Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 20:10

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 185 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cui ii e rusine ca e roman?
MesajScris: 11 Mai 2007, 17:11 
Diva

Citat:
Nu cred ca e nimeni pe planeta asta care sa aiba mai multe zile libere decat francezii :)) (e o hiperbola...) si uite ce bine o duc ei... Plus ca nu muncesc decat 35 de ore pe saptamana... plus pauzele de masa, care sunt sfinte... Poate ca in rest sunt mai eficienti, nu zic nu... Dar nu sunt sigura ca asa e.
D
cred ca francezii urmeaza zicala : "pauzele lungi si dese - cheia marilor succese" ... hai sa emigram in Franta!:lol::nlol::nlol::nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Mai 2007, 17:36 
Diva

Citat:
cred ca francezii urmeaza zicala : "pauzele lungi si dese - cheia marilor succese" ... hai sa emigram in Franta!:lol::nlol::nlol::nlol:

drum bun

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Mai 2007, 23:12 
Diva

EU sunt mandra ca sunt romanca si de ce am rusit sa fac din vata mea chiar daca am facut ceva scoala si pe vremea lui Ceausescu..
Sunt in Germania de aproape 4 ani,si va spun sincer nu e cu mult mai sus decat romania poate doar mai curata. Nu exista padure fara uscaturii indiferent din ce parte a lumii venim..
La inceput cand am venit aici m-au facut romanca nenorocita si mi-a spus sa plec acasa ca le iau locul de munca, azi imi spun hexe(vrajitoare) si le mai frica de gura mea decat de a sefului, pt ca le-am putut demonstra ca nu mi-e rusine sa muncesc si imi fac treaba mai bine decat ei.
Tineri care violeaza babe? Aici e mai rau ca violeaza fetite de 3-4 anisori, sau de vre-o cateva luni a fost gasita o fata inchisa intr-un subsol de la 6 ani si acu avea 17.
Boli pana acu cativa ani in romania nici iti era rusine si sa cumperi prezervative dar nu erau cazuri de sida si alte boli grele,aici gasesti gumele la toate colzrile dar te poti imbolnavi de boli la care nici numele nu il potzi pronunta si se imbolnavesc cu zecile zilnic. Si va mai spun eu si altele dar alta data.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Mai 2007, 01:15 
Diva

Citat:
EU sunt mandra ca sunt romanca si de ce am rusit sa fac din vata mea chiar daca am facut ceva scoala si pe vremea lui Ceausescu..
Sunt in Germania de aproape 4 ani,si va spun sincer nu e cu mult mai sus decat romania poate doar mai curata. Nu exista padure fara uscaturii indiferent din ce parte a lumii venim..
La inceput cand am venit aici m-au facut romanca nenorocita si mi-a spus sa plec acasa ca le iau locul de munca, azi imi spun hexe(vrajitoare) si le mai frica de gura mea decat de a sefului, pt ca le-am putut demonstra ca nu mi-e rusine sa muncesc si imi fac treaba mai bine decat ei.
Tineri care violeaza babe? Aici e mai rau ca violeaza fetite de 3-4 anisori, sau de vre-o cateva luni a fost gasita o fata inchisa intr-un subsol de la 6 ani si acu avea 17.
Boli pana acu cativa ani in romania nici iti era rusine si sa cumperi prezervative dar nu erau cazuri de sida si alte boli grele,aici gasesti gumele la toate colzrile dar te poti imbolnavi de boli la care nici numele nu il potzi pronunta si se imbolnavesc cu zecile zilnic. Si va mai spun eu si altele dar alta data.

in sfarsit o parere care imi place.sunt perfect de acord cu tine.
sunt de acxord ca am pierdut startul si dureaza pana sa ii ajungem din urma.
poate copii nostri...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Mai 2007, 17:20 
Diva

Citat:

in sfarsit o parere care imi place.sunt perfect de acord cu tine.
sunt de acxord ca am pierdut startul si dureaza pana sa ii ajungem din urma.
poate copii nostri...

n-am pierdut startul....n-am fost in stare sa mentinem pasul! e o mare diferenta!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Mai 2007, 17:21 
Diva

Citat:

lasa ca o sa-i trezeasca sarkozy din visare!:devil:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Mai 2007, 17:24 
Diva

Citat:

drum bun

ce atitudine prietenoasa:lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 13:50 
Diva

Citat:

nu-i asa?:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 16:22 
Diva

Citat:
lasa ca o sa-i trezeasca sarkozy din visare!:devil:
da... sincer .... mie imi placea de Chirac .... daca ma intreaba acum cineva cine e presedintele Frantei .... spun Chirac ...din obisnuinta! :nlol::nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 16:23 
Diva

Citat:
tu, Clarutz cand mai vii porin tara? :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 16:24 
Veteran

Citat:

Cu astea doua idei nu sunt de acord...
Nu cred ca e nimeni pe planeta asta care sa aiba mai multe zile libere decat francezii :)) (e o hiperbola...) si uite ce bine o duc ei... Plus ca nu muncesc decat 35 de ore pe saptamana... plus pauzele de masa, care sunt sfinte... Poate ca in rest sunt mai eficienti, nu zic nu... Dar nu sunt sigura ca asa e.
Iar faza asta cu romanul, buricul universului, nu stiu unde ai intalnit-o... Ca eu nu pot sa zic ca am vazut-o in atitudinea cuiva in mod special... Stiam ca americanul e buricul universului :p sau cel putin asa zice...:D

Te cred cu privire la francezi. Mai ales ca habar nu am avut despre acest lucru. Insa, noi, romanasii cautam orice prilej sa sarbatorim sau sa scurtam ziua de munca. Or munci aia doar 35 de ore/ saptamana dar chiar le muncesc. Noi Om avea norma de 40 / saptamana dar oare chiar se efectueaza?:-` In toate domeniile? De cate ori nu ati fost la posta, sau undeva unde aveti dari si biruri de platit si dumnaleor erau in pauza..prelungita...etc:wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 17:02 
Veteran

Citat:
Nu-mi aduce aminte... In viziunea lor eu sunt scorpie ca de fiecare data nu ma pot abtine sa nu le spun ca sunt lenesi si incompetenti...

Sau sa platesti telefonul: si se misca in reluare!!):(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 18:02 
Veteran

Citat:
Am scos de mult romtelecomul, iar la rds plateste sotul. Eu cu mobilele ma descurc mai usor ca exista bancomate....

Dar imi aduc aminte cum era. Si la posta romana, ca am renuntat la a cumpara carti prin posta pentru ca ma enervam de fiecare data cand ma duceam la posta sa ridic cartile.

Mie, din pacate, imi este fff greu sa mai ajung pe la vreo librarie bine dotata (la divert... nu-mi place ca sunt prea mlte rafturi si nu am rabdare sa ma uit) asa ca multe carti le cumpar de pe internet, direct de la editura. Ca mi-am adus aminte: anul trecut primesc acasa o instiintare ca am de ridicat un colet cu carti romnest. ma duc il ridic. Intre timp tb mai asteptam un alt colet din SUA. Primesc iar instiintare si plecam amnadoi de l;a serviciu sa il preluam tocmai la posta unde se ajung coletele in starinatate. Stam 45 de min la coada (ca am ajuns la pauza dintre ture) ...si...surpriza! ... Cand ajungem in fata....ne dam seama ca recipisa era trimisa de posta noastra din cartier si ma instiintau a 2 oara ca tb sa vin sa ridic coletul pe care deja il luasem de 2 zile!!! A fost si vina noastra ca nu am citit ca lumea pe bilet. Dar asati nu comunica intre ture ca tot au pauza 30 min si-ti trantesc usa in nas pt pauza asta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2007, 19:44 
Diva

Citat:
Am scos de mult romtelecomul, iar la rds plateste sotul. Eu cu mobilele ma descurc mai usor ca exista bancomate....

Dar imi aduc aminte cum era. Si la posta romana, ca am renuntat la a cumpara carti prin posta pentru ca ma enervam de fiecare data cand ma duceam la posta sa ridic cartile.

la mobile sunt foarte operativi oricum si ei.
mai are cineva fix?
oricum se regleaza si la noi lucrurile astea pt ca se poate plati ap[roape orice prin bancomat.
mie imi e groaza de spitale si politie....in rest nu am probleme.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Mai 2007, 00:48 
Diva

Gina felicitari pt subiect...imi dai apa la moara cu ciuda mea pe mentalitatea romaneasca...cum ar zice sotul meu, eu sunt cel mai inflacarat fan anti-romania si pro-america...:)))

Am trecut de faza in care mi-era rusine ca sunt romanca dar daca ar fi sa o iau de la capat cred ca as pleca mult mai repede din Romania decat am facut-o...am fost anul trecut in Romania cand am avut nunta, dupa 6 ani...si am fost socata de cat de mult in rau s-a schimbat tot...poate pt voi care traiti acolo zi de zi nu mai e asa de vizibila schimbarea...nu ma intelegeti gresit...da sunt case noi, mai frumoase, mai moderne etc...sunt si lucruri frumoase, dar mentalitatea oamenilor nu s-a schimbat deloc si nu vad sa se schimbe deloc in viitor...asa sunt romanii si asa or sa fie toata viata...de data asta vorbesc in general, fara nici o referire la nimeni si la nimic...ca si popor, ca si natie per ansamblu romanii sunt rau, merg pe principiul "sa moara si capra vecinului"...

laura...informaticienii aia geniali de au mers in alte tari sa munceasca si nu au ramas in romania sa isi foloseasca cunostiintele pt tara care i-a educat? poate ca au avut motive f bine intemeiate si ar trebui sa dea de gandit...

off topic...clarut trebuie sa mergi in caraibe...ii de vis...acum ne-am intors din croaziera si suntem deprimati ca nu am ramas de tot acolo :))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Mai 2007, 01:23 
Junior

Ce bine pica subiectul acesta, in sfarsit pot sa-mi vars oful! Locuiesc de 4 ani in Spania si mi-e rusine ca sunt romanca din cauza conationalilor mei. Locuiesc intr-un oras la 25 km de Madrid, plin de romani manelisti, ignoranti, analfabeti. Deja toti romanii suntem vazuti la fel, niste sfarma-piatra. Cand vezi o masina faina cu geamurile lasate, cu o mana paroasa plina de ghiuluri si bratari pe portiera, neaparat se aud manele la maxim. E jenant!
Credeti-ma ca nu avem decat 2 familii prietene cu care ne vizitam si iesim la plimbare. Si in orasul nostru sunt peste 30.000 de romani cu acte legale, sa nu mai vorbim de cei neinregistrati.
Dar cu toate astea, despre bani nu pot sa ma plang. Am plecat din tara ca profesoara titulara cu un salariu de 120 euro si am inceput sa lucrez ca menajera pe 600 euro. Si asta a fost doar inceputul, intre timp am facut cateva cursuri si acum sunt bine mer

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Mai 2007, 01:31 
Diva

Citat:
In luna august avem nunta, dar apoi nu cred ca o sa mai venim din an in paste. Nu avem pentru ce, vedem atata birocratie, si daca te vad ca vii din afara nu stiu cum sa te stoarca de bani, de la gradinar la primar. E jenant ce se intampla in Romania, oare se va schimba vreodata?
Gata, va las, deja bat campii!

Batem palma aici!!! daca nu ar fi sotul meu la care ii place inca in Romania nici eu nu m-as duce mai des decat tine...mai mult de dragul parintilor ma duc cu toate ca banii pe care ii cheltui in Romani mi-as face un concediu de o mie de ori mai fain in alta parte si ar fi relaxare curata...:))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Mai 2007, 02:08 
Diva

Citat:
Ce bine pica subiectul acesta, in sfarsit pot sa-mi vars oful! Locuiesc de 4 ani in Spania si mi-e rusine ca sunt romanca din cauza conationalilor mei. Locuiesc intr-un oras la 25 km de Madrid, plin de romani manelisti, ignoranti, analfabeti. Deja toti romanii suntem vazuti la fel, niste sfarma-piatra. Cand vezi o masina faina cu geamurile lasate, cu o mana paroasa plina de ghiuluri si bratari pe portiera, neaparat se aud manele la maxim. E jenant!
Credeti-ma ca nu avem decat 2 familii prietene cu care ne vizitam si iesim la plimbare. Si in orasul nostru sunt peste 30.000 de romani cu acte legale, sa nu mai vorbim de cei neinregistrati.
Dar cu toate astea, despre bani nu pot sa ma plang. Am plecat din tara ca profesoara titulara cu un salariu de 120 euro si am inceput sa lucrez ca menajera pe 600 euro. Si asta a fost doar inceputul, intre timp am facut cateva cursuri si acum sunt bine mer

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 185 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]