Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 20:38

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 125 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce v-ar determina sa va intoarceti in Romania?
MesajScris: 22 Noi 2008, 16:10 
Diva

Citat:
eu am ramas placut impresionata de tarile prin care am fost eu in concedii....nu sunt gunoaie ca la noi pe strada, nu vezi oamenii sa scuipe pe strada, nu vezi idioti care sa te clanxoneze si sa te injure cum se intampla la noi foarte des...preturile din magazine sunt foarte mici referitor la ce preturi sunt la noi...si la o calitate mult mai mare....singurul lucru care nu mi-a placut, au fost iaurturile cu fructe...nu sunt asa bune ca la noi :)) dar in rest totul este peste masura....mi-am luat dintr-un mall din Frankfurt 4 perechi de adidasi la pretul de 20/30 E si de firma....adica noah :) Nike...Adidas...la noi am gasit la fel dar mult mai scumpi....dar anul asta cand am fost plecata in concediu mi-am adus foarte multe....geluri de dus, parfumuri, rimeluri, farduri....sapunuri lichide....pana si cercei si bijuterii :)) bineinteles si multe haine :D....

eu as pleca in alta tara, dar probabil ca as vrea macar odata pe an sa vin in tara...probabil ca dupa o vreme te obisnuiesti dar nu stiu :D

si apropo de soferi....zilele astea mergeam prin oras la care un "bastan" cu vw passat ultimul model se credea mare si tare...isi deschide usa la masina si incepe sa-l injure pe ala din fatza ca de ce sta, si de ce nu merge...defapt saracul om statea la stop dar ce sa faci :D...doar el e mare si tare ca are passat :)

Intr-adevar lumea in alte tari este mai civilizata , preturile sunt altfel....dar eu fetelor nu as pleca din romania decat in vacantza.Sau as pleca daca mi-as lua familia si toti prietenii.....acolo ce voi gasi pana ma obisnuiesc ( adik vreo 4 , 5 ani): numai oameni straini si cam atat....
Aici am tot ceea ce imi trebuie : am familia , am prieteni , il am pe iubitul meu...restul cum a vrea Dumnezeu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 17:26 
Diva

Citat:
Intr-adevar lumea in alte tari este mai civilizata , preturile sunt altfel....dar eu fetelor nu as pleca din romania decat in vacantza.Sau as pleca daca mi-as lua familia si toti prietenii.....acolo ce voi gasi pana ma obisnuiesc ( adik vreo 4 , 5 ani): numai oameni straini si cam atat....
Aici am tot ceea ce imi trebuie : am familia , am prieteni , il am pe iubitul meu...restul cum a vrea Dumnezeu

nici mie nu imi vine sa plec din tara decat in vacante. mi s-a oferit de multe ori ocazia sa plec in alta tara unde ma astepta un loc de munca sigur si bine platit si chiar si o locuinta dar am refuzat. nu cred ca as putea pleca si sa-mi las toti prieteni si familia si sa stau acolo printre straini indiferent cat de bine mi-ar fi. asta poate ca aici in tara o duc destul de bine. nu pot sa spun ca ma dau bani afar din casa dar am mai mult decat strictul necesar. eu consider ca majoritatea din cei care pleaca o fac pt ca aici nu au nici un viitor, dar cei care au cat de cat nu prea le vine sa lase tot si sa plece. cunos o gramada din cei care sunt plecati, chiar am o gramada de rude plecate, si nu pot sa spun ca s-au imbogatit. in afara ca isi permit sa-si ia o casa si o masina si sa duca o viata mai buna nu prea, ori noi reusim asta si in tara.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 18:35 
Diva

Citat:
eu consider ca majoritatea din cei care pleaca o fac pt ca aici nu au nici un viitor, dar cei care au cat de cat nu prea le vine sa lase tot si sa plece. cunos o gramada din cei care sunt plecati, chiar am o gramada de rude plecate, si nu pot sa spun ca s-au imbogatit. in afara ca isi permit sa-si ia o casa si o masina si sa duca o viata mai buna nu prea, ori noi reusim asta si in tara.

f gresit consideri tu...daca ai fi citit ce am scris, ai fi vazut ca nu se punea problema sa nu fii avut un viitor in tara...lucram in centrala unei banci, aveam un salar bun pe vremea aia (mult peste media de atunci)...as fi putut ajunge si mai sus...dar nu am vrut sa ma lupt cu morile de vant si cu sefi care iti fac avansuri...

eu stau acum si fac paralela intre ce am reusit noi aici si ce au reusit cumnatele mele sau sora-mea in Rom si la ce pret (stres, agitatie, nebunie, viata pe drumuri etc)...nu m-am imbogatit inca...dar suntem pe drumul cel bun...planul este sa ne retire la 40 si ceva de ani si sa ne luam copiii si sa calatorim...tu poti spune la fel ca o sa reusesti in Rom?

PS trebuie sa fac o corectura sa nu se inteleaga gresit...centrala unei banci nu inseamna ca eram centralista (sotul meu a zis ca asta se intelege :)) eram angajata in sediul central al unei banci in Cluj...:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 18:50 
Diva

hai sa va zic si eu acum ceva.avem niste prieteni care dupa facultate au plecat in italia,el lucreaza la spatiile verzi si-l platesc cu ora,ia cam 1500 euro pe luna,ea nu a lucrat pina in vara asta k are fitze,acum e chelnerita la un bar.platesc chiria ap in care stau,la un fel de vila cu gradina,si-au schimbat 3 masini pina acum tin fetita de 2 ani doar la cresa,iar cind vin aici cumpara numai aur si toale de la mall k sa vada lumea cit de bine o duc.iar cind pleaca acolo isi iau de aici cartofi,faina,malai ,covoare si perdele pt k acolo nu isi permit...plus k tot cce cistiga dau pe vacante,dar cu bilete luate de la noi in extra sezon...decit asa prefer sa cistig aici, sa am casa proprie si sa ma plimb in concediu unde vreau si cind vreau fara sa-mi dau aere de stranier

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 18:51 
Diva

Citat:

Ideea e ca strainii, in general, nu pun atata pret pe haine ca noi. Pt ei e ceva normal sa ai. Hainele le servesc pe ei,noi servim hainele. Noi tb sa aratam ca "avem" ca purtam cu mandrie nu stiu care firma in marime exagerata pe piept, curea, geanta, sapca, eticheta etc...mai ramane sa ne punem un tatuaj pe frunte

eu am f putine lucruri la care tin sa fie de o anumita firma...posetele si pantofii...in rest, ce conteaza ce firma e daca imi place modelul, imi sta bine si plus ca nu dau de 2-3 ori pe ea (peste 50% din pret de multe ori platesti numele/brand-ul)...daca gasesti ceva reduceri uriase la chestii de firma, atunci da imi cumpar probabil...ca ar fi pacat sa nu iau o rochie BCBG de ex la 90% din original price...dar altfel, nu vad rostul...

mi se pare cea mai pura forma de snobism toata treaba asta...dintotdeauna mi s-au parut...si cand eram in tara, aveam o prietena care tusea daca nu avea o haina "de firma" pe ea, chit ca nu avea in rest bani sa treaca strada..hei dar ce conteaza...dupa parerea mea, sunt alte lucruri mai importante de investit banii...hainele ies din moda intr-un an-doi si ce faci dupa aia cu toate miile de dolari/euro investiti?...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 18:53 
Diva

Citat:

nu generalizez.Spun doar ca daca nu te culci pe o ureche, poti sa castigi bine si sa duci o viata decenta si in Romania, la fel ca si in alte tari.

sint de aceeasi parere cu tine,laura.totul e sa vrei

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 18:55 
Diva

bravo:wok::wok::wok::wok::-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 18:57 
Diva

Citat:
hai sa va zic si eu acum ceva.avem niste prieteni care dupa facultate au plecat in italia,el lucreaza la spatiile verzi si-l platesc cu ora,ia cam 1500 euro pe luna,ea nu a lucrat pina in vara asta k are fitze,acum e chelnerita la un bar.platesc chiria ap in care stau,la un fel de vila cu gradina,si-au schimbat 3 masini pina acum tin fetita de 2 ani doar la cresa,iar cind vin aici cumpara numai aur si toale de la mall k sa vada lumea cit de bine o duc.iar cind pleaca acolo isi iau de aici cartofi,faina,malai ,covoare si perdele pt k acolo nu isi permit...plus k tot cce cistiga dau pe vacante,dar cu bilete luate de la noi in extra sezon...decit asa prefer sa cistig aici, sa am casa proprie si sa ma plimb in concediu unde vreau si cind vreau fara sa-mi dau aere de stranier

stii cum ii...totul se reduce in final la ce atarna mai mult in balanta pt ei....nu pt tine...daca lor li se pare ca acela e stilul de viata pe care il doresc ei si asa sunt fericiti, atunci acolo traiesc si in felul asta...tu ai ales alt stil de viata care ti se potriveste tie...

subiectul este....ce v-ar determina sa va intoarceti in Rom?...nu, hai sa ii judecam pe altii ce prosti sunt ca au plecat...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 19:03 
Diva

eu nu spun k sint prosti k pleaca,dimpotriva,du-te si te realizeaza,fa ceva pt tine k familie,treb sa te gindesti la ziua de miine mai ales cind apare un copil..dar ma deranjeaza enorm cind vii si iti dai aere cind stiu ce faci si cum stai pt k am fost acolo si ti se pare anormal k tu aici iti poti lua un ap si tu de acolo nu pt k nu ai bani.cred k un roman de aici sa cistige sa zicem un salariu k acolo si unul sa-l cheltuiasca,in cond economiei noastre se realizeaza frumos intr-un an -doi

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 19:04 
Diva

si crede-ma ca am fost plecata de multe ori din tara si stiu si cum e in alte parti...mai ales mi-a placut in egipt,acolo m-as muta si miine..oare m-as mai intoarce??:wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 21:24 
Veteran

Citat:
eu nu spun k sint prosti k pleaca,dimpotriva,du-te si te realizeaza,fa ceva pt tine k familie,treb sa te gindesti la ziua de miine mai ales cind apare un copil..dar ma deranjeaza enorm cind vii si iti dai aere cind stiu ce faci si cum stai pt k am fost acolo si ti se pare anormal k tu aici iti poti lua un ap si tu de acolo nu pt k nu ai bani.cred k un roman de aici sa cistige sa zicem un salariu k acolo si unul sa-l cheltuiasca,in cond economiei noastre se realizeaza frumos intr-un an -doi

fara a ma da mare, sotul meu si cu mine avem un apartament in bucuresti (situat cat de cat central), o casa de vacanta(mostenire de familie) cu etaj si 6 camere +gradina in provincie,2 masini straine noute dar nu de fite (pana la urma tot ore intregi stai la semfor fie in trabant fie in X5, masina e doar un mijloc de transport, salarii bunicele (pt Romania, dar mizere fata de restul Europei), ambii absolventi de master... deci l-as mania pe d-zeu sa zic ca sunt nemultumita de ceea ce am realizat pana acum avand in vedere faptul ca suntem doar un pic sariti peste 30 ani.
Cu familiile avem o relatie deosebia iar casa ne este weekend de weekend plina de prieteni...
Problema e alta: suntem satui , asa cum a mai zis si bamba, de lupta 'cu morile de vant', de zadarnicia unor actiuni zilnice-nervi pt orice lucru minor care ni s-ar cuveni de drept (probleme de rezolvat la doctor, la ghisee etc), de nepasarea celor din jur si a guvernantilor care nu au facut ceva decat pt ei, lipsa lor de educatie, de starea drumurilor, de faptul ca multi desconsidera eductia, scoala, pretuind mai mult banul, de nepotisme si de cuvantul "pile" si pot continua pana maine.

Ceea ce vreau sa subliniez e faptul ca nu intotdeauna faptul ca ai o casa sau o masina te face fericit. Ci si totul in jur contribuie la linistea ta personala, faptul ca esti apreciat la adevarata valoare, precum si lucruile marunte care iti pot stica sau bucura o zi.

Dupa vizita in SUA consider ca m-am schimbat total. Am mai fost si prin alte tari extra civilizate ale Europei, unde am locuit tot la prieteni (nu toti romani) deci, am vazut viata reala. Cel mai mult m-a incantat Elvetia-unde ma duc anual 2-3 sapt.Dar, din pacate, 'faima' romanilor ne urmareste peste tot in UE si mereu as fi desconsiderata pt acest lucru. Ei bine, in sua m-am simtit a acasa, ei toti fiind tot "o adunatura" dar extrem de civilizati, prietenosi si primitori.

In legatura cu casele: mi se par nesimtit de scumpe apartamentele din Bucuresti-majoritatea niste cutii de chibrituri ceusite, urat mirositoare si cu vecini nesimtiti care arunca inca gunoiul pe geam. Numai si faptul ca afara se recicleaza ma face sa ma gandesc la plecare mai abitir.
Cu banii pt un,apartament aflat in centrul capitalei noastre poluate se poate cumpara lejer un partament central in Chicago (cu piscina, sala de fitness, parcare privata etc Deci nu chiria este problema. Numai la noi e mentaltatea asta cu casa proprietate personala.

Familia: presupun ca as pleca...parintii mei sunt pensionari, ce i-ar impiedica sa vina de 2-3 ori pe an la mine? Isi perimit bilete de avion, munci agricole nu au facut in viata lor, sunt amatori de excursii, au citit aprox tot ce a fost scos pe piata. Asa ca abia asteapta. Toti prietenii mei sunt bineveniti oricand.

In concluzie, fetelor, alegeti ce va face fericite pe voi si locul care va ofera cat mai multe. Dar nu uitati se poate si mai mult si mai bine.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 21:27 
Veteran

Citat:
si crede-ma ca am fost plecata de multe ori din tara si stiu si cum e in alte parti...mai ales mi-a placut in egipt,acolo m-as muta si miine..oare m-as mai intoarce??:wacko:

Egiptul pt turisti (resturante, bazaruri, hoteluri, oaze , sclipici) e total diferit de restul pt localnici (caldura mare, triburi nomade, atentate, prob interetnice, praf , desert). Crede-ma, tata a stat un an acolo.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 21:36 
Diva

si eu tot un an am stat ,cu bursa si de asta spuk k mi-as fi dorit enorm sa ramin

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 21:41 
Veteran

Citat:

Cum am mai zis, unii au frustrari mari si vor sa para altceva decat sunt. Tu cunosti un cuplu, in Bucuresti sunt peste tot.
Oricare munca legala este in egala masura de apreciat oriunde si in orice domeniu. Aerele unora care incearca sa para altceva decat sunt imi provoaca greata.
Cum vi se par cei care-si fac credit pt plasma dar nu au mai zugravit de 10 ani si inca au carpete pe pereti sau cei ce mananca branza cu rosii dar au ultimul telefon cu care dau bp???

Faina, malai cartofi isi cumpara cu siguranta pt ca nu au acelasi gust ca aici. Garantez ca sunt mai ieftini sau chiar la acelasi pret dincolo. Cand plec in Elvetia le duc 2-3 kg rosii romanesti si gem de la bunica, cele de acolo neavand acelasi gust.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 21:43 
Veteran

Citat:
si eu tot un an am stat ,cu bursa si de asta spuk k mi-as fi dorit enorm sa ramin

Eu as zice sa incerci sa-ti gasesti un serviciu bunicel. Vezi tu, iti place ramai, nu-ti place , te intorci si mai adaugi ceva la CV.:wok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 21:46 
Veteran

eu am f putine lucruri la care tin sa fie de o anumita firma...posetele si pantofii...in rest, ce conteaza ce firma e daca imi place modelul, imi sta bine si plus ca nu dau de 2-3 ori pe ea (peste 50% din pret de multe ori platesti numele/brand-ul)...daca gasesti ceva reduceri uriase la chestii de firma, atunci da imi cumpar probabil...ca ar fi pacat sa nu iau o rochie BCBG de ex la 90% din original price...dar altfel, nu vad rostul...

Eu m-am indragostit de Filene's Basement si Nordstrom....nu ma mai opream ...shop till you drop, you know...am luat un geamantan de boarfe pt noi si pt cei dragi. bineinteles, mai intai am vizitat tot ce se putea

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 22:16 
Diva

Citat:

Eu as zice sa incerci sa-ti gasesti un serviciu bunicel. Vezi tu, iti place ramai, nu-ti place , te intorci si mai adaugi ceva la CV.:wok:

la mine nu se pune problema de serviciu,sint ofiter de politie.spuneam doar k mi-a fost drag sa stau acolo...
iar de cuplurile de fitze...sint satula:sick:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 22:22 
Diva

Faina, malai cartofi isi cumpara cu siguranta pt ca nu au acelasi gust ca aici. Garantez ca sunt mai ieftini sau chiar la acelasi pret dincolo. Cand plec in Elvetia le duc 2-3 kg rosii romanesti si gem de la bunica, cele de acolo neavand acelasi gust.

la faza asta spun k acolo sint ff scumpi si nu isi permit sa dea atit...desi preturile mie in supermarket la bologna mi s-au parut k aici sau la unele chestii mai ieftine

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 23:44 
Diva

Alex nu cred ca cineva ar fi putut descrie mai bine decat tine romanii si situatia de acolo...bravo din partea mea si a sotului (care intre noi fie vb a fost un patriot si jumatate si daca era dupa el, pana acum un an si ceva, ne-am fi intors acasa...acum cred ca s-a convins ca ii mult mai bine aici :) )

Parerea mea despre Europa (si poate nu e cea mai obiectiva pt ca in ultimii ani nu am prea fost pe acolo) este ca a fost otravita de comportamentul romanesc si nu mai e ce a fost...la anul planificam sa mergem in Europa vreo sapt (tocmai pt ca vreau sa vad si viata de acolo) iar dupa aceea in Rom...

Pe mine chestia cu adusul din Rom ma exaspereaza...fara sa supar pe nimeni...hai sa fim seriosi...rosiile cresc la fel si aici ca acolo...vrei rosii, pune 2 straturi in gradina si ai...sau du-te vineri la piata si cumpara de la fermieri daca din supermarket nu iti plac ce gust au...sau cartofi sau mai stiu eu ce...si preturile mai mult ca sigur sunt mai ieftine ca in Rom...noi de ex toamna asta, am mers la o livada si ne-am cules vreo 15 kg de mere...sa nu imi zica cineva ca nu au acelasi gust cu merele din Rom ca nu cred :)

Muraturi, dulceturi cine stie sa faca, se pot face la fel ca si acasa...inca cu un avantaj...in Rom se pun toamna ca nu mai sunt si iarna...aici poti pune year round ca la fel gasesti gogosari iarna ca si toamna...:) sau vinete sau mai stiu eu ce se mai pune in Rom peste iarna :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2008, 23:47 
Diva

Citat:
Eu m-am indragostit de Filene's Basement si Nordstrom....nu ma mai opream ...shop till you drop, you know...am luat un geamantan de boarfe pt noi si pt cei dragi. bineinteles, mai intai am vizitat tot ce se putea

aici nu avem...dar avem TJMaxx sau Marshall's care e tot ceva de genul asta...stiu ca prin CA si NY mai este Loman's tot cu designer clothes si accesorii...

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 125 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]