Ultima vizită a fost: Acum este 29 Iun 2025, 10:56


Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 02 Apr 2009, 16:16 
Diva

Membru din: 02 Oct 2008, 19:07
Mesaje: 928
e atunci multumim Ramo:rofl:


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 02 Apr 2009, 17:50 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Tarta de piersici


Ingrediente:
-300 g foietaj
-50 g fulgi de migdale
-1 cutie de piersici (425 ml)
-2 linguri pesmet
-6 linguri gem de piersici
-2 linguri suc de lamiae
-eventual 2 linguri de rom

Preparare:
Asezati foile blatului una langa cealalta si lasati-le sa se dezghete. Prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie, fara adios de grasime, pana cand incep sa miroasa. Apoi rasturnati-l imediat pe o farfurie si lasati-i sa se raceasca. Scurgeti piersicile.
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Asezati foile blatului una peste cealalta si intindeti-le pe rotund (diametrul de 26 cm). Tapetati cu ele o forma de tarta (diametru de 26 cm) cu fundul detasabil si presarati-le cu pesmet. Taiati piersicile felioare, asezti-le peste blat si coaceti totul 25-30 de minute.
Incalziti dulceata de piersici cu sucul de lamiae si romul. Scoateti tarta de la cuptor si ungeti-o cu dulceata de piersici. Presarati fulgii de migdale si serviti prajitura calduta.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 02 Apr 2009, 20:27 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Feb 2007, 18:47
Mesaje: 1146
Citat:
e atunci multumim Ramo:rofl:

cu placere...si la randul nostru trebuie sa-i multumim lui Teo (autoarea blogului ) ca face niste mancaruri asa de bune si le explica asa de frumos, pe intelesul tuturor:food:

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 03 Apr 2009, 15:22 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Tarta cu peste

Ingrediente:
-400 g aluat de foietaj
-800 g somn
-1 lingurita unt
-1 dovlecel
-Marar
-3 oua
-100 g smantana
-Curry
-Cimbru
-Sare
-Piper

Mod de preparare:
Intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt. Inteapa-l din loc in lc cu furculita si coace-l 10 minute. Taie somnul cubulete si asaza-le in forma de tarta, intercaland cu dovlecelul taiat rondele si oparit. Toarna ouale battue cu smantana, cimbru, curry, sare si piper. Presara mararul tocat si lasa la cuptor vreme de 30 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 03 Apr 2009, 15:28 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Ardei umpluti cu pasta de peste

Ingrediente:
-500 g salau
-6-8 ardei iuti sau copia
-1 ceapa
-3 linguri cu ulei de masline
-50 g unt
-1 lingurita cu mustar
-Marar
-Sare
-Piper

Mod de preparare:
Curata pestele si pune-l la fiert in apa cu sare. Dup ace s-a racit, indeparteaza pielea si, pe cat posibil, toate oasele. Trece apoi carnea de peste prin masina de tocat. Adauga untul frecat, mustarul si ceapa calita. Separat, cresteaza ardeii pe lungime. Scoate semintele si nervurile, dupa care umple-I cu pasta de peste. Asaza-I intr-un vas uns cu unt. Lasa la cuptor cam 10-15 minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 03 Apr 2009, 15:44 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Placinta cu branza de vaci

Ingrediente:
-500 g branza de vaci
-400 g smantana
-3 pliculete cu zahar vanilinat
-500 g foi de placinta
-4 oua
-1 pachet de margarina

Mod de preparare:
Amesteca branza de vaci cu 200 g smantana si cu zaharul vanilat. Ia cate 3 foi si unge-le cu margarina topita si racita putin. Asaza-le apoi una peste alta si intinde o parte din amestecul de branza. Ruleaza apoi usor. La fel procedeaza si cu restul foilor. Asaza rulourile intr-o tava unsa. Separat, bate ouale cu smantana ramasa si toarna-le peste rulourile din tava. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute. Taie placinta numai dupa ce s-a racit complet.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Apr 2009, 13:16 
Diva

Membru din: 02 Oct 2008, 19:07
Mesaje: 928
ai incercat reteta asta alina???


Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România