Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 23:01


Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 02 Mar 2009, 18:00 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Crema cu fructe

30 g amidon, 80 g zahar, 3 galbenusuri, 250 ml lapte, 1 pachet de zahar vanilinat, 125 ml frisca, 500 g amestec de fructe.

Amestecati amidonul, 40 g zahar, galbenusurile si 125 ml lapte rece. Fierbeti restul de lapte, zahar si zaharul vanilinat si legati-l cu amidon. Lasati-l sa se raceasca si strecurati-l. Bateti frisca si incorporati-o. Taiati fructele marunt si indulciti-le. Asezati-le in straturi impreuna cu crema si lasati totul cca. 2 ore la rece.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 02 Mar 2009, 19:22 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 13 Ian 2006, 09:43
Mesaje: 2277
Citat:
2 luni!!!!!(X) Si le-ai manct....dupa atata vreme..:(Au stomacul!
Daca tu crezi ca e sanatos sa mananci asa ceva, si dupa 2 luni...
Strainii nu gatesc. Cand ne-am apucat sa gatim, si au intrat americanii in bucatarie, au cascat niste ochi cat cepele. A face o salata, si a pune la microvele produse semipreparate nu in seamna a gati!
Iar imprumutam...ce nu e bun.


Da le-am mancat si nu am avut nimic nici unul din noi...le-am pus la congelator imediat dupa ce au fost gatite si s-au racit...nu le-am mai tinut nu stiu cate zile si la frigider...

Si iar gresesti...sunt ffff multi americani care gatesc....doar pt ca tu ai vazut 1-2 care s-au mirat nu e reprezentativ pt o natie intreaga....nici sora-mea in Rom nu gateste dar asta nu inseamna ca nimeni in Rom nu gateste nu? si nu ma refer la semipreparate nici eu...

Nu mai gasesc acum imediat site-urile unde citisem de chestia cu meal planning-ul ca si solutie de salvare a timpului dar cand il gasesc o sa iti dau paste...

_________________
Imagine
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 02 Mar 2009, 20:56 
Veteran

Membru din: 01 Feb 2009, 03:16
Mesaje: 229
Citat:

Da le-am mancat si nu am avut nimic nici unul din noi...le-am pus la congelator imediat dupa ce au fost gatite si s-au racit...nu le-am mai tinut nu stiu cate zile si la frigider...

Si iar gresesti...sunt ffff multi americani care gatesc....doar pt ca tu ai vazut 1-2 care s-au mirat nu e reprezentativ pt o natie intreaga....nici sora-mea in Rom nu gateste dar asta nu inseamna ca nimeni in Rom nu gateste nu? si nu ma refer la semipreparate nici eu...
Nu vorbesc de 1-2 americani, relatez o reaba pe care am avut ocazia sa o discut cu multi mai multi oameni de acolo. N asta e relevant. Sfaturile pe care le-am dat au fost din exerienta profesionala. Argumentarea este mult mai resransa pentru ca nu are nici un ost sa intru in detalii tehnice.
sanatatea va apartine si fiecare face cum considera. Netul nu este INCA o sursa sigura pentru toate tipurile de informatii, daorita erorilor pe care le poi descoperii in texte.

Nu mai gasesc acum imediat site-urile unde citisem de chestia cu meal planning-ul ca si solutie de salvare a timpului dar cand il gasesc o sa iti dau paste...


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 03 Mar 2009, 17:32 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Paste cu rosii (reteta pentru post)

200 g spaghete fara ou, 3 rosii, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 1 fir de praz, 1 lingura cu margarina, busuioc, oregano, ulei, sare

Pune pastele la fiert in apa cu sare si o lingurita cu ulei. Intre timp, taie prazul rondele si caleste-l usor in ulei. Adauga rosiile si ardeiul gras taiate cubulete si ardeiul iute, marunt. Lasa sa se inabuse bine, dupa care condimenteaza cu sare si putin busuioc si oregano. Scurge apoi pastele si trage-le in putina margarina topita. Adauga legumele inabusite, amestecand usor. Serveste-le cat sunt calde.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 03 Mar 2009, 17:35 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Rulada cu ciuperci (reteta pentru post)

500 g ciuperci, 2 fire de praz, patrunjel, marar, 3 linguri cu ulei, 400 g aluat de foitaj de post, sare, piper.

Lasa aluatul la decongelat, Intre timp, curata prazul, taie-l rondele, dupa care caleste-l usor. Adauga apoi ciupercile curatate si taiate felii sau cubulete. Potriveste gustul de sare si piper si lasa sa scada. Aromatizeaza cu verdeata si lasa la racit. Intinde apoi foaia de aluat. Pune umplutura spre margine. Acopera cu restul de aluat si asaza rulada intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Coace la cuptor 30-40 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 06 Mar 2009, 18:56 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Gnocchi la cuptor

Ingrediente:
sare
250 g malai grisat
2 cepe
1 catel de usturoi
4 linguri ulei de masline
500 g rosii coapte
Piper
1 lingura busuioc tocat
150 g parmezan ras
50 g unt

Preparare:
Fierbeti cca. 1,25 l apa cu 1 lingura sare. Turnati malaiul si lasati-l 40-45 de minute sa se umfle.
Tocati ceapa si usturoiul, apoi caliti-le in ulei. Opariti rosiile, indepartati-le coaja, semintele, apoi taiati-le cubulete. Adaugati-le peste ceapa si usturoiul din tigaie impreuna cu sarea, piperul si busuiocul, apoi lasati totul cca. 3 minute sa fiarba.
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Cu o lingura, formati galuste din malaiul grisat si asezati-le in forma. Turnati peste ele sosul de rosii, branza, untul, apoi coaceti totul 25-30 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 06 Mar 2009, 18:57 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Clatite umplute

Ingrediente:
2 cepe
2 linguri ulei de masline
1 cutie rosii mici (850 ml)
Sare, piper
1 lingurita busuioc
40 g unt
40 g faina
250 ml lapte
250 ml supa
Nucsoara rasa
350 g spanac congelat
350 g branza ricotta sau branza dulce de vaci
100 g parmezan ras
1 galbenus
8 clatite

Preparare:
Tocati ceapa si caliti jumatate din ea in ulei. Adaugati rosiile, condimentati-le si inabusiti-le cca. 30 de minute. Adaugati busuiocul.
Topiti untul, apoi caliti faina acolo. Stingeti cu supa si lapte. Fierbeti totul cca. 10 minute, amestecand continuu. Condimentati sosul b

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 07 Mar 2009, 02:03 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 23 Mar 2008, 02:20
Mesaje: 3205
Citat:
Clatite umplute

Ingrediente:
2 cepe
2 linguri ulei de masline
1 cutie rosii mici (850 ml)
Sare, piper
1 lingurita busuioc
40 g unt
40 g faina
250 ml lapte
250 ml supa
Nucsoara rasa
350 g spanac congelat
350 g branza ricotta sau branza dulce de vaci
100 g parmezan ras
1 galbenus
8 clatite

Preparare:
Tocati ceapa si caliti jumatate din ea in ulei. Adaugati rosiile, condimentati-le si inabusiti-le cca. 30 de minute. Adaugati busuiocul.
Topiti untul, apoi caliti faina acolo. Stingeti cu supa si lapte. Fierbeti totul cca. 10 minute, amestecand continuu. Condimentati sosul b


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 07 Mar 2009, 16:43 
Diva

Membru din: 21 Dec 2005, 16:21
Mesaje: 1034
Citat:

eu clatitele le umplu cu piept de pui inabusit si taiat cubulete iar deasupra pun sos romulade sau smantana. Sunt bestiala:food:


eu le fac cu ciuperci :food:...


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 12 Mar 2009, 16:35 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Spaghetti Bolognese

Ingrediente:
1 morcov
100 g tulpina de telina
2 cepe
2 linguri unt
2 linguri ulei de masline
400 g carne de vita, toccata
Sare, piper
2 linguri faina
2 foi de dafin
2 cuisoare
1 varf de cutit scortisoara
100 g rosii pasate
350 ml supa
400 g spaghetti
75 g parmesan

Preparare:
Curatati morcovul, telina si ceapa si tocati-le marunt. Incingeti untul intr-un vas mai mare, apoi caliti totul la foc mic cca. 10 minute, amestecand continuu.
Incingeti uleiul. Prajiti carnea toccata si condimentati-o. Adaugati legumele. Presarati-le cu faina. Adaugati foile de dafin, cuisoarele, scortisoara, rosiile si supa si fierbeti inabusit cca. 40 de minute.
Fierbeti pastele in apa cu sare, conforum indicatiilor de pe pachet. Condimentati sosul, apoi taiati parmezanul mai mare. Scurgeti pastele, serviti-le cu sosul preparat si presarati parmezanul peste ele.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 12 Mar 2009, 16:38 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Penne cu sos picant de rosii

Ingrediente:
1 ceapa
3 catei de usturoi
2-3 ardei iuti
1 ardei gras rosu

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Mar 2009, 11:55 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 11 Dec 2007, 15:28
Mesaje: 1470
Localitate: Arad
Citat:


nici mie nu imi place ciorba de burta :zoombie:

Ciorba de burta

oase de vita (cu maduva),sau de porc cu putina carnita pe ele
2,3 catei de usturoi
2 morcovi
1 pastarnac
1 patrunjel
sare
se pun toate la fiert pina se desprinde carnea de pe os.
Dupa ce s-a fiert,se strecoara supa si se pune burta(la noi se gaseste in caserole taiata si prefiarta) se mai pune dupa preferinta carnita taiata de pe oase si se mai fierbe cam jumatate de ora,se razaleste morcovul fiert in supa ,piper si se pune verdeata deasupra cand e gata.
Cand se serveste se amesteca un galbenus de ou cu smantana si se pune in ciorbica.
Pofta buna.

Nici eu nu mananc ciorba de burta,dar ai fac destul de des sotului,ai place tare mult.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Mar 2009, 20:35 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Chec aperitiv

Ingrediente:
- 250 g faina
- 200 g margarina
- 150 g mozzarella
- 4 oua
- 1 plic cu praf de copt
- 1 dovlecel
- 1 pahar cu vin alb
- cimbru, patrunjel
- sare

Mod de preparare:
Intr-un castron, freaca margarina spuma. Adauga treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Pune apoi ouale batute cu un praf de sare. Toarna treptat vinul, amestecand energic, pentru a nu se forma cocoloase. Adauga dovlecelul si mozzarella taiate cubulete. Aromatizeaza cu cimbru sau patrunjel tocat fin. Toarna compozitia in forme mici use cu margarina si tapetate cu faina sau hartie de copt. Coace la cuptor aproximativ 30 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Mar 2009, 20:39 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Salata de cruditati

Ingrediente:
3 morcovi
1 telina
2 mere
2 oua
300 ml ulei
1 lamaie
1 lingurita cu mustar
sare
piper

Mod de preparare:
1. Curata legumele si merele. Trece morcovii si telina prin razatoarea mare, iar merele taie-le bastonase sau cubulete.
2. Fierbe un ou tare. Freaca galbenusul fiert cu cei crud. Pune treptat uleiul.
3. Spre final, adauga mustarul si cateva picaturi de lamaie. Maioneza astfel obtinuta amestec-o usor cu legumele rase si cu merele.
4. Potriveste gustul de sare si piper si lasa la rece cel putin 15 minute.



Cui ii plac salatele sa incerce :D
Eu mananc des salata aceasta...doar ca nu pun maioneza :)

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Mar 2009, 20:41 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Chiftelute picante

Ingrediente:
2 cepe mari
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
1 cutie rosii (850 ml)
400 g amestec de carne toccata
4 linguri pesmet
1 ou
2 linguri parmesan proaspat ras
1 lingurita verdeata mediteraneana (rozmarin etc.)
Sare, piper
Boia iute
Zahar

Preparare:
1.Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le cubulete si caliti-le in ulei incins. Puneti deoparte o jumatate din cantitatea calita. Pentru sos, adaugati rosiile impreuna cu apa lor in restul de ceapa si usturoi din tigaie si lasati totul sa fiarba cca. 30 de minute, fara capac.
2.Framantati carnea toccata impreuna cu amestecul de ceapa si usturoi pastrat deoparte, pesmetul, oul, parmezanul si verdeata. Condimentati sosul de rosii cu sare, piper si boia. Formati chiftelute cu mainile umede si prajiti-le cca. 10 minute.
3.Condimentati sosul de rosii cu sare, piper, zahar si boia de ardei, serviti-l alaturi de chiftelute si ornate totul cu razmarin. Pentru garnitura, preparati paste late.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Mar 2009, 22:16 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
Prajitura cu mere si cafea

Ingrediente si cantitati:

1 cescuta espresso
5 linguri faina alba
1/4 chimen
3 linguri unt sau margarina
1/4 cana zahar brun
o cana de cubulete de mere decojite
1/4 stafide
1 praf de copt

Mod de preparare:

Se combina in vasul de mixter faina, zaharul, espresso si praful de copt pana acestea devin o pasta omogena. Se ia tava in forma de blat de tort, se unge cu margarina sau unt si se toarna compozitia. Apoi se adauga merele si stafidele, iar la sfarsit se presara chimenul. Se lasa la cuptor timp de 25 de minute apoi se lasa doua ore la racit. La sfarsit se orneaza cu cirese confiate, pentru un plus de farmec si dulceata.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 19 Mar 2009, 16:10 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Portofele cu magiun

Ingrediente:
- 1 borcan cu magiun
- ulei

Pentru aluat:
- 2 oua
- 1 cescuta cu lapte batut
- 1/2 lingurita cu bicarbonat
- faina cat cuprinde
- sare

Mod de preparare:
1. Intr-un vas mai adanc, bate bine cele doua oua. Adauga laptele batut, in care ai dizolvat bicarbonatul.
2. Presara un praf de sare si faina cat cuprinde. Framanta pana obtii un aluat. Din cand in cand, stropeste-l cu putin ulei. Lasa-l sa se odihneasca cel putin 30 de minute.
3. Din aluat, intinde apoi doua foi. Taie patrate de 15 cm. In mijloc, pune o lingura cu magiun, apoi impatureste usor si preseaza bine marginile.
4. Rumeneste portofelele in ulei incins. Scoate-le pe servetele absorbante. Pudreaza-le cu zahar pudra.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 19 Mar 2009, 18:39 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Pizza picanta

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 20 Mar 2009, 00:12 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
Rulada cu branza, ciuperci sau carne
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de aragaz patrata
Foaie:
100 g faina
100 ml ulei
500 ml lapte
5 oua
1 lingurita rasa sare
un servet curat de bucatarie
Umplutura
300-400 g branza de vaci sau cottage cheese
100-200 g telemea de vaca sau oaie
1 legatura de marar
Mod de preparare
Foaia

1
Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Arata ca untura la temperatura camerei. Se adauga laptele clocotit (ca la ecler). Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pana incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam 10 minute). Se despart ouale si bat albusurile spuma tare.

2
Se lasa 10 minute si se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus avand grija sa nu se lase. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina sau se pune pergament. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor la 150-170

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România