Citat:
laura, clarut, intrebati de delta si unde s ava duceti? va recomand Sfantu Gheorghe (din Delta). este un satuc superb, exact unde se varsa Dunarea in Marea Neagra. nu poti ajunge acolo decat cu vaporul sau cu barca- deci pe apa. se merge pana la Tulcea cu masina sau trenul si de acolo cu vaporul (faci vreo 4-5 ore sau cu barca rapida si faci maxim 1 ora jumatate.Sau mai poti merge, daca ai masina personala pana la Mahmudia, o comuna la vreo 20 de km de Tulcea, unde este o parcare pazita chiar la debarcader de unde pleaca vaporul si barcile; si iti poti lasa masina acolo fara teama si pentru mai multe zile. Daca va nimeriti in luna august, veti vedea si festivalul de film care se organizeaza acolo. merita, sa stiti..desi, in ultimul an au venit foarte multi oameni pentru acest eveniment si unii nu prea mai aveau legatura cu delta sau cu filmele...ci veneau si ei gen noul spirit vama veche sau noul spirit hipiot in care se imbata si fac urat.
daca alegeti alta perioada (in afara de cea a festivalului) veti vedea ca e atat de linsite..si atat de frumos. exista posibilitate de cazare la localnici si daca vreti sa retraiti casa si ograda bunicii este perfecta alegerea. sau, exista acel complex Green Village de care spunea Anca si care credeti-ma este lux lux, sunt camere imense, in vile de 5 stele, cu baie si terasa si camere mai mari decat va puteti imagina. si, bineinteles, cu aer conditionat. iar plaja, care e la vreo 20 de min de mers pe jos de sat, este superba..salbatica, lunga, mare, apa are vreo trei straturi de temperatura, cum se contopeste Dunarea cu Marea Neagra, primul strat, cel de jos e mai cald..mai statut, cel din mijloc e rece de la rau si deasupra tot cald. Trebuie doar sa aveti grija sa nu va avantati in larg sau lateralele apei prea mult pentru ca sunt curentii foarte puternici (inchipuiti-va ca va trage Dunarea sa va duca la Mare) si e periculos. insa nu am auzit nimic foarte grav de cate ori am mers acolo..doar povesti despre localnici care s-au aventurat in larg si unii au fost trasi de curenti.
daca vreti mai multe detalii va trimit (info despre barcile rapide, despre vapor, inc e zile gasiti transport, unde sa gastiti info despre cazare..etc).
cat de frumos suna...

eu nu-mi aduc aminte unde am fost:nlol: era o vila modesta unde nu m-as mai duce. am fost intr-un team building si am facut tot felul de jocuri in barci. tb sa ne orientam cu busola sa gasim nu stiu ce comori. a fost excelent!:D
mai am si eu 2 adrese dc va intereseaza:
http://www.cormoran.ro/ si asta cred ca e cel de care zici tu
http://www.deltasfantugheorghe.ro/