Ultima vizită a fost: Acum este 18 Mai 2025, 11:34

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 262 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cununia civila
MesajScris: 15 Feb 2006, 01:50 
Diva

Citat:
Eu am niste prieteni care au facut cununia civila lunea. (La Bz). Deci cred ca se fac in orice zi.

Multumesc mult ... eram curioasa pentru ca citisem undeva mai sus ca la un sector din Bucuresti (nu mai stiu care) se oficiau casatorii doar miercurea, joia si vinerea in timpul saptamanii.
La noi pica martea ... dar pana la urma mi se pare normal sa o poti face in orice zi iti doresti ...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 15:02 
Veteran

la sect 5 ieri mi s-a servit ca 'nu prea se oficiaza casatorii vineri pt ca se pregatesc actele pt sambata" asta in conditiile in care eu asa hotarasem sa fac cun civila vineri cu o zi inainte :gun: a fost ceva de genul daca insisti si esti draguta cu noi oficiem daca nu vino sambata si i-am zis da imi garantezi ca la ora cand ma programez intru .....a zis ca fata care oficiaza e draguta si probabil ca da.....deci starile civile au luat-o razna??? cine stie detalii despre ziua de vineri sa mi zica si mie. acum tre sa merg si la sect 4 stiam ca poti oficia la sectorul unuia din miri e corect?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 15:07 
Diva

Citat:
la sect 5 ieri mi s-a servit ca 'nu prea se oficiaza casatorii vineri pt ca se pregatesc actele pt sambata" asta in conditiile in care eu asa hotarasem sa fac cun civila vineri cu o zi inainte :gun: a fost ceva de genul daca insisti si esti draguta cu noi oficiem daca nu vino sambata si i-am zis da imi garantezi ca la ora cand ma programez intru .....a zis ca fata care oficiaza e draguta si probabil ca da.....deci starile civile au luat-o razna??? cine stie detalii despre ziua de vineri sa mi zica si mie. acum tre sa merg si la sect 4 stiam ca poti oficia la sectorul unuia din miri e corect?

nu stiu daca crezi in superstitii dar eu stiu ca vinerea nu e bine sa faci starea civila..nu stiu de ce dar stiu ca la noi in oras vinerea nu se fac...eventual joia...
...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 15:07 
Diva

Citat:

Razna au luat-o si astia de la starea civila ......si popii..si toti! Cand am zis ca unii au facut din nunti o afacere..am zis bine!!):(:x

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 15:11 
Diva

Citat:

Si eu tot la sectorul 5 o sa fac civilul. Da ce, deja se pot face programari?:rolleyes: Daca mai ai detalii, spune-ne si noua! Stii cumva daca certificatele medicale e obligatoriu sa le facem in Bucuresti?:~*

Hai sa sunam la ei sa vedem pe bune ce se intampla..Eu voi face la sect 3...sper ca nu voi pati la fel!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 15:16 
Veteran

nu vroiam deja sa stabilesc ora ca e f devreme doar sa stiu sigur daca se face si vinerea ca asa vroiam eu si tipa.....mi-a taiat elanul cu 10-14 zile inainte de data la care vrei sa faci cununia depui dosarul si stabilesti ora dar ea mi-a dat planul peste cap ca zi a saptamanii atat mi-a fost de folos nu pricepeam cum e cu certificatul prenup acum am inteles ca e valabil 14 zile maxim de la data la care il depui cu restul hartiilor la ei....e ceva de jale cu astia ....ori eu sunt cu capul:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 15:28 
Veteran

dati-mi o pusca ca ma duc la ei am sunat la sect 4 la starea civila ):(si ca si cum de azi au inceput sa oficieze casatorii mi-a zis ca nu stie sigur daca in sept oficiaza vinerea sa mai sun in AUGUST....ca imi zice atunci da ei nu au un program de urmat acolo????? si am vazut ca programul la aceste oficii difera de la un sect la altul....si atunci eu ce sa zic...sambata acum nu mai vreau pt ca vor fi multe casatorii (tocmai spunea cineva pe site ca s-au facut statistici si ca e un an plin) si se intarzie cat de putin dar sigur se intarzie si nu vreau sa ma grabesc plus ca la socrii mei era o problema ca le vin rude din provincie si nu se pot imparti sambata in 7 parti si la mine la fel prefer sa stau la "tol" festiv sa vb cu invitatii decat sa ma grabesc....asta e gata mi-am varsat oful...despre joi nu stiu ce sa zic cine e liber joia sa ma insoteasca la cununie?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Feb 2006, 23:34 
Veteran

fetiliii, face cineva la sectorul 3??
pup

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Feb 2006, 01:00 
Diva

Citat:
...despre joi nu stiu ce sa zic cine e liber joia sa ma insoteasca la cununie?

Parintii, fratii (daca aveti), nasii, colegi de munca si cativa prieteni care isi pot lua 2 ore liber ... la noi asa se face, ca doar nu stati o vesnicie sa spuneti DA.
Petrecerea o faceti seara cand toti au iesit de la munca.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Feb 2006, 14:09 
Diva

Citat:
fetiliii, face cineva la sectorul 3??
pup

Eu fac....am sunat la ei si mi se par de treaba! Au sediul pe Str. Matei Basarab...in zona Halei Traian....Are 133 statie p-acolo! Fac si in alte zile ale saptamanii decat sambata. Numarul de telefon al centralei : 318.03.23. %%-%%-:wok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Feb 2006, 23:41 
Diva

Cat este taxa de la primarie?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Feb 2006, 13:54 
Diva

Citat:
in primul rand nicaieri nu demonstrezi cu caseta sau CD-ul facut la nunta ca te-ai maritat si tot actele conteaza , asa ca nu vad de ce mi-as bate capu cu biserica, etc (si asa fac alergie la tamaie, pe bune).

daca tu simti ca, de la biserica, iti ramane doar cd-ul sau caseta...chiar n-are rost sa te mariti...iti ajunge doar o hartie.

si pana la urma, nu hartia conteaza ci dragostea dintre voi...si mai mult decat cununia civila...legamantul pe care il faceti in biserica (ca doar nu te duci la biserica doar asa, sa vada popa hartiuta)...in fata lui Dumnezeu...asta e cel mai important dar daca tu crezi ca " asa ca nu vad de ce mi-as bate capu cu biserica,"...treaba ta !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Feb 2006, 16:22 
Diva

Citat:
ps: avem verighete si le purtam de la logodna pe mana dreapta, cum facem sa le punem pe stanga? :) e voie in timpul cununiei civile?

merci mult

cristina

Daca aveti verighete pe mana dreapta inseamna ca ati facut logodna religioasa, sau nu?
Si nu, verighetele se trec pe mana stanga doar in timpul cununiei religioase, adica la biserica. Cununia civila nu are treaba cu verighetele ci doar cu certificatul de casatorie. Verighetele se pun NUMAI la biserica si pentru slujba religioasa ai nevoie de acel certificat de la primarie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2006, 13:51 
Diva

Citat:

200.000 lei vechi plus 2 timbre de 5.000 lei tot vechi. asta stiu de pe net, o sa ma duc si eu sa ma interesez.

ma gandeam sa intru putin si eu in gura voastra. si noi vrem intai cununia civila si candva in timp nunta. in primul rand nicaieri nu demonstrezi cu caseta sau CD-ul facut la nunta ca te-ai maritat si tot actele conteaza , asa ca nu vad de ce mi-as bate capu cu biserica, etc (si asa fac alergie la tamaie, pe bune). apoi, amandoi avem program de munca de asa natura incat maxim 2 sapt e tot ce se poate numi concediu intr-o singura transa.

in fine, acum ca am trecut peste explicatii si imi astepti comentarii acide de la voi, intreb si eu cum e mai bine...ideea noastra: masa la restaurant cu familia si nasii si o mica petrecere la gradina pentru...restul (familia extinsa si prieteni). asa a fost si la logodna, dar fara prietenii, eu mormait ei ca voiau discoteca dar zau daca m-a interesat problema. ma astept sa mormaie acuma ca vor nunta dar la urma urmei conteaza ce vrem NOI. si dc ar fi dupa mine m-as duce numai cu printu in si 2 martori in varfu unu munte! nu suportam toate traditiile alea ciudate, nu suportam barfele si toate cele. de ce nu avem si noi un Las Vegas?

ps: avem verighete si le purtam de la logodna pe mana dreapta, cum facem sa le punem pe stanga? :) e voie in timpul cununiei civile?

merci mult

cristina

Stai linistita ca si eu nu pup mai mult de 2 saptamani de concediu......adik o sapt inainte de nunta si una dupa....deci luna de miere...din parti :((:((:((:((:((:(( Nici nu pot sa cred cat de indispensabila sunt la serviciu!!(X)(X)

La faza cu verighetele...cred ca numai la biserica le poti muta...sorry!!Asta-i viata..tre sa treci si pe la biserica!:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Feb 2006, 02:54 
Diva

Citat:
Eu am prieteni care au fost casatoriti numai civil mai multi ani si au purtat verighetele pe stanga. Eu cred ca e OK.

Nu cred ca este ok; asa oricare dintre noi am putea purta de pe acum verighetele ca tot urmeaza sa ne casatorim dar asta nu inseamna ca este si indicat.
Verighetele tin musai de slujba religioasa; cea de logodna (la mana dreapta) si cea de cununie (la mana stanga).

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 262 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]