Ultima vizită a fost: Acum este 19 Mai 2025, 15:45

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 367 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: OBICEIURI DE NUNTA!!!!!
MesajScris: 07 Feb 2006, 17:27 
Diva

:flowers:ca tot vorbeam cu soacra-mea despre obiceiuri si alte chestii,eu cred ca le voi face pe aproape toate,bradul,barbieritul mirelui,imbracatul miresei,luarea voalului la sfarsitul nuntii,intr-un cuvant majoritatea. :ok:
Gina,chiar nu m-am gandit la pernuta pt verighete si cum vom aranja restaurantul si in biserica stiam ca se arnajeaza nu?:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:40 
Diva

Citat:
:flowers:ca tot vorbeam cu soacra-mea despre obiceiuri si alte chestii,eu cred ca le voi face pe aproape toate,bradul,barbieritul mirelui,imbracatul miresei,luarea voalului la sfarsitul nuntii,intr-un cuvant majoritatea. :ok:
Gina,chiar nu m-am gandit la pernuta pt verighete si cum vom aranja restaurantul si in biserica stiam ca se arnajeaza nu?:rolleyes:

Pai ...restaurantul trebuie sa-l aranjezi un pic acolo...o firma iti rezolva toate problemele legate de acest aspect( macar niste baloane sau huse la scaune)... Apoi...celelalte traditii...depinde si de tine..cat de tare te-au influentat filmele (pe bune...asta e explicatia diverselor chestii introduse cum ar fi orga ....treaba aia cu voalul pe fata..aia cu tatal care sa te duca la brat la altar....ca la noi la romanii neaosi nu cred ca se face asa ceva)
Eu nu o sa o fac p-aia cu barbieritul...nu imi place.....daca el vrea sa stea la "barbierit " ...n-are decat sa stea.. eu oricum nu voi fi langa el si sper nici sa nu vad vreo poza (X)(X) ;)) Nu imi place ...mi se pare prea....prea ...Asa gandesc eu...daca u esti de acord...go on... Si chestia cu pernutza....e tot din filme luata ....cred......mi-a placut ideea si am zis sa o aplic pentru ca oricum..nasii au un baietel in clasa I s itrebuie sa faca si el ceva util(ca altfel cine stie ce prostioare e in stare)... Alte chestii la biserica eu nu fac. Cum o intretin cei de acolo atat va fi.:-` Cas de Piatra ( vad ca esti la inceput :~*)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:48 
Diva

mersi mult, Gina pt sfaturi una alta! eu una nu stiu daca voi apela la vreo firma ca aici in prahova nu prea sunt asa ceva. dar as vrea sa decorez sala si biserica.
cat despre pernuta aceea ideea mi-a dat-o al meu viitor sot si cu jarteluta tot el si as face-o.
numai ca baiatul nasilor are 16 ani,dar cred ca pernuta o va tine fetita lu' sora mea ca are vreo 4 ani. nici nu stiu cum sa procedez.:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:54 
Diva

Citat:
mersi mult, Gina pt sfaturi una alta! eu una nu stiu daca voi apela la vreo firma ca aici in prahova nu prea sunt asa ceva. dar as vrea sa decorez sala si biserica.
cat despre pernuta aceea ideea mi-a dat-o al meu viitor sot si cu jarteluta tot el si as face-o.
numai ca baiatul nasilor are 16 ani,dar cred ca pernuta o va tine fetita lu' sora mea ca are vreo 4 ani. nici nu stiu cum sa procedez.:rolleyes:

Fetita e cea mai potrivita...ea va fi o miresica in miniatura ( mini u :ok:) Sotul meu e din Sinaia :~* so ...Prahova rulz ....O:) Spuneai ca nu sunt firme...nu-i nimik...ramai la varianta cu baloane...si pe masa ...fiind vara poti sa faci aranjamente florale si nici nu o sa realizezi cat de super o sa arate totul. Calin events au un site superb cu jartiere si pernute si multe alte chestii ( asta asa...ca sa-ti faci o idee despre model ) Mult noroc.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:04 
Diva

Citat:
Fetita e cea mai potrivita...ea va fi o miresica in miniatura ( mini u :ok:) Sotul meu e din Sinaia :~* so ...Prahova rulz ....O:) Spuneai ca nu sunt firme...nu-i nimik...ramai la varianta cu baloane...si pe masa ...fiind vara poti sa faci aranjamente florale si nici nu o sa realizezi cat de super o sa arate totul. Calin events au un site superb cu jartiere si pernute si multe alte chestii ( asta asa...ca sa-ti faci o idee despre model ) Mult noroc.

mersi mult. o sa intru pe site-ul acela macar sa-mi fac o oarecare idee despre cum sa arate ce am eu in minte.numai bine !;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 19:52 
Diva

Citat:

mersi mult. o sa intru pe site-ul acela macar sa-mi fac o oarecare idee despre cum sa arate ce am eu in minte.numai bine !;)

Inca ceva...daca baiatul nasilor are 16 ani ...sigur are si o prietena...deci ei ar putea fi cavalerul respectiv d-ra de onoare ;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 20:16 
Diva

anna,daca ai nunta in mai cum ai zis ar trebui sa te grabesti totusi mai ales daca esti si din bucuresti nu se stie daca mai gasesti ceva prin luna mai.si din cate stiu nu prea se oficiaza. mai bine aranjeaza prin iunie sa fii sigura sa ai si timp pt pregatiri.parerea mea!:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 20:24 
Diva

Citat:
anna,daca ai nunta in mai cum ai zis ar trebui sa te grabesti totusi mai ales daca esti si din bucuresti nu se stie daca mai gasesti ceva prin luna mai.si din cate stiu nu prea se oficiaza. mai bine aranjeaza prin iunie sa fii sigura sa ai si timp pt pregatiri.parerea mea!:ok:

Esti in criza de timp ...........(X)(X)(X)(X)(X)(X)(X) Ai nevoie de multa bafta ca sa pto reusi...%%-%%-%%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Feb 2006, 13:22 
Diva

Citat:

eu am sa iau exact setul ala de la calinevents (Glamour)- dar nu stiu daca il pastrez cu roz cum este in poza sau in fac cu auriu (ca asta o sa fie tema nuntii)

gaby

Eu ma gandeam la setul Crema de Trandafiri....da mai vedem..:ok:..eu am ales cremul....te calmeaza ..asa...:.:.:.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Feb 2006, 13:34 
Veteran

apropos de oboceiuri catolice versus obiceiuri ortodoxe.....stiati ca au inceput si pe la ortodocsi sa puna scaune in biserica la slujbe...ca sa nu stea lumea in picioare?? (stiu, de ex., la Bis. Elefterie, din Bucuresti, ca mai nou...asa se face..

Si tot legat de obiceiuri...:D....aveti de gand sa stati o saptamana acasa la parinti???
Eu, desi de 2 ani jumate stau cu iubi...mami meu a zis ca vrea sa vin la ea....asa ca.....timp de-o saptamana..in saptamana aia..voi fi "domnisoara" :D;):~*

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Simbolistica si originile traditiilor de nunta
MesajScris: 12 Feb 2006, 00:48 
Diva

MARSUL NUPTIAL
Obiceiul dateaza din 1858, din timpul nuntii regale a printesei Victoria a Marii Britanii cu printul Frederick William al Prusiei.Aceasta a fost cea care a ales muzica pentru propria-i nunta.Ea aprecia lucrarile lui Mendelssohn si le venera pe cele ale lui Wagner.Foarte curand, miresele de toate categoriile din Marea Britanie adoptasera acest mars pentru nunta,instaurand o traditie a nuntilor din vest.

DOMNISOARELE SI CAVALERII DE ONOARE
Acest obicei dateaza din timpul anglo-saxonilor. Pentru a fura mireasa, mirele avea nevoie de ajutorul prietenilor,cei care erau numiti cavalerii mirelui. Ei se asigurau ca mireasa sa ajunga la biserica si apoi acasa la mire. De asemenea, mireasa era si ea ajutata de asa-numitele domnisoarele miresei.
Deseori erau inclusi si copii in ceremonie,ca un simbol al inocentei.

OFERIREA MAINII MIRESEI DE CATRE TATAL ACESTEIA
Acest obicei isi are radacinile in timpurile in care nuntile erau aranjate, iar mireasa era considerata proprietate. Mai tarziu, acest obicei s-a pastrat ca un simbol cu doua semnificatii:

* prima este aceea de recunoastere de catre tata a faptului ca mirele reprezinta cea mai buna alegere pentru fiica sa
* A doua semnificatie traduce gestul tatalui astfel: "iti fac cunostinta cu fiica mea"

MIREASA IN STANGA MIRELUI
Originile acestui obicei dateaza din acele timpuri in care mirele isi rapea mireasa si trebuia sa se lupte cu ceilalti pretendenti ai acesteia. Pentru acest lucru, el trebuia sa-si tina mireasa cu mana stanga, cu cea dreapta manuind sabia.

UNIREA MAINILOR DREPTE
Mana dreapta simbolizeaza putere, resurse si scop. Unirea mainii drepte a mirilor inseamna ca cei doi se pot baza unul pe celalalt si ca amandoi pot conta pe resursele pe care fiecare le-a adus in casatorie. De asemenea, acest obicei reprezinta uniunea a doua vieti intr-una singura.

AL TREILEA DEGET DE LA MANA STANGA
Inelul de logodna al miresei este purtat pe mana stanga, pe degetul de langa cel mic. O credinta din Egipt spune ca prin degetul inelar trece "vena amoris",care reprezinta vena dragostei care face legatura directa cu inima.

VERIGHETA
Verigheta reprezinta promisiunea dragostei eterne, atat din partea mirelui, cat si din partea miresei.
Verigheta se pune pe al patrulea deget de pe mana dreapta, deoarece se considera ca acest deget facea legatura directa cu inima,fiind simbolul dragostei eterne si al devotamentului.

PRIMUL SARUT
Datand din timpurile Romane, sarutul reprezinta legatura legala dintre miri, este cel care sigileaza toate contactele.
Nici o ceremonie nu era completa fara sarut. De fapt, era o perioada cand logodna era nula fara acest sarut.

SPARGEREA PAHARULUI
Acesta este un obicei evreiesc care reprezinta distrugerea templului din Ierusalim.
De cele mai multe ori, cuplurile pastrau bucati din paharul spart la nunta intr-o cutie.

MANCAREA SI VINUL
Receptia reprezinta sarbatorirea oficiala a noului cuplu.
Tortul de nunta simbolizeaza impartasirea trupului celor doi miri care devin acum un tot unitar.
Vinul servit mesenilor simbolizeaza impartasirea vietii mirilor cu Dumnezeu.

FLORILE DE NUNTA SI ARUNCAREA BUCHETULUI
Florile reprezinta fertilitate, puritate, o viata noua si dragoste fara sfarsit.
Aruncarea buchetului isi are originile in Anglia. Se credea ca mireasa poate transmite norocul sau si celorlanti nuntasi.
Astfel, acestia incercau sa rupa bucati din rochia sau florile miresei.In incercarea de a scapa, aceasta isi arunca buchetul in
multime. Traditia spune ca femeia necasatorita, care reusea sa prinda buchetul, era cea care primea norocul miresei si urmatoarea care se marita.

ARUNCAREA OREZULUI SI A FLORILOR
Acest obicei se traduce prin dorinta nuntasilor ca mirii sa aiba o viata roditoare si implinita impreuna.Orezul aruncat peste cei doi reprezinta speranta de fertilitate.

MIRELE TRECE PRAGUL CASEI MIREASA
Una dintre explicatii este aceea de a proteja mireasa de spiritele rele,care-i asteptau sub pragul usii.
O alta explicatie dateaza din timpurile romane. Atunci se credea ca, daca mireasa se
impiedica la intrarea in noua casa, purta ghinion casatoriei.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2006, 12:46 
Diva

Citat:
apropos de oboceiuri catolice versus obiceiuri ortodoxe.....stiati ca au inceput si pe la ortodocsi sa puna scaune in biserica la slujbe...ca sa nu stea lumea in picioare?? (stiu, de ex., la Bis. Elefterie, din Bucuresti, ca mai nou...asa se face..

Si tot legat de obiceiuri...:D....aveti de gand sa stati o saptamana acasa la parinti???
Eu, desi de 2 ani jumate stau cu iubi...mami meu a zis ca vrea sa vin la ea....asa ca.....timp de-o saptamana..in saptamana aia..voi fi "domnisoara" :D;):~*

Se pun scaune...dar pentru babutzele cu dureri de picioare...ca nu o sa vezi tineri stand jos...Am incercat eu ....si sa te tii priviri ucigase ce mi-am luat..:,

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 367 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]