Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 17:26

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 31 Mar 2009, 19:52 
Moderator Ghidul Miresei

Salata cu rucola si curcan

Ingrediente:
-450 g piept de curcan
-2 linguri pasta de ardei
-2 linguri unt
-Sare, piper
-250 g rucola
-250 g rosii cherry
-3 linguri otet din vin alb
-2 linguri miere
-2 linguri ulei
-Boia de ardei dulce
-75 g parmezan

Preparare:
1.Spalati carnea, uscati-o pe un servet de bucatarie si ungeti-o cu boia de ardei. Taiati-o fasii subtiri. Incingeti untul si prajiti carnea cca 5 minute, amestecand continuu. Scoateti-o din tigaie, sarati-o si piperati-o.
2.Pregatiti rucola. Pregatiti rosiile si taiati-le felioare. Amestecati-le cu rucola si fasiile de curcan.
3.Amestecati otetul, mierea si uleiul. Condimentati sosul cu sare, piper si boia. Turnati peste salata si presarati parmezanul.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2009, 20:30 
Diva

harnice fete, carlita si alintosul, aveti puse niste retete f usor de pregatit si bune zic eu:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 13:57 
Moderator Ghidul Miresei

Pulpe in sos de vin

Ingrediente:
4-6 pulpe de pui
2 rosii
1 ardei gras
2 cepe
1 morcov
5 catei de usturoi
2 pahare cu vin alb
ulei
sare
piper

Preparare:
Impaneaza pulpele cu rondele de usturoi. Condimenteaza-le cu sare si piper si rumeneste-le in ulei. Adauga ceapa, ardeiul gras si morcovul, taiate in bucati mari. Lasa sa se caleasca usor, apoi toarna vinul si putina apa calduta. Acopera cu un capac si lasa sa se inabuse bine. Spre final, adauga rosiile decojite si zdrobite.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 14:01 
Moderator Ghidul Miresei

Prajitura cu lichior

Ingrediente:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 8 foi de gelatina
- 450 g iaurt
- 100 g zahar
- 60 ml lichior de migdale
- 200 ml frisca

Pentru blat: 120 g unt; 50 g ciocolata amaruie; 7 oua; 150 g zahar; 120 g faina; 30 g cacao.

Bate untul cu ciocolata topita. Adauga, galbenusurile, albusurile batute cu zaharul si faina amestecata cu cacao. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie. Coace la foc potrivit 20 de minute. Intre timp, amesteca iaurtul cu zaharul si lichiorul. Adauga gelatina dizolvata si la final pune frisca batuta. Dupa ce s-a racit, taie blatul in trei fasii. Intre blaturi intinde crema. Rade deasupra putina ciocolata si lasa la rece. Inainte de a servi, tai-o in patrate potrivite.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 14:04 
Moderator Ghidul Miresei

Paste cu sos alb

Ingrediente: 400 g paste spirala, 100 g pesmet, 50 g unt, 50 g faina, 200 ml lapte, 300 g smantana, 300 g rosii mici, sare, piper.

Preparare:
Fierbe pastele in apa cu sare. Intre timp, caleste pesmetul in putin unt. Separat, topeste restul de unt. Adauga faina si caleste fara s-o rumenesti. Stinge cu lapte si amesteca totul cu smantana. Lasa pe foc sa dea in cateva clocote, dupa care potriveste gustul de sare. Amesteca pastele scurse cu sosul alb. Presara deasupra pesmetul si serveste cu rosii coapte intregi sau taiate felii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 15:55 
Moderator Ghidul Miresei

Ardei murati cu stafide

INGREDIENTE:
- 1/2 kg ardei iute
- 1 mana de stafide
- 250 ml apa
- 250 ml miere
- 250 ml otet
- sare

MOD DE PREPARARE:
Spala ardeii si presara peste ei un praf de sare, apoi lasa-i la "odihnit" o ora. Intre timp, amesteca mierea, apa si otetul. Pune ardeii in borcanele, iar printre ei presara si stafide,apoi toarna deasupra "sosul" si, dupa ce le-ai inchis, pune-le la fiet 20 de minute intr-un vas mare cu apa.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 16:53 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:

nu stiu de ce dar aceasta reteta nu-mi place...nu as gati asa ceva!:blink:

mie imi plac ardeii iuti, oricum...ii mananci cu ceva nu doar singuri :) ....dar totusi....si mie mi se pare putin aiurea....eu mai pun zahar in muraturi, dar doar la catravetii murati....dar miere? :)

poate e totusi o reteta buna! :D ....o sa incerc cateva borcane la toamna :P

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 19:49 
Diva

Citat:
Pentru lapte de pasare:
- 2 litri de lapte
- 5 oua
- 5 pliculete de zahar vanilat
- o cana de zahar tos
- esenta de vanilie (pt ca nu am gasit baton de vanilie, am folosit esenta la plic Dr. Oetker, Vanilie Bourbon pt ca e singura esenta obtinuta din miezul batonului de vanilie)

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Intre timp, cat laptele da in clocot, separam ouale: albusurile le batem spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (atentie, nu adaugati zaharul de la inceput pt ca nu mai creste spuma, aproape cand bezeaua este gata, se adauga zaharul si un praf de sare); galbenusurile se freaca cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar tos.

Cand laptele fierbe, se adauga spuma de galbenusuri, amestecand in continuu pana la omogenizare si se mai lasa sa dea un clocot impreuna.

Punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot, cu ajutorul unei linguri luam bucatele de bezea si le scufundam in apa 10-15 secunde, dupa care le scoatem cu o spumiera si le asezam pe un platou separat.

Peste bulgarasii de bezea se toarna laptele cu vanilie si se da la rece.

(RETETA LUI TEO dar asa fac si eu cu o mica diferenta ca fierb bulgarasii in lapte nu in apa,au gust mai bun parerea mea!)
pofta buna!

ce pofta imi e de lapte de pasare, cred ca o sa fac in we, ca-mi trimite mami oua de casa...si eu tot asa fierb bulgarasii Alina , in lapte, doar ca ai mei nu iasa f uniformi...
si acuma am o rugaminte la voi...aveti vreuna din voi reteta de spaghete carbonara, dar facuta de voi si care sa fie f buna...ca de pe net tot am luat retete, dar nu prea mi-au iesit...cele de la pizza hut(daca ati mancat careva) e aprox pe placul meu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 20:26 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
ce pofta imi e de lapte de pasare, cred ca o sa fac in we, ca-mi trimite mami oua de casa...si eu tot asa fierb bulgarasii Alina , in lapte, doar ca ai mei nu iasa f uniformi...
si acuma am o rugaminte la voi...aveti vreuna din voi reteta de spaghete carbonara, dar facuta de voi si care sa fie f buna...ca de pe net tot am luat retete, dar nu prea mi-au iesit...cele de la pizza hut(daca ati mancat careva) e aprox pe placul meu

eu nu prea gatesc paste, nu prea imi plac...:D

eu vreau o reteta pentru surimi, daca a gatit cineva (X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 22:05 
Diva

alina super usoara reteta ta, nici nu e dificila de realizat, sigur voi incerca sa o fac si eu:ndance:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2009, 23:04 
Veteran

Citat:
Pentru penne siciliene avem nevoie de:
- un pachet de penne
- 3 bucati mari de piept de pui
- un borcanel de smanatana
- un bol de bulion sau sos de rosii
- 6 ciuperci mari
- felii de mozarella
- sare si piper
Pentru inceput, fierbem pennele dupa indicatiile de pe ambalaj, in apa cu putina sare si cativa stropi de ulei de masline. Scurgem pennele.

Pentru sos, intr-o tigaie adanca, in cativa stropi de ulei de masline, punem la calit puiul taiat julienne. Cand puiul se rumeneste, punem si ciupercile, saram si piperam dupa gust si le calim impreuna cu puiul. Punem apoi bulionul, amestecam bine bine si apoi punem smantana.
Intr-un vas de yena, punem jumatate din cantitatea de penne si peste jumatate din cantitatea de sos. Le amestecam bine, condimentam daca mai e cazul si deasupra punem feliile de mozarella. Dam tava la cuptor cca 15-20 de minute, pana cand se rumeneste mozarella.

pofta buna!
(m-am indragostit de reteta asta cand am citit-o!!bravo cui a inventat pennele siciliene!:drool:)

:food: hop si eu la degustat!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Apr 2009, 14:11 
Diva

alina super blogul acela gospodini, multumim frumos:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Apr 2009, 15:08 
Veteran

Dumnezeule! :drool:
Eu nu mai intru aici...o sa ma aveti pe constiinta :nlol:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]