Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 02:17

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 14 Dec 2006, 16:19 
Diva

Citat:

si eu o am... n-am incercat nimic din ea deocamdata (abia am primit-o :p... si apoi, deja am zis de 1000 de ori ca nu sunt o gospodina :~*), dar imi place de mor stilul in care e scrisa :love: :food:

cred ca cineva face aluzii finute la gospodina din tine:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Dec 2006, 16:21 
Diva

Citat:
La noi traditia de Craciun e sa mergem la nasa mea de botez si la mama lui! Ceea ce e perfect, ambele sunt gospodine de nota 10 si oricum ne vor da si la pachet (ca si mama)! Ce sens ar mai avea sa muncim si noi?O:)

da...da...ador chestia cu pachetul:) mi-aduce aminte de studentie:D ce vremuri:nparty:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Dec 2006, 17:20 
Diva

Citat:
cred ca cineva face aluzii finute la gospodina din tine:p

:D :D nu, culmea, eu am cerut-o :D o avea un coleg pe calculator, in .pdf si mi-a trimis-o pe mail :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Dec 2006, 18:17 
Diva

Citat:
cozonacii nici mie nu mi-au iesit anul trecut asa ca...nu cred ca mai incerc anul asta. erau asa de tari ca puteai sa-ti spargi capul cu ei:nlol::nlol: sa ma fi vazut cum umblam disperata in seara de ajun si cautam cozonaci prin magazine(X):nlol::nlol:

Asa au iesit si ai mei si m-am descurajat pe anul asta ca prea a ras Adi de mine...numai daca nu gasesc o faina care sa imi inspire incredere ca parca nu e Craciun daca nu am cozonaci...
Mie totdeauna imi place sa fac multa mancare de Craciun, e sarbatoarea mea preferata si incerc sa compensam cumva ca nu avem alta familie pe langa noi sa ne bucuram impreuna...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Dec 2006, 18:18 
Diva

Citat:

:D :D nu, culmea, eu am cerut-o :D o avea un coleg pe calculator, in .pdf si mi-a trimis-o pe mail :D

Pai daca o ai in .pdf nu arunci cu ea si dupa mine ca mi-ar fi de folos inca o sursa de inspiratie...?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Dec 2006, 18:24 
Diva

Citat:

Pai daca o ai in .pdf nu arunci cu ea si dupa mine ca mi-ar fi de folos inca o sursa de inspiratie...?

ba da, cum sa nu, cu mare placere... da-mi pm cu adresa ta de mail si consider-o cadou de craciun :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Dec 2006, 18:31 
Diva

E cazul sa dau si eu ceva retete ca-o sa credeti ca n-am pus mana pe cratita in viata mea.loool(X)
Specialitatile mele care nu dau gres niciodata:

1.Pui/vita/porc/peste la cuptor cu legume
Ingrediente:ceapa,morcovi, patrungel alb, ardei,ciuperci, rosie si carne taiata felii(porc, vita), copane, etc.
Se taie legumele julien si se presara pe fundulu vasului (care ar fi bine sa fie yena sau ceramic) apoi se condimenteaza carnea si se pune deasupra legumelor.Se pune ulei(la fund) si se da la cuptor.Mmmm delicios.:food:

2.Ciuperci umplute la cuptor
Ingrediente:ciuperci champignion proaspete, ceapa ,morcovi, ardei, patrunfjel,un piept de pui, condimente.
Se taie legumele fasii subtiti (prin razatoare) si carnea in cubulete mici-mici.Se curata ciupercile si cozile se taie bucati.
Carnea, legumele si cozile se pun intr-o tigaie la calit pana carnea este semigata.Apoi se iau palariile ciupercilor si se umplu cu aceasta compozitie, se pun intr-un si al cuptor pana sunt gata.
Pofta buna...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Ian 2007, 17:16 
Diva

pentru amatoarele de "chinezarii" .... am gasit la B*mboo de vanzare set de tacamuri : 2 perechi de betisoare, 2 boluri, introduse intr-o cutiuta de lemn si 2 pad-uri din bambus! Sunt disponibile in negru si alb! Mi-am luat un set negru! Abia astept sa le incerc! Sushi!!!!!:food::food::food::food::food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2007, 11:06 
Diva

Citat:
Vreau si eu o reteta de galuste!!!!!!!!!!
De cate ori am incercat sa fac supa cu galuste, ba imi ieseau prea tari ba prea moi.
Voi cum le reusiti?
sa-ti spun cum le fac eu: bat un ou bine, pun sare, piper, un varf de cutit de bicarbonat apoi gris pana se intareste dar nu tare de tot. apoi iau cu lingurita si le pun in oala dar cand clocoteste supa. sper sa intelegi ce ti-am scris:wacko::-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2007, 13:29 
Diva

Citat:
sa-ti spun cum le fac eu: bat un ou bine, pun sare, piper, un varf de cutit de bicarbonat apoi gris pana se intareste dar nu tare de tot. apoi iau cu lingurita si le pun in oala dar cand clocoteste supa. sper sa intelegi ce ti-am scris:wacko::-*
pe langa asta ..in galuste se mai pune si unt ...sau daca nu ai ..margarina. Cam o lingura. Eu nu pun bicarbonat.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2007, 17:45 
Diva

Citat:
Vreau si eu o reteta de galuste!!!!!!!!!!
De cate ori am incercat sa fac supa cu galuste, ba imi ieseau prea tari ba prea moi.
Voi cum le reusiti?

La un ou batut bine se pun 5 linguri amri de gris.Reteta nu a dat gres niciodata.Succes

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2007, 00:23 
Diva

Citat:
pe langa asta ..in galuste se mai pune si unt ...sau daca nu ai ..margarina. Cam o lingura. Eu nu pun bicarbonat.
sincer eu de unt nu stiam...eu de cand gatesc fac galustele dupa reteta asta si ies super, dar am sa incerc si cu unt. m-ai facut curioasa:ok:. putin bicarbonat le face mai pufoase:drool:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2007, 15:38 
Diva

Citat:
sincer eu de unt nu stiam...eu de cand gatesc fac galustele dupa reteta asta si ies super, dar am sa incerc si cu unt. m-ai facut curioasa:ok:. putin bicarbonat le face mai pufoase:drool:
eu cred ca si untul are aceeasi menire ... in plus , lingurita in contact cu supa fierbinte ...topeste untul din galuste si acestea se dezlipesc mai usor de pe ea!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Mar 2007, 17:25 
Diva

cine a mancat carne de rechin.... pareri pro si contra! Am luat din Carrefour duminica trecuta "cotlet de rechin" si mi s-a parut strange! Astept alte pareri, eventual retete de preparare.:wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Iul 2007, 15:55 
Diva

Lasagna:
2 pungi de tagliatele, se pun la fiert cand apa este in clocot, cu putina sare
1kg de costita afumata, se taie cubulete
cascaval cam 500gr care se da prin razatoare
3 oua batute cu sare, piper si ce condimente mai preferati
margarina

dupa ce au fiert pastele, se ia o tava, sau un vas termorezistent....se unge cu margarina mai multa, pana sus
se pune un rand de paste fierte, unul de costita taiata cubulete si unul de cascaval ras si putin din oualele batute...se reia aceasta operatiune pana se umple vasul...paste, costita, cascaval, oua...ultimul strat trebuie sa fie de paste peste care se toarna restul de ou
se pune la cuptor circa 30 min....se scoate din cuptor si se lasa la racit cam 10 min...se serveste cald cu sos, ketchup...si un vin alb:food:

pofta buna!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]