Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 13:53

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 07 Iul 2007, 16:36 
Diva

Citat:
Lasagna:
2 pungi de tagliatele, se pun la fiert cand apa este in clocot, cu putina sare
1kg de costita afumata, se taie cubulete
cascaval cam 500gr care se da prin razatoare
3 oua batute cu sare, piper si ce condimente mai preferati
margarina

dupa ce au fiert pastele, se ia o tava, sau un vas termorezistent....se unge cu margarina mai multa, pana sus
se pune un rand de paste fierte, unul de costita taiata cubulete si unul de cascaval ras si putin din oualele batute...se reia aceasta operatiune pana se umple vasul...paste, costita, cascaval, oua...ultimul strat trebuie sa fie de paste peste care se toarna restul de ou
se pune la cuptor circa 30 min....se scoate din cuptor si se lasa la racit cam 10 min...se serveste cald cu sos, ketchup...si un vin alb:food:

pofta buna!

in loc de costita puteti folosi si carne tocata, dar iese mult mai buna cu costita!;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Iul 2007, 14:13 
Diva

Citat:

Suna bine.Am sa incerc si eu.Dar spune-mi si mie ce-s alea tagliatele?Sunt paste cu o anumita forma?Eu gatesc cu paste obisnuite(in toate formele posibile).Dar nu am auzit de tagliatele.:~*

sunt paste care sunt mai lungi si mai groase, cam de un deget. scrie pe punga...nu mai stiu de la ce marca iau eu, dar punga e cu albastru...si sunt cele mai bune ca am incercat si altele;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Feb 2008, 16:00 
Diva

Citat:

:ok:

tocanita de pipote...cred ca stie toata lumea sa faca.
DaR iti scriu totusi reteta:
calesti ceapa si ardei...apoi adaugi o tavita de pipote.Prajesti putin, apoi adaugi apa pana se inmoaie.
Eu condimentez cu sare, piper, condiment de porc kotany(care sunt preferatele mele), patrunjel, oregano si maghiran.
Mie mi-a iesit extraordinar.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Feb 2008, 02:05 
Diva

Citat:

tocanita de pipote...cred ca stie toata lumea sa faca.
DaR iti scriu totusi reteta:
calesti ceapa si ardei...apoi adaugi o tavita de pipote.Prajesti putin, apoi adaugi apa pana se inmoaie.
Eu condimentez cu sare, piper, condiment de porc kotany(care sunt preferatele mele), patrunjel, oregano si maghiran.
Mie mi-a iesit extraordinar.

Asa....sa va dau reteta de pe Acasa.
Se ia un kg de carne tocata, 1 ceapa, 2 oua , piper, sare, boia si se framanta.
Se adauga 1 kg muschi de porc care se taie feli, se bate si se condimenteaza.
Apoi, muschiul si amestecul de carne tocata se pun pe straturi intr-un vas de iena sau teflon(arata ca un cozonac).Se pun la cuptor 30 -40 de min.in vas se pune apa, putin ulei de masline, sare si o ceapa taiata mare.

Separat se face sosul:

vreo 10 ciuperci(champinions)se taie felii
samburi de migdale
struguri
caise uscate
toate astea se prajesc in tigaie.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se adauga putin coniac, smantana lichida si se tine la foc mic.

Sosul se pune peste friptura...
Nu stiu daca ati inteles ceva .....ca niciodata nu am fost buna la romana.
Pofta buna!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Feb 2008, 10:51 
Veteran

Citat:

Asa....sa va dau reteta de pe Acasa.
Se ia un kg de carne tocata, 1 ceapa, 2 oua , piper, sare, boia si se framanta.
Se adauga 1 kg muschi de porc care se taie feli, se bate si se condimenteaza.
Apoi, muschiul si amestecul de carne tocata se pun pe straturi intr-un vas de iena sau teflon(arata ca un cozonac).Se pun la cuptor 30 -40 de min.in vas se pune apa, putin ulei de masline, sare si o ceapa taiata mare.

Separat se face sosul:

vreo 10 ciuperci(champinions)se taie felii
samburi de migdale
struguri
caise uscate
toate astea se prajesc in tigaie.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se adauga putin coniac, smantana lichida si se tine la foc mic.

Sosul se pune peste friptura...
Nu stiu daca ati inteles ceva .....ca niciodata nu am fost buna la romana.
Pofta buna!

:food:...............da' greu rau de facut. Ma si vad in bucatarie batand carnea si dand pe toti peretii:-`:nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Feb 2008, 21:27 
Diva

eu am vazut o reteta acum vreo 2 saptamaniO:)la tv, dar numai stiu unde si cum...e extrem de simpla si eu ma gandeam s-o pregatesc de sf. valentin...
Asadar, aveti nevoie de niste costita si banane.
Taiati bananele feliute de juma de centimetru aprox, costita se taie subtire. Se inveleste fiecare bucatica de banana in cate o feliuta de costita si se prajeste:Dce pofta mi...si sunt la dieta:~*
Ce am si pregatit odata a fost banane flambate, asta pe post de desert...Ideea e aceeasi se taie bananele felii subtiri -preferabil sa nu fie banane rascoapte- se prajesc in unt cu zahar deasupra -moderat, depinde cat de dulce va doriti- cand sunt putin caramelizate se toarna putin rom si se flambeaza. Nu uitati sa aveti pregatit capacul ca sa acoperiti imediat ce a inceput sa flambeze, nu cumva sa dati foc la bucatarie:~*
Poftic!!! Eu ma intorc la dieta!:((:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Feb 2008, 23:24 
Diva

Citat:

:food:...............da' greu rau de facut. Ma si vad in bucatarie batand carnea si dand pe toti peretii:-`:nlol:

haide ca nu e greu deloc.....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2008, 14:50 
Diva

Citat:

haide ca nu e greu deloc.....

Cred ca fac si eu astazi tocanita de pipote ca-mi plac la nebunie :p si n-am mancat de muuult timp...va scriu si eu o reteta care mie personal imi place tare mult si e si usor de facut:nwink:
Piept de pui cu miere si portocala
Deci, pt un orgasm alimentar garantat, avem nevoie de:
- 2 piepti de pui
- o portocala feliata
- miere
- condimente pt pui, busuioc
Se spala bine puiul si se taie fiecare piept in doua. Se freaca bine fiecare bucata cu condimente. Apoi se unge puiul cu miere, cu ajutorul unei pensule (stratul de miere sa fie cat de gros).Se cresteaza fiecare bucata de pui in doua parti, pe diagonala. In fiecare crestatura se pune cate o felie de portocala.Apoi se aseaza puiul intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptor 30 de min, la foc mic. cu 5 min inainte de a se scoate din cuptor, se intoarce, ca sa se rumeneasca mierea...si gata!Eu servesc puiul cu garnitura de orez si un sos f bun, facut astfel: se taie o vanata cubulete, se prajeste in putin unt. Cand vanata se inmoaie, se adauga sos de tomate si mult busuioc. Se serveste f cald. Vanata in combinatie cu puiul cu portocala e fff buna!:nblink::nblink:...Bibicutzo la reteta asta ai si tu dezlegare ca nu contine ff multe calorii:D:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2008, 21:34 
Diva

E super Ramonelle!!!!!
Chair ma miram ce misto suna si chia rnu pare greu...ma gandeam ce combinatie ciudata puiul cu miere/porto cu sosul de vinete! Si chair azi am vrut sa iau vinete si uite ca nu stiam de reteta de la tineO:)MA gandesc totusi s-o planific pt. Valentine:ok:Multzuuuuu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2008, 22:02 
Diva

Citat:
E super Ramonelle!!!!!
Chair ma miram ce misto suna si chia rnu pare greu...ma gandeam ce combinatie ciudata puiul cu miere/porto cu sosul de vinete! Si chair azi am vrut sa iau vinete si uite ca nu stiam de reteta de la tineO:)MA gandesc totusi s-o planific pt. Valentine:ok:Multzuuuuu

Ma bucur ca-ti place cum suna...sper sa-ti placa si la gust cand o s-o faci:food:.... ca na, vezi cum e si cu gusturile astea , nu se prea aseamana :p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2008, 23:12 
Diva

Ramonelle pot face tot preparatul in yena si nu in tava? Se coace la fel de bine nu?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2008, 23:29 
Diva

Citat:
Ramonelle pot face tot preparatul in yena si nu in tava? Se coace la fel de bine nu?

Ma gandesc ca se face la fel...eu fac in tava de teflon , dar si in yena ar trebui sa se faca la fel de bine:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2008, 01:23 
Diva

Citat:
Ma gandesc ca se face la fel...eu fac in tava de teflon , dar si in yena ar trebui sa se faca la fel de bine:nwink:

iami....suna foarte bine, Ramo!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2008, 12:58 
Diva

Citat:

iami....suna foarte bine, Ramo!

Eu zic ca e si bun:nwink:...poate o sa-l faci intr-o zi si sper sa ramai cu aceeasi parere:food::food::p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2008, 21:27 
Diva

Ramonelle sare valentine-ul pt reteta ca voi fi plimbata la restaurant(X):nwink:dar promit sa incerc! Am notat-o bine:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2008, 21:44 
Diva

Citat:
Ramonelle sare valentine-ul pt reteta ca voi fi plimbata la restaurant(X):nwink:dar promit sa incerc! Am notat-o bine:ok:

Nu-i bai draga:nlol:...las ca-i mai frumos si mai romantic sa fii plimbata la restaurant de Sf. Valentin decat sa stai in casa sa gatesti, bine s-a gandit viitorul tau sot, ca si al meu de altfel , mi-a zis deja ca maine seara o sa ma scoata in oras:food::lol::champagne:;):rocker:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]