Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 20:41

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 01 Oct 2008, 21:04 
Senior

Citat:
Daca tot e tocanita ..macar sa avem si retete....propun sa postam aici diverse retete de papa bun ...si de ce nu si ciudat! Mancaruri pe care nu le gatesti in fiecare zi, mancaruri la care visezi!:food::food: Sper sa fie util subiectul! Eu de vreo 10 zile bantui pe site-uri cu retete culinare ciudate! Am si gasit cateva! O sa vi le postez mai pe seara!:lips::lips:

Vad ca va place subiectul asta nu gluma. Eu una il ocolesc cat pot d mult. Nu prea ma omor la gatit si nici nu cred ca o sa ma atraga vreodata.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Oct 2008, 17:52 
Diva

Citat:

Vad ca va place subiectul asta nu gluma. Eu una il ocolesc cat pot d mult. Nu prea ma omor la gatit si nici nu cred ca o sa ma atraga vreodata.
carlita e campioana la retete!eu zic sa ne invite pe toate cand le incearca!:ndance:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Oct 2008, 16:06 
Senior

Citat:
carlita e campioana la retete!eu zic sa ne invite pe toate cand le incearca!:ndance:

ardealul asta scoate numai tinere talente. (X) :lol: in buc cred ca putine mai sunt fetele care sa fie pasionate d retete.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Oct 2008, 18:40 
Moderator Ghidul Miresei

mie imi place sa gatesc :D si sa fac platouri....sa le aranjez :P ma gandeam chiar sa-mi deschid o mica firma care face aperitive reci si calde pentru petreceri de 15-20 de persoane...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Oct 2008, 18:44 
Moderator Ghidul Miresei

Salata dietetica

1 salata verde
3 rosii
150 g branza de capra
50 g branza de vaci
50 g branza topita
50 g unt
1 lingura cu pesmet

Sos: 2 linguri cu iaurt degresat, cateva frunze de menta, 1 lingura cu otet aromatizat

Mod de preparare:
Zdrobeste branza e capra. Amestec-o energic cu untul si branza topita. Adauga branza de vaci si apoi presara pesmet pentru a se lega mai bine. Daca este prea moale, mai pune putin pesmet. Din aceasta compozitie modeleaza mici bilute. Ai grija sa ai palmele umezite. Asaza-le pe o farfurie si lasa-le la rece. Intr-un bol, pune frunzele de salata spalate bine si rosiile taiate felii. Adauga apoi bilutele de branza si serveste salata cu sosul pregatit din iaurtul amestecat cu otetul si menta tocata.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Oct 2008, 18:58 
Moderator Ghidul Miresei

Supa cu paste

Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
100 g frunze de telina
1/2 tulpina de praz
1 dovlecel mic
1 anason
1 cartof
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 bucata sorici
4 rosii
1 litru supa
1 foaie de dafin
1 crenguta de cimbru si patrunjel
coaja rasa de la o lamaie
125 g paste pentru supa

Preparare:
Pregatiti legumele si usturoiul si tocati-le cuburi. Incingeti uleiul si prajiti acolo soriciul. Dupa 2 minute adaugati legumele si usturoiul si prajiti-le la foc mediu 5 minute.
Opariti rosiile, indepartati-le coaja si taiati-le cubulete. Adaugati-le peste legume impreuna cu supa, foaia de dafin, verdeata si coaja de lamaie si fierbeti totul la foc mic cca. 10 minute.
Fierbeti pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Indepartati soriciul, verdeata si lamaia, condimentati supa dupa gust, cu sare si cu piper si ornati-o cum doriti.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Oct 2008, 19:11 
Moderator Ghidul Miresei

Iahnie de fasole noua

Ingrediente:
300 g fasole boabe
1 ceapa
1 foaie de dafin
200 ml suc de rosii
3-4 rosii
1 ardei gras
1 morcov
1 lingura cu faina
patrunjel
marar
ulei
tarhon, combru
sare, piper

Alege fasolea de impuritati si las-o la inmuiat pana a doua zi. Fierbe fasolea in doua, trei ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine si bobul si coaja.
Intre timp, caleste ceapa, morcovul si ardeiul gras taiat potrivitsi stinge cu sucul de rosii si apa calduta.
Adauga apoi boabele de fasole, foaia de dafin, o ramura de cimbru si faina desfacuta in 2 linguri cu apa rece.
Lasa sa dea cateva clocote pana se leaga sosul. Condimenteaza cu sare dupa gust, dupa care adauga rosiile decojite si taiate cubulete, verdeata tocata fin si putin tarhon.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Oct 2008, 13:21 
Junior

buna fetelor. am si eu o reteta pt voi:

prajitura cu fulgi de porumb
Ingrediente:

250 g zahar, un pachet margarina, 4 linguri cacao, 50 linguri miere, un pachet fulgi de porumb.

Mod de preparare:

Se amesteca mierea, zaharul margarina si cacao pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote dupa care se da la o parte si se lasa sa se racoreasca putin. Fulgii de porumb se sfarma cu mainile si se amesteca cu sosul. Se toarna intr-o tava unsa. Se da la congelator pina a doua zi.

este foarte apreciata la mine in casa, dar are si muuulte calorii
:ncake::ncake:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Oct 2008, 13:27 
Junior

Cartofi frantuzesti la cuptor:

500g cartofi, 7 oua, sunca presata taiat fideluta, kaiser,carnaciori, 250 gr smantana, 3 linguri cascaval ras, o ceasca branza telemea sfaramata

Preparare:

Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii curatati, taiati cartofii si ouale felii.

Se incinge cuptorul. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza un rand de cartofi, se sareaza putin, apoi un rand de oua, putina sare si carne. Intr-un castron se amesteca smantana cu telemeaua si cele 2 oua ramase. se toarna jumatate din amestec peste sunca, apoi se adauga restul de cartofi si deasupra restul de smantana.

Se pune la cuptor acoperit pentru 30 min, apoi se adauga cascavalul si se pune la cuptor descoperit inca 10 minute.

yammy....este mancarea noastra preferata:food:
pofta buna!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2008, 13:12 
Moderator Ghidul Miresei

interesanta reteta de prajitura :D cred ca o sa o incerc....numai sa am spatiu in congelator...

cat despre cartofii frantuzesti eu ii fac altfel dar cred ca si asa sunt buni :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Dec 2008, 17:09 
Moderator Ghidul Miresei

Pentru cele carora le plac dulciurile si prajiturile...si pentru cele care fac delicatete de sarbatori si nu le cumpara :D

Prajitura cu nuci si grepfrut

Ingrediente pentru blat:

- 100 g margarina
- 100 g zahar
- 2 oua
- 150 g nuci sau alune macinate
- 175 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 ml lapte
- cate 1 lingura unt si faina pentru tava

Ingrediente pentru crema si decor:

- 1 plic gelatina
- 500 g branza dulce
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g smantana
- 125 g zahar
- 2 grepfruturi (rosu si galben)
- 1 plic gelatina pentru tort
- 4 linguri gem de caise
- 2 linguri miez de nuca

Preparare blat:
Frecati margarina spuma cu zaharul. Adaugati treptat ouale, nucile, apoi alternativ laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Turnati compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coaceti la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25-30 min.

Preparare:
Puneti gelatina la inmuiat 10 minute, in 100 ml apa rece, apoi o topiti la bainmarie. Mixati branza cu 100 g zahar, zaharul vanilat si smantana, iar la sfarsit incorporati gelatina calduta. Ungeti blatul racit cu gemul, turnati crema, neteziti cu un cutit si dati la rece pentru 2 ore. Curatati grepfruturile de coaja groasa, apoi fiecare felie de invelisul subtire, amar. Presarati peste crema miez de nuca tocat, asezati feliile de grepfrut alternand culorile, iar deasupra turnati gelatina pentru tort calduta, preparata cu zaharul ramas, conform instructiunilor de pe plic.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Dec 2008, 17:19 
Moderator Ghidul Miresei

Prajitura spumoasa cu agrise

Ingrediente:
Aluat: - 150 g faina, 100 g margarina moale, 50 g zahar, 1 galbenus, 1 pachet zahar vanilat
Crema: - 600 g agrise, 3 linguri dulceata de agrise, 200 g zahar, 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri amidon, 3 albusuri

Preparare:
Framantati faina, margarina, zaharul, galbenusul si zaharul vanilat. Lasati aluatul 1 ora la rece. Incalziti cuptorul la 200 grase C. Ungeti cu grasime o tava pentru pizza (28-30 cm). Asezati aluatul in ea si formati o margine. Intepati aluatul de mai multe ori. Asezati peste el hartie de copt si acoperiti-l cu fasole uscata, apoi coaceti-l cca 10 min. Potriviti cuptorul la 175 grade C. Pregatiti fructele. Fierbeti dulceata cu 50 g zahar si sucul de lamaie, apoi adaugati fructele cca. 15 min. Legati amestecul cu amidon sau alt intaritor si lasati-l sa se raceasca. Bateti albusurile spuma si turnati restul de zahar in ploaie. Asezati fructele peste blat, apoi intindeti bezeaua. Coaceti prajitura, pe al doilea nivel al cuptorului, 15-20 min.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Dec 2008, 17:28 
Moderator Ghidul Miresei

Prajitura cu afine

Ingrediente:
Blat: - 60 g unt, 400 g faina, 1 pachet drojdie uscata, 100 g zahar, 1 varf de sare, 1 pachet zahar vanilat, 150 ml lapte caldut, 1 pu, 1 galbenus.
Topping: - 750 g afine, 300 g smantana fermentata, 3 galbenusuri, 1 pachet zahar vanilat, 75 g zahar, 1 lingura suc de lamaie, 2 lingurite amidon, 1-2 linguri zahar pudra.

Preparare: Topiti untul intr-un vas la foc mic, turnati-l apoi cu restul ingredientelor pentru blat intr-un castron si amestecati totul cu mixerul, pana obtineti un aluat moale. Acoperiti-l cu un servet de bucatarie si lsati-l la un loc cald cca. o ora sacreasca. Framantati aluatul cu mainile presarate cu faina. Ungeti cu grasime o tava cu marginea inaltasi intindeti aluatul in aceasta. Acoperiti prajitura si lasati-o inca 30 de minute sa creasca. Incingeti cuptorul la 190 grade C. Alegeti afinele pregatite si presarati-le pe aluat. Amestecati smantana, galbenusurile, zaharul vanilat, zaharul, sucul de lamaie si amidonul. Intindeti amestecul peste fructe. Coaceti prajitura 30 - 35 minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. Dupa aceea, lasati-o sa se raceasca pe un fund de bucatarie. Inainte de servire, taiati prajitura in 20 de bucati si presarati-o cu pudra.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Dec 2008, 12:53 
Diva

va dau si eu o reteta foarte rapida de pizza.

5 oua
250g lapte
250g faina

se amesteca toate, fara a bate ouale separat, iese un aluat putin mai tare decat cel pt clatite. se intinde in tava si peste el se rade branza cam 750g.
apoi fiecare pune ingrediente dupa dorinta.(salam, ciuperci, masline, cascaval ras...).
daca puneti 7 oua si lapte cu faina cate 250 garame de fiecare va ies 2 tavi de pizza.
pofta buna:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Dec 2008, 12:59 
Diva

va mai dau o reteta delicioasa de Pui a la Kiev pt 2 pers

se iau doi piepti de pui, se bat ca la snitele, separat de toaca patrunjel si se amesteca cu un cub mai mare de unt. acest cub se baga la congelator 20 min.
in final se face un rulou din piept avand la mijloc cubul de unt, se prinde in scobitori pt a nu se desface, se da prin ou pesmet si se prajeste la foc mic.
asta e tot.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Dec 2008, 00:20 
Diva

Citat:
va dau si eu o reteta foarte rapida de pizza.

5 oua
250g lapte
250g faina

se amesteca toate, fara a bate ouale separat, iese un aluat putin mai tare decat cel pt clatite. se intinde in tava si peste el se rade branza cam 750g.
apoi fiecare pune ingrediente dupa dorinta.(salam, ciuperci, masline, cascaval ras...).
daca puneti 7 oua si lapte cu faina cate 250 garame de fiecare va ies 2 tavi de pizza.
pofta buna:food:

Cam cat de mare e tava in care faci pizza asta? E tava de cuptor din aceea dreptunghiulara sau rotunda speciala de pizza?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Dec 2008, 02:32 
Diva

e tava normala de cuptor.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Dec 2008, 18:03 
Moderator Ghidul Miresei

eu aluatul de pizza il fac:

1 kg faina
o cana ulei
drojdie crescuta intr-un ibric cu apa si putina faina....si daca mai trebuie, apa calduta...
sare

blatul iese foarte bun si nu se intareste nici macar a 4 zi dupa ce l-ai facut, eu pentru pizza am o piatra rotunda speciala care am primit-o de la cineva...blatul il ung cu bulion sau pasta de rosii dizolvata cu putina apa....iar deasupra ornez cu ce am prin frigider...salam, sunculita, carnatz, carne tocata....branza de burduf, telemea sau cas...chiar si branza aceea topita la matz e buna...ciupercute taiate feliute si multe masline :D ....cand e gata o scot, o tai in 4 bucati una si cine doreste sa o manance cu ketchup apoi....

dintr-un kg de faina imi ies aproximativ 4-5 pizza... cu diametrul de 32....deci cat o pizza medie cumparata de la pizzerie...sau cum sa explic...de aproximativ 500 g :))

eu tot timpul fac dintr-un kg si daca mai imi ramane si pe maine o bag la microunde si e ca noua...foarte buna :P mai ales acum iarna ca nu se strica..

eu las aluatul la dospit aproximativ 1 h....de obicei il acopar cu un prosop si apoi pun o perna pe el pentru a creste mai repede :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Dec 2008, 18:10 
Moderator Ghidul Miresei

Deliciu cu prune si smantana

Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 1 cub drojdie
- 140 g zahar
- 400 g faina
- 4 oua
- 40 unt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita fruct stea macinat
- 800 g prune

Incalziti laptele putin pana devine caldut. Faramitati drojdia si turnati-o in lapte. Adaugati 20 g zahar si amestecati. Puneti intr-un vas faina si 40 g zahar. Adaugati laptele cu drojdia, 1 ou, untul moale si scortisoara. Amestecati totul cel putin 4 minute cu mixerul. Acoperiti amestecul rezultat cu un capac si lasati-l cca. 35 de minute sa creasca. Pentru glazura amestecati oua cu 40 g zahar, smantana fermentata si fructul stea. Spalati prunele, taiati-le in jumatate si indepartati-le samburii. Incingeti cuptorul la 200 grade C. Framantati inca o data aluatul cu drojdie pe o suprafata presarata, in prealabil, cu faina. Apoi intindeti-l inbtr-o tava adanca unsa cu grasime. Turnati glazura cu smantana fermentata. Asezati jumatatile de prune si presarati 40 g zahar. Dati prajitura la cuptor si coaceti-o cca 40 de minute, pe al doilea nivel al cuptorului. Lasati prajitura sa se raceasca, apoi taiati-o si serviti-o :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Dec 2008, 18:16 
Moderator Ghidul Miresei

Supa de rosii

Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cutii de rosii (a 850 ml)
- 400 ml supa
- 400 g carne tocata de vita
- 200 g orez
- 1 galbenus, sare, piper
- 1 lingura busuioc tocat marunt
- 2 linguri parmezan ras

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Caliti-o in ulei incins. Taiati marunt si rosiile de la cutie. Adaugati-le impreuna cu sucul propriu si supa si fierbeti totul cca 15 min. Framantati carnea tocata, orezul, galbenusul, sarea, piperul, busuiocul si parmezanul. Cu mainile umede, formati chiftelute. Pasati supa de rosii si condimentati-o pana obtineti un gust picant. Adaugati chiftelutele pregatite si fierbeti totul la foc scazut cca 10 min. Ornati dupa cum doriti, eventual cu putina verdeata.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]