Citat:
Fetelor am mai auzit doua superstitii:

1. Sa nu facem poze singure. Asta inseamna despartire.
2. Biserica Casin nu e de bun augur. De asemenea, inseamna despartire.

E,uite ca asta chiar ma mira!:blink:.De ce biserica Casin?E chiar curios...s-a intamplat ceva acolo?(?)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Ian 2006, 23:57 
Veteran

Citat:
miresicilor obiceiul sa iei ceva nou ceva vechi ceva albastru si ceva imprumutat e superstitie???? daca nu faci asta e jale? asi vrea sa iau toate aceste lucruri dar asi vrea cateva sugestii cam ce sa fie?
ma gandeam albastru=jarteluta nu de alta dar am vazut in magazine ca se gasesc dar restul????

:rolleyes:

Pai asta e si ideea.Ceva albastru chiar jarteluta e!Dar stai calma ca nu e jale.Am fost la nunta unei prietene care e mai saracuta si nici macar rochia nu a avut-o de noua.Era imprumutata de la nasa.Si nu s-a spart nici un cer in capul lor!!!:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 00:02 
Veteran

Citat:
Daca stam si ne luam dupa toate superstiile o sa ajungem sa facem din nunta pe care ne-am visat-o fiecare de cand suntem mici sa fie un eveniment lipsit de atatea lucruri care ne-ar bucura sufletul.

Parintii mei sunt cununati de catre fratele tatalui meu si anul acesta implinesc 29 ani de la casatorie si se iubesc la fel de mult; chiar au devenit mai iubareti de cand cu nunta noastra ... nostalgia probabil.

Iar noi vom fi cununati de catre sora si cumnatul lui. Sunt un cuplu reusit de la care avem ce invata si in care ne putem baza pentru sprijin si ajutor. Si au o fetita tare frumoasa si dragalasa care va avea rolul de "flower girl" la noi la nunta. Suntem siguri ca este cea mai buna alegere.

In rest ... daca exista iubire, intelegere si respect eu cred ca poti sa iti faci nunta oricand si oricum pentru ca superstiile nu isi au rostul.

Ce misto!Noi nu stim inca dak nasii lui de botez ne vor lasa sa ne alegem nasii pe care ni-i dorim(asta e alta:sa nu iti alegi nasii fara sa vb cu nasul de botez al mirelui.Daca el vrea sa va cunune si nu lasa pe altu...:gun:.Daca nu va poate cununa el si e incapatanat,va alege el.Dak vrea sa va lase de capul vostru...:lol:).Dar s-ar putea sa fie sora si cumnatul lui.Si ei au o fetita de 1 an si 9 luni care va fi cea mai frumoasa domnisoara de onoare(secondata de cineva care va tine lumanarea,k ea nu poate.Poate o d-ra de onoare mai maricica?!?!)E frumos sa ai bebite la nunta....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 00:06 
Diva

Si inca ceva ... am auzit de curand ca este foarte bine daca poti sa ai ca domnisoara de onoare o "adevarata domnisoara" ... daca intelegeti ce vreau sa spun.
Ei acum ce ne facem? Mai gasim sau nu? :~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 00:12 
Veteran

Citat:
Buna. Numele meu este Alexandra. Desi va urmaresc de mult timp, acesta este primul meu mesaj postat pe forum. Sunt o persoana mai retrasa si prefer sa ii urmaresc pe ceilalti de la distanta, fara sa ma implic direct. Dar trebuie sa recunosc ca topicurile voastre sunt dintre cele mai interesante.
Dupa cum ati banuit deja, sunt si eu o mireasa a anului 2006. Prin urmare, tuturor mireselor le urez sa aiba parte de tot ceea ce imi doresc eu insami, si sa auzim numai de bine...
Cat despre superstitii...exista una singura in care cred si eu...aceea care spune ca mirele nu are voie sa-si vada iubita imbracata in rochia de mireasa pana in ziua nuntii. In rest, am auzit de multe insa nu le cred. Recent am auzit chiar de una foarte stranie, pe care mi-a spus-o viitoarea mea soacra: Rochia de mireasa trebuie sa fie croita in asa fel incat sa acopere umerii, bratele si gatul in totalitate; in caz contrar in viata de dupa nunta, mireasa va fi infidela. Sincera sa fiu, eu nu cred ca fidelitatea sta in decolteul rochiei, dar deh...asa sunt soacrele. :P.

Este intr-adevar o superstitie legata si de rochie,dar nu asa.Cred ca soacra ta e cam(X).Se spune ca nu trebuie sa ai spatele gol,ca aduce ghinion(casnicia va fi sparta de altcineva cu uneltiri facute pe la spate)De aceea nu trebuie sa-ti lasi spatele descoperit.Ai inteles?Nimic despre restul!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 00:14 
Veteran

Citat:
daca mergem pe trotoar eu merg prima cu nasul si el in spate cu nasa. (!)
cam aiurea...
cat despre faza cu rochia de mireasa el stie modelul si cu siguranta o sa vina cu mine la probe, e prea curios.

cu acoperirea totala a corpului nu am auzit, atunci hai sa ne punem si un voal pe fata (cum se facea inainte), ca sa nu ne vada de loc. Era obiceiul cum spune soacra ta, la baza era altceva : la casatoriile aranjate mirele si mireasa nu se cunosteau, el putea renunta sa se4 mai casatoreasca daca nu-i placea mireasa. Astfel s-a inventat un truc, mireasa nu se vedea, iar mirele o putea vedea la biserica, dupa ce accepta casatoria. Dar el te stie, deci ce sens are?

gaby

Si al meu o sa vina cu mine la probe!Pt ca vreau ca rochia sa ii placa si lui.Si la o adik,el o plateste!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 00:18 
Veteran

Citat:
Si inca ceva ... am auzit de curand ca este foarte bine daca poti sa ai ca domnisoara de onoare o "adevarata domnisoara" ... daca intelegeti ce vreau sa spun.
Ei acum ce ne facem? Mai gasim sau nu? :~*

Nasoala asta!Desi o domnisoara e o femeie nemaritata,nu neaparat la propriu!Si ce-ai putea sa faci?Sa mergi cu ea la ginecolog?!?!?!:x

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Ian 2006, 02:54 
Diva

Citat:
Eu am doua domnisoare, pe prietenele mele cele mai bune si mi-e teama ca nu se incadreaza:~*

Nici la mine nu se incadreaza, dar nici nu imi fac probleme ... cred ca exagerarea cu aceste supersitii incepe sa devina din ce in ce mai apasatoare. Ar trebui sa ne vedem de treburi mai departe, ca sunt o groaza de facut, si sa nu mai aplecam capul la toate vorbele.
Nunta este un eveniment extraordinar de frumos si nu trebuie sa devina obositoare din cauza unor superstitii!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 223 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]