Am inceput sa primesc raspunsuri si oferte de pret de la furnizorii de fantani de ciocolata. Unul dintre ei, mi-a oferit un text informativ pe care sa il postez pentru voi, cele interesate de asa ceva... Cum nu e publicitar, de ce nu?
Deoarece avem experienta indelungata cu fantanile de ciocolata, permiteti-ne sa va dam cateva tips-uri. Vor isca probabil comentarii (pro sau contra), dar vrem sa punctam ceea ce conteaza:
1.Ciocolata (cel mai important lucru):
Fantanile de ciocolata functioneaza cu un tip special de ciocolata, care are un adaos de aprox 33% unt de cacao, pentru a putea curge uniform (ideala este ciocolata Calebbaut, speciala pentru aceste fantani). Ciocolata din magazine (kandia, poiana, etc,) necesita aprox 2 litri de ulei comestibil la 4-5 kg de ciocolata.
Nu cred ca vreti sa gustati asa ceva (3 parti ciocolata si o parte ulei de floarea soarelui).
DECI: asigurati-va ca ciocolata este adusa la eveniment SIGILATA (pungile sunt de 2,5 sau 10 kg ciocolata/ pachet, si sunt inscriptionate cu toate datele producatorului, inclusiv termenul de garantie), ca nu este aceeasi refolosita de la evenimentul de saptamana trecuta , si ca nu se adauga ulei comestibil.
2.Dimensiunea fantanii:
Fantanile profesionale sunt cele de peste 60 cm inaltime, cele mai mici de 60 cm sunt pentru uz casnic. Cu cat o fantana este mai inalta, cu atat se va vedea mai bine din orice colt al salii. Efectul vizual va conta foare mult. Preturile difera foarte putin sau chiar deloc cu dimensiunea fantanii (pentru cele peste 60 cm). Daca vrei sa fie vizibila, alegi una mare.
3.Decoratiunile
Toate firmele care inchririaza aceste fantani ofera consumabilele ( fructe, servetele, betisoare, decor-daca exista, etc.) gratuit. Sculpturile din fructe sunt optionale, si foarte putine firme ofera asta in acest moment. Asigura-te ca decorul din fotografiile de prezentare este real, nu cules de pe site-uri straine, ca sa nu ai surprize la nunta.
4.Pretul
Pretul este ultimul lucru de luat in calcul, desi nu este de neglijat, daca vrei sa ai la nunta ta o fantana profesionala, ciocolata belgiana speciala pentru fantani (gustul este inconfundabil) si servire ireprosabila. Si aici ai de ales:
cel mai rau scenariu -o fantana de 30 cm (din Metro- aprox. 250 lei pret de cumparare, o poti cumpara si tu), cicolata kandia sau poiana cu 2-3 litri de ulei comestibil in ea, un tip in blugi si tricou care are grija de invitati.....
cel mai bun scenariu- o fantana de 135 cm, ciocolata belgiana callebaut originala, ne-refolosita (cere o monstra cand semnezi contractul), sculpturi in fructe (daca iti poti permite o cheltuiala suplimentara), bar de fructe in jurul fantanii, o hostess care indruma invitatii sa savureze gustul unic al fructelor scaldate in ciocolata.
Intre cele 2 scenarii, va ramane loc de ales.
Sa aveti nunti de vis.