Ultima vizită a fost: Acum este 18 Mai 2025, 00:51

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 262 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cununia civila
MesajScris: 05 Mar 2006, 12:41 
Diva

Citat:

Eu nu inteleg un lucru: voi sunteti atei, sau care e treaba cu biserica? Nu ma intelege gresit, respect parerea fiecaruia si oricine e liber sa gandeasca cum vrea. Nu stiu ce ar trebui sa faceti daca sunteti atei. Daca nu, ci pur si simplu nu vreti tot fastul de la biserica (cu rochie de mireasa, invitati etc....)eu cred ca puteti merge la biserica si doar voi2, nasii si parintii. Si asa puteti evita ce nu va place. Si apoi, faceti si un chefulet asa cum vreti voi, si va va face placere sa va amintiti de nunta voastra. Insa verighetele sunt simbol religios, si trebuiesc sfintite la biserica. Altfel, s-ar fi cerut verighete la starea civila!:,
;););):wok::ok:

ai pus punctele pe I si pe J!!!!:p:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Mar 2006, 21:58 
Diva

Citat:
:o
:-`:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 11:53 
Diva

Citat:

=> dar ce ma rog iti ramane?! ca eu nu vad altceva...in fine, pana la urma facem si noi nunta ca sa impacam babele si frustatele familiei. ma scot eu cumva sa nu tb sa stau cu orele pe la popa (tine faza dc sunt pe stop ca nu e voie in biserica lol...opresc pilulele tocmai atunci...hi hi glumeam). stiu ca eu sunt mai al naibii dar sincer acuma ...nu vad d c se pune atata accent pe biserica...pentru ca sunt noi popor de credinciosi?! sau d c ? in fine...gata...ca vad multe fete bisericoase pe aci:devil::devil::devil:

poate ca tu nu esti "bisericoasa":-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 11:58 
Diva

Citat:

=> sic sunt pe dreapta de la logodna ...so....nu intrebati ca am trecut si atunci pe la biserica si sunt si sfintite...din nou sic :)

deci voi in loc de inel de logodna v-ati cumparat verighete???

:devil::devil: sunt eu o ciudata dar nici chiar asa!!:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 14:08 
Diva

Citat:

da, pentru ca au valoare mai mare si daca la biserica faci logodna iti pune verighetele pe mana. merci ca ma faci ciudata, eu prefer sa spun ALTFEL. macar de 2 ani am pe mana un simbol al dragostei ce ne uneste si e de o mie de ori mai frumos decat un pietroi pe un inel

probabil tu nu vrei sa recunosti semnificatia logodnei :

Inelul de logodna reprezenta in trecut insemnul unei femei prin care aceasta lasa de inteles eventualilor curtezani ca este deja promisa unui anumit barbat. Piatra inelului de logodna sugera statutul social pe care acel barbat il avea. Cu cat era mai instarit, cu atat piatra era mai rara si mai scumpa. Tocmai de aceea, se considera ca dragostea adevarata este reflectata de diamante, cele mai rare si mai scumpe pietre pretioase. Alegerea inelului de logodna este o adevarata arta, cu atat mai mult cu cat viitoarea sotie il va purta la mana pentru totdeauna (pentru mai multe detalii despre alegerea inelului de logodna

uite aici un link unde sa te documentezi!!
https://www.ghidulmiresei.ro/articles.ph ... &filter=-1

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 18:45 
Diva

fetele,voi cele care care aveti nunta in august ati vorbit cumva la casa casatoriilor,adica ati programat ceva acolo? o data ceva? sau trebuie sa ma duc cu doua saptamani inainte cand trebuie sa depunem actele sa ne alegem ora? sau cum se procedeaza?(X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 18:57 
Diva

Citat:
fetele,voi cele care care aveti nunta in august ati vorbit cumva la casa casatoriilor,adica ati programat ceva acolo? o data ceva? sau trebuie sa ma duc cu doua saptamani inainte cand trebuie sa depunem actele sa ne alegem ora? sau cum se procedeaza?(X)

fix cu 2 sapt inainte...am tot sunat si eu..si nimik..a ramas ca ..cu 2 sapt inainte sa mergem cu actele!!%%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 19:06 
Nou Venit

da, dar daca te logodesti la biserica, ai nevoie de verighete, nu de inel cu diamant. Treaba cu inelul cu diamant oricum e o treaba imprumutata. De fapt si de drept, la biserica verighetele nu sunt pentru cununie ci pentru logodna (o sa observati ca atunci sunt folosite). Cununia nu se face cu verighetele ci cu cununiile, coroanele acelea care se pun pe cap. Asa ca fata din Arad (i-am uitat nick-ul) nu e deloc ciudata, multe dintre noi/voi au imprumutat traditii care nu tin de ce se face de obicei in ortodoxie (nu zic ca e un lucru rau imprumutul asta, zic doar ca nu trbeuie sa ne dam mari oameni religiosi si sa nu stim de fapt ce tine de religia pe care ne impaunam ca o practicam si ce tine de traditii laice sau ale unor altor religii).

Citat:

probabil tu nu vrei sa recunosti semnificatia logodnei :

Inelul de logodna reprezenta in trecut insemnul unei femei prin care aceasta lasa de inteles eventualilor curtezani ca este deja promisa unui anumit barbat. Piatra inelului de logodna sugera statutul social pe care acel barbat il avea. Cu cat era mai instarit, cu atat piatra era mai rara si mai scumpa. Tocmai de aceea, se considera ca dragostea adevarata este reflectata de diamante, cele mai rare si mai scumpe pietre pretioase. Alegerea inelului de logodna este o adevarata arta, cu atat mai mult cu cat viitoarea sotie il va purta la mana pentru totdeauna (pentru mai multe detalii despre alegerea inelului de logodna

uite aici un link unde sa te documentezi!!
https://www.ghidulmiresei.ro/articles.ph ... &filter=-1

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mar 2006, 21:03 
Diva

Citat:
da, dar daca te logodesti la biserica, ai nevoie de verighete, nu de inel cu diamant. Treaba cu inelul cu diamant oricum e o treaba imprumutata. De fapt si de drept, la biserica verighetele nu sunt pentru cununie ci pentru logodna (o sa observati ca atunci sunt folosite). Cununia nu se face cu verighetele ci cu cununiile, coroanele acelea care se pun pe cap. Asa ca fata din Arad (i-am uitat nick-ul) nu e deloc ciudata, multe dintre noi/voi au imprumutat traditii care nu tin de ce se face de obicei in ortodoxie (nu zic ca e un lucru rau imprumutul asta, zic doar ca nu trbeuie sa ne dam mari oameni religiosi si sa nu stim de fapt ce tine de religia pe care ne impaunam ca o practicam si ce tine de traditii laice sau ale unor altor religii).

whatever.....popii stiu mai bine...noi doar ne dam cu parerea!!!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 262 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]