Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 16:58

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cine plateste, Ce plateste!?
MesajScris: 07 Mai 2007, 17:05 
Diva

In timp, am ajuns sa cred ca aceasta problema (cine ce plateste) chiar nu ar mai trebui sa se puna! Copii (adik voi: miri si viitoare mirese) trebuie sa isi faca nunta! Nu inteleg de ce inca mai apelati la parinti!! Am ajuns la vorbele lui Christine Valmy, care, intr-un inteviu acordat unei reviste bastinase, se intreba de ce romanii isi cresc copii pana la 20-30 de ani? Asta ma intreb si eu acum, cand vad diverse cazuri de liceeni/adulti care nu isi pun problema astfel :"cum sa fac sa castig bani sa-mi iau telefonul x.... sa-mi fac majoratul....sa-mi cumpar nuj ce haine", ci se rezuma la afirmatia: " eu stau cu babacii ... so ... don't worry! Imi cumpara ei tot ce isi doreste sufletelul meu!" Se pare ca prostia si nesimtirea inca e in floare....pentru ca avem o natie de oameni dintre care imi e rusine sa spun ca fac parte! Chiar o sa postez un subiect pe tema asta la "Tocanita Veteranelor"!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 18:39 
Senior

scuza-ma dar daca viitorii miri si mirese nu isi permit in totalitate sa isi faca nunta cu proprii bani, atunci banii parintilor ar fi bineveniti.k nu cred k ii convine vreunui cuplu nou sa intre in datorii ptr asi face nunta.iar daca nu ar fi parintii, tinerii s-ar casatori mult mai greu.daca ai posibilitatea si lucrezi intr-un loc unde se castiga multi bani atunci da iti faci singur nunta, dar daca nu ai bani ce fac, nu te mai casatoresti k nu cumva sa ii ceri bani parintilor, nu cred.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 20:16 
Senior

nici eu nu m-am referit la faptul k copii ar trebui sa stea si parintii sa le dea tot ce vor.si hai sa luam in legatura cu nunta k despre asta este vorba aici in cazul in care copii nu pot sa faca totul singuri la cine ar trebui sa apeleze?la un strain?sau la proprii parinti?iar dupa aceea sa ii lase sa se descurce k odata ce s-au gandit sa faca pasul acesta inseamna k ar putea dupa aceea sa se descurce singuri.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 20:41 
Senior

noi de exemplu avem o nunta cam de maxim 150 persoane, nu perechi.iar celalalte sunt foarte ieftine toate.nunta noastra calculata ne ajunge la maxim 120 milioane iar noi avem stransi cam 80 milioane.plus ce o sa mai faca acuma sotul meu care este plecat in afara.iar noi am vrut k banii de la nunta sa fie ai nostri ptr k dupa nunta am vrea sa facem si o casa (bine k o sa ne mai trebuiasca multi dar sa fie inceputul).nu vrem sa facem nunta si dupa aceea sa ne dam datoriile.facem nunta cu toti banii dati inainte.iar in legatura cu muzica am angajat deja un dj care a zis k si filmeaza cu 15 milioane deci nu facem o nunta cu fite dar tot a mai trebuit ajutorul parintilor.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 21:38 
Diva

Citat:
E doar un exemplu, pentru ca sunt sigura ca sunt mai multe metode de a face un adolescent sa aprecieze valoarea banului si sa aiba mandria lucrului facut / cumparat prin munca proprie.
Exact asta voiam sa subliniez! Plus ca este foarte comod ca unii sa munceasca si altii sa consume!:huh:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 21:41 
Diva

Citat:
nu vrem sa facem nunta si dupa aceea sa ne dam datoriile.facem nunta cu toti banii dati inainte..
sincera sa fiu eu cred ca asa a facut toata lumea! Nu am auzit pe nimeni sa faca credit la banca ca sa se insoare / marite! Vrei nunta? Te apuci cu 2-10 ani before, aduni banii si ti-o faci! Eu una.....de voi avea vreodata copii .... o sa am grija sa aprecieze banul si sa si-i castige singurei! Nu am de gand sa ii tin in facultate pe banii mei pana la adanci batraneti sau sa-i "sponsorizez" pentru diverse activitati mai mult sau mai putin ortodoxe!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 21:46 
Diva

Citat:
in cazul in care copii nu pot sa faca totul singuri la cine ar trebui sa apeleze?la un strain?sau la proprii parinti?iar dupa aceea sa ii lase sa se descurce k odata ce s-au gandit sa faca pasul acesta inseamna k ar putea dupa aceea sa se descurce singuri.
In cazul asta nu au decat sa-si reprogrameze nunta! Daca nu sunt in stare sa si-o faca singuri, cum ar fi in stare sa se intretina si sa faca si plozi dupa aia? Si nunta asta e un test! Sa vezi cat de bine te intelegi cu cel de langa tine, sa vezi cat de mult te poti baza pe el, sa vezi daca esti in stare sa faci ceva de capul tau !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 22:16 
Senior

dar acu 2-10 ani poate nu te gandeai k iti faci nunta.bineinteles k toate visam odata sa fim mirese dar nu ti-o poti planifica cu 2-10 ani inainte.eu de exemplu sunt cu viitorul meu sot de un an si 2 luni.acu 2 ani nici macar nu ma gandeam k o sa ma marit.deci nu prea poti sti ce iti rezerva viitorul k sa iti faci economii cu 10 ani inainte.daca esti cu viitorul sot de vreo 10 ani atunci da la un moment dat hotarati k vreti sa va casatoriti si incepeti sa strangeti bani.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2007, 22:19 
Senior

si eu una cand o sa am copii o sa ii ajut si o sa am de gand sa ii tin in facultate asa cum a facut si mama mea, ptr k ptr ei o sa ma chinui sa castig bani sa le mearga bine.si o sa ii ajut si cand se vor casatori ptr k asa mi se pare corect.bineinteles k nu o sa le fac toate mofturile dar nici nu ii voi lasa sa se descurce chiar singuri.daca vor avea nevoie de ajutor o sa ii ajut cu cea mai mare placere, si cred k orice mama care tine la copii sai ii ajuta cand au nevoie nu sta si se uita la el cum nu se descurca.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mai 2007, 15:02 
Diva

Citat:
dar acu 2-10 ani poate nu te gandeai k iti faci nunta.bineinteles k toate visam odata sa fim mirese dar nu ti-o poti planifica cu 2-10 ani inainte.eu de exemplu sunt cu viitorul meu sot de un an si 2 luni.acu 2 ani nici macar nu ma gandeam k o sa ma marit.deci nu prea poti sti ce iti rezerva viitorul k sa iti faci economii cu 10 ani inainte.daca esti cu viitorul sot de vreo 10 ani atunci da la un moment dat hotarati k vreti sa va casatoriti si incepeti sa strangeti bani.
logic ca nu te gandeai ca te mariti! Ca doar nu o sa incepi de nebuna de la clasa a 2-a sa aduni bani pentru nunta pe care poate o sa o faci vreodata sau nu! Am zis ca dupa ce EL si EA hotarasc sa se casatoreasca nu au decat sa amane evenimentul pana o sa fie in stare sa si-l faca singuri dupa cum vrea sufletelul lor!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mai 2007, 15:47 
Diva

Citat:
In timp, am ajuns sa cred ca aceasta problema (cine ce plateste) chiar nu ar mai trebui sa se puna! Copii (adik voi: miri si viitoare mirese) trebuie sa isi faca nunta! Nu inteleg de ce inca mai apelati la parinti!! Am ajuns la vorbele lui Christine Valmy, care, intr-un inteviu acordat unei reviste bastinase, se intreba de ce romanii isi cresc copii pana la 20-30 de ani? Asta ma intreb si eu acum, cand vad diverse cazuri de liceeni/adulti care nu isi pun problema astfel :"cum sa fac sa castig bani sa-mi iau telefonul x.... sa-mi fac majoratul....sa-mi cumpar nuj ce haine", ci se rezuma la afirmatia: " eu stau cu babacii ... so ... don't worry! Imi cumpara ei tot ce isi doreste sufletelul meu!" Se pare ca prostia si nesimtirea inca e in floare....pentru ca avem o natie de oameni dintre care imi e rusine sa spun ca fac parte! Chiar o sa postez un subiect pe tema asta la "Tocanita Veteranelor"!

Eu treaiesc pe banii mei de multi ani.De multe ori poate nu am avut nici un leu chiar daca ai mei stau bine cu banii.Dar daca nici la nunta nu m-ar ajuta...pentru ce sa tina banii?Sa faca pui?Crezi ca nu pentru copii muncesc parintii?Sa le ofere ce e mai bun in viata?Eu cred ca da.Si nu e nici un pacat daca sunt momente cand te ajuta chiar daca ai 30 de ani.Ar fii culmea sa cer bani imprumut de la straini.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 01:18 
Veteran

Citat:
Eu treaiesc pe banii mei de multi ani.De multe ori poate nu am avut nici un leu chiar daca ai mei stau bine cu banii.Dar daca nici la nunta nu m-ar ajuta...pentru ce sa tina banii?Sa faca pui?Crezi ca nu pentru copii muncesc parintii?Sa le ofere ce e mai bun in viata?Eu cred ca da.Si nu e nici un pacat daca sunt momente cand te ajuta chiar daca ai 30 de ani.Ar fii culmea sa cer bani imprumut de la straini.

cred ca ai inteles putin gresit....era vorba ca parintii isi intretin copiii pana la adanci batraneti, ceea ce este fff gresit pt ca trebuie fiecare dintre noi sa ne maturizam si sa luam viata in propriile maini, sa ne descurcam si singurei....era vorba despre viitorii prospat casatoriti care nu au facut nimik in afara de a sta pe spatele parintilor si asteapta in continuare sa le rezolve toate problemele de ordin material( ex nunta)....ca ei sunt prea mici sa se descurce doar cand e vorba de bani ca in rest....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 01:22 
Veteran

Citat:
logic ca nu te gandeai ca te mariti! Ca doar nu o sa incepi de nebuna de la clasa a 2-a sa aduni bani pentru nunta pe care poate o sa o faci vreodata sau nu! Am zis ca dupa ce EL si EA hotarasc sa se casatoreasca nu au decat sa amane evenimentul pana o sa fie in stare sa si-l faca singuri dupa cum vrea sufletelul lor!!!

si cum zicea gina casatoria nu vine de pe o zi pe alta, deci oricum ar avea timp de strans bani ca toate trebuie facute la timpul lor...sunt cupluri care se casatoresc dupa ce au fost impreuna cateva luni, un an( de aia creste rata divorturilor in romania), un om nu-l cunosti intr-o viata s8i din ac motiv cred ca cuplurile ar trebui sa-si acorde mai mult timp sa locuiasca imreuna sa vada daca pot depasi problemele cu care se confrunta un cuplu in adevaratul sens al cuvantului...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 02:10 
Senior

nici eu nu m-am referit la faptul k parintii ar tebui sa le dea bani la copii pana la batranete.si eu sunt de parere k dupa un timp ar trebui sa ii lasi sa se descurce singuri.dar nu ar trebui sa ii ajuti putin la inceput de drum.sice inceput mai bun ar fi decat nunta?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 02:14 
Senior

eu sunt cu viitorul meu sot de 1 an si 2 luni, dar cam de la 6 luni am hotarat sa ne casatorim.dar cum a zis nicoleta k ar trebui sa se cunoasca mai bine sunt si eu de parerea asta.si ne-am mutat impreuna de vreo 10 luni.asa k cred k de acuma ne cunoastem f bine incat sa vedem daca ne potrivim sau nu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 02:49 
Diva

Citat:

si cum zicea gina casatoria nu vine de pe o zi pe alta, deci oricum ar avea timp de strans bani ca toate trebuie facute la timpul lor...sunt cupluri care se casatoresc dupa ce au fost impreuna cateva luni, un an( de aia creste rata divorturilor in romania), un om nu-l cunosti intr-o viata s8i din ac motiv cred ca cuplurile ar trebui sa-si acorde mai mult timp sa locuiasca imreuna sa vada daca pot depasi problemele cu care se confrunta un cuplu in adevaratul sens al cuvantului...

sunt cupluri care stau 6-7 ani impreuna...degeaba.Eu cred ca te poti cunoaste pe parcurs.Noi stiam ca ne vom casatori din prima luna.Chestie de feelling.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 19:06 
Diva

Citat:

sunt cupluri care stau 6-7 ani impreuna...degeaba.Eu cred ca te poti cunoaste pe parcurs.Noi stiam ca ne vom casatori din prima luna.Chestie de feelling.
sa speram ca e un feeling f profund si ca nu veti ingrosa randurile pe la Tribunale! Nu o zic cu rautate! Trebuie sa judecati f bine alegerile pe care le faceti ca mai tarziu sa nu apara posturi de genul "m-a parasit", "sotul ma inseala" .. sau mai stiu eu ce?! Multi nu inteleg ca a te casatori nu reprezinta o joaca! Multe fete nu vad in nunta decat "visul din copilarie" . Nu pot sa vada mai departe de asta! Au o gandire redusa, limitata, iar daca incerci sa le deschizi ochii incep sa tipe si sa zica ca le vrei raul, ca nu vrei sa fie fericite! Casatoria inseamna atat responsabilitati imense cat si o armonie si intelegere reciproca. Daca nu stii cum sa le faci fata ... nu te mai casatori!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]