Citat:
cainii si pisicile dezvolta un virus care se manifesta prin sterilitate strict la femei( stiu un caz: o femeie gravida si-a luat o pisicuta, pe la 7 luni si-a facut o ecografie si copilul era mort, dr i-a zis ca a contactat un virus de la un animal si a provocat moartea copilui, ea a ramas sterila, nu este ceva des intalnit, dar exista)...animalele care nu au spatiu de miscare, si nu petrec cea mai mare parte din timp in aer liber se pare ca dezvolta mai repede acest virus...
Toxoplasmoza se numeste. Toate animalele si de afara si din casa pot puta si dezvolta acest "virus" de fapt un parazit microscopic.
Am vazut o emisiune pe discovery cu privire la acest lucru. Nici eu nu stiam multe,nici nu am vazut emisiunea de la inceput. Tot ce stiu e ca acest microparazit se poate instla in creier, se poate dezvolta, si nu afecteaza decat anumiti oameni. Cica, conform documentarului, 1/3 din populatia globului e infestata. Unul din efectele adverse este o mica incetineala in reflexe-ca de ex cand conduci masina-. Posibil sa afecteze si fatul, nu stiu, nu am vazut de la inceput.
Multi oameni iau acest parazit , de obicei, din carnea consumata in sange. Friptura in sange mai precis.
Nu am vazut nimic cu privire la animalele de casa, poate au fost informatii in prima aprte a documentrului. Stiu insa, de la medici, ca animalele vii pot duce la apritia acestei toxoplasmoze la femeile gestante.
Mai multe informatii nu pot da ca nu vreau sa dezinformez. mai cautati pe google sau intrebati un doctor.