Ultima vizită a fost: Acum este 09 Iul 2025, 22:51

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2403 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 121  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata - Vol. X
MesajScris: 02 Iul 2009, 20:58 
Veteran

Acum trebuie sa plec ca termin programul dar o sa citesc mai tarziu sau maine si o sa mai dezbatem problema daca vrei.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 21:10 
Diva

Citat:

Anidaa eu personal am o amica care este educatoare la gradinita are salariul de 1200 de lei, un prieten este profesor de fizica si mi-a zis el cu gura lui ca nu stie exact cam cate ore munceste pe zi dar per ansamblu cam 20 de ore pe sapt, acum te rog frumos sa ma intelegi ca nu ma refer la domnii care dorm in scaune in parlament sau in birouri sau de cei care au salariul de la 3000 de lei in sus, eu ma refer pur si simplu la politisti si la jandarmi(subofiterii) iar referitor la facilitati iti spun eu sigur ca nu au nici pe dracu in plus, doar ca merg gratuit cu tramvaiul sau autobuzul, in rest daca ii trimite la post trebuie sa se duca cu masina personala (ca nu sunt bani la buget ca se cheltuie pe benzina) la care nu-i deconteaza nici macar 1 leu benzina, iar sa se duca cu tramvaiul nu poate ca trebuie sa ajunga urgent ramane deci masina personala si banii personali sa bagi benzina, vacanta iti spun eu ca nu-si permit decat vreo 2 zile la un hotel de 3 stele maxim. deci Salariul nu este mai mare decat cu vreo 5 mil sa zic sa nu mai spun ca ii trimite la cursuri obligati si le ia din salariul in jur de 400/500 de lei.

Bun nu se rezuma doar la a sta la catedra, dar nici in picioare nu stau non stop, cand sunt inundatii nu se duc sa care sacii intregi de nisip si pleaca azi dar habar nu au cand se intorc, ii adapostesc intr-un camin cultural unde sunt numai sobolani, cand sunt greve, batai pe stadioane cu toti golanii care sunt mii tot politistii si jandarmiii sunt cei care sunt in fata, asa ca te rog sa nu-mi spui mie ca nu sunt informata sunt extrem de informata, nu vorbesc din carti. (Ca sa nu mai punem la socoteala si banii luati la negru cu pregatirile pe care le fac cate 4 elevi pe ora a 50 de lei ora, asta acum 4 ani, ca acum au crescut cu siguranta tariful, bineinteles aici nu intra toti profesotii ci numai ce-i de specialitate de profil.)

eu nu dezbat cu tine nimic. mi-am expus strict punctul de vedere.
referitor la subofiteri si eu iti spun foarte sigur ca nu lucreaza 20 de ore pe zi. logic nici nu ar avea cum.
in legatura cu facilitatile crede-ma ca isi permit concedii mai mult de 2-3 zile si plus ca au hotelurile lor cu cazare aproape gratis si mancare la fel, plus cei din provincie carora li se dau bani pt chirie...
in penitenciare stii cat costa mancarea pt ofiteri, subofiteri...etc.?
mama mea a fost profesoara si crede-ma ca daca era sa traim din salariul ei, muream de foame.
nu mai vb in necunostiintade cauza.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 21:46 
Veteran

Citat:

Buna fetelor, mai sincera sa fiu eu una nu consider nici o bataie de joc, sincera sa fiu nici nu ar trebui platiti (raluca te rog sa ma scuzi daca te jignesc sau te deranjez cu comentariul meu dar comentez din punctul meu de vedere, deoarece sotul meu lucreaza in sist militar) in primul rand asta le este meseria la profesori nu??? puneti la socoteala va rog faptul ca muncesc maxim 20 de ore pe saptamana in timp ce un cadru militar munceste 20 de ore pe zi (nu aberez) in timp ce un profesor sta la catedra un cadru militar are de-a face cu toti nenorocitii de pe strada si merge pe jos ore intregi, la bac profesorii si-au luat pauza de masa 2 ore :blink: (la probele orale) sotul meu nu a mancat nimic de la 6 dimineata pana la 21.00 cand a ajuns acasa, profesorii cand au facut scandalul ala ca vezi Doamne de ce sa le dea la cadre bani in plus, sa le ia din sporuri si sa le dea lor, au facut unii niste afirmatii de-mi venea sa sparg televizorul, gen ca ei au facultate facuta si invatat mult si master etc, adica cum vine asta?? Toti oamenii care lucreaza in minister nu au facultati??? Va spun eu ca au si inca pe bune si au si invatat de visau noaptea toata materia.
Faptul ca sotul meu a muncit pe rupte la bacul asta nu-l ajuta cu nimic, adica a stat de dimineata pana seara la scoli nu il ajuta cu nimic nici macar 1 leu nu primeste, ce sa mai spunem de ore suplimentare.
Parerea mea sincera este sa nu le mai plangem de mila ca vezi Doamne nu au fost platiti la bac, eu una nu as plati nimic la nici un profesor. Inca o data Raluca sa ma ierti (stiu ca lucrezi in invatamant si nu m-am referit strict la tine, m-am referit la profesorii care apar mereu la televizor si una doua vor greva ca nu le maresc salariile)

PS: Scuzati-ma ca m-am bagat in seama dar chiar am simtit nevoia sa comentez :~*

Draga mea, esti o ignoranta.

Poate n-ai avut profesori buni sa-ti mai deschida capul ala imbacsit. Sigur aceia nu merita mai multi bani. Esti incontestabil 100% romanca, nu? Mentalitatea "sa moara si capra vecinului" e mottoul tau in viata, nu-i asa?

Acum cativa ani am cochetat si eu cu invatamantul in calitate de prof de limbi straine. Din pacate a tb sa renunt din cauza salariului mizer. Acum sunt 'my own boss' dar inca simt lipsa copiilor pe care i-am indragit si m-au indragit.
Stiai ca un prof dupa 8-9 ani de munca si gr didactic 2 castica cam 900 ron? O carte (obiectul muncii)e de inte 30-150 ron...Sunt oameni la 30 ani care, poate, viseaza si ei la o familie, o casa etc. Cu ce bani? Multi renunta din acest motiv la aceasta profesie.
Stiai ca "scolerii" romani au iesit pe ultimele locuri in urma unor teste standard aplicate celor de cls a 4-a?? Oare de ce?

Poate cei care raman in invatamat nu sunt suficient motivati? Poate raman cei slabi pregatiti ca nu au unde sa se duca? Sigur exista si cei care sunt dedicati meseriei, Slava Domnului, mai sunt si astfel de oameni.

Ti-a trecut prin minte ca pt 20 ore/ sapt scoala un profesor tb sa se mai pregateasca inainte acasa. Dar tp de concepere al testelor? dar tezele? dar corectarea lor? dar interactiunea cu parintii? dar cursuri de formare?

In concluzie, atunci cand societatea romaneasca va da suficienta importanta celor implicati in actul educational, atunci vom avea si noi un invatamant de calitate.

Think twice.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 21:50 
Diva

ba eu cred ca unii profesorii se descurca, plus de asta la salariile care le au, munca lor e f lejera...numai spun de profesori care au materii pt BAC, pregatirile facute in particular... ce facilitati au jandarmii si politisti?? fix zero, apa de ploaie, daca ii da un interlop in cap, sau il da in judecata ca i sa pus pata pe el, statul il ajuta cu ceva?? Nu il lasa sa se bata in justitie cu toti golanii, numai spun ca politistul ala are si el familie si nu ii e protejata, munca lor nici nu se compara cu cea de profesor si remunerarea lor baneasca...:(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 21:54 
Diva

Citat:

Draga mea, esti o ignoranta.

Poate n-ai avut profesori buni sa-ti mai deschida capul ala imbacsit. Sigur aceia nu merita mai multi bani. Esti incontestabil 100% romanca, nu? Mentalitatea "sa moara si capra vecinului" e mottoul tau in viata, nu-i asa?

Acum cativa ani am cochetat si eu cu invatamantul in calitate de prof de limbi straine. Din pacate a tb sa renunt din cauza salariului mizer. Acum sunt 'my own boss' dar inca simt lipsa copiilor pe care i-am indragit si m-au indragit.
Stiai ca un prof dupa 8-9 ani de munca si gr didactic 2 castica cam 900 ron? O carte (obiectul muncii)e de inte 30-150 ron...Sunt oameni la 30 ani care, poate, viseaza si ei la o familie, o casa etc. Cu ce bani? Multi renunta din acest motiv la aceasta profesie.
Stiai ca "scolerii" romani au iesit pe ultimele locuri in urma unor teste standard aplicate celor de cls a 4-a?? Oare de ce?

Poate cei care raman in invatamat nu sunt suficient motivati? Poate raman cei slabi pregatiti ca nu au unde sa se duca? Sigur exista si cei care sunt dedicati meseriei, Slava Domnului, mai sunt si astfel de oameni.

Ti-a trecut prin minte ca pt 20 ore/ sapt scoala un profesor tb sa se mai pregateasca inainte acasa. Dar tp de concepere al testelor? dar tezele? dar corectarea lor? dar interactiunea cu parintii? dar cursuri de formare?

In concluzie, atunci cand societatea romaneasca va da suficienta importanta celor implicati in actul educational, atunci vom avea si noi un invatamant de calitate.

Think twice.

si tu cum esti draga?? vad ca sari in sus aiurea si jignesti fara motiv, fiecare isi spune parerea dar nu te-a jignit nimeni, cred... mai lasa-ma cu aere din astea de mari intelectuali, nimeni nu a generalizat sunt cazuri si cazuri iar fata de mai sus nu cred ca are capul imbacsit, banui ca nu o cunosti... Rusine:nerv: si tu esti romanca ca traiesti aici, asa ca poate tie iti este rusine da faptul asta:zoombie:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 21:58 
Veteran

Citat:
ba eu cred ca unii profesorii se descurca, plus de asta la salariile care le au, munca lor e f lejera...numai spun de profesori care au materii pt BAC, pregatirile facute in particular... ce facilitati au jandarmii si politisti?? fix zero, apa de ploaie, daca ii da un interlop in cap, sau il da in judecata ca i sa pus pata pe el, statul il ajuta cu ceva?? Nu il lasa sa se bata in justitie cu toti golanii, numai spun ca politistul ala are si el familie si nu ii e protejata, munca lor nici nu se compara cu cea de profesor si remunerarea lor baneasca...:(

Ok! Ai dreptate cu meditatiile. Nenorocitii de profesori destabilizeaza economia!!! Ar tb sa fie luati pe sus de politisti si amendati...
Copiii care vor sa invete mai mult, ar tb sa fie amprentati si dusi la sectie...
Tu muncesti gratis si in spirit caritabil in/pe timpul liber, nu-i asa?
:-`

PS. Intr-adevar rusine celor care conditioneaza promovarea la clasa/examene de meditatii. Rusine si celor care accepta situatia.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 21:59 
Diva

Citat:

bine trecand peste faza ca "munca lor e foarte lejera", pt ca nu mai are rost sa reiau,vreau sa te intreb daca ai o idee cat este salariul unui profesor in comparatie cu al unui subofiter?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:00 
Diva

Ok! Ai dreptate cu meditatiile. Nenorocitii de profesori destabilizeaza economia!!! Ar tb sa fie luati pe sus de politisti si amendati...
Copiii care vor sa invete mai mult, ar tb sa fie amprentati si dusi la sectie...

:rofl::rofl::clap:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:06 
Diva

Citat:

PS. Intr-adevar rusine celor care conditioneaza promovarea la clasa/examene de meditatii. Rusine si celor care accepta situatia.

draga daca tu crezi ca pari mai inteligenta cu mistourile astea, cred ca te inseli, nu a spus nimeni, daca un copil vrea sa invete sa fie amendat sau mai stiu eu, cum toti avem dreptul la carte, dar si la protectia noastra cand iesi pe strada sa nu iti dea unul in cap, nu zic ca unii sa fie platiti mai mult sau unii mai putin, dar sa fie remunerati conform muncii lor, crede-ma ca da am facut pregatire pt ca in liceu in cls, nu ti se preda corect, tocmai pe ideaa de a face si in particular, am vrut sa invat pt mine, sa am note bune, nu sunt nici ignoranta si nici fara vreun viitor, da mie scarba uneori de tara in care traim, dar sunt nascuta aici iar daca vreau sa fac ceva fac si in tara mea, nu trebuie sa plec ca sa ma realizez in alta tara, pot si aici dar nu cu frica ca voi avea copil si ca trebuie sa fac pregatire cu el pt ca nu ii se explica la sc, dar nici cu frica ca nu are siguranta de a merge pe strada pt ca un politist nu il poate apara de frica sa nu isi faca singur rau, pe noi ne strica legile concepute prost):(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:09 
Veteran

Citat:
si tu cum esti draga?? vad ca sari in sus aiurea si jignesti fara motiv, fiecare isi spune parerea dar nu te-a jignit nimeni, cred... mai lasa-ma cu aere din astea de mari intelectuali, nimeni nu a generalizat sunt cazuri si cazuri iar fata de mai sus nu cred ca are capul imbacsit, banui ca nu o cunosti... Rusine:nerv: si tu esti romanca ca traiesti aici, asa ca poate tie iti este rusine da faptul asta:zoombie:

Draga...
Exact! Te-ai prins repede!
:clap:
Mi-e rusine ca traiesc in aceasta societate care condamna in necunostinta de cauza. Mi-e rusine ca toleranta e deja o cauza moarta in Romania. Mi-e rusine ca nu pot sa mai fiu toleranta cu cei ce nu merita. Mi-e rusine ca "ne dam" cu parerea ca sa ne aflam in treaba.
Ignorant= in necunostinta de cauza, nu e o jignire, e o realitate.
Imbacsit=obtuz, cu idei preconcepute, limitat...poate suna a jignire, din pacate e o realitate.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:10 
Diva

Citat:

bine trecand peste faza ca "munca lor e foarte lejera", pt ca nu mai are rost sa reiau,vreau sa te intreb daca ai o idee cat este salariul unui profesor in comparatie cu al unui subofiter?

da 1500 de lei asta cu niste sporuri, daca se dau si alea, mai nou cele de confidentialitate si inca una nu mai retin sunt scoase, nu spun ca profesorii nu merita banii, ci ca unii au prea mult, si unii prea putin, la fel ca peste tot, dar eu m-am referit strict la munca prestata si partea financiara:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:11 
Diva

Citat:

eu nu cred ca a jignit pe nimeni... eu nu vad nimica jignitor in ceea ce a zis alex...eu cred ca doar si'a sustinut punctul de vedere...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:15 
Diva

Citat:

Draga...
Exact! Te-ai prins repede!
:clap:
Mi-e rusine ca traiesc in aceasta societate care condamna in necunostinta de cauza. Mi-e rusine ca toleranta e deja o cauza moarta in Romania. Mi-e rusine ca nu pot sa mai fiu toleranta cu cei ce nu merita. Mi-e rusine ca "ne dam" cu parerea ca sa ne aflam in treaba.
Ignorant= in necunostinta de cauza, nu e o jignire, e o realitate.
Imbacsit=obtuz, cu idei preconcepute, limitat...poate suna ajignire, din pacate e o realitate.

parerea mea nu e in necunsotinta de cauza, asta daca numai voi traiti in tara asta, cum nu convine un salariu la profesorii imediat ies in strada, ba ameninta si ca ii lasa pe copii cu BAC-ul nedat, dar tot ei sunt saracii chinuiti, ati vazut vreodata pe cei din MAI in strada?? NU pt ca nu au voie, pt ei cine se lupta?? pt faptul ca indura umilinte, frig, sunt bagati mereu in primul rand, ei nu au drepturi... dar tot eu sunt aia ingnoranta, e parerea mea... o seara placuta...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:16 
Veteran

Citat:

draga daca tu crezi ca pari mai inteligenta cu mistourile astea, cred ca te inseli, nu a spus nimeni, daca un copil vrea sa invete sa fie amendat sau mai stiu eu, cum toti avem dreptul la carte, dar si la protectia noastra cand iesi pe strada sa nu iti dea unul in cap, nu zic ca unii sa fie platiti mai mult sau unii mai putin, dar sa fie remunerati conform muncii lor, crede-ma ca da am facut pregatire pt ca in liceu in cls, nu ti se preda corect, tocmai pe ideaa de a face si in particular, am vrut sa invat pt mine, sa am note bune, nu sunt nici ignoranta si nici fara vreun viitor, da mie scarba uneori de tara in care traim, dar sunt nascuta aici iar daca vreau sa fac ceva fac si in tara mea, nu trebuie sa plec ca sa ma realizez in alta tara, pot si aici dar nu cu frica ca voi avea copil si ca trebuie sa fac pregatire cu el pt ca nu ii se explica la sc, dar nici cu frica ca nu are siguranta de a merge pe strada pt ca un politist nu il poate apara de frica sa nu isi faca singur rau, pe noi ne strica legile concepute prost):(

Exact. Aici sunt de acord cu tine. Drepturi precum: fericirea, dreptul la educatie, dreptul la securitate si libertate sunt fundamentale. ar tb facut ceva pt a sprijini si pe cei care le asigura. Intr-o tara normala cetatenii mai au si drepturi, nu numai indatoriri!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:18 
Diva

Citat:
eu nu cred ca a jignit pe nimeni... eu nu vad nimica jignitor in ceea ce a zis alex...eu cred ca doar si'a sustinut punctul de vedere...

serene te rog sa fim si un pic subiectivi, stiu ca sunteti multe care va cunoasteti de o buna perioada de timp, daca tie nu ti sa parut acid comentariul acela, asta depinde de felul tau de suportabilite, ii era adresat brunetikai, iar capul tau ignorant si imbacsit era asa un mod general de a vb, doar cu dedicatie pt ea:ermm:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:22 
Veteran

Citat:
parerea mea nu e in necunsotinta de cauza, asta daca numai voi traiti in tara asta, cum nu convine un salariu la profesorii imediat ies in strada, ba ameninta si ca ii lasa pe copii cu BAC-ul nedat, dar tot ei sunt saracii chinuiti, ati vazut vreodata pe cei din MAI in strada?? NU pt ca nu au voie, pt ei cine se lupta?? pt faptul ca indura umilinte, frig, sunt bagati mereu in primul rand, ei nu au drepturi... dar tot eu sunt aia ingnoranta, e parerea mea... o seara placuta...

nu contest si nici nu am spus nimic despre cei din MAI. Nu sunt in cunostinta de cauza:unsure: serios!
Eu ma refeream strict la profesori. Poate si datorita nostalgiei...who knows?!
De multe ori sunt umiliti si prezentati gresit de presa. Faptul ca ameninta ca BAC-ul, greve etc...poate sunt presati de lipsuri. Poate n-au coloana vertebrala sa duca totul la bun sfarsit.
nu e moral ca elevii sa devina masa de manevra, dar cu ce altceva ar putea ameninta?!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:22 
Diva

Citat:

Exact. Aici sunt de acord cu tine. Drepturi precum: fericirea, dreptul la educatie, dreptul la securitate si libertate sunt fundamentale. ar tb facut ceva pt a sprijini si pe cei care le asigura. Intr-o tara normala cetatenii mai au si drepturi, nu numai indatoriri!

daca e sa fim drepti sa fim drepti cu toti cei care lucreaza in slujba statului, sa le fie platita munca in raport cu ceea ce intreprind, dar sa nu uitam ca sunt lucruri importante si cartea dar si siguranta noastra... nu ii pun mai sus nici pe unii, nici pe altii dar eu spun din ceea ce am vazut si ce ce vad:mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:29 
Diva

Citat:

nu contest si nici nu am spus nimic despre cei din MAI. Nu sunt in cunostinta de cauza:unsure: serios!
Eu ma refeream strict la profesori. Poate si datorita nostalgiei...who knows?!
De multe ori sunt umiliti si prezentati gresit de presa. Faptul ca ameninta ca BAC-ul, greve etc...poate sunt presati de lipsuri. Poate n-au coloana vertebrala sa duca totul de bun sfarsit.
nu e moral ca elevii sa devina masa de manevra, dar cu ce altceva ar putea ameninta?!

ma bucur ca ai stat o secunda sa te gandesti inainte sa arunci cu vorbe asa fara necunostinta de cauza, faptul ca tu nu te-ai descurcat ca profesor nu inseamna ca altii nu se descurca, nu inseamna ca toti se gandesc la copii care nu au bani de pregatiri, iar parinti lor lupta sa aibe ce le pune pe masa, nu imi spune ca nu sunt profesori care sunt niste suflete de oameni si te ajuta si te respecta chiar daca esti un copil, ba sunt dar sunt putini si fara prea multa vlaga sa mai schimbe ceva, haideti sa stam un pic stramb si sa gandim drept... stiu ce inseamna pt un jandarm, politist sa stea in frig, sa plece din casa la 3 dimineata ca are o alarma aiurea, ca dau peste fel de dobitoci care ii scuipa, ii injura iar el nu poate face nimic chiar daca e in uniforma statului...asa ca vb in foarte mare cunostinta de cauza, ii trimit la cursuri unde li se taie din salarii, f lejer, dar ei cui sa se planga?? pe cine sa manevreze???

:nono::blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:33 
Veteran

Citat:
daca e sa fim drepti sa fim drepti cu toti cei care lucreaza in slujba statului, sa le fie platita munca in raport cu ceea ce intreprind, dar sa nu uitam ca sunt lucruri importante si cartea dar si siguranta noastra... nu ii pun mai sus nici pe unii, nici pe altii dar eu spun din ceea ce am vazut si ce ce vad:mellow:

Ca tot e site dedicat nuntilor....
Ce parerea aveti de manelistii in care se arunca cu bani la nunti de prost gust?
Cine-i impoziteaza pe astia?
De unde au cei ce dau banii atatia bani???
Oare in ce tara traim??

V-ati gandit ca progeniturile astora or sa fie in clasa cu copiii vostri?
Ca multi epateaza la scoala si -si trateaza profesorii cu "sictir" pt ca banul face totul? Ca vin cu masini scumpe si prof merg cu tramvaiul?
Ca ofera mita politistilor? Ca daca sunt prinsi asupra faptului ameninta cu pile si relatii? Cu situatia financiara? Ca justitia ii face scapati facandu-le in ciuda celor care i-au arestat? Justitia -alta buba-...exista in Romania? ca tot e platita din banii nostri

Asta e tara in care traim. Sorry, nu pot sa fiu decat acida, nedorind totusi sa jignesc pe cineva.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iul 2009, 22:36 
Diva

in raport cu pregatirea si cu munca prestata in Romania, profesorii si medicii sunt cel mai prost platiti.
si nu va suparati dar munca intelectuala este mult mai solicitanta decat munca bruta .
mai mult am numerosi colegi de facultate care lucreaza pe post de subofiter si stiu in ce consta in majoritatea timpului munca lor.
nu cred ca un profesor vine la serviciu si se culca cum mai fac subofiterii.
si apropo salariul celor din MAI este mai mare de 15 mil crede-ma pe cuvant

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2403 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 121  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]