Citat:
da ca sa cumpar...trebuie sa dau comanda ca pe aici nu se prea mananca maruntaie din astea...si dau comanda la o macelarie sa mi le tina pana sapt viitoare
Pentru Bamba: (reteta dupa care face mama drobul)
Se fierb maruntaiele de la miel (ficat, splina, rinichi, plamani, inima...etc) si o bucata de carne mai grasa (de porc).
Cand sunt fierte se dau prin masina de tocat impreuna cu o ceapa, un cartof fiert si o felie de paine. Se condimenteaza totul cu sare, piper, boia sau condiment special pentru drob (daca se gaseste la voi). Se adauiga 2 oua crude si se amesteca bine.
Tava in care faci drobul (noi facem in tava de cozonac, nu in prapure) se tapeteaza cu putin ulei, se pune apoi jumatate din compozitie, apoi se pun 3-4 oua fierte si curatate, pe lung...si se adauga si restul compozitiei. Deasupra se unge cu un ou batut si se baga la cuptor.
In compozitie poti sa pui ceapa si usturoi verde, daca va place...atat pentru aspect cat si pentru gust
