Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 01:05

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cine plateste, Ce plateste!?
MesajScris: 26 Oct 2006, 01:07 
Diva

Citat:

la noi au platit biserica..o parte, ca avansul l-am dat noi. eu sunt din constanta, el din ploiseti, nasii din ploiesti si nunta a fost in bucuresti!
din punctul meu de vedere nu tre sa plateasca nimic nasii! e nunta voastra si voi tre s-o organizati. la noi au insistat atat de tare cu biserica, ca e datoria lor in fata lui Dzeu etc..incat am zis ca n-are rost sa ne targuim la biserica in ziua nuntii:)
oricum imi inchipui ca ei or sa va dea cat de mult vor putea..nu conteaza dc banii astia vor fi intr-un plic la nunta sau vor fi cheltuiti pe flori, lumanari, etc
poate ar trebui sa mentionez ca eu sunt total impotriva traditiilor fara sens:)

Ceea ce trebuie sa plateasca nasii platesc.Macar biserica, ca doar sunt parinti spirituali.E adevarat ca noi ne organizam nunta, insa daca ai cu cine sa discuti de organizare (nasi,parinti) este totul k.Daca, convine ambelor parti e super k.Mie imi plac nuntile traditionale, cu furat cu gaina cu alte nebuneli d-astea.Poate sunt eu anapoda:-`:blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Oct 2006, 19:16 
Diva

Citat:
De ce sa fii tu anapoda! Gusturile nu se discuta.

Da dar am vazut destul de multe miresici care nu prea mai tin de traditie.Eu asa sunt din familie.La nunta la verisoara mea la ,,ia-ti mireasa ziua buna" am plans de-am rupt.Asa ca.....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 03:27 
Senior

Citat:

Ceea ce trebuie sa plateasca nasii platesc.Macar biserica, ca doar sunt parinti spirituali.E adevarat ca noi ne organizam nunta, insa daca ai cu cine sa discuti de organizare (nasi,parinti) este totul k.Daca, convine ambelor parti e super k.Mie imi plac nuntile traditionale, cu furat cu gaina cu alte nebuneli d-astea.Poate sunt eu anapoda:-`:blink:

Pai la noi e astfel...
Nasii platesc cununia religioasa si tortul il cumpara nasa...si toate maruntusurile ca oglinda parfum pieptene....
Fetelor eu sunt din Basarabia si vad ca la voi e un pic altfel traditiile de exemplu...cum e la voi cu dezbracatul miresei daca se zice la voi asa...adica la "ia-ti mireasa ziua buna"
am vazut ca nasa va pune palarie in cap asa e? la noi nu e asa...
povestiti-mi ...:napplause: povestiti-mi....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 16:30 
Diva

Citat:

Fetelor eu sunt din Basarabia si vad ca la voi e un pic altfel traditiile de exemplu...cum e la voi cu dezbracatul miresei daca se zice la voi asa...adica la "ia-ti mireasa ziua buna"
am vazut ca nasa va pune palarie in cap asa e? la noi nu e asa...
povestiti-mi ...:napplause: povestiti-mi....

In Moldova si in sudul tarii se practica dezbroboditul miresei, in Ardeal nu este aceasta traditie.
Nasa ia voalul miresei si il pune domnisoarei care a prins buchetul si miresei ii pune o basma. Mai nou, miresele isi pun palarie, naframa este "de moda veche". Acest lucru inseamna ca, din domnisoara, mireasa se transforma in doamna.;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Noi 2006, 20:03 
Senior

Citat:

In Moldova si in sudul tarii se practica dezbroboditul miresei, in Ardeal nu este aceasta traditie.
Nasa ia voalul miresei si il pune domnisoarei care a prins buchetul si miresei ii pune o basma. Mai nou, miresele isi pun palarie, naframa este "de moda veche". Acest lucru inseamna ca, din domnisoara, mireasa se transforma in doamna.;)

Sa va spun cum e la noi...
Deci cind vine treaba cu "Ia-ti mireasa ziua buna" ambii miri se aseaza pe doua scaune sau altii iau mireasa la mire pe scaun sau in brate..si nasa ii scoate miresei voalul si ii pune o basma alba si nasul ii scoate flaoarea din piept a mirelui si o pune domnului de onoare iar voalul respectiv domnisoarei de onoare...si nasa incepe sa scoata...un pieptene cu care o piaptana un pic un parfum cu care o parfumeaza poate un ruj ceva....si nasu pentru mire face acelasi lucru ...api ii invelesc cu o plapuma si apoi vin ambii socri si cei mari si cei mici si le pun deasemenea o camasa lui si ceva ei ...si pun pe ei toate astea ...pina ei nu pot sa se miste si nasa cu nasu trebuie sa le dea vin sau sampanie cu mina lor(a nasilor)(din pahar sigur)...si cam asa ...si apoi dansul celor doi ...adica domnisoara si domnul de onoare... :):)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Ian 2007, 04:27 
Veteran

Citat:
"Botezul ni-l fac paritii, nunta ne-o facem noi iar inmormantarea ne-o fac copiii!"
Ganditi-va cat adevar exista in aceste cuvinte!!!

corect! noi ne facem singuri nunta ca parintii nu au posibilitatea sa ne ajute si chiar daca ar avea nu cred ca as vrea eu..nu vreau sa se implice prea mult in organizarea nuntii(daca se poate deloc)noi am inceput sa cumparam incet incet. a fost greu ca toate salariile noastre pe asta s-au cam cheltuit dar cred ca e mai bine asa

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mar 2007, 03:38 
Nou Venit

Vad ca mai toate mesajele de pe aici bat spre "ne facem nunta noi singurei"...Pana acum vreun an cam asa gandeam si noi(eu si iubi al meu), dar am ajuns la concluzia ca in ritmul asta nu mai facem noi nunta nici intr-o mie de ani...sau poate pe la batranete...Problema e ca salariile noastre ne ajung cam la limita,dupa ce reusim sa platim o rata la banca,chiria(care nu-i deloc de neglijat),intretinerea,curentul,telefonul,rata la repartitoare s.a. si sa mai si punem ceva de mancare pe masa.Nu ma intelegeti gresit, si eu sunt "pentru" chiar foarte;dar suntem "obligati" sa acceptam momentan ajutorul mamei lui(care e o scumpa by the way);probabil ne-a ajutat si faptul ca tot ea a platit pt nunta cumnatului meu(fratele lui' iubi al meu) si am vazut ca se poate...:p:~* Asta nu inseamna ca noi chiar o sa stam cu mainile in san,cat se poate facem si noi...asta e situatia...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mar 2007, 12:51 
Diva

Citat:
Vad ca mai toate mesajele de pe aici bat spre "ne facem nunta noi singurei"...Pana acum vreun an cam asa gandeam si noi(eu si iubi al meu), dar am ajuns la concluzia ca in ritmul asta nu mai facem noi nunta nici intr-o mie de ani...sau poate pe la batranete...Problema e ca salariile noastre ne ajung cam la limita,dupa ce reusim sa platim o rata la banca,chiria(care nu-i deloc de neglijat),intretinerea,curentul,telefonul,rata la repartitoare s.a. si sa mai si punem ceva de mancare pe masa.Nu ma intelegeti gresit, si eu sunt "pentru" chiar foarte;dar suntem "obligati" sa acceptam momentan ajutorul mamei lui(care e o scumpa by the way);probabil ne-a ajutat si faptul ca tot ea a platit pt nunta cumnatului meu(fratele lui' iubi al meu) si am vazut ca se poate...:p:~* Asta nu inseamna ca noi chiar o sa stam cu mainile in san,cat se poate facem si noi...asta e situatia...

Si pe mine m-au ajutat parintii, si ai mei si mama lui, si a iesit o nunta de vis. Asa ca sa nu-ti fie jena pentru ca deja faci parte din acea familie.
Spor la pregatiri si " Casa de piatra!".:nmarried:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mar 2007, 15:06 
Nou Venit

Citat:

Si pe mine m-au ajutat parintii, si ai mei si mama lui, si a iesit o nunta de vis. Asa ca sa nu-ti fie jena pentru ca deja faci parte din acea familie.
Spor la pregatiri si " Casa de piatra!".:nmarried:

Initial ai mei le-au spus alor lui ca nu vor avea posibilitatea sa ajute,dar tocmai au scapat de o datorie care-i apasa de mult(si pe mine de altfel) si sunt sigura ca nu o sa-i lase inima sa nu contribuie cu nimic...ca doar o fata au(si un baiat,dar mai e pana se insoara).Si nimic nu-i batut in cuie...o sa incercam pe cat posibil sa mai contribuim si noi,ca doar e nunta noastra...
Si sa stii ca oarecum am cam trecut de faza cu jena...caci ai lui ne-au promis de anul trecut ca o sa ne ajute si pe noi sa ne facem nunta(cum le-au facut-o si proaspetilor mei cumnatei...iar la ei chiar ca a contribuit doar soacra mea)Sper doar sa nu iasa vorbe dupa aceea...
Si multumesc pentru urari! O sa am nevoie de mult spor...!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mar 2007, 04:57 
Veteran

Citat:

iubita, noi ne facem nunta singurei pt ca parintii nostrii nu prea au cum sa ne ajute...voi sunteti un cuplu fericit care au parte si de suport material...sa fie intr-un ceas bun! bafta la pregatiri

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mar 2007, 13:34 
Nou Venit

Citat:

iubita, noi ne facem nunta singurei pt ca parintii nostrii nu prea au cum sa ne ajute...voi sunteti un cuplu fericit care au parte si de suport material...sa fie intr-un ceas bun! bafta la pregatiri

Asa-i,probabil chiar suntem un cuplu fericit din acest motiv si n-ar mai tb sa ne facem atatea probleme,ci doar sa fim recunoscatori pt asta.Oricum, sa stii ca va admir pt ca reusiti sa faceti totul singurei:napplause:.E mare lucru si asta daca stai sa te gandesti...Mult mult mult spor si voua si tuturor fetelor la pregatiri si "casa de piatra" de asemenea!!! :lips: Sa auzim numai de bine!:heart:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mar 2007, 13:41 
Diva

Citat:

Asa-i,probabil chiar suntem un cuplu fericit din acest motiv si n-ar mai tb sa ne facem atatea probleme,ci doar sa fim recunoscatori pt asta.Oricum, sa stii ca va admir pt ca reusiti sa faceti totul singurei:napplause:.E mare lucru si asta daca stai sa te gandesti...Mult mult mult spor si voua si tuturor fetelor la pregatiri si "casa de piatra" de asemenea!!! :lips: Sa auzim numai de bine!:heart:
si noi facem nunta singurei din acelasi motiv: parintii nu prea pot sa ne ajute, iar daca ne vor ajuta, vom primi bucurosi ajutorul lor. asa ca fiti recunoscatori pentru ajutorul care il primiti:-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mar 2007, 23:06 
Diva

Citat:

E ok sa fiti ajutate la cheltuielile de nunta! nu e nici o rusine, dimpotriva! Ajutorul e binevenit, indiferent de la cine provine!
Noi chiar ne-am facut nunta singuri-singuri, imprumuturi la banca, imprumuturi cu dobanda de la particulari, am estimat castigul ce ar rezulta din dar, am tras linie si am vazut ce putem face! si am facut! Sincer vorbind, nu ne-ar fi stricat un pic de ajutor!:~* dar am avut o nunta frumoasa si asta e tot ce conteaza! :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Apr 2007, 15:41 
Diva

la noi lucrurile stau putin mai diferit...nunta o facem dupa gustul si ideile noastre, iar banii folositi pana acum sunt economiile iubitului meu si un mic ajutor din partea tatalui lui. parintii mei nu au reusit sa stranga bani pana acum pt ca au trebuit sa ma intretina pe mine la facultate 4 ani, iar eu am abia 8 luni de cand lucrez si am strans ceva banisori dar putini oricum...pt ca si economiile iubitului meu sunt pe sfarsite, parintii mei vor fi cei care vor imprumuta ceva bani sa ne ajute, dar si parintii lui ne vor ajuta, tot din economiile starnse de-a lungul anilor...:~* iar unele cheltuieli vor fi achitate a doua zi dupa nunta, din banii stransi:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Apr 2007, 13:07 
Senior

la noi in ceea ce priveste platitu nuntii avem si noi niste bani stransi iar in rest ne mai ajuta parintii mei, si din ce avem noi plus ceea ce ne dau parintii meivom reusi sa numai avem nimic de platit dupa nunta.adica ce vom face la nuntasa ne ramana noua.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2007, 02:53 
Diva

Citat:
noi locuim impreuna dar numai iuby munceste asa ca nu avem cum sa suportam noi cheltuielile nuntii!asa ca parintii nostrii s-au, intalnit au discutat, au impartit cheltuielile la doi si s-a hotarat sa ne dea noua banii si sa ne facem nunta cum vrem!partea frumoasa este ca nu mai vor banii inapoi:ndance:! deci o sa avem de platit doar meniurile,pozele, muzica si aranjamentele dupa nunta...deci ne facem noi nunta cu banii parintilor!:)

foarte bine! si noi vom plati muzica, meniurile, pozele si filmatul a doua zi dupa nunta si restul, asta in cazul in care va mai ramane ceva ne va ramane noua:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mai 2007, 20:46 
Diva

Noi platim totul singuri..Parinti lui sunt in constructi isi fac o casa noua asa ca financiar sunt secatuitii saraci iar pe ai maei nu ii las eu sa dea pt ca nu vreau,ari ambi ori niciuni ca altfel iasa discuti si nu are rost..Ii las doar sa dea tuica si gainile pt supa..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mai 2007, 23:28 
Diva

Citat:
la noi in ceea ce priveste platitu nuntii avem si noi niste bani stransi iar in rest ne mai ajuta parintii mei, si din ce avem noi plus ceea ce ne dau parintii meivom reusi sa numai avem nimic de platit dupa nunta.adica ce vom face la nuntasa ne ramana noua.

Noi ne platim nunta dupa petrecere din banii pe care ii primim.Cu restul ne ajuta parintii

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]