Ultima vizită a fost: Acum este 03 Mai 2025, 16:45

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cine plateste, Ce plateste!?
MesajScris: 09 Mai 2007, 21:31 
Diva

Citat:
sa speram ca e un feeling f profund si ca nu veti ingrosa randurile pe la Tribunale! Nu o zic cu rautate! Trebuie sa judecati f bine alegerile pe care le faceti ca mai tarziu sa nu apara posturi de genul "m-a parasit", "sotul ma inseala" .. sau mai stiu eu ce?! Multi nu inteleg ca a te casatori nu reprezinta o joaca! Multe fete nu vad in nunta decat "visul din copilarie" . Nu pot sa vada mai departe de asta! Au o gandire redusa, limitata, iar daca incerci sa le deschizi ochii incep sa tipe si sa zica ca le vrei raul, ca nu vrei sa fie fericite! Casatoria inseamna atat responsabilitati imense cat si o armonie si intelegere reciproca. Daca nu stii cum sa le faci fata ... nu te mai casatori!

Avem 27 de ani.Nu suntem niste tinerei.Suntem impreuna de 2 ani din care am stat impreuna mai mult de 1,5 ani.Spuneam doar ca am simtit din prima luna ca vrem sa ne casatorim si ca ne potrivim.Nu am avut nevoie sa stam 10 ani impreuna numai de dragul de a sta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 21:38 
Senior

nici eu nu as intelege faza asta cu statul vreo 10 ani impreuna k sa iti dai seama k vrei sa te casatoresti cu el.si eu am zis mai sus am hotarat pe la 6 luni sa ne casatorim dar atunci ne-am anuntat parintii k avem de gand sa facem nunta..noi de fapt am vb prima data de casatorie cam dupa o luna si juma dupa ce ne-am cunoscut iar pe la 2 luni ne-am mutat impreuna.si tot asa suntem si noi amandoi maturi sa stim ce vrem de la viata.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 21:52 
Diva

Citat:
nici eu nu as intelege faza asta cu statul vreo 10 ani impreuna k sa iti dai seama k vrei sa te casatoresti cu el.si eu am zis mai sus am hotarat pe la 6 luni sa ne casatorim dar atunci ne-am anuntat parintii k avem de gand sa facem nunta..noi de fapt am vb prima data de casatorie cam dupa o luna si juma dupa ce ne-am cunoscut iar pe la 2 luni ne-am mutat impreuna.si tot asa suntem si noi amandoi maturi sa stim ce vrem de la viata.

Si la voi cine plateste?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 22:23 
Veteran

Citat:
In timp, am ajuns sa cred ca aceasta problema (cine ce plateste) chiar nu ar mai trebui sa se puna! Copii (adik voi: miri si viitoare mirese) trebuie sa isi faca nunta! Nu inteleg de ce inca mai apelati la parinti!! Am ajuns la vorbele lui Christine Valmy, care, intr-un inteviu acordat unei reviste bastinase, se intreba de ce romanii isi cresc copii pana la 20-30 de ani? Asta ma intreb si eu acum, cand vad diverse cazuri de liceeni/adulti care nu isi pun problema astfel :"cum sa fac sa castig bani sa-mi iau telefonul x.... sa-mi fac majoratul....sa-mi cumpar nuj ce haine", ci se rezuma la afirmatia: " eu stau cu babacii ... so ... don't worry! Imi cumpara ei tot ce isi doreste sufletelul meu!" Se pare ca prostia si nesimtirea inca e in floare....pentru ca avem o natie de oameni dintre care imi e rusine sa spun ca fac parte! Chiar o sa postez un subiect pe tema asta la "Tocanita Veteranelor"!

100% de acord. Chestie de mentalitate si educatie. Pe copil(ca si pe sot)cum il cresti asa il ai.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 22:26 
Veteran

Citat:
sincera sa fiu eu cred ca asa a facut toata lumea! Nu am auzit pe nimeni sa faca credit la banca ca sa se insoare / marite! Vrei nunta? Te apuci cu 2-10 ani before, aduni banii si ti-o faci! Eu una.....de voi avea vreodata copii .... o sa am grija sa aprecieze banul si sa si-i castige singurei! Nu am de gand sa ii tin in facultate pe banii mei pana la adanci batraneti sau sa-i "sponsorizez" pentru diverse activitati mai mult sau mai putin ortodoxe!

Ba eu chiar am o prietena care chiar asta a facut: credit la banca pt o nunta f restransa. Aia e, asta si-a dorit si a iesit chiar mai bine decat cea a celor ajutati de parinti. Parinti care vin apoi cu pretentii de invitat neamuri si , eventual, neamurile neamurilor.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 22:32 
Senior

noi avem putin mai mult de jumate iar in rest ne ajuta parintii mei.nu se prea intelege asa de bine cu parintii sai iar ei nu ne ajuta.asa k ne bazam doar pe noi si pe ai mei.parinii mei chiar nu au nici o pretentie exagerata,sunt de acord cu tot ceea ce decidem noi.a avut niste pretentii tatal lui dar l-am lasat sa vb si dupa aceea i-am zis logodnicului meu k nu o sa facem ce a zis a lui si el a fost de acord cu mine.ba s-ar putea la un moment dat sa ma cert cu socru-miu k el a zis k o sa aduca nu stiu ce bautura doar ptr invitatii lui, iar daca o sa faca asa ceva crd k i-o torn direct in cap.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 22:33 
Diva

Citat:
Ba eu chiar am o prietena care chiar asta a facut: credit la banca pt o nunta f restransa. Aia e, asta si-a dorit si a iesit chiar mai bine decat cea a celor ajutati de parinti. Parinti care vin apoi cu pretentii de invitat neamuri si , eventual, neamurile neamurilor.

depinde cum is educati si parintii.Chiar nu inteleg de ce sa fac credit daca pot sa apelez la parinti.De unde atata inversunare impotriva ajutrorului de la parinti.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 22:36 
Senior

si mie mi se pare o prostie sa faci imprumut la banca cand foarte usor poti sa apelezi la parinti, ptr k sunt sigura k ei te-ar ajuta cu cea mai mare placere.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 22:55 
Diva

Citat:
Si eu am mai auzit de credit pentru nunta. Are minim doua mari avantaje:
- parintii nu iti pot impune nimic (de incercat oricum vor incerca; stiu din proprie experienta desi ne-am facut singuri toata nunta)
- ai sentimentul "lucurlui facut prin forte proprii"; sentiment greu de descris pentru cine nu il cunoaste...

tot ce fac e cu forte proprii.Am acest sentiment in fiecare zi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 23:32 
Diva

Citat:

tot ce fac e cu forte proprii.Am acest sentiment in fiecare zi.
desi probabil te ajuta parintii! presupun asta ca vad ca esti adepta nuntilor facute cu bani de la parinti!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Mai 2007, 23:37 
Diva

Citat:
desi probabil te ajuta parintii! presupun asta ca vad ca esti adepta nuntilor facute cu bani de la parinti!

ma intretin singura de ani de zile.Dar ai mei nici nu concep sa nu imi plateasca nunta.Nu vad de ce as face acest sacrificiu.din salariile noastre ne-am cumparat totul in casa.Si crede-ma ca nu e usor sa scoti in 5 luni 300-400 de milioane.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 03:30 
Senior

cel mai bine e sa faci totul fara ajutorul parintilor. mai ales atunci cand ai lui nu sunt dispusi sa ajute, inchipuiti-va ce discutii se pot isca atunci...oricum, totul e bine cand se termina cu bine.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 15:28 
Diva

Citat:
cel mai bine e sa faci totul fara ajutorul parintilor. mai ales atunci cand ai lui nu sunt dispusi sa ajute, inchipuiti-va ce discutii se pot isca atunci...oricum, totul e bine cand se termina cu bine.

Discuti o sa iese si daca va ajuta si daca nu,daca va ajuta va spun ca v-au ajutat daca nu va ajuta va spun ca nunta era mai frumoasa daca ii lasati sa va ajute, saca ca cel mai bine ziceti ca ei si faceti ca voi, daca va ajuta e bine daca nu tot acolo. Nici pe mine nu ma ajuta parintii dar pt ca nu vreau eu, dar in loc de ajutor i-am propus mamei mele sa ne ia 2 bratari de aur pe care sa scrie numele noastre si data nunti pt ca eu nu vreau sa scriu nimic pe verighete, si am rezolvat problema..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 17:16 
Diva

Citat:

Dar ai mei nici nu concep sa nu imi plateasca nunta.Nu vad de ce as face acest sacrificiu.
si cand am avut eu nunta s-au trezit ba ai mei ... ba ai lui sa ne ajute ... am spus nu ...daca vor neaparat sa ne ajute cu ceva, nu au decat sa puna banii in plic si sa ni-i dea pe post de dar ... si asa au si facut!:lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 17:43 
Diva

Citat:
si cand am avut eu nunta s-au trezit ba ai mei ... ba ai lui sa ne ajute ... am spus nu ...daca vor neaparat sa ne ajute cu ceva, nu au decat sa puna banii in plic si sa ni-i dea pe post de dar ... si asa au si facut!:lol:

mi-e tot una daca imi pun banii in plic sau daca merg la seful de sala sa plateasca meniurile.E chestie de interpretare.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 18:35 
Diva

Citat:
E chestie de interpretare.
nu cred ... cand vor plati meniurile li se va impune o anume suma! Daca vor pune banii in plic nu o fie obligati la standardul impus de meniuri sau mai stiu eu ce!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 18:37 
Diva

Citat:
nu cred ... cand vor plati meniurile li se va impune o anume suma! Daca vor pune banii in plic nu o fie obligati la standardul impus de meniuri sau mai stiu eu ce!

nu are rost sa ne mai contrazicem.oricum nu avem aceeasi parere

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Mai 2007, 20:47 
Veteran

Citat:

depinde cum is educati si parintii.Chiar nu inteleg de ce sa fac credit daca pot sa apelez la parinti.De unde atata inversunare impotriva ajutrorului de la parinti.

Se numeste responsabilitate.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Mai 2007, 22:06 
Diva

Citat:
Se numeste responsabilitate.

la care dintre faze te referi?sa faci credit la banca,sa iei de la prieteni sau sa accepti ajutorul neconditionat al parintilor?care este responsabilitate

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]