Ultima vizită a fost: Acum este 03 Sep 2026, 04:40

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 5215 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 261  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata! - vol. VII
MesajScris: 10 Iun 2008, 15:38 
Diva

Citat:

pai colega ta e norocoasa...nu toata lumea e:lol: e f bine sa fii informata...nu numai cand e vorba de sarcina;)

De acord...better safe than sorry...la cate se intampla in ziua de azi si ce statistici groaznice sunt in Romania in privinta bolilor la femei:ermm:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 15:45 
Diva

a facut la sange in primul trimestru iar acuma fiind in ultimul trimestru face la 2 saptamani urina

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 15:54 
Diva

Citat:
a facut la sange in primul trimestru iar acuma fiind in ultimul trimestru face la 2 saptamani urina

eu cred ca e mai bine sa iti faci toate analizele cand e vb de copilul tau.nu vad de ce in anul 2008 ti se pare mai normal sa fim inconstiente ...se poate sa fii norocoasa sa nasti un copil sanatos fara analize, dar daca e ceva mai bine sa prevenim daca putem, ca suntem femei destepte.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 15:58 
Diva

Citat:

sa-ti faci CMV si toxoplasmoza. banuiesc ca ti le-a dat dr deja. dar astea sunt importante. atata stiu si eu:lol:

erau si astea pe lista - doua pagini de rezultate am avut

astea de sange se fac din 3 in 3 luni

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:08 
Diva

ayrun..la tine ce celulita sa se vada? arati superb in poze. si cred ca in realitate arati si mai bine!
quote]

aaaaa, dar nu era vb de celulita, crede-ma ca este ultimul lucru la care ma gandesc acum, era vb de vergeturile ce pot aparea in timpul sarcinii :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:12 
Diva

Citat:
fetelor, am si eu o intrebare (in special pentru fetele insarcinate)
ce analize trebuie facute inainte de a ramane insarcinata. adica..eu nu am facut niciodata o ecografie a colului sau chestii din astea. in schimb am facut anual papanicolau si trychomonas (cred ca asa se scrie). plus controlul anual. asta si pentru ca am avut o mica interventie la col (o membrana nedezvoltata care a trebuit cauterizata acum 2 ani).
acum, de cand cu hpv si toate chestiile.. sunt destul de speriata si ma gandesc daca in afara de hpv mai trebuie sa fac vreo analiza. colposcopie sau ceva?

Mai, inainte de a ramane insarcinata, trebuie sa faci pe langa ce ai mai facut tu, setul de analize special pre sarcina, sunt cuprinse toate acolo. eu mi-am mai facut inainte si o eco pt uter si ovare, in rest stie medicul ce analize sa-ti faca stai linistita. oricum le mai faci odata cand ramai.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:17 
Diva

Citat:

Mai, inainte de a ramane insarcinata, trebuie sa faci pe langa ce ai mai facut tu, setul de analize special pre sarcina, sunt cuprinse toate acolo. eu mi-am mai facut inainte si o eco pt uter si ovare, in rest stie medicul ce analize sa-ti faca stai linistita. oricum le mai faci odata cand ramai.

multumesc ayrun. si multumesc si cristinei si lui clarut. am compilat si saptamana viitoare merg sa fac primele analize. :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:19 
Diva

Citat:

pai testul de secretii trebuie facut obligatoriu inainte - ca sa nu fie candidoze sau alte ciuperci, ca astea in timpul sarcinii explodeaza

de triplu si dublu test stiu si eu ca dau erori mari de tot - oricum se fac doar in trimestrul 2

si restul analizelor se fac in sarcina - de sange zic - numai ca sa vada sa nu ai anemii sau lipsa de calciu, magneziu, glicemie mare...

Eu nu am facut nici bitest, nici dry test , nici triplu test pt ca nu am vrut, aceste teste se recomanda in special femeilor trecute de 30 - 35 de ani sau daca au antecedente in familie. bitestul si drytestul se fac pe la sf trim 1 incep. trim 2 impreuna cu eco, iar triplu inre sapt 16-18 parca. Este adevarat ca dau rezultate pozitive false, iar in acest caz te trimite la amniocenteza, care nu este o analiza tocmai placut si care pe deasupra mai prezinta si nu stiu ce riscuri.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:23 
Diva

Citat:

multumesc ayrun. si multumesc si cristinei si lui clarut. am compilat si saptamana viitoare merg sa fac primele analize. :-*

cu multa placere, si binenteles controlul ginecologic manual :D . Uite citeste aici despre analize http://www.analizemedicale.com/analize/ ... ii_895.htm, plus alte multe siteuri unde poti intra sa te documentezi, dar cum ti-am spus si mai devreme, stie medicul ce trebuie sa faci. Un cuplu sanatos are la dispozitie sa zic asa intre 6 luni si 1 an de incercari, iar daca nu se intampla nimic, abia atunci iti face alte analize si tie si lui , analize care nu te intereseaza acum si sper niciodata :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:23 
Diva

si daca le faci si iti dau cu eroare, iar din analize reiese ca ar avea si el este sanatos sau ca nu are nimic si atunci are malformatii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:29 
Diva

Citat:

Eu nu am facut nici bitest, nici dry test , nici triplu test pt ca nu am vrut, aceste teste se recomanda in special femeilor trecute de 30 - 35 de ani sau daca au antecedente in familie. bitestul si drytestul se fac pe la sf trim 1 incep. trim 2 impreuna cu eco, iar triplu inre sapt 16-18 parca. Este adevarat ca dau rezultate pozitive false, iar in acest caz te trimite la amniocenteza, care nu este o analiza tocmai placut si care pe deasupra mai prezinta si nu stiu ce riscuri.

nici eu astea nu le voi face - in familie nu avem nici un antecedent nefericit si mi-ar fi prea frica de amniocenteza.

oricum, nici asta nu vede toate problemele care pot sa apara...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:33 
Diva

Citat:
si daca le faci si iti dau cu eroare, iar din analize reiese ca ar avea si el este sanatos sau ca nu are nimic si atunci are malformatii.

Nu toti medicii recomanda aceste teste, eu am o prietena care a facut acest triplu test ( 6 mil )iar rezultatul a fost ca ar avea copilul sindrom down. a fost un soc pt toata lumea, mai ales pt ea, care nu se mai oprea din plans si a intrat intr-o avansata stare de depresie, ca apoi sa o trimita la amniocenteza ( 20 mil ), unde alta stare de nervozitate si stres maxim, ca in final copilul sa fie sanatos. si nu numai un caz cunosc

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:34 
Diva

Citat:

nici eu astea nu le voi face - in familie nu avem nici un antecedent nefericit si mi-ar fi prea frica de amniocenteza.

oricum, nici asta nu vede toate problemele care pot sa apara...

exact, si atunci dc sa te mai chinui daca esti tanara si amandoi sanatosi si fara antecedente? nici eu nu am vrut sa trec prin asa ceva

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:36 
Diva

Citat:

Nu toti medicii recomanda aceste teste, eu am o prietena care a facut acest triplu test ( 6 mil )iar rezultatul a fost ca ar avea copilul sindrom down. a fost un soc pt toata lumea, mai ales pt ea, care nu se mai oprea din plans si a intrat intr-o avansata stare de depresie, ca apoi sa o trimita la amniocenteza ( 20 mil ), unde alta stare de nervozitate si stres maxim, ca in final copilul sa fie sanatos. si nu numai un caz cunosc

eu din cate TT am auzit, nici unul care a iesit prost nu a fost adevarat pana la urma. si atunci de ce sa faci amnio care e riscanta? mai ales ca inca nu avem peste 30 de ani, eu zic ca analizele gine+eco+sange sunt ok. la doctorul meu i-am si zis ca facem TT sau DT numai daca vede el ceva grav la eco.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:36 
Diva

dar se poate intampla sa se faca toate analizele inainte de sarcina sa fie ok iar apoi se intmpla ceva cu tine cu organismul tau si cand ai ramas gravida sa ai probleme la care nici nu te asteptai.
vara mea a facut pe toata perioada analize deoarece are sarcina pozitionata foarte jos si poate pierde copilul oricand si este in concediu medical din luna a 3 -a si au iesit bine, cand le facut acum o luna i-a iesit o anemie mare, oare pana acuma nu s-a vazut?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:38 
Diva

aici iti dau dreptate suta la suta.
o analiza gresita te poate face sa omori un copil sanatos

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:40 
Diva

Citat:
dar se poate intampla sa se faca toate analizele inainte de sarcina sa fie ok iar apoi se intmpla ceva cu tine cu organismul tau si cand ai ramas gravida sa ai probleme la care nici nu te asteptai.
vara mea a facut pe toata perioada analize deoarece are sarcina pozitionata foarte jos si poate pierde copilul oricand si este in concediu medical din luna a 3 -a si au iesit bine, cand le facut acum o luna i-a iesit o anemie mare, oare pana acuma nu s-a vazut?

pt ca nu a fost - sarcina e perioada ideala pt anemii, ca doar copilul trage de la tine vitamine si calciu. cate gravide nu se plang ca pe la 7-8 luni le dor dintii...

ce ziceam eu e ca uite la mine - cu 3 luni inainte, cand am zis ca vrem bebe repede, am mers la dr si mi-a gasit o candidoza. e o ciuperca obisnuita pe care o poti lua de la WC, din apa, de oriunde. daca nu mergeam era de rau, pt ca odata ce esti gravida nu poti lua medicamente!!! si astea toate se inmultesc si nu scapi de ele ani de zile. asa mi-a dat tratament si a doua luna era totul ok.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:41 
Diva

Citat:

cu anemia si cu analizele de sange este altceva, anemia o poti face de la o luna la alta, nu tre sa se vada cu 5 luni inainte, de ex mie luna trecuta mi-a iesit o usoara anemie, iar acum nu mai am nimic,

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:43 
Diva

eu una fac candidoza sau vaginita de cate ori ma duc la o buda straina, eu la servici nu beau apa ca sa nu ma duc la wc.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2008, 17:45 
Diva

ea nu avut nimic pana in ultimul trimestru de sarcina,toate i se trac de cand i-au confirmat vreo 3 doctori ca are fata suta la suta, si a intrat intr-o depresie nu a mai mancat, plans incontiuu si toat asa.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 5215 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 261  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]