Citat:
salut sunt si eu o miresica a lui 2006 voi avea nunta in luna iunie. noi avem doua perechi de nasi si doresc sa intreb ce trebuie sa cumparam noi pt nasi , cine cumpara buchetele pt mireasa, pt nase, ce trebuie sa cumpere nasa pt mireasa? trebuie sa merg sa-mi cumpar rochia impreuna cu nasele?
Eu stiu ca dupa miri, nasii sunt cele mai importante personaje ale nuntii, de aceea, si ei trebuie sa poarte tinute de gala, dar nu de aceeasi culoare cu ale mirilor. Nasa trebuie sa aiba o rochie de seara colorata, la fel si buchetul de flori (niciodata albe ca cele din buchetul miresei), iar nasul costum negru sau de culoare inchisa, care sa simbolizeze sobrietatea; el trebuie sa aiba o cocarda diferita de cele ale celorlalti nuntasi.
In timpul petrecerii, nasul detine autoritatea, el conducand intreaga nunta. Spre dimineata nasa trebuie sa scoata voalul miresei si sa ii puna altceva pe cap (esarfa, palarie) semn ca mireasa a intrat in randul sotiilor.
La o saptamana dupa nunta, nasii trebuie sa raspunda chemarii preotului si sa-i aduca pe cei doi proaspeti soti inapoi in fata altarului, impreuna cu lumanarile de la slujba de cununie.