Citat:
Buna fetelor, mai sincera sa fiu eu una nu consider nici o bataie de joc, sincera sa fiu nici nu ar trebui platiti (raluca te rog sa ma scuzi daca te jignesc sau te deranjez cu comentariul meu dar comentez din punctul meu de vedere, deoarece sotul meu lucreaza in sist militar) in primul rand asta le este meseria la profesori nu??? puneti la socoteala va rog faptul ca muncesc maxim 20 de ore pe saptamana in timp ce un cadru militar munceste 20 de ore pe zi (nu aberez) in timp ce un profesor sta la catedra un cadru militar are de-a face cu toti nenorocitii de pe strada si merge pe jos ore intregi, la bac profesorii si-au luat pauza de masa 2 ore

(la probele orale) sotul meu nu a mancat nimic de la 6 dimineata pana la 21.00 cand a ajuns acasa, profesorii cand au facut scandalul ala ca vezi Doamne de ce sa le dea la cadre bani in plus, sa le ia din sporuri si sa le dea lor, au facut unii niste afirmatii de-mi venea sa sparg televizorul, gen ca ei au facultate facuta si invatat mult si master etc, adica cum vine asta?? Toti oamenii care lucreaza in minister nu au facultati??? Va spun eu ca au si inca pe bune si au si invatat de visau noaptea toata materia.
Faptul ca sotul meu a muncit pe rupte la bacul asta nu-l ajuta cu nimic, adica a stat de dimineata pana seara la scoli nu il ajuta cu nimic nici macar 1 leu nu primeste, ce sa mai spunem de ore suplimentare.
Parerea mea sincera este sa nu le mai plangem de mila ca vezi Doamne nu au fost platiti la bac, eu una nu as plati nimic la nici un profesor. Inca o data Raluca sa ma ierti (stiu ca lucrezi in invatamant si nu m-am referit strict la tine, m-am referit la profesorii care apar mereu la televizor si una doua vor greva ca nu le maresc salariile)
PS: Scuzati-ma ca m-am bagat in seama dar chiar am simtit nevoia sa comentez

Draga mea, esti o ignoranta.
Poate n-ai avut profesori buni sa-ti mai deschida capul ala imbacsit. Sigur aceia nu merita mai multi bani. Esti incontestabil 100% romanca, nu? Mentalitatea "sa moara si capra vecinului" e mottoul tau in viata, nu-i asa?
Acum cativa ani am cochetat si eu cu invatamantul in calitate de prof de limbi straine. Din pacate a tb sa renunt din cauza salariului mizer. Acum sunt 'my own boss' dar inca simt lipsa copiilor pe care i-am indragit si m-au indragit.
Stiai ca un prof dupa 8-9 ani de munca si gr didactic 2 castica cam 900 ron? O carte (obiectul muncii)e de inte 30-150 ron...Sunt oameni la 30 ani care, poate, viseaza si ei la o familie, o casa etc. Cu ce bani? Multi renunta din acest motiv la aceasta profesie.
Stiai ca "scolerii" romani au iesit pe ultimele locuri in urma unor teste standard aplicate celor de cls a 4-a?? Oare de ce?
Poate cei care raman in invatamat nu sunt suficient motivati? Poate raman cei slabi pregatiti ca nu au unde sa se duca? Sigur exista si cei care sunt dedicati meseriei, Slava Domnului, mai sunt si astfel de oameni.
Ti-a trecut prin minte ca pt 20 ore/ sapt scoala un profesor tb sa se mai pregateasca inainte acasa. Dar tp de concepere al testelor? dar tezele? dar corectarea lor? dar interactiunea cu parintii? dar cursuri de formare?
In concluzie, atunci cand societatea romaneasca va da suficienta importanta celor implicati in actul educational, atunci vom avea si noi un invatamant de calitate.
Think twice.