Ultima vizită a fost: Acum este 03 Sep 2026, 07:27

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 5215 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 261  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata! - vol. VII
MesajScris: 14 Iul 2008, 23:04 
Diva

Citat:

logodna nu are nici o legatura cu starea civila.
poti sa te logodesti si daca nu sunteti casatoriti.

N-are nicio legatura. Daca vrei sa te logodesti, poti sa o faci. Nu presupune niciun act. Eu un n-am inteles niciodata ce semnifica aceasta logodna. Nici nu m-a interesat e adevarat. Noi cand ne-am hotarat sa ne casatorim, ne-am hotarat si gata. Ne-am anuntat parintii, prietenii, am cautat restaurant, am hotarat data si uite asa s-au legat intre ele. Nu stiu ce mai e si cu logodna asta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 00:39 
Diva

Citat:
N-are nicio legatura. Daca vrei sa te logodesti, poti sa o faci. Nu presupune niciun act. Eu un n-am inteles niciodata ce semnifica aceasta logodna. Nici nu m-a interesat e adevarat. Noi cand ne-am hotarat sa ne casatorim, ne-am hotarat si gata. Ne-am anuntat parintii, prietenii, am cautat restaurant, am hotarat data si uite asa s-au legat intre ele. Nu stiu ce mai e si cu logodna asta.

Da, nici eu nu inteleg logodna asta, care e treaba cu ea?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 10:37 
Diva

Buna dimineata
Din cate stiu eu logodna inseamna jumatate din sluja de cununie, adica pana unde zice protul :"Se logodeste.....", si aici se opreste, si iti pune verighetele pe mana dreapta.Cand ai nunta trebuie sa ii spui pretului ca tu ai logodna facuta.Iti trebuie nasi si lumanari, care ulterior o sa le folosesti si la cununie.Nu trebuie sa ai starea civila.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 11:43 
Diva

Citat:
Buna dimineata
Din cate stiu eu logodna inseamna jumatate din sluja de cununie, adica pana unde zice protul :"Se logodeste.....", si aici se opreste, si iti pune verighetele pe mana dreapta.Cand ai nunta trebuie sa ii spui pretului ca tu ai logodna facuta.Iti trebuie nasi si lumanari, care ulterior o sa le folosesti si la cununie.Nu trebuie sa ai starea civila.

da..logodna este jumatate din slujba de cununie, dar cine vrea neaparat poate sa se logodeasca fara sa se cunune.
Insa...care ar fii rostul?Doar ca sa spui e logodnicul meu in loc de prietenul meu...cred ca e de fapt o oficializare a relatiei in fata lui Dumnezeu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 12:27 
Veteran

Citat:

da..logodna este jumatate din slujba de cununie, dar cine vrea neaparat poate sa se logodeasca fara sa se cunune.
Insa...care ar fii rostul?Doar ca sa spui e logodnicul meu in loc de prietenul meu...cred ca e de fapt o oficializare a relatiei in fata lui Dumnezeu.

Neatza fetelor, laura rostul logodnei este acela de a le permite preotul tinerilor casatoriti de a locui impreuna cum s-ar zice, sa nu traiasca in pacat, o dezlegare de la preot. Ati inteles? :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 12:51 
Diva

Citat:

Neatza fetelor, laura rostul logodnei este acela de a le permite preotul tinerilor casatoriti de a locui impreuna cum s-ar zice, sa nu traiasca in pacat, o dezlegare de la preot. Ati inteles? :-*

pai cam asta am spus si eu,nu?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 13:23 
Diva

Citat:

pai cam asta am spus si eu,nu?

bai nu e asa

cu logodna - e doar un angajament ca cei doi se vor casatori - si e destul de important. adica nu poti sa te casatoresti cu altcineva daca esti logodita cu unul decat cu dezlegare de la episcop

dar nu ai voie sa locuiesti impreuna si sa faci sex. astea numai dupa casatorie se pot face fara sa fie pacat!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 13:25 
Diva

si nu iti trebuie lumanari - doar la cununia mare. de fapt nici nasi si nici martori nu trebuie sa ai cu tine cand te logodesti - is vreo 2 rugaciuni si te pune sa repeti ceva foarte complicat (eu am uitat textul) iti sfinteste verighetele si gata

dureaza 10 minute

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 13:37 
Diva

Citat:

bai nu e asa

cu logodna - e doar un angajament ca cei doi se vor casatori - si e destul de important. adica nu poti sa te casatoresti cu altcineva daca esti logodita cu unul decat cu dezlegare de la episcop

dar nu ai voie sa locuiesti impreuna si sa faci sex. astea numai dupa casatorie se pot face fara sa fie pacat!!!

MDA, e clar ca asta este doar pt cei super extra credinciosi cu frica de dzeu! cum adica sa nu ma pot casatori cu altcineva? pai daca nu ne intelegem ce facem, tre sa ma despart cu permisiunea unui preot? oricum pt mine toti preotii sunt niste hoti, asa ca logodna = zero pt mine

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 13:46 
Diva

Mneatza la actuale, foste, viitoare miresuci si mamici:D...am reusit sa va recuperez:ok:vad ca ati fost tare cuminti, pregateli peste pregateli mai de nunta mai de bebel, mai un concediu ceva:ok:
va pupalesc si va doresc o zi frumoasa!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 13:48 
Diva

Citat:

MDA, e clar ca asta este doar pt cei super extra credinciosi cu frica de dzeu! cum adica sa nu ma pot casatori cu altcineva? pai daca nu ne intelegem ce facem, tre sa ma despart cu permisiunea unui preot? oricum pt mine toti preotii sunt niste hoti, asa ca logodna = zero pt mine

sa nu generalizam.eu nu cred ca toti sunt hoti.
cred ca nu ai cunoscut pe cine trebuie

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 14:10 
Diva

Citat:

sa nu generalizam.eu nu cred ca toti sunt hoti.
cred ca nu ai cunoscut pe cine trebuie

da, sa zicem ca sunt si exceptii, dar in rest.....n-am cuvinte. Oricum noi nu le avem cu preotii si cu bisericile, daca era dupa noi nici nu faceam cununia religioasa, dar ce nu faci de dragul parintilor :D !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 14:17 
Diva

Citat:

da, sa zicem ca sunt si exceptii, dar in rest.....n-am cuvinte. Oricum noi nu le avem cu preotii si cu bisericile, daca era dupa noi nici nu faceam cununia religioasa, dar ce nu faci de dragul parintilor :D !

cum sa nu faci cununia religioasa.
mie sincer mi se pare unul din momentele cele mai emotionante ale nuntii.serios.
si nici eu nu sunt bisericoasa.cred in Dumnezeu,si ma rog dar nu merg duminica la biserca chiar daca socrul meu e preot.
dar de cand il cunosc sa stii ca am invatat niste lucruri foarte importante.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 14:27 
Senior

Buna fetelor.Mi-am pus poze d ela nunta in Galerie la mai multe categorii.Adelina si Gigi

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 14:34 
Diva

Citat:

pai se rezolva- ceri de la episcop sa desfaca logodna si esti libera. se desface mult mai usor decat casatoria.

oricum logodna nu e obligatorie - o face numai cine vrea.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 15:02 
Diva

Citat:

cum sa nu faci cununia religioasa.
mie sincer mi se pare unul din momentele cele mai emotionante ale nuntii.serios.
si nici eu nu sunt bisericoasa.cred in Dumnezeu,si ma rog dar nu merg duminica la biserca chiar daca socrul meu e preot.
dar de cand il cunosc sa stii ca am invatat niste lucruri foarte importante.

mie mi se pare cel mai plictisitor sincer, abia asteptam sa se termine.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 15:03 
Diva

Citat:

pai se rezolva- ceri de la episcop sa desfaca logodna si esti libera. se desface mult mai usor decat casatoria.

oricum logodna nu e obligatorie - o face numai cine vrea.

Da stiu ca nu este obligatorie, dar nici nu mi se pare ceva extraordinar ! Normal ca o face cine vrea !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 15:09 
Veteran

Citat:

Da stiu ca nu este obligatorie, dar nici nu mi se pare ceva extraordinar ! Normal ca o face cine vrea !

buna fetele!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 15:13 
Veteran

ce discutii aprinse sunt astazi pe forum. sunt de acord cu ayrun(preotii sunt niste hotii, cu ceva exceptii), sa nu ma intelegeti gresit mie mi-a placut cununia religioasa si cred in dumnezeu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 15:17 
Diva

Citat:

mie mi se pare cel mai plictisitor sincer, abia asteptam sa se termine.

mie mi-a placut

e adevarat ca am stat cea mai mare parte pe scaun (in picioare cred ca muream) si a fost prima pe care am vazut-o

da de asta am zis ca si la noi ar trebui sa poti sa alegi - in strainatate si preotul are dr legal sa casatoreasca, asa ca sau faci la primarie sau la biserica. ca cea mai mare porcarie e sa fie obligatoriu sa le faci pe amandoua

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 5215 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 261  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]