Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 14:30

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 213 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Animale de campanie - 2
MesajScris: 08 Apr 2009, 00:48 
Veteran

Citat:

pe Bibi chiar o s-o mai scot ca e super simpatica...sa o fi vazut cu cata atentie mergea ca sa nu se murdareasca pe labute...

:) aaaa, ce dragut! pufosenia mica si cocheta! :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Apr 2009, 01:41 
Diva

Citat:
:) aaaa, ce dragut! pufosenia mica si cocheta! :-*

uneori chiar ii zic "pufosenie" pt ca e asa pufoasa...cred ca e corcitura cu ceva de rasa

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Mai 2009, 16:09 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:

uneori chiar ii zic "pufosenie" pt ca e asa pufoasa...cred ca e corcitura cu ceva de rasa

Fetelor, ce va mai fac animalutele?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2009, 15:18 
Veteran

Citat:

Fetelor, ce va mai fac animalutele?

multumesc de intrebare :) acum e bine
A facut o alergie destul de urata de la o pipeta antiparazitara. Anul asta e explozie de capuse si am zis ca mai bine sa-l protejez impotriva lor. Frontile n-a functionat, a fost chiar apa de ploaie si in consecinta am schimbat produsul. I-am pus Advantix si a facut o alergie de toata groaza :wokno:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2009, 17:00 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
multumesc de intrebare :) acum e bine
A facut o alergie destul de urata de la o pipeta antiparazitara. Anul asta e explozie de capuse si am zis ca mai bine sa-l protejez impotriva lor. Frontile n-a functionat, a fost chiar apa de ploaie si in consecinta am schimbat produsul. I-am pus Advantix si a facut o alergie de toata groaza :wokno:

dah...e chiar naspa cu capusele astea...si eu cand ma duc pe la tara, curat cateii de capuse :D

pestisorii mei s-au acomodat deja :D
ii am de o luna si cateva zile....acum vreau sa iau un acvariu mai mare...de 200/300 litri doar ca nu am idee unde sa il pun...

as vrea sa detin ori carasi care cresc destul de mari si se fac frumosi pentru ca costa 10 lei unul...dar imi plac la nebunie discutii, dar e 160 lei perechea, 80 lei bucata....foarte scumpi, parca nu as da asa multi bani...mai ales ca pestii mor repede... :D

o sa mai vad ce fac :D intai sa rezolv cu acvariul mai mare...:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2009, 17:24 
Veteran

Citat:

dah...e chiar naspa cu capusele astea...si eu cand ma duc pe la tara, curat cateii de capuse :D

pestisorii mei s-au acomodat deja :D
ii am de o luna si cateva zile....acum vreau sa iau un acvariu mai mare...de 200/300 litri doar ca nu am idee unde sa il pun...

as vrea sa detin ori carasi care cresc destul de mari si se fac frumosi pentru ca costa 10 lei unul...dar imi plac la nebunie discutii, dar e 160 lei perechea, 80 lei bucata....foarte scumpi, parca nu as da asa multi bani...mai ales ca pestii mor repede... :D

o sa mai vad ce fac :D intai sa rezolv cu acvariul mai mare...:)

te referi la pestele Symphysodon Discus? m-am documentat de pe net :nwink: se pare ca este unul dintre cei mai frumosi pesti de acvariu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2009, 17:35 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
te referi la pestele Symphysodon Discus? m-am documentat de pe net :nwink: se pare ca este unul dintre cei mai frumosi pesti de acvariu

da :D
sunt multi pesti frumosi....am vazut peste de acvariu la 100 E bucata....:) ...si am vazut creveti superbi pentru acvariu, dar trebuie avut mare grija cu ei si nah...nu ma risc sa investesc asa mult deocamdata in ei :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2009, 17:40 
Veteran

Citat:

sunt multi pesti frumosi....am vazut peste de acvariu la 100 E bucata....:) ...si am vazut creveti superbi pentru acvariu, dar trebuie avut mare grija cu ei si nah...nu ma risc sa investesc asa mult deocamdata in ei :D

e riscant, mai ales daca esti la inceput si nu ai foarte multa experienta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2009, 21:09 
Diva

Carli,nu ne pui la Diverse poze cu acvariul tau?:nblink:cu pestisori cu tot,evident :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iun 2009, 01:06 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
Carli,nu ne pui la Diverse poze cu acvariul tau?:nblink:cu pestisori cu tot,evident :)

o sa pun, dar numai saptamana viitoare dupa ce imi primesc aparatul foto inapoi :o

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Iun 2009, 18:26 
Diva

Citat:

am avut si eu odata un acvariu...si mi-au murit toti pestii:(( pur si simplu uitam de ei:~* hotarat lucru eu am nevoie de vietuitoare care fac zgomot:D

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Animale de companie - 2
MesajScris: 17 Noi 2009, 11:20 
Moderator Ghidul Miresei

In cele din urma i-am dat pe cei 3 carasei ai mei, deja au crescut foarte mari iar acvariul meu este prea mic pentru ei. Un singur caras are nevoie de 50 l de apa.

Acum mi-am achizitionat alti pestisori foarte draguti, guppy se numesc....au o coada foarte frumoasa si sunt foarte colorati...din pacate am doar 2 femele si 4 masculi, nu prea am gasit femele la magazinele de specialitate...dar in curand o sa mai cumpar 2 femele, sper sa primeasca la magazin destul de repede pentru ca pestii incep sa se cam bata ...stau cate 2-3 masculi pe o femela :nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 16:56 
Diva

pestisori, ce frumossssss!
as vrea si eu.. dar numai cand ma gandesc cate sunt de facut pentru intretinere.. la cum plecam noi de acasa cu saptamanile.. ce fac cu ei? :wall:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:03 
Moderator Ghidul Miresei

Cat_Eyes scrie:
pestisori, ce frumossssss!
as vrea si eu.. dar numai cand ma gandesc cate sunt de facut pentru intretinere.. la cum plecam noi de acasa cu saptamanile.. ce fac cu ei? :wall:

Daca plecati cu saptamanile puteti ruga pe cineva sa aiba grija de ei, dar 2 saptamani de zile pot sta singuri fara nici o problema daca acvariul este dotat cu toate aparatele necesare. Chiar si pentru ai hrani exista un aparat...care pompeaza mancare de 2-3 ori pe zi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:32 
Diva

oricum vine cineva zilnic ca sa vada ce face pisica, maria sa :cat: , dar am inteles ca ar trebui schimbata apa la cateva zile..
iubitul meu a avut pestisori inainte de-a ne muta impreuna. dupa aceea, ... potopul
glumesc :)
o sa aduc in discutie acest subiect, mie mi-ar placea!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:43 
Moderator Ghidul Miresei

Cat_Eyes scrie:
oricum vine cineva zilnic ca sa vada ce face pisica, maria sa :cat: , dar am inteles ca ar trebui schimbata apa la cateva zile..
iubitul meu a avut pestisori inainte de-a ne muta impreuna. dupa aceea, ... potopul
glumesc :)
o sa aduc in discutie acest subiect, mie mi-ar placea!

Pentru ca acvariul sa fie cat mai mult timp curat, inainte de a cumpara pestii trebuie sa pui in acvariu substrat si nisip sau pietris spalat foarte bine si fiert, peste care se pune apa de la robinet si se lasa la declorinat cc. 2 saptamani, daca vrei sa pui plante....le plantezi frumos in nisip si mai lasi acvariul la declorinat 1 saptamana...in timpul acesta acvariul trebuie sa fie dotat cu incalzitor pentru apa, filtru, termometru si neoane cu lumina alba speciala pentru acvarii. Un neon costa in jur de 45 lei, iar la un acvariu de 60 l o sa ai nevoie de 4 neoane T8.
Toate aceste aparate trebuie sa fie puse in functiune inca din prima zi dupa ce ai pus substratul si nisipul.

Dupa 3-4 saptamani poti sa mergi la pet-shop sa iti cumperi pestisori, dar si cu acestia trebuie sa ai grija pentru ca sunt pesti care se suporta intre ei si sunt care nu se suporta si atunci se fugaresc sau se musca daca sunt de dimensiuni mai mari.

Eu la inceput am avut carasei, foarte frumosi...cand i-am cumparat aveau in jur de 3 cm iar dupa 2 luni deja au ajuns la 10 cm, acestia sunt niste pesti care fac foarte multa mizerie iar acvariul se murdareste mai repede. Acum m-am axat pe guppy, am 42 pestisori in prezent cu tot cu puiuti :p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:44 
Diva

cand ai timp, pune o poza ca sa ii vedem si noi :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:56 
Moderator Ghidul Miresei

Aici ai poze cu 2 carasei si 2 sanitari, acestia au stat toti intr-un acvariu si pe langa acestia am mai avut in carasel negru. Cei 3 carasei acum i-am vandut.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:57 
Moderator Ghidul Miresei

Aici sunt cativa guppy, puilor nu le-am facut poza pentru ca sunt foarte mici.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2009, 17:58 
Moderator Ghidul Miresei

Iar in acest acvariu am 4 ciclide africane galbene, desi imi doresc sa ii schimb 2 dintre ei...sa iau 2 ciclide albastre.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 213 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]