Ultima vizită a fost: Acum este 30 Aug 2026, 23:50

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 347 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: biserica...
MesajScris: 07 Feb 2006, 18:28 
Diva

Citat:

La biserica unde am fost eu preotul a spus asa : mirele plateste avansul si face rezervarea. Daca vrea si cor...sa sune la "seful corului (si i-a dat si un nr.de tel) si sa stabileasca cu el detaliile. In ziua nuntii ....nasii " daca vor " vor plati slujitorii bisericii. Preot modest...nu ca altii....care vin si impun : 7 000 000 tacam complet. Si la toate bisericile mirii sunt cei obligati sa plateasca avansul si sa stabileasca detaliile.

asa ziceam si noi , sa platim avansul ce trebuie acolo si in ziua nuntii mai vedem. noi am vrea sa ne platim noi totul,nu am vrea sa ne plateasca ei biserica. acuma om trai si om vedea! nu ne luam cine stie ce dupa traditii ce trebuie sa faca nasii si mirii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:37 
Diva

Citat:
Noua nu ne -a zis nimic preotul Nici ca tre sa plateasca nasii nici altcineva. Cred ca stia omul ca fiecare face in final cum ii e bine. Ne-a spus doar ca avansul este 500 000 si atunci vom mai plati 3 milioane. Daca vrem cor, procedam cum vrem. A fost foarte de treaba. A zis ca putem aduce noi daca avem o preferinta, are si el numere de telefon cu oameni care canta la opera si fac asta in timpul liber, putem sa nu punem deloc cor, sau au ei 4 baieti de la teologie. Ne-a zis sa venim sa vedem cununii, sa vedem cum ne place si el ne sta la dispozitie cu informatii.

super si la tine:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:48 
Diva

Citat:

super si la tine:ok:

Daca vrei sa iti faci nunta singura e super. Noi asa ne-am gandit ca ar fi bine pt toata lumea sa nu facem pe urma obligatii la unu si la altu. :p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 20:12 
Diva

Citat:
glumesti?fugi repede si cauta o biserica ca e batalie cu programarile si la biserici, nu numai la restaurant.eu ma casatoresc pe 26 aug si am facut programarea acum 2 sapt si tot nu am reusit la ora pe care o vroiam eu....succes

mersi pt sfat , dar o sa ma duc saptamana asta cred ca duminica dupa slujba ca sa vb cu preotul. sper sa gasesc la ora la care imi doresc,ca eu nu sunt din bucuresti. tu esti nu? :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 00:03 
Diva

Cand citesc ceea ce spuneti voi ma tot intreb cum este mai bine ... preotul nostru nu mi-a cerut avans iar in ceea ce priveste data si ora a spus ca este de-ajuns sa vin cu o luna inainte; desi noi am stabilit ora de pe acum ca sa stiu ce trec pe invitatii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 13:39 
Diva

Citat:
Cand citesc ceea ce spuneti voi ma tot intreb cum este mai bine ... preotul nostru nu mi-a cerut avans iar in ceea ce priveste data si ora a spus ca este de-ajuns sa vin cu o luna inainte; desi noi am stabilit ora de pe acum ca sa stiu ce trec pe invitatii.

stai linistita, nici mie nu mi-a cerut avans si la fel mi-a zis si de ora la care vreau sa fie cununia...sa vin cu o luna inainte...doar ca ne-a spus sa ne ducem la el cand avem verighetele sa facem o fagaduinta de cununie...nu stiu ce inseamna...
daca ti-a spus asa inseamna ca e ok...n-ai de ce sa iti faci griji...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 13:43 
Diva

Citat:

stai linistita, nici mie nu mi-a cerut avans si la fel mi-a zis si de ora la care vreau sa fie cununia...sa vin cu o luna inainte...doar ca ne-a spus sa ne ducem la el cand avem verighetele sa facem o fagaduinta de cununie...nu stiu ce inseamna...
daca ti-a spus asa inseamna ca e ok...n-ai de ce sa iti faci griji...

Dupa ce faci fagaduinta sa ne spui si noua despre ce e vorba...La mine nu a zis nimik preotul despre asa ceva...Cred ca e un fel de logodna......:ermm:(?)(?):blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Feb 2006, 13:47 
Diva

Citat:

Dupa ce faci fagaduinta sa ne spui si noua despre ce e vorba...La mine nu a zis nimik preotul despre asa ceva...Cred ca e un fel de logodna......:ermm:(?)(?):blink:

asta o sa se intample chiar dupa paste..nu ma gandesc ca luam verighetele mai repede...
si eu cred ca e un fel de logodna dar stiu ca, daca nu ai facut logodna inainte separat la biserica, se face in cadrul slujbei de cununie si logodna...asa ca ramane de vazut...si eu sunt curioasa...
ciudat ca doar mie mi-a spus preotul de asa ceva....:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Feb 2006, 21:05 
Diva

Citat:
Asta o sa se intample chiar dupa paste..nu ma gandesc ca luam verighetele mai repede...
si eu cred ca e un fel de logodna dar stiu ca, daca nu ai facut logodna inainte separat la biserica, se face in cadrul slujbei de cununie si logodna...asa ca ramane de vazut...si eu sunt curioasa...
ciudat ca doar mie mi-a spus preotul de asa ceva....:rolleyes:

Pentru logodna religioasa e musai sa ai nasi si lumanari si verighete ... nu se poate face doar cu prezenta ta si a viitorului tau sot.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Feb 2006, 21:11 
Diva

Citat:
Pentru logodna religioasa e musai sa ai nasi si lumanari si verighete ... nu se poate face doar cu prezenta ta si a viitorului tau sot.

stiu cum se face logodna religioasa...anul trecut cand am facut logodna vroiam sa o facem si la biserica dar din cauza ca nasii nu erau in tara am renuntat.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Feb 2006, 13:03 
Diva

Citat:
Da asa este de accea si dureaza slujba asa mult ca se infaptuiesc intr-un fel logona si cununia.Probabil ca ti-a spus sa vii mai devreme ca sa faceti logodna si cununia in ziua nuntii ca sa dureze slujba mai putin.Eu personal am alergat la o groaza de biserici, si nu am mai gasit locuri libere.(de retinut nunta pe 19 august)Ca sa flu dupa aia ca la una dintre biserici o sa se cunune si un prieten de al meu, si eu nu gasisem loc inaintea lui, iar el pt ca are o cunostinta a gasit loc (ninta 10 iunie) cu spaga.Ne-a povestit si cameramanul ca slujbele au ajuns un fel de ochii lumii, sa dureze cat mai putin si sa coste cat mai mult.Eu m-am dus la Manastirea Radu Voda(langa pod Marasesti) si nu am mai gasit intr-adevar la ora la care vroiam, dar nu ne-au cerut nici un ban, au zis ca doar pt cor ca sunt studenti si nu au salariu, daca e sa fie ceva.Si am inteles ca slujba religioasa se respecta intocmai asa cum trebuie, ca daca stai sa te gandesti de aia o faci nu ca trebuie facuta si sa dai frumos la biserica ci o faci pt ceea ce reprezinta.Si pentru cele care inca nu si-au stabilit data la biserica, grabiti-va.

Dragelor, din cate am aflat eu, logodna si sfanta taina a cununiei, sunt doua slujbe distincte. In cazul in care nu s-a infaptuit logodna inainte (si in majoritatea cazurilor asa este), ceremonia religioasa cuprinde ambele slujbe. Adica: logodna, care este defapt o consfintire a ambilor tineri de a se casatori si care are menirea de a crea o afinitate spirituala intre viitorii soti, si Sfanta Taina a Cununiei, prin care legatura acestora este ridicata la una sacra si tainica, prin care cei doi vor fi impreuna precum Hristos si Biserica, si se vor completa reciproc. Si eu eram in ceata :) cu aceste notiuni, asa ca m-am interesat, si.......ce v-am zis mai sus am aflat!:flowers:

Ma bucur ca mai sunt oameni care au aflat ce inseamna astazi cununia religioasa. Este adevarat ca nu la toate bisericile...ci la cele "vestite"....preturi astronomice si credinta ioc..:wokno::wokno::((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2006, 14:24 
Diva

Citat:
Fetelor, stiti biserici catolice in Bucuresti ?

Da stiu eu doua : Una intre Universitate si Unirii (Biserica Baratiei, chiar inainte de spitalul Coltea) si celalalta intre Universitate si Romana pe Blv. Magheru, pe partea cu Panipatul, in directia Romana.%%-

Cred ca vei mai gasi si pe stradutze laturalnice...dar nu pot sa te indrum (gen Smardan ...in spate pe la Lipscani..)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 347 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]