Ultima vizită a fost: Acum este 18 Mai 2025, 07:46

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 360 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Animale de companie
MesajScris: 16 Aug 2007, 21:12 
Diva

Citat:

da' nu gandeste ciudat! gandeste altfel! ceea ce pt tine e ciudat pt ea (si pt altii ) e normal..
pana la urma bebelusii asta fac: urla mananca, dorm si murdaresc scutece ca sa ai tu ce schimba. si probabil ca satisfactia pe care o ai cand iti arunca un zambet stirb, cade in fund si se mai si mira ca-l doare sterge orice urma de oboseala.
dar eu am o satisfactie imensa cand stiu ca le-am oferit alinare pisicilor slabanoage din cartier, ca le-am luat de mancare, ca le-am mangaiat si ca pot cumva sa le protejez.. nu vad nimic pueril in asta. vad sensibilitate si bunatate. si mi-e imposibil sa inteleg cum un parinte responsabil isi lasa copii sa loveasca animalele, sau mai rau le loveste chiar el! buna ideea cu permisul pt a deveni parinte! ca numai dc ma uit aici pe forum, pot numara iubitoarele de animale active pe degetele de la o mana pe cand doritoarele de copii sunt aproape toate fetele care se marita...si pana la urma dc nu esti in stare sa ingrijesti un animal cum poti sa cresti un copil?!
asta asa, ca sa-mi expun si eu parerea extremista!:p:D nu ma luati in seama, ca ma incing cand e vorba de pisici:wacko:

Am fost grabita cu raspunsul tura trecuta! asa mi-a venit sa spun , "ciudat" fiindca daca tot suntem in stare sa iubim animalutele de orice fel, avand in vedere ca si noi suntem pe acolo, mi se pare greu de crezut sa nu indragim si un pui de om! In alta ordine de idei, intotdeauna am avut animale pe langa mine, asa am crescut! iar de cand sunt de capul meu, cum s-ar zice, am o catelusa, Lady, frumusica foc, membra a familiei cu acte in regula, cu bucurii si griji din partea ei ca si din partea unui om! Nu sunt de acord cu oamenii care lovesc animalele! nu sunt de fapt de acord cu nici un fel de violenta! expresia "pueril" utilizata de mine (poate neinspirat!), vis-a-vis de ceea ce simti fata de animale in comparatie cu ce simti fata de oameni , a vrut doar sa fie o exprimare a nedumeririi, fiindca o fiinta daca are suflet, e miloasa si ingaduitoare cu tot ceea ce inseamna viata in jurul nostru! chiar daca asta implica si ...oamenii... sau "boztul de carne" - plastic vorbind, se poate sa aveti dreptate cu exprimarea (tare imi doresc sa aud din partea voastra ce sentimente va vor incerca, atunci cand ve-ti avea propriul botz de carne!!). :flower:
Si asa este, un bebelus implica mai degraba bataie de cap, plange, trebuie schimbat, hranit, dar daca iti apropii fata de manutele lor, uiti de toate neajunsurile! si pe lume s-au inventat dadacele, sunt pro! Nepotelul meu asa creste, cu dadaca! avem grija de el, dar timpul nu ne permite o atentie permanenta! La fel cum nici Lady a mea nu beneficiaza de atentia mea asa cum se cuvine! dar daca nu m-ar intampina cand vin acasa, sau daca nu as simti-o noaptea ca vine sa o mangai, mi-ar fi foarte greu!
In concluzie, desi am fost asa incurcata in exprimare, ce am vrut sa spun este ca sunteti prea vehemente in a considera ca nu ve-ti avea copii, desi cum spuneam, viata poate oferii cele mai nastrusnice surprize!
Nu se tot spune sa nu spui niciodata, niciodata?!?!? pupicei tuturor! imi sunteti simpatice, intentia nu e sa va supar, sau sa discut in contradictoriu! suntem oameni si suntem diferiti! :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Aug 2007, 22:43 
Diva

Citat:

da' nu gandeste ciudat! gandeste altfel! ceea ce pt tine e ciudat pt ea (si pt altii ) e normal..
pana la urma bebelusii asta fac: urla mananca, dorm si murdaresc scutece ca sa ai tu ce schimba. si probabil ca satisfactia pe care o ai cand iti arunca un zambet stirb, cade in fund si se mai si mira ca-l doare sterge orice urma de oboseala.
dar eu am o satisfactie imensa cand stiu ca le-am oferit alinare pisicilor slabanoage din cartier, ca le-am luat de mancare, ca le-am mangaiat si ca pot cumva sa le protejez.. nu vad nimic pueril in asta. vad sensibilitate si bunatate. si mi-e imposibil sa inteleg cum un parinte responsabil isi lasa copii sa loveasca animalele, sau mai rau le loveste chiar el! buna ideea cu permisul pt a deveni parinte! ca numai dc ma uit aici pe forum, pot numara iubitoarele de animale active pe degetele de la o mana pe cand doritoarele de copii sunt aproape toate fetele care se marita...si pana la urma dc nu esti in stare sa ingrijesti un animal cum poti sa cresti un copil?!
asta asa, ca sa-mi expun si eu parerea extremista!:p:D nu ma luati in seama, ca ma incing cand e vorba de pisici:wacko:

asa se si spune,Clarut.ca atunci cand reusesti sa ai grija un anmal(caine,pisica...ce-o fi) si sa-l iubesti esti pregatit sa ai un copil.
mie.....nu-mi displac.imi plac cateii de mor, dar cei curati, ingrijiti.urasc cum miros casele in care sunt caini sau mate si stapanele nu sunt printre cele mai....curate femei.nu suport.
in schimb mi-ar placea un canis sau un bischon(cred ca asa se scrie....)....cand voi avea casa...nu in ap cu 2 camere.plus ca acum...l-as chinui.sa stea saracutul singur de dimineata pana seara sa planga de dorul nostru.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Aug 2007, 01:57 
Diva

Citat:

asa se si spune,Clarut.ca atunci cand reusesti sa ai grija un anmal(caine,pisica...ce-o fi) si sa-l iubesti esti pregatit sa ai un copil.
mie.....nu-mi displac.imi plac cateii de mor, dar cei curati, ingrijiti.urasc cum miros casele in care sunt caini sau mate si stapanele nu sunt printre cele mai....curate femei.nu suport.
in schimb mi-ar placea un canis sau un bischon(cred ca asa se scrie....)....cand voi avea casa...nu in ap cu 2 camere.plus ca acum...l-as chinui.sa stea saracutul singur de dimineata pana seara sa planga de dorul nostru.

Ai dreptate cu mirosul in casa! daca nu ai grija , miroase , desigur! dar si oameni miros! eu am catel, locuieste cu noi in casa, alta solutie nu avem! incerc sa tin curat si sa mentin un miros placut in casa! imi place sa cred ca asa si este! oricum intreb pe toti cei care vin la noi - de-ai casei desigur, care si raspund pe bune! - daca se simte miros sau nu! evident, cand ii fac baie lui Lady miroase in toata casa! a catel plouat! :D dar e al nostru! catelusa plange dupa noi atunci cand o lasam noaptea singura - se intampla foarte rar! de obicei are o dadaca - una din surorile mele, mama sotului meu - in rest e o cumintica, face galagie doar daca te opresti in dreptul usii, e si normal, isi apara teritoriul! cand plec la job, se baga sub paturica ei inapoi si pana sa ajung la usa deja sforaie! nici nu ma baga in seama, stie ca asta e programul! iar cand vin acasa joaca si trepideaza in jurul meu ca asteapta sa ma dezbrac si abia dupa aceea tabara pe mine! :nlol: a invatat scumpica, ca daca sunt in fusta si nu are voie sa se atinga de mine! e o isteata , ce sa zic??!? se mai intampla sa imi fac autocritica ca sta destul de mult timp singura, am incerca sa o lasam si mai mult timp la alte persoane, dar nu face altceva decat sa stea pe geam sau pe balcon si sa ne astepte! asa face cand suntem plecati in vacanta! cu ochii pe balcon si se uita cat e ziua de lunga! si cand in sfarsit ne vede, plange ca o prostuta! pur si simplu are sub ochi dare umede de la lacrimi! cum sa nu o iubesti?!??:-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Aug 2007, 02:18 
Veteran

am si eu un motan, 7 ani, 8 kg, e sufletul casei. Il iubesc ca pe ochii din cap.:neyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Aug 2007, 03:04 
Junior

A propos de bucuria cu care ne intampina cand intram in casa, e un adevarat uragan la usa. Dalmatianul e cel mai inalt si cel mai natarau, e seful comitetului de intampinare. A 2-a vine batranica, teckelitza care nu se vede printre piciorele cu bulinutze. Si ultima e husky, care e o lenesa si nu se streseaza decat la mancare.
Dragos al meu a ramas 1 luna singur in Spania, si le-a simtit lipsa. El, care n-a avut niciodata caini in casa, pe care l-am convins cu greu sa mi-i accepte pe toti, acum se plange ca nu-l asteapta nimeni la usa cand se intoarce seara de la serviciu, ca nu sare nimeni pe el, ca nu-i aduce nimeni o jucarie sa le-o arunce. Uite ca 1 an de convietuire cu haita l-a schimbat.
I-am dat sa citeasca despre relatia dintre caine si copil, la beneficiile acesteie pentru copil. Nu prea credea ca i se mareste imunitatea copilului, ca nu va suferi de depresii, ca este o idee preconceputa despre chistul hidatic din cauza unui fir de par. L-am convins in final ca e mai bine cu caini decat fara.
E o problema si cu curatenia, dar eu s maica-mea suntem obsedate de ordine si curatenie. Cateodata ii aspiram si pe bietii caini sa nu mai lase par prin casa. Cu mirosurile nu cred ca e o problema, am aparate Ambipur in fiecare camera si daca e nevoie mai dau si cu Oust, neutralizeaza mirosurile f bine.
Rasele cu parul cret nu lasa par pentru ca li se opreste in blanita si se face nod. Caniche, Bichon Maltez, Bichon Frise sunt preferate de persoanele alergice la par.
Iar am luat-o pe langa, dar e ok, suntem la Animale de companie totusi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Aug 2007, 12:48 
Diva

Citat:
A propos de bucuria cu care ne intampina cand intram in casa, e un adevarat uragan la usa. Dalmatianul e cel mai inalt si cel mai natarau, e seful comitetului de intampinare. A 2-a vine batranica, teckelitza care nu se vede printre piciorele cu bulinutze. Si ultima e husky, care e o lenesa si nu se streseaza decat la mancare.
Dragos al meu a ramas 1 luna singur in Spania, si le-a simtit lipsa. El, care n-a avut niciodata caini in casa, pe care l-am convins cu greu sa mi-i accepte pe toti, acum se plange ca nu-l asteapta nimeni la usa cand se intoarce seara de la serviciu, ca nu sare nimeni pe el, ca nu-i aduce nimeni o jucarie sa le-o arunce. Uite ca 1 an de convietuire cu haita l-a schimbat.
I-am dat sa citeasca despre relatia dintre caine si copil, la beneficiile acesteie pentru copil. Nu prea credea ca i se mareste imunitatea copilului, ca nu va suferi de depresii, ca este o idee preconceputa despre chistul hidatic din cauza unui fir de par. L-am convins in final ca e mai bine cu caini decat fara.
E o problema si cu curatenia, dar eu s maica-mea suntem obsedate de ordine si curatenie. Cateodata ii aspiram si pe bietii caini sa nu mai lase par prin casa. Cu mirosurile nu cred ca e o problema, am aparate Ambipur in fiecare camera si daca e nevoie mai dau si cu Oust, neutralizeaza mirosurile f bine.
Rasele cu parul cret nu lasa par pentru ca li se opreste in blanita si se face nod. Caniche, Bichon Maltez, Bichon Frise sunt preferate de persoanele alergice la par.
Iar am luat-o pe langa, dar e ok, suntem la Animale de companie totusi.

Foarte frumos ai vorbit de cateii tai! Lady a noastra e cocker si in anumite perioade ale anului lasa la par la greu! dar vorba ta, facem curatenie, aspiram! ii fac si baie destul de des! dar e catel de casa! ii place sa faca baie, cand vine de afara se duce direct la baie, in cada si asteapta sa vin cu dusul! in privinta copiilor se poarta excelent! nepotelul meu a stat la mine de cand l-am adus de la maternitate (avea 4 zile) pana a implinit doi ani! au crescut, au dormit si s-au jucat impreuna! Cand era bebelus nu se dezlipea de langa el! il pazea!! doctorul lui Vladut e un om modern si deschis la minte! se intelege ca i-am cerut parerea, cum venea pentru controalele periodice acasa la noi, a vazut conditiile si nu a avut nimic de obiectat, dimpotriva a spus ca mai degraba prezentea unui catel il va ajuta pe copil! si asa a si fost! Vladut nu a fost bolnav niciodata pana acum! e un copil sociabil, iubeste animalele, e atent cu ele! Lady nu accepta ca oamenii straini sa o mangaie, nu accepta mancare de la altcineva decat de la cei din familie! dar daca un copil o chinuieste, saracuta pleaca capul si accepta! parca ar stii ca puii de om nu sunt constienti de ceea fac si ea da dovada de intelegere! De fapt, desi e o incapatanata si are o personalitate puternica, hotarata nu intelege deloc atunci cand cineva e agresiv cu ea, asa cum sunt pisicile de exemplu! o amica are vreo trei pisici, am fost in vizita, iar bleaga mea de Lady, cu ochii mari, pusa pe joaca cu pisicile! raspunsul a fost par zbarlit, scuipaturi, gherute pe cap, ca s-a trezit Lady cu pisicuta pe cap, la propriu! va imaginati ce scena haioasa: Lady nedumerita, cu pisica pe cap! :nlol: e sociabila, dar de atunci se fereste de pisici!:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Aug 2007, 13:15 
Diva

Citat:
Foarte frumos ai vorbit de cateii tai! Lady a noastra e cocker si in anumite perioade ale anului lasa la par la greu! dar vorba ta, facem curatenie, aspiram! ii fac si baie destul de des! dar e catel de casa! ii place sa faca baie, cand vine de afara se duce direct la baie, in cada si asteapta sa vin cu dusul! in privinta copiilor se poarta excelent! nepotelul meu a stat la mine de cand l-am adus de la maternitate (avea 4 zile) pana a implinit doi ani! au crescut, au dormit si s-au jucat impreuna! Cand era bebelus nu se dezlipea de langa el! il pazea!! doctorul lui Vladut e un om modern si deschis la minte! se intelege ca i-am cerut parerea, cum venea pentru controalele periodice acasa la noi, a vazut conditiile si nu a avut nimic de obiectat, dimpotriva a spus ca mai degraba prezentea unui catel il va ajuta pe copil! si asa a si fost! Vladut nu a fost bolnav niciodata pana acum! e un copil sociabil, iubeste animalele, e atent cu ele! Lady nu accepta ca oamenii straini sa o mangaie, nu accepta mancare de la altcineva decat de la cei din familie! dar daca un copil o chinuieste, saracuta pleaca capul si accepta! parca ar stii ca puii de om nu sunt constienti de ceea fac si ea da dovada de intelegere! De fapt, desi e o incapatanata si are o personalitate puternica, hotarata nu intelege deloc atunci cand cineva e agresiv cu ea, asa cum sunt pisicile de exemplu! o amica are vreo trei pisici, am fost in vizita, iar bleaga mea de Lady, cu ochii mari, pusa pe joaca cu pisicile! raspunsul a fost par zbarlit, scuipaturi, gherute pe cap, ca s-a trezit Lady cu pisicuta pe cap, la propriu! va imaginati ce scena haioasa: Lady nedumerita, cu pisica pe cap! :nlol: e sociabila, dar de atunci se fereste de pisici!:D

:nlol: ce dulci sunt povestile voastre, si eu am avut un catelus, cam un an de zile, care de fiecare data cand veneam de afara sau de la tara de la unici directia lui era baia si stea acolo pana il baga cineva in semana si il spala:nwink:
iubitul meu a avut si el 2 cockeri, unul a murit la 6 luni si altul a disparut la un an jumate, iar cel de-al doilea era putin mai posesiv si avea o personalitatea bine dezv, daca il necajea nepotica noastra se cam enerva si o maraia, nu suporta degetele prin urechi, nas, gura:nlol:
in schimb a ami avut un cocker, care l-a gasit ratacit si a stat 3 zile la el pana l-a gasit pe stapan si era o dulce, era fetita si Ani, nepotica noastra ii facea de toata si ea statea...o calarea, o tragea de urechi etc...ea statea cu ochii inchisi si indura totul:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Aug 2007, 13:49 
Diva

Citat:

:nlol: ce dulci sunt povestile voastre, si eu am avut un catelus, cam un an de zile, care de fiecare data cand veneam de afara sau de la tara de la unici directia lui era baia si stea acolo pana il baga cineva in semana si il spala:nwink:
iubitul meu a avut si el 2 cockeri, unul a murit la 6 luni si altul a disparut la un an jumate, iar cel de-al doilea era putin mai posesiv si avea o personalitatea bine dezv, daca il necajea nepotica noastra se cam enerva si o maraia, nu suporta degetele prin urechi, nas, gura:nlol:
in schimb a ami avut un cocker, care l-a gasit ratacit si a stat 3 zile la el pana l-a gasit pe stapan si era o dulce, era fetita si Ani, nepotica noastra ii facea de toata si ea statea...o calarea, o tragea de urechi etc...ea statea cu ochii inchisi si indura totul:)

cat de draguta era ea, sa stae sa indure tot si mie imi plac cateii care stau sa le faci ce vrei fara sa riposteze prea rau:D:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Sep 2007, 19:58 
Senior

Citat:

cat de draguta era ea, sa stae sa indure tot si mie imi plac cateii care stau sa le faci ce vrei fara sa riposteze prea rau:D:D

E tare dragut subiectul. Eu am o pisica, un porcusor d guineea si acvariul cu pesti. Unde locuiesc stau ft multe babe si este curte comuna. Ma enerveaza cand acestea incearca sa ma convinga ca animalele nu tb tinute in apartament. Pt mine faptul ca ajuti un animal prin ai oferi casa, masa, etc inseamna ca l-ai salvat.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Sep 2007, 17:50 
Diva

Citat:

Piti al meu lasa foarte mult par si ne exaspereaza si pe mine si pe mama.Dar il iubim, ne alergam prin casa, ne mai pupam putin si gata trece...:D:-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Sep 2007, 01:31 
Diva

Citat:
E tare dragut subiectul. Eu am o pisica, un porcusor d guineea si acvariul cu pesti. Unde locuiesc stau ft multe babe si este curte comuna. Ma enerveaza cand acestea incearca sa ma convinga ca animalele nu tb tinute in apartament. Pt mine faptul ca ajuti un animal prin ai oferi casa, masa, etc inseamna ca l-ai salvat.

Am avut si eu ceva probleme cu vecinii, la inceput! norocul nostru e ca exista mai multi catelusi in bloc! Lady fiind printre cei mai mici, ca si talie! incerc sa nu-i bag foarte tare in seama!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Sep 2007, 23:55 
Veteran

Probabil ati vazut si voi imaginile cu pisicile schinguite difuzate de protv...
eu nu mai am cuvinte....

semnati si voi, va rog, poate se va face ceva, candva...:(:nbump:

http://www.protv.ro/stiri/stop-torturar ... lelor.html

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Sep 2007, 01:23 
Veteran

Citat:
Probabil ati vazut si voi imaginile cu pisicile schinguite difuzate de protv...
eu nu mai am cuvinte....

semnati si voi, va rog, poate se va face ceva, candva...:(:nbump:

http://www.protv.ro/stiri/stop-torturar ... lelor.html

CHIAR NIMENI NU E INTERESAT DE ACEST SUBIECT ??
:nbump:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Sep 2007, 12:29 
Veteran

Citat:

Mie mi se pare ca inchisoarea e o pedeapsa prea blanda pentru asemenea monstri. Am semnat si eu petitia si sper sa aiba si rezultate!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Sep 2007, 13:31 
Diva

Citat:

ba da, am intrat, am semnat, sunt de acord cu introducerea unei asemenea legi. mai mult nu am ce comenta, mi se pare prea dureros subiectul. eu, una, nu am putut sa vad stirea despre idiotii aia care au omorat pisica la buzau. am vazut cand prezentau stirea si am schimbat canalul... atat m-a dus capul :mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Sep 2007, 20:38 
Veteran

Citat:

ba da, am intrat, am semnat, sunt de acord cu introducerea unei asemenea legi. mai mult nu am ce comenta, mi se pare prea dureros subiectul.
:lips:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Sep 2007, 20:39 
Veteran

Citat:

Mie mi se pare ca inchisoarea e o pedeapsa prea blanda pentru asemenea monstri. Am semnat si eu petitia si sper sa aiba si rezultate!

si eu sunt de aceeasi parere. nici eu nu ma pot uita la asemenea imagini:((:((
dar macar incerc sa conving cat mai multi oameni sa semneze. asta e singurul lucru pe care pot sa-l fac pt bietele animalute.:((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Oct 2007, 14:25 
Diva

Citat:

si eu sunt de aceeasi parere. nici eu nu ma pot uita la asemenea imagini:((:((
dar macar incerc sa conving cat mai multi oameni sa semneze. asta e singurul lucru pe care pot sa-l fac pt bietele animalute.:((

am semnat si eu...n-am vz imaginile si nici nu imi doresc. cruzimea fata de animale ma infurie groaznic de rau. cred ca as fi in stare sa lovesc pe cineva dc as vedea ca face rau unui animal. le doresc numai rau acestor fiinte fara suflet!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Oct 2007, 18:16 
Veteran

Citat:

am semnat si eu...n-am vz imaginile si nici nu imi doresc. cruzimea fata de animale ma infurie groaznic de rau. cred ca as fi in stare sa lovesc pe cineva dc as vedea ca face rau unui animal. le doresc numai rau acestor fiinte fara suflet!

Mai bine ca n-ai vazut imaginile, am plans de groaza ca niste "oameni" pot chinui cu atata bucurie un biet animal. Absolut socant!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Dec 2007, 16:27 
Diva

Si eu am un caine foarte frumos - Ares il cheama si e din rasa ciobanesc belgian groenendael.
se poate vedea aici>
https://www.ghidulmiresei.ro/gallery.php ... &filter=-1
E un catel tare cuminte, are aproape 3 anisori si a fost campion pe Romania la juniori pana anul trecut, iar anul asta a fost campion pe Romania la clasa deschisa. Deocamdata el este 'copilasul' nostru si umblam cu el tot timpul pe la concursuri prin toata tara .
Chiar radeam cu sotul meu ca are mai multe diplome decat amandoi la un loc.:D:D

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 360 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]