Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 21:25

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 270 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: si noi am ales
MesajScris: 19 Aug 2008, 23:48 
Diva

Citat:

pai vroiam doar Carol dar StanCA CArol ... nu vreau sa isi bata joc copii la scoala de el. asa ca am mai ales un imparat (plus ca si pe bunicul meu tot traian il chema)

nu e din patriotism - doar ca nu vreau decat nume de origine latina sau germanica. si imi place de Charlemagne si carol 1 al angliei si carol 1 al romaniei. si traian e tot un imparat care ne place.

si daca cristi nu a vrut sa il cheme pe bebe Siegfried/Wilhelm ce sa fac.... :D

daca totusi va fi fetita va fi Stanca Margot Cezara (de la cezar fireste, plus de la margareta - bunica lui cristi). nici aici Brumhilda/Kriemhilde nu mi-au fost acceptate. :D

mie personal mi se pare cel putin ciudata alegerea voastra.chiar trebuie ambele nume sa fie de imparati?
plus ca eu am o problema, pt ca vreau cel putin un nume sa se potriveasca unui copil mic...
cum o sa strigati voi un ghemotoc mic si frumos Traian Carol...?
Mi se pare ca nuca in perete...nu vreau sa te superi pe mine...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 02:08 
Diva

Citat:

mie personal mi se pare cel putin ciudata alegerea voastra.chiar trebuie ambele nume sa fie de imparati?
plus ca eu am o problema, pt ca vreau cel putin un nume sa se potriveasca unui copil mic...
cum o sa strigati voi un ghemotoc mic si frumos Traian Carol...?
Mi se pare ca nuca in perete...nu vreau sa te superi pe mine...

il strigam doar carol

si e ghemotoc mic doar cativa ani - cea mai mare parte a vietii e adult. am vazut destui pe care in buletin ii cheama raducu, nelutu, tot felul de diminutive... si uneori sunt oameni cat dulapul

si asta a fost un criteriu - sa nu fie diminutive. le urasc.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 14:12 
Diva

Citat:

bebe Siegfried/Wilhelm

nici aici Brumhilda/Kriemhilde nu mi-au fost acceptate. :D

chiar vb serios? i-ai fi pus astfel de nume? sper sa nu te superi , dar te intreb din curiozitate !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 14:17 
Diva

Citat:

il strigam doar carol

si e ghemotoc mic doar cativa ani - cea mai mare parte a vietii e adult. am vazut destui pe care in buletin ii cheama raducu, nelutu, tot felul de diminutive... si uneori sunt oameni cat dulapul

Se puneau astfel de diminutive in buletin acum 30 - 50 de ani, nu cred ca se mai practica in ziua de azi, adik mi se pare bataie de joc sa-l numesti in buletin raducu sau nelutzu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 15:12 
Diva

Citat:

Se puneau astfel de diminutive in buletin acum 30 - 50 de ani, nu cred ca se mai practica in ziua de azi, adik mi se pare bataie de joc sa-l numesti in buletin raducu sau nelutzu.

se mai pun si acuma

am o prietena care in buletin e ANCUTZA. nu te-ar enerva sa fie la tine asa?

brumhilda- siegfried erau glume :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 15:13 
Diva

Citat:

pai vroiam doar Carol dar StanCA CArol ... nu vreau sa isi bata joc copii la scoala de el. asa ca am mai ales un imparat (plus ca si pe bunicul meu tot traian il chema)

nu e din patriotism - doar ca nu vreau decat nume de origine latina sau germanica. si imi place de Charlemagne si carol 1 al angliei si carol 1 al romaniei. si traian e tot un imparat care ne place.

si daca cristi nu a vrut sa il cheme pe bebe Siegfried/Wilhelm ce sa fac.... :D

daca totusi va fi fetita va fi Stanca Margot Cezara (de la cezar fireste, plus de la margareta - bunica lui cristi). nici aici Brumhilda/Kriemhilde nu mi-au fost acceptate. :D

Mie Carol chiar imi place; Traian asa si asa, dar din cauza ca asociez numele cu o persoana asa si asa... :)
Vroiam sa iti zic ca daca l-ai numit Traian doar ca sa eviti o alaturare ciudata, nu cred ca rezolvi mare lucru.
Eu am avut o colega in liceu pe care o chema Monica Ca.... si parintii o numisera si Andra, in acelasi scop ca si voi. Dar nu-i spunea nimeni Monica Andra Ca... ci tot Monica Ca... tocmai pentru ca Monica ii ziceam oricum. Nu Andra. Si cateodata mai si radeam de ea ca ne tot amintea ca o cheama si Andra... :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 15:14 
Diva

Citat:

se mai pun si acuma

si are parinti intelectuali.

toata scoala generala a suferit ca strigau copii asa dupa ea

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 15:35 
Diva

Citat:

Mie Carol chiar imi place; Traian asa si asa, dar din cauza ca asociez numele cu o persoana asa si asa... :)
Vroiam sa iti zic ca daca l-ai numit Traian doar ca sa eviti o alaturare ciudata, nu cred ca rezolvi mare lucru.
Eu am avut o colega in liceu pe care o chema Monica Ca.... si parintii o numisera si Andra, in acelasi scop ca si voi. Dar nu-i spunea nimeni Monica Andra Ca... ci tot Monica Ca... tocmai pentru ca Monica ii ziceam oricum. Nu Andra. Si cateodata mai si radeam de ea ca ne tot amintea ca o cheama si Andra... :)

pai daca se va recomanda el carol stanca nu mai e cu KK.

doar la citirea catalogului ar fi fost o problema ca te striga nume + prenume...- asa ca am ales sa ii mai dau un nume care mie imi place si care imi e drag (bunicul a fost fericirea copilariei mele). plus ca e un nume barbatesc.

asta nu inseamna ca trebuie sa le placa si la altii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 16:36 
Diva

Citat:

se mai pun si acuma

inca se mai pun? inseamna ca au ceva la cap respectivii.m-ar deranja sa scrie in buletin Ancuta, dar cand ma alinta mama asa nu ma deranjeaza deloc, cat despre brumhilda- siegfried , ma gandeam eu ca glumesti !:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 16:53 
Diva

Citat:

inca se mai pun? inseamna ca au ceva la cap respectivii.m-ar deranja sa scrie in buletin Ancuta, dar cand ma alinta mama asa nu ma deranjeaza deloc, cat despre brumhilda- siegfried , ma gandeam eu ca glumesti !:D

ca te alinta mama e una, da daca iti scrie in buletin asa te-ar striga sefii, colegii...

mie cam la nimic nu imi plac diminutivele. nu am mancat niciodata supica, laptic, branzica - si nici nu am fost cristinica, mariuca ... doar mama imi zice cristi si Cristi imi zice iubi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 17:34 
Diva

Citat:

ca te alinta mama e una, da daca iti scrie in buletin asa te-ar striga sefii, colegii...

mie cam la nimic nu imi plac diminutivele. nu am mancat niciodata supica, laptic, branzica - si nici nu am fost cristinica, mariuca ... doar mama imi zice cristi si Cristi imi zice iubi.

mda, ma rog la noi nu e asa, mama mereu ne-a alintat si imi place si acum sa fiu alintata, deci cred ca imi voi alinta si eu copilul pt ca nu sunt genul de "ca la armata".

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Am ales si noi prenumele micutului!
MesajScris: 20 Aug 2008, 21:09 
Diva

Citat:

Ce inseamna Cosmin? Ca Andrei stiu... :)

In limba turca inseamna "frumos" - dar principala calitate a acestui nume este ca este primul prenume al unuia din fratii mei - care e un baiat bland, cuminte, harnic, bun de te unge la inima! plus ca oarecum e un derivat din numele Constantin, iar anul trecut mi-am pierdut tatal! ma rog, tot felul de analogii doar de mintea mea intelese!:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 21:11 
Diva

Citat:

si noi am ales definitiv acum , se va numi Sabin Alexandru si se portiveste perfect cu numele de familie.

chiar Cristina, ambele nume le vrei? si Traian si Carol? sau doar unul din ele?

Foarte frumos si Sabin-Alexandru! prima mea nepotica este Alexandra! cunosc si o Sabina ... e o bataioasa individualista!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Aug 2008, 21:15 
Diva

Citat:

il strigam doar carol

Sunt frumoase si prenumele alese de tine - Carol-Traian! dar ambele sunt nume puternice! personal, agreez diminutivele! se intelege, nu genul Raducu sau Dorinel in buletin! Radu sau Dorin, cand e mic diminutive, cand e mare, numele radacina!
Nepotelul meu e Vlad , acum ii spunem Vladut, evident! Alexandrei ii spunem Ale, avem si o nepotica Rebecca - doar atat, Rebecca - si o alintam Rebeccuta .. iar puiului nostru o sa-i spunem Cosminel - deja ai mei asa ma si intreaba "ce face Cosminel?!!?" sau direct, folosesc ambele prenume "Cosmin-Andrei a facut sport la ziua de azi?!":nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Aug 2008, 03:34 
Diva

Citat:

mai....sotul meu e ionut in buletin si chiar imi place....
Ancuta, cristinica, mariuca....nu imi plac nici mie....dar ionut chiar imi place si nu pt ca e sotul meu si il iubesc.
eu am fost si laurica si laurici si licurici...si mai sunt de multe ori si acum pt persoane dragi mie, care imi spun asa din suflet si nu ma deranjeaza.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Aug 2008, 02:03 
Diva

Citat:

Ancuta, cristinica, mariuca....nu imi plac nici mie....dar ionut chiar imi place si nu pt ca e sotul meu si il iubesc.
eu am fost si laurica si laurici si licurici...si mai sunt de multe ori si acum pt persoane dragi mie, care imi spun asa din suflet si nu ma deranjeaza.

ionut suna altfel, am si eu prieteni maturi care sunt ionut dar alte diminutive nu imi plac decat zise din alint nu pe buletin...si eu am fost si sunt rox, roxi, roxanica, roxanici, roxi moxi boxi toxi...si altele:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Aug 2008, 13:30 
Diva

mie ca nume pt fata imi place foarte mult Damaris, ca primul nume la care o sa mai adaug si un nume de sfant la care inca nu m-am gandit, dar in nici un caz Elena pt ca la mine in familie toti sunt Constantin si Elena si ma dispera. pt baiat inca nu m-am gandit la un nume, prietenul meu vrea sa-i punem Laurian ca pe el dar mie nu-mi place sa pun la fel ca pe altcineva din familie pt tot timpul trebuie sa specifici care dintre ei si asta ma dispera. numele imi place foarte mult pt ca este mai special si nu prea gasesti multe persoane cu numele asta dar imi ajunge unul. cand va fi cazul o sa ma gandesc la un nume in functie de ce va fi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Aug 2008, 22:15 
Diva

Citat:

oricum, eu prefer ionut lui ion, la orice varsta! cat despre alte diminutive, le ador in intimitate, in niciun caz in buletin.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Aug 2008, 22:17 
Diva

Citat:
mie ca nume pt fata imi place foarte mult Damaris, ca primul nume la care o sa mai adaug si un nume de sfant la care inca nu m-am gandit, dar in nici un caz Elena pt ca la mine in familie toti sunt Constantin si Elena si ma dispera. pt baiat inca nu m-am gandit la un nume, prietenul meu vrea sa-i punem Laurian ca pe el dar mie nu-mi place sa pun la fel ca pe altcineva din familie pt tot timpul trebuie sa specifici care dintre ei si asta ma dispera. numele imi place foarte mult pt ca este mai special si nu prea gasesti multe persoane cu numele asta dar imi ajunge unul. cand va fi cazul o sa ma gandesc la un nume in functie de ce va fi.

n-am prea auzit numele asta....de fapt nu cred ca l-am auzit vreodata. imi suna a grecia:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Aug 2008, 22:26 
Diva

Citat:

mie imi plac prenumele astea: carol si traian, dar impreuna mi se par un pic ciudate...asta pt ca am senzatia ca nu sunt din aceeasi epoca/rasa. carol e rafinat si stilat. traian e dur si neimblanzit:wacko: the end:lol:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 270 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]