Ultima vizită a fost: Acum este 18 Mai 2025, 02:32

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 360 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Animale de companie
MesajScris: 05 Iul 2007, 17:10 
Diva

Citat:
Coradyne, poti tu sa muti discutiile acestea la "Buna ziua"? Ca evident suntem off topic si inca rau...

Suntem suntem......:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 17:16 
Diva

Citat:
Asa ca te invitam si pe tine la tocanita veteranelor, topicul "Buna dimineata"! E o invitatie oficiala! :flower:

Prezenta in pasi alergatori:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 17:21 
Diva

Citat:

Suntem suntem......:~*

:nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iul 2007, 23:36 
Moderator Ghidul Miresei

De cand m-am nascut si pana acum am avut in jur de 8-9 caini in apartament, printe care so o pasarica care a intrat pe geam si a stat 3 zile dupa frigider pentru ca eu cu sora mea eram prea mici si nu am putut trage frigiderul ;))

cand eram mica am avut melci in casa :) ii puneam femela cu mascul in cutii de margarina sa faca pui :)) de dementa eram!!

am avut 2 ratuste, le-am tinut pana au crescut mai mari :) mergeam la padure si fugeau dupa noi :)) erau dragute dar faceau mizerie....

am avut si un canar dar din pacate si-a luat zborul pe balcon, saracutul :((

in ultimii 2 ani am avut 4 catei, toti cockeri....din pacate unul a murit in 11 noiembrie 2006...unul l-am donat, unul l-am dat inapoi la stapan si unul l-am aut doar cateva zile pentru ca stapana lui nu avea grija de el, nu il scotea afara, il tinea in baie pe intuneric...nu ii dadea mancare...asta este...mai sunt si oameni fara suflet!

momentan am un perus :) care ma trezeste in fiecare dimineata la ora 5 cand se face lumina...la inceput ma inebunea dar acum imi place. :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iul 2007, 01:45 
Diva

De cand m-am nascut si pana acum am avut in jur de 8-9 caini in apartament, printe care so o pasarica care a intrat pe geam si a stat 3 zile dupa frigider pentru ca eu cu sora mea eram prea mici si nu am putut trage frigiderul ;))

cand eram mica am avut melci in casa :) ii puneam femela cu mascul in cutii de margarina sa faca pui :)) de dementa eram!!

dar voi erati singure acasa de nu ati putut scoate pasarea aia de dupa frigider?
nu pot sa cred ca ai avut melci.sunt asa de scarbosi.........

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iul 2007, 13:42 
Moderator Ghidul Miresei

dar voi erati singure acasa de nu ati putut scoate pasarea aia de dupa frigider?

pai nu eram singure dar mai stiu eu de ce nu le-am zis la parinti? :))
Oricum pasarica nu a murit nici dupa 3 zile :D

Da, acum ii vad si eu scarbosi, dar cand eram mica imi placeau :))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iul 2007, 13:49 
Diva

Citat:

pai nu eram singure dar mai stiu eu de ce nu le-am zis la parinti? :))
Oricum pasarica nu a murit nici dupa 3 zile :D

Da, acum ii vad si eu scarbosi, dar cand eram mica imi placeau :))

eu nu am avut decat papagal, iepure si pesti.dar si astia au fost prea mult.
acu nu as tine pt imic in lume animale in ap la bloc.desi imiplace cand vad la cineva un catel mic.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iul 2007, 22:00 
Diva

Citat:

cum deosebesti melcii masculi de femele? (?) (ce probleme am si eu :D)... acum, pe bune, eu ziceam ca melcii-s melci, nu mi-am pus problema sexului :D... dar chiar sunt curioasa :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iul 2007, 23:01 
Veteran

Citat:

cum deosebesti melcii masculi de femele? (?) (ce probleme am si eu :D)... acum, pe bune, eu ziceam ca melcii-s melci, nu mi-am pus problema sexului :D... dar chiar sunt curioasa :D

Din cate stiu eu, melcii sunt hermafroditi, sper sa nu ma insel:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iul 2007, 23:17 
Diva

Citat:

eu nu am avut decat papagal, iepure si pesti.dar si astia au fost prea mult.
acu nu as tine pt imic in lume animale in ap la bloc.desi imiplace cand vad la cineva un catel mic.

eu am avut catei...nu stiu cati la numar ca au fost fffff multi, o pisicuta, 2 iepuri si un porumbel:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Aug 2007, 02:53 
Junior

Nota 10 pentru Alex-77-da! Am citit toate discutiile pe aceasta tema si este cea mai documentata in ceea ce priveste animalele. V-o spune un tehnician veterinar, made in Spain. Are dreptate si in privinta toxoplasmozei, care se manifesta in general la pisici sub forma unei infectii gastrice foarte usoare si care se poate transmite la om. In tarile mai...cu mot, in momentul cand se detecteaza o sarcina la o persoana care are animale in casa, se fac analize atat viitoarei mamici, cat si animalutului. Daca ambii dau pozitiv, e ok. Daca mama e negativ si animalul pozitiv, se recomanda scoaterea lui din casa respectiva pe perioada sarcinii.
Eu m-am rugat sa-mi plaseze si mie vreun animalut din toate cate trec pe la clinica veterinara unde lucrez, un strop de toxoplasmoza. Motivatia e simpla, am 3 catei. Un dalmatian, Zorro,de 7 ani, o husky siberiana, Shara, de 5 ani si o teckel, Teka, de 15 ani. Si zau ca nu as putea sa stau fara caini in casa. Dintotdeauna am avut caini si pisici in casa fiindca e o problema ereditara, bunicul a fost veterinar si ne-a crescut in dragoste si respect pentru toate animalele. De exemplu eu nu omor nici muste, nici tantari, pun doar aparatul in priza.
Si la clinica atunci cand trebuie sa eutanasiem vreun animal, daca sunt nevoita sa asist, sunt cu lacrimi in ochi si apoi ma pitesc sa plang in voie. Ma impresioneaza mai mult drama unui animal decat a unui om, pt ca omul se poate apara singur, este independent, pe cand animalele prin domesticire au devenit dependente de noi. Asa ca avem o responsabilitate fata de ele, chiar daca unora le e greu sa accepte ideea.
As putea sa scriu pagini intregi despre asta, dar mai las si pe altii sa dezbata subiectul. Si din cauza faptului ca mai am foarte putin timp pana la nunta, si sunt cam in urma cu pregatirile. %%-%%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Aug 2007, 13:26 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:

mie un baiat mi-a spus ca cei care sunt negrii in partea de jos, pe spate sau cum sa spun sunt masculi si cei care sunt albi sunt femele...acum io nu stiu cum sta treaba :) dar oricum...cei care i-am tinut in casa au facut oua dupa care mi i-a aruncat mama :))

P.S: Am uitat sa mentionez, am avut si eu pesti :) dar am plecat 4 zile la munte si am uitat sa le dau de mancare si cand am intrat in casa erau toti cu burta in sus si un miros... :((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Aug 2007, 15:48 
Junior

Melcii sunt hermafroditi, dar trebuie sa se imperecheze. Un sezon pot fi femele iar altul masculi.Mai multe informatii: http://melci.rpi.ro/content/view/17/69/

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Aug 2007, 21:52 
Diva

Citat:
Nota 10 pentru Alex-77-da! Am citit toate discutiile pe aceasta tema si este cea mai documentata in ceea ce priveste animalele. V-o spune un tehnician veterinar, made in Spain. Are dreptate si in privinta toxoplasmozei, care se manifesta in general la pisici sub forma unei infectii gastrice foarte usoare si care se poate transmite la om. In tarile mai...cu mot, in momentul cand se detecteaza o sarcina la o persoana care are animale in casa, se fac analize atat viitoarei mamici, cat si animalutului. Daca ambii dau pozitiv, e ok. Daca mama e negativ si animalul pozitiv, se recomanda scoaterea lui din casa respectiva pe perioada sarcinii.
Eu m-am rugat sa-mi plaseze si mie vreun animalut din toate cate trec pe la clinica veterinara unde lucrez, un strop de toxoplasmoza. Motivatia e simpla, am 3 catei. Un dalmatian, Zorro,de 7 ani, o husky siberiana, Shara, de 5 ani si o teckel, Teka, de 15 ani. Si zau ca nu as putea sa stau fara caini in casa. Dintotdeauna am avut caini si pisici in casa fiindca e o problema ereditara, bunicul a fost veterinar si ne-a crescut in dragoste si respect pentru toate animalele. De exemplu eu nu omor nici muste, nici tantari, pun doar aparatul in priza.
Si la clinica atunci cand trebuie sa eutanasiem vreun animal, daca sunt nevoita sa asist, sunt cu lacrimi in ochi si apoi ma pitesc sa plang in voie. Ma impresioneaza mai mult drama unui animal decat a unui om, pt ca omul se poate apara singur, este independent, pe cand animalele prin domesticire au devenit dependente de noi. Asa ca avem o responsabilitate fata de ele, chiar daca unora le e greu sa accepte ideea.
As putea sa scriu pagini intregi despre asta, dar mai las si pe altii sa dezbata subiectul. Si din cauza faptului ca mai am foarte putin timp pana la nunta, si sunt cam in urma cu pregatirile. %%-%%-

cand iti face siberiana pui .. nu-i asa ca ne dai si noua unul? O:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Aug 2007, 00:38 
Junior

Cu draga inima v-as da, dar este castrata de 2 ani. A avut nerusinarea sa se imperecheze cu dalmatianul, si a trebuit sa ii fac o cezariana cu sterilizare. Nu a fost vina ei, tata nu i-a dat la timp anticonceptionalele. Si am castrat si dalmatianul dupa aceea sa nu mai fuga dupa alte catele in calduri. Nu-mi place infidelitatea sexului masculin de nici un fel!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Aug 2007, 03:26 
Diva

Citat:

cand iti face siberiana pui .. nu-i asa ca ne dai si noua unul? O:)

gina.....unde ai fost?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Aug 2007, 16:39 
Veteran

Citat:

iti multumesc frumos! Nu ma consider o informata in domeniul tau deoarece am terminat limbi straine precum si niste cursuri de calculatoare. deci,nu am nici in clin nici in maneca cu specilalitatea ta. Toate info despre melci si toxoplasmoza sunt ca urmare a urmaririi documentarelor de pe Animal planet, Discovery si National Geographic...
Singurul lucru comun este dragostea pt animale. Stiu ca suna bizar dar, personal, si pe mine ma impresioneaza mai mult dramele din lumea animalelor. Cand eram mica poezia Cutu' schiop ma impresiona pana la lacrimi... astept cu nerabdare infiintarea si in rRomania :p a unei "politii de protectie a animalelor" care sa imparta amenzi si sanctiuni usturatoare celor cruzi. (cu totii am vazut la tv cai batuti pana la moarte, caini arsi cu smoala incinsa, animale schilodite de oameni care mai apoi, duminica, se duc si fac 3 cruci la biserica si se cred OAMENI :back:)Daca ar fi dupa mine,as propune o pedeapsa asemanatoare oamenilor: batuti cu aceeasi bestialitate, inecati, jupuiti sau lasati sa moara de foame. Din pacate ne numim civilizati.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Aug 2007, 18:19 
Diva

Citat:

gina.....unde ai fost?

aici sunt .... mai citesc uneori ce postati .... dar nu simt nevoia sa comentez pe langa! Mi-a sarit in ochi chestia asta cu catelusha!:nmusic:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 360 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]