Citat:
Pentru lapte de pasare:
- 2 litri de lapte
- 5 oua
- 5 pliculete de zahar vanilat
- o cana de zahar tos
- esenta de vanilie (pt ca nu am gasit baton de vanilie, am folosit esenta la plic Dr. Oetker, Vanilie Bourbon pt ca e singura esenta obtinuta din miezul batonului de vanilie)
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Intre timp, cat laptele da in clocot, separam ouale: albusurile le batem spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (atentie, nu adaugati zaharul de la inceput pt ca nu mai creste spuma, aproape cand bezeaua este gata, se adauga zaharul si un praf de sare); galbenusurile se freaca cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar tos.
Cand laptele fierbe, se adauga spuma de galbenusuri, amestecand in continuu pana la omogenizare si se mai lasa sa dea un clocot impreuna.
Punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot, cu ajutorul unei linguri luam bucatele de bezea si le scufundam in apa 10-15 secunde, dupa care le scoatem cu o spumiera si le asezam pe un platou separat.
Peste bulgarasii de bezea se toarna laptele cu vanilie si se da la rece.
(RETETA LUI TEO dar asa fac si eu cu o mica diferenta ca fierb bulgarasii in lapte nu in apa,au gust mai bun parerea mea!)
pofta buna!
ce pofta imi e de lapte de pasare, cred ca o sa fac in we, ca-mi trimite mami oua de casa...si eu tot asa fierb bulgarasii Alina , in lapte, doar ca ai mei nu iasa f uniformi...
si acuma am o rugaminte la voi...aveti vreuna din voi reteta de spaghete carbonara, dar facuta de voi si care sa fie f buna...ca de pe net tot am luat retete, dar nu prea mi-au iesit...cele de la pizza hut(daca ati mancat careva) e aprox pe placul meu