Cat_Eyes scrie:
oricum vine cineva zilnic ca sa vada ce face pisica, maria sa

, dar am inteles ca ar trebui schimbata apa la cateva zile..
iubitul meu a avut pestisori inainte de-a ne muta impreuna. dupa aceea, ... potopul
glumesc

o sa aduc in discutie acest subiect, mie mi-ar placea!
Pentru ca acvariul sa fie cat mai mult timp curat, inainte de a cumpara pestii trebuie sa pui in acvariu substrat si nisip sau pietris spalat foarte bine si fiert, peste care se pune apa de la robinet si se lasa la declorinat cc. 2 saptamani, daca vrei sa pui plante....le plantezi frumos in nisip si mai lasi acvariul la declorinat 1 saptamana...in timpul acesta acvariul trebuie sa fie dotat cu incalzitor pentru apa, filtru, termometru si neoane cu lumina alba speciala pentru acvarii. Un neon costa in jur de 45 lei, iar la un acvariu de 60 l o sa ai nevoie de 4 neoane T8.
Toate aceste aparate trebuie sa fie puse in functiune inca din prima zi dupa ce ai pus substratul si nisipul.
Dupa 3-4 saptamani poti sa mergi la pet-shop sa iti cumperi pestisori, dar si cu acestia trebuie sa ai grija pentru ca sunt pesti care se suporta intre ei si sunt care nu se suporta si atunci se fugaresc sau se musca daca sunt de dimensiuni mai mari.
Eu la inceput am avut carasei, foarte frumosi...cand i-am cumparat aveau in jur de 3 cm iar dupa 2 luni deja au ajuns la 10 cm, acestia sunt niste pesti care fac foarte multa mizerie iar acvariul se murdareste mai repede. Acum m-am axat pe guppy, am 42 pestisori in prezent cu tot cu puiuti