Ultima vizită a fost: Acum este 30 Aug 2026, 16:01

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 312 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Voalul
MesajScris: 24 Ian 2006, 14:14 
Diva

Citat:

Da, dar eu vreau sa-mi fac bucle si sa-mi las parul liber, sau, ma rog, prins putin sa nu stau cu mana in el toata ziua sa mi-l dau de pe fata.
Si cu o astfel de coafura nu merge un voal ca cele care se prind sub coc, de exemplu. Dar merge un voal mai lung pe spate, cred. Eu asa il vreau: mai lung.:p

cred ca la parul lasat pe spate e un pic mai greu cu voalul...si sper sa gasesti solutia ideala...
eu am avut multa vreme senzatia ca nu imi sta bine decat cu parul lasat si la cursul festiv de la facultate mi-am facut un coc...de atunci imi place mai mult cu parul prins...si asa o sa fie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Ian 2006, 16:19 
Diva

Coafura depinde foarte mult de modelul rochitei. Daca are un model mai incarcat atunci este indicat ca parul sa se prinda, iar daca rochita este simpla sau fara umeri/bretelute atunci poti lasa parul liber.
Parerea mea!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Ian 2006, 16:28 
Diva

Citat:

si eu mi-l las liber, dar nu stiu cum zici ca o sa-ti prinzi parul....

gaby

nu sunt tocmai coerenta, scuzati :~*
ok, am vazut poza de la galerie si multumesc frumos. ei bine, acel tip de fundita se va regasi (in imaginatia mea) pe o diadema cu care imi voi da parul peste cap (diadema cu dinti de pieptene si prinsa cu clame fine, sa nu pice). imi voi face ceva bucle la capete (nu sa fiu ca un caniche), in genul anilor '40. iar voalul va fi prins de acea diadema, asa fel incat sa stea pe spate, dar sa poata fi dat si pe fata (ma innebuneste maica-mea cu voalul pe fata cand intri in biserica :wacko:)
de data asta ati inteles ceva? daca nu... sorry, ignorati-ma :p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 00:42 
Diva

Citat:
Da, e misto.:wok:

Ce as putea folosi la legatul miresei in locul voalului ... daca am parul lasat liber?
De obicei, la coc, se leaga ceva de el dar eu daca nu voi avea coc???

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 14:00 
Diva

Citat:
Ce as putea folosi la legatul miresei in locul voalului ... daca am parul lasat liber?

Eu cred ca poti pune in par niste floricele ( de obicei trandafiri). Stii ca sunt clame d-alea cu flori din saten la capat. Dar cred ca aberez..ca spuneai ca-l lasi liber....hmmmmm (X)(X)(X) o diadema si gata...nu-i mai pui nimik....:lol: ca dup-aia arati ca o sorcova. %%-(!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 15:05 
Diva

Citat:

corectati-ma daca gresesc: legatul miresei e faza aia cand nasa da jos voalul si-ti pune altceva pe cap? daca da, ei bine, la noi nu prea se poarta batic sau esarfa sau... mai stiu eu ce se poate lefa. la noi nasa iti pune o palarie (cica doamnele poarta palarie). nasa mea ma omoara cu palaria, ca sa mergem sa cautam. si eu urasc palariile, nici caciula nu prea port iarna, ca nu o suport pe cap. dar... nici nu vreau sa aud de legat cu batic, ce, sunt de la tara???? :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 15:09 
Diva

Citat:

corectati-ma daca gresesc: legatul miresei e faza aia cand nasa da jos voalul si-ti pune altceva pe cap? daca da, ei bine, la noi nu prea se poarta batic sau esarfa sau... mai stiu eu ce se poate lefa. la noi nasa iti pune o palarie (cica doamnele poarta palarie). nasa mea ma omoara cu palaria, ca sa mergem sa cautam. si eu urasc palariile, nici caciula nu prea port iarna, ca nu o suport pe cap. dar... nici nu vreau sa aud de legat cu batic, ce, sunt de la tara???? :D

Eu tind sa cred ca legatul e cand iti pune nasa voalul in cap..si ea sugera ca nu va avea coc( de care se agata voalul de obicei)...parul va fi rebel..si in loc de voal cerea o sugestie...Mai bine ar veni sa ne lamureasca :-`:ok::lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 20:42 
Diva

Citat:

Da, legatul miresei este un moment mai spre sfarsit, cand nasa scoate voalul si pune altceva pe cap. Nici eu nu vreau batic, da nici nu-mi vine alta idee. Asta cu palaria nu-i rea. Eu as putea sa port. Si asa ma innebuneste mama sa-mi iau palarie sa fiu mireasa cu palarie. Da o zi si-o noapte n-as putea sa stau cu ea pe cap. Pentru o ora, max doua ar fi OK.

Eu am hotarat ca dupa ce imi scoate nasa voalul o sa-l pun urmatoarei mirese si o sa arunc buchetul.

Buchetul nu se arunca inainte de a da voalul jos???????(?)(?)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 20:43 
Senior

Citat:

Buchetul nu se arunca inainte de a da voalul jos???????(?)(?)

ba da.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 20:45 
Diva

Citat:
ba da.

pai era o contradictie ....ca mai sus se vorbea de altceva de genul : sa-i pun voalul celei care prinde buchetul????...bla bla sa nu se supere x, y ,z....bla bla...:huh::huh:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 20:48 
Senior

Citat:

pai era o contradictie ....ca mai sus se vorbea de altceva de genul : sa-i pun voalul celei care prinde buchetul????...bla bla sa nu se supere x, y ,z....bla bla...:huh::huh:

voalul se pune domnisoarei de onoare dar daca ea nu vrea poti sa-l pui altcuiva.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 20:59 
Diva

Citat:
voalul se pune domnisoarei de onoare dar daca ea nu vrea poti sa-l pui altcuiva.

aha..... inseamna ca am potcovit-o ....o sa faca o moaka...(X):lol::p...thx..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 22:32 
Diva

Citat:
Eu tind sa cred ca legatul e cand iti pune nasa voalul in cap..si ea sugera ca nu va avea coc( de care se agata voalul de obicei)...parul va fi rebel..si in loc de voal cerea o sugestie...Mai bine ar veni sa ne lamureasca :-`:ok::lol:

Legatul miresei

Aproape de sfarsitul nuntii, nasa scoate voalul de pe capul miresei si ii pune o esarfa (batic), simbolizand trecerea de la statutul de fata la cel de nevasta. Voalul miresei se pune pe capul unei fete necasatorite, care se spune ca va fi urmatorea care se va casatori.

Cred ca s-a lamurit problema .... :wok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 22:56 
Nou Venit

Eu zic ca cine nu vrea batic (sau chiar cine nu vrea voal) nu e musai sa accepte, asa de dragul "traditiei". De fapt asta e asa o struto-camila de traditie un amalgam de obiceiuri urbane, rurale, locale cu occidentale. daca ar fi sa respectam traditia romaneasca (unde se poarta/purta basma), ar trbeui sa ne imbracam in costum popular la nunta. banui ca nu vreti nici voi nici mamele voastre sa fiti mirese in costum popular (costum foarte frumos, dar ce rost are cand zilnic ne imbracam cu totul altfel). Atunci de ce am accepta basma? Eu asta nu inteleg, de ce acceptam unele mode in defavoarea modelelor traditionale (ex. rochia) dar ne cramponam de o aberatie cum e faza cu basmaua. Si daca va e frica de mame, nase si alte rude, ziceti-le ca acceptati faza cu basmaua daca va si imbracati in costum popular asa cum faceau traditional miresele romance de la tara, atunci sigur o sa inteleaga in sfarsit ca se cramponeaza aiurea de o traditie care nu mai are nici o valoare pentru o femeie independenta, cu cariera ei si mai ales care in viata ei nu a purtat si nici nu va purta basma. Si da cand mirele vostru o sa poarte si el caciula de astrahan sau palarie etc atunci acceptati si voi basmaua...

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 312 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]