Ultima vizită a fost: Acum este 31 Aug 2026, 02:46

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2403 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 121  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata - Vol. X
MesajScris: 27 Apr 2009, 22:54 
Diva

Citat:

e, atunci asa sa fie, sa mergeti can e v ara, mai cald si timpul de stat mai lung :)

cu mersul la eco, depinde f mult de dr. adica, daca dr te cheama la eco mai des, ca are motive sa te cheme, sau fiindca e adeptul ecografiilor, atunci sunt mai dese. exista dr care au ecograf in cabinetul lor si la controlul lunar (cam asa e normal daca e totul ok, sa faci un control o data pe luna pana in trimestrul 3 si apoi doua pe luna), iti fac si eco pe burtica, de rutina. dar sunt doctori care nu vor sa exagereze cu ecografiile si atunci pastreaza ecografiile recomandate pt o sarcina normala, adica vreo 5 maxim 6 in total (prima si a doua in primul trimestru la 6 si la 12 saptamani, a treia la 22-26 de sapt - morfo fetala, a patra in saptamanile 32-34 (optionala) pt a vedea structura placentei, dezvoltarea fetala etc si ultima (tot optionala) in saptamanile 38-40 pt a vedea pozitia lui bebe, daca are cordonul ombilical, Doamne fereste, in jurul gatutului etc)

asa multe se fac? aici asigurarile nu platesc mai mult de 2 daca e sarcina normala...numai in caz de probleme si daca trebuie facute eco pt medical reasons acopera mai multe...in rest, se face una la inceputul sarcinii (7-8 sapt) si inca una pe la 20-24 morfo-fetala...pe mine m-au bagat si la a treia la ultimul control da fara sa trimita la asigurare, gratis...ca era tehniciana pe acolo libera si doctorita a fost curioasa sa vada daca simte bine ca nu ii intoarsa alexia :)

aici controalele se fac la 4 sapt pana in sapt 26 parca, dupa care se merge din 2 in 2 sapt pana in 36, iar apoi saptamanal pana nasti :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 01:24 
Diva

Citat:

asa multe se fac? aici asigurarile nu platesc mai mult de 2 daca e sarcina normala...numai in caz de probleme si daca trebuie facute eco pt medical reasons acopera mai multe...in rest, se face una la inceputul sarcinii (7-8 sapt) si inca una pe la 20-24 morfo-fetala...pe mine m-au bagat si la a treia la ultimul control da fara sa trimita la asigurare, gratis...ca era tehniciana pe acolo libera si doctorita a fost curioasa sa vada daca simte bine ca nu ii intoarsa alexia :)

aici controalele se fac la 4 sapt pana in sapt 26 parca, dupa care se merge din 2 in 2 sapt pana in 36, iar apoi saptamanal pana nasti :)

eu credeam ca controalele astea se fac lunar. cel putin eu cred ca asa voi face.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 01:47 
Diva

Citat:

eu credeam ca controalele astea se fac lunar. cel putin eu cred ca asa voi face.

cand zici controale, te referi la eco ma gandesc

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 01:54 
Diva

Citat:

cred ca se refera la controale cu tot cu eco, da. pai..asa e Bamba, nici eu nu vad de ce ai face asa multe eco daca sarcina decurge normal, tu esti sanatoasa, bebe la fel, analizele sunt bune..etc. pe de alta parte, acum sunt asa..usor panicata ca ne apropiem de final si sunt curioasa de cum sta bebe, daca e bine..parca il si simt mai putin si ma panichez..eh, probabil paranoia de gravida. :((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 01:58 
Diva

Citat:

cred ca se refera la controale cu tot cu eco, da. pai..asa e Bamba, nici eu nu vad de ce ai face asa multe eco daca sarcina decurge normal, tu esti sanatoasa, bebe la fel, analizele sunt bune..etc. pe de alta parte, acum sunt asa..usor panicata ca ne apropiem de final si sunt curioasa de cum sta bebe, daca e bine..parca il si simt mai putin si ma panichez..eh, probabil paranoia de gravida. :((

stii cum ii...catre final e maricel deja si nu mai are asa mult loc sa se miste ca sa il simti tu...plus ca daca ii intors (ceea ce se poate simti la un control normal daca ii intors, nu neaparat eco) si a cazut deja in birth canal iar nu cred ca poti sa il mai simti atat...eh mai ai o sapt si deja ii considerata sarcina la termen :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:01 
Diva

Citat:

asa multe se fac? aici asigurarile nu platesc mai mult de 2 daca e sarcina normala...numai in caz de probleme si daca trebuie facute eco pt medical reasons acopera mai multe...in rest, se face una la inceputul sarcinii (7-8 sapt) si inca una pe la 20-24 morfo-fetala...

da, pai..aici nici nu se deconteaza ecografiile. adica daca vrei eco performanta mergi la particular, ca in spitale ecografele sunt destul de slabe si de vechi.
faza e ca la fiecare control sunt medici care fac si ecografie, lunar..ceea ce poate ca e bine. dar pe de alta aprte poate e si deranjant pt bebe, totusi. parerile sunt impartite, oricum. important cred ca e sa urmezi sfaturile medicului. si sa te rogi la Doamne Domne, mereu, binetinteles sa fie totul bine.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:03 
Diva

Citat:

da. ma refer la ecografii si la toate testele care mi-ar arata daca, Doamne fereste, are copilul ceva.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:04 
Diva

Citat:

stii cum ii...catre final e maricel deja si nu mai are asa mult loc sa se miste ca sa il simti tu...plus ca daca ii intors (ceea ce se poate simti la un control normal daca ii intors, nu neaparat eco) si a cazut deja in birth canal iar nu cred ca poti sa il mai simti atat...eh mai ai o sapt si deja ii considerata sarcina la termen :)

eu am facut una la 7 sapt, m-a chemat peste 2 sapt tot la eco, peste o luna jumatate...si apoi am inteles ca in fiecare luna....pana in luna a 9-a.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:04 
Diva

Citat:

da, pai..aici nici nu se deconteaza ecografiile. adica daca vrei eco performanta mergi la particular, ca in spitale ecografele sunt destul de slabe si de vechi.
faza e ca la fiecare control sunt medici care fac si ecografie, lunar..ceea ce poate ca e bine. dar pe de alta aprte poate e si deranjant pt bebe, totusi. parerile sunt impartite, oricum. important cred ca e sa urmezi sfaturile medicului. si sa te rogi la Doamne Domne, mereu, binetinteles sa fie totul bine.

nu cred ca il afecteaza pe copil...prietena mea de aici a avut iminenta de avort aproape toata sarcina si mergea la eco in fiecare luna pt ca era high risk sarcina...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:05 
Diva

Citat:

mai, il cam simt transversal ca sa zic asa..se fac doua umflaturi, una mai mare in stanga,unde cred ca e caputul, si alta mai micuta in dreapta, unde cred ca e funduletul. :D dar simt si cum ma apasa inca si respir mai greu. azi a sughitat si totusi ma gandesc ca daca sughita si deci inghite lichid amniotic, inseamna ca e bine.
mersi de incurajari :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:06 
Diva

Citat:

am citit despre niste cazuri dramatice cand mama, din cauza ca nu si-a facut ecografii la sfarsitul sarcinii si a vrut sa nasca natural, nu a stiut ca bebe are cordonul ombilical infasurat in jurul gatului si l-a nascut mort.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:06 
Diva

Citat:

nu cred ca il afecteaza pe copil...prietena mea de aici a avut iminenta de avort aproape toata sarcina si mergea la eco in fiecare luna pt ca era high risk sarcina...

cand e sarcina high risk, intr-adevar se fac lunar. e normal. am auzit si eu acelasi lucru.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:07 
Diva

Citat:

mai, il cam simt transversal ca sa zic asa..se fac doua umflaturi, una mai mare in stanga,unde cred ca e caputul, si alta mai micuta in dreapta, unde cred ca e funduletul. :D dar simt si cum ma apasa inca si respir mai greu. azi a sughitat si totusi ma gandesc ca daca sughita si deci inghite lichid amniotic, inseamna ca e bine.

Daria la ce spital si cu ce medic vei naste?
te intreb pt ca sunt in cautari....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:09 
Diva

Citat:

am citit despre niste cazuri dramatice cand mama, din cauza ca nu si-a facut ecografii la sfarsitul sarcinii si a vrut sa nasca natural, nu a stiut ca bebe are cordonul ombilical infasurat in jurul gatului si l-a nascut mort.

pai de aia se face doppler-ul in ultimul trimestru, tocmai ca sa vezi cum e bebe pozitionat si daca e cordonul infasurat. depinde f mult si de doctor, cat de mult te informeaza.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:10 
Diva

Citat:

si tu ce simti cand sughite?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:12 
Diva

Citat:

Daria la ce spital si cu ce medic vei naste?
te intreb pt ca sunt in cautari....

o am doctorita pe doamna elena voiculescu. e si la elias si la euroclinic. acum..om vedea unde mergem :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:13 
Diva

Citat:

un doctor si un spital bun ar trebui sa stie treaba asta...in timpul nasterii sunt monitorizate bataile inimii fatului (sau cel putin ar trebui sa fie monitorizate)...care scad la fiecare contractie daca cordonul e infasurat in jurul gatului...si nu te lasa sa mergi mai departe cu nasterea in mod clar...te baga in cezariana de urgenta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:16 
Diva

Citat:

si tu ce simti cand sughite?

pai..simti mici spasme ca sa zic asa. si regulate. si depinde de cum sta, le simti in diferite parti ale corpului, ba in stanga, ba in dreapta, ba iti rezoneaza bazinul, ba spinarea. e comic si in acelasi timp e prilej sa mai si vorbesti cu el sa il linistesti. cateodata cum te aude vorbindu-i se opreste. si continua dupa. sau nu mai continua..se linisteste :hug: si ti-e atat de draaaag

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:17 
Diva

Citat:

un doctor si un spital bun ar trebui sa stie treaba asta...in timpul nasterii sunt monitorizate bataile inimii fatului (sau cel putin ar trebui sa fie monitorizate)...care scad la fiecare contractie daca cordonul e infasurat in jurul gatului...si nu te lasa sa mergi mai departe cu nasterea in mod clar...te baga in cezariana de urgenta

asa e, Bamba!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Apr 2009, 02:20 
Diva

Citat:

o am doctorita pe doamna elena voiculescu. e si la elias si la euroclinic. acum..om vedea unde mergem :)

eu am cam 3 variante: andreea pandaru de la elias, tutunaru si marinescu.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2403 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 121  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]