Citat:
Nota 10 pentru Alex-77-da! Am citit toate discutiile pe aceasta tema si este cea mai documentata in ceea ce priveste animalele. V-o spune un tehnician veterinar, made in Spain. Are dreptate si in privinta toxoplasmozei, care se manifesta in general la pisici sub forma unei infectii gastrice foarte usoare si care se poate transmite la om. In tarile mai...cu mot, in momentul cand se detecteaza o sarcina la o persoana care are animale in casa, se fac analize atat viitoarei mamici, cat si animalutului. Daca ambii dau pozitiv, e ok. Daca mama e negativ si animalul pozitiv, se recomanda scoaterea lui din casa respectiva pe perioada sarcinii.
Eu m-am rugat sa-mi plaseze si mie vreun animalut din toate cate trec pe la clinica veterinara unde lucrez, un strop de toxoplasmoza. Motivatia e simpla, am 3 catei. Un dalmatian, Zorro,de 7 ani, o husky siberiana, Shara, de 5 ani si o teckel, Teka, de 15 ani. Si zau ca nu as putea sa stau fara caini in casa. Dintotdeauna am avut caini si pisici in casa fiindca e o problema ereditara, bunicul a fost veterinar si ne-a crescut in dragoste si respect pentru toate animalele. De exemplu eu nu omor nici muste, nici tantari, pun doar aparatul in priza.
Si la clinica atunci cand trebuie sa eutanasiem vreun animal, daca sunt nevoita sa asist, sunt cu lacrimi in ochi si apoi ma pitesc sa plang in voie. Ma impresioneaza mai mult drama unui animal decat a unui om, pt ca omul se poate apara singur, este independent, pe cand animalele prin domesticire au devenit dependente de noi. Asa ca avem o responsabilitate fata de ele, chiar daca unora le e greu sa accepte ideea.
As putea sa scriu pagini intregi despre asta, dar mai las si pe altii sa dezbata subiectul. Si din cauza faptului ca mai am foarte putin timp pana la nunta, si sunt cam in urma cu pregatirile.

%%-
iti multumesc frumos! Nu ma consider o informata in domeniul tau deoarece am terminat limbi straine precum si niste cursuri de calculatoare. deci,nu am nici in clin nici in maneca cu specilalitatea ta. Toate info despre melci si toxoplasmoza sunt ca urmare a urmaririi documentarelor de pe Animal planet, Discovery si National Geographic...
Singurul lucru comun este dragostea pt animale. Stiu ca suna bizar dar, personal, si pe mine ma impresioneaza mai mult dramele din lumea animalelor. Cand eram mica poezia Cutu' schiop ma impresiona pana la lacrimi... astept cu nerabdare infiintarea si in rRomania

a unei "politii de protectie a animalelor" care sa imparta amenzi si sanctiuni usturatoare celor cruzi. (cu totii am vazut la tv cai batuti pana la moarte, caini arsi cu smoala incinsa, animale schilodite de oameni care mai apoi, duminica, se duc si fac 3 cruci la biserica si se cred OAMENI

)Daca ar fi dupa mine,as propune o pedeapsa asemanatoare oamenilor: batuti cu aceeasi bestialitate, inecati, jupuiti sau lasati sa moara de foame. Din pacate ne numim civilizati.