Citat:
fetelor, explicat-mi puin cu se face cu analizele pt nunta si cu starea civila.ca .,...eu am avut regim special.medicul era prieten de familie si cunosteam si la primarie...
si trebuie sa o reolv pe fina mea, ca e cam complcat din italia.
pai, mergi la orice centru medical care are si laborator de analize si faci asa : analizele de sange - sida si sifilis (sunt doua rezultate dar se recolteaza o singura proba de sange) si anala plamanilor, adica radiografie pulmonara pentru tbc. unii sustin ca tbc nu mai e obligatoriu, dar noua ni l-a cerut si medicul de familie si la primarie. cu rezultatul analizelor (care dureaza nu mai mult de o saptamana cele de sange iar cele de plamani ti le da pe loc in mod normal..la maxim juam de ora) deci cu rezulttul analizelor mergi la medicul de familie care completeaza un "certificat medical prenuptial" si pe care trece rezultatul analizelor si api la final scrie apt pentru casatorie (pe noi, doamnele pline de exces de zel de la primarie ne-au intors inapoi la dr de familie din cauza faptului ca pe buletinul medical prenuptial nu scria la final apt pentru casatorie..desi buletinul asta este in sine, o certificare a faptului ca analizele sunt ok si tu esti apt..dar statul roman

:wall::wall:
apoi te duci la primarie cu certificatikl asta de la dr de familie si cu actele urmatoare:
- certificat de nastere in original si copie
- buletinul de identitate in original si copie
- dosarul dat de cei de la starea civila pe care trebuie sa completezi (sunt vreo 3 formulare pe care trebuie sa le completeze mirii cu datele lor, numele de familie, ce nume vor sa ia dupa ce se casatoresc etc..)
- chitanta cu suma de 2 lei parca, platita chiar pe loc cand depui actele la primarie. parca cam atat era...din cate imi amintesc eu.