Ultima vizită a fost: Acum este 17 Mai 2025, 16:30

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 302 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Torturile
MesajScris: 14 Feb 2006, 18:13 
Veteran

Citat:
Posted by livia

mi se pare mie sau torturile postate la galerie sunt cam mici?parca la nuntile unde am mai fost erau mai mari,etajate..aici sunt afisate unele asa mici..pt 100-120 pers presupun ca nu ajung..ca asa-s dragute tare..

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Torturile
MesajScris: 14 Feb 2006, 18:14 
Veteran

Citat:
Posted by malinka

dar cred ca, daca il vrei mai mare, se poate...si noi vrem unul cu 5 etaje (ne cunoastem de 5 ani)....si mare....chiar mare...nu il vrem cu suporturi, cu distante intre etaje...ci unul intreg...dar cred ca exista o limita de kg pentru unul de genul asta...ma gandesc ca primul tort...de jos...nu poate sa sustina prea multe etaje si prea mari...cred...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:15 
Veteran

Citat:
Posted by mady_grigore

Mie imi tb unul de vreo 25kg si am vb cu un cofetar care mi-a zis ca o sa am unul mare ca alea din poze si niste puiuti langa el. Da eu as vrea sa fie pus pe un suport si sa arate unitar, nu sa fie un tort mare si multe mici.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:16 
Veteran

Citat:
Posted by GinaAngelina

E posibil ca torturile din pozele sa fie mici..ca asa au fost facute pozele, intrun format mai mik... Tortul meu va fi facut de restaurant...si va avea fructe si frisca ( ca asa imi place mie....diplomat yammyyy)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:16 
Veteran

Citat:
Posted by mady_grigore

Eu o sa fac joffre cu diplomat
Mie imi place mult. Si o sa impac mai multe gusturi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:17 
Veteran

Citat:
Posted by gina_d

ce-i ala joffre? ca nu stiu . dar oricum salivez pe monitor, la birou

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:18 
Veteran

Citat:
Posted by GinaAngelina

Am gasit eu o reteta de joffre :

10 oua, 500 g.margarina Rama, 100 g.cacao (de cea mai buna calitate), 500 g.zahar, 125 ml.apa, 1 lingura faina, 2 linguri pesment fin, 2 zahar vanilat, esenta de rom
Mod de preparare
Se pune la fiert zaharul,cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind se adauga, pe rand, toate galbenusurile. Dupa aceea se imparte compozitia in 3 parti (aproximativ). O parte se pune intr-un castron si se adauga 1 lingura cu varf de faina, 2 linguri cu varf de pesmet si la sfarsit, de jos in sus, albusurile batute spumea tare cu 2-3 linguri zahar. Totul se toarna intr-o cratita de 3 kg., unsa si tapetata, dupa care se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou. ATENTIE: blatul acesta da destul de mult inapoi.
In castronul in care au ramas cele 2 parti se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Se adauga 2-3 linguri zahar farin, 2 zahar vanilat, esenta de rom sa iasa o crema bine aromata si 1 lingura cacao (sau 1 lingurita ness). Se mixeaza si acestea foarte bine. Crema obtinuta se tine la frigider 1 h.
Dupa aceea asamblam tortul. Taiem blatul pe din doua, punem crema si cu restul in ornam.
La decorarea tortului fiecare isi foloseste imaginatia (cu bombonele, trandafirasi din zahar, frisca si pe deasupra ciocolata rasa, etc.)

Pt .cine e talentat ....poate sa incerce

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:19 
Veteran

Citat:
Posted by mady_grigore

Asta e prajitura mea preferata si mi-a spus cineva ca joffre e numele unui general francez si ca prajitura asta ii poarta numele din nu mai stiu ce motiv
Da e ...... super

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:25 
Veteran

Eu cred ca imi voi face torul din crema de nuci verzi si cu glazura de martipan :rocker:
arata atat de bine martipanul asta...e drept..e destul de dulce, nu toata lumea il suporta...dar are un aspect super :wok:/...eventual, pot vb la cofetarie sa nu puna atat de mult zahar, nu?:~*
iar crema...e un adev. deliciu...nucile alea versi, in jumatati...;)

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Torturile
MesajScris: 14 Feb 2006, 18:52 
Veteran

fetelor eu am aprox 120 invitati la nunta am o cofetarie preferata unde se fac torturi bune si cu frisca naturala (restaurantul nu face tort) dar nu stiu cam cate kg sa aiba tortul de nunta pt atatea persoane....voua ce vi sa spus?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 18:58 
Veteran

Citat:
Posted by AndreeaPMA

Aveti idee de o cofetarie care face torturi din martipan mai deosebite?

Cofetaria Ana - eu de acolo am mancat exact acest tip de tort de care am pomenit mai sus :huh:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 20:28 
Diva

fetelor, eu am vazut un tort frumos in revista mireasa , daca merg la o cofetarie sa-mi faca si mie tortul acela credeti ca-l face? fac cofetariile torturi dupa niste imagini din reviste?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 20:31 
Diva

Citat:
fetelor, eu am vazut un tort frumos in revista mireasa , daca merg la o cofetarie sa-mi faca si mie tortul acela credeti ca-l face? fac cofetariile torturi dupa niste imagini din reviste?

Cred ca ar trebui sa fie super meseriasi ca sa faca...doar dupa o poza...fara reteta...fara nimik. Intreaba..ca nu ai nimik de pierdut!!%%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2006, 20:33 
Diva

aha mersi , mady! de obicei la un tort al miresei cu ce este ornat in interior? nu prea stiu!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 302 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]