Ultima vizită a fost: Acum este 05 Iul 2025, 02:32

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1691 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 85  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata Vol. XI
MesajScris: 01 Sep 2009, 17:47 
Diva

Apropo de nasterea in alta tara Adina, eu pot sa-ti spun de spania...acolo nu i se da rezidenta bebelasului doar daca unul din parinti e rezident...sotia fratelui meu a nascut acolo si nu i-a dat , in schimb a auzit ca cica la 18 ani poate sa-si aleaga fetita cetatenia, romana sau spaniola....nu stiu ce sa zic, mi se pare o aberatie
in schimb , cumnata-mea a avut asigurare si nu a platit nici macar un euro nici pt nastere nici pt consultatiile care i s-au facut cat a fost gravida...iar conditiile din spital au fost ffff bune

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 17:49 
Diva

ahhh, asa deci. si spitalizarea e doar 250 de eur? ea zicea ca nascut cu dr, nu cu moasa...poate n-am inteles eu bine:) ma rog, pp ca dc vrei epidurala se adauga si aia, etc...imi place asta cu asistatul insa:D
eu sunt total impotriva nascutului acasa. cand avem acces la cunostinte si tehnologie de ce sa le refuzam? nu stii niciodata ce se poate intampla...[/quote]

daca ai complicatii nasti cu dr....daca nu ,cu moasa....acelasi lucru spun si eu,cand ai acces la cunostinte si tehnologie de ce sa nu nasti la spital...cum este dupa parerea mea,normal.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 17:52 
Diva

elyt1000 scrie:

daca ai complicatii nasti cu dr....daca nu ,cu moasa....acelasi lucru spun si eu,cand ai acces la cunostinte si tehnologie de ce sa nu nasti la spital...cum este dupa parerea mea,normal.

mda, fair enough...brrr mi se face pielea gaina cand ma gandesc :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 17:57 
Diva

si mie la fel.....cred ca nu mi-a fost frica in viata mea de ceva asa cum imi este de nastere.....am auzit atatea povesti de parca nici nu mai vreau sa nasc....dar bine zice mama.....nu esti nici prima,nici ultima femeie care aduce un copil pe lume

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 17:59 
Diva

elyt1000 scrie:
si mie la fel.....cred ca nu mi-a fost frica in viata mea de ceva asa cum imi este de nastere.....am auzit atatea povestii de parca nici nu mai vreau sa nasc....dar bine zice mama.....nu esti nici prima,nici ultima femeie care aduce un copil pe lume

cred ca cel mai important e sa nu-ti faci griji! tb sa fii optimista si sa te gandesti ca o sa fie totul bine! cata vreme esti informata si nu devii paranoica sunt sigura ca n-o sa ai niciun fel de pb.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 17:59 
Diva

elyt1000 scrie:
si mie la fel.....cred ca nu mi-a fost frica in viata mea de ceva asa cum imi este de nastere.....am auzit atatea povestii de parca nici nu mai vreau sa nasc....dar bine zice mama.....nu esti nici prima,nici ultima femeie care aduce un copil pe lume

la fel sunt si eu ma tem tare ...oricum eu sunt si fff paranoica de felul meu....si mai am si o fina care a nascut fff greu si imi aduce tot timpul aminte de asta cand vine pe la mine

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 18:02 
Diva

sincer si mie imi este foarte frica de acel moment...pana sa ajung sa fac practica in sala de nasteri si sa vad nu imi era asa de frica...ma gandeam ca nu sunt nici prima si nici ultima care naste si nu a patit nici una nimic...dar acum nu mai gandesc asa

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 18:03 
Diva

mai eu de felul meu sunt ff optimista si nu intru f repede in panica....dar sunt fff emotiva si acum poti stii cum se va schimba situatia.....da,ramo si eu am povesti grozave despre nastere....una dintre ele este a surori mele,care se dadea cu capul de peretii de durere la spital si nu o baga nimeni in seama,pana nu a ajuns sotul cu banutii....iar nasterea a fost teribila....dar nu vreau sa ma gandesc la ce au patit altele.....suntem diferite ca si corp ca si psihic....deci trebuie sa fim noi insine tari

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 18:14 
Diva

elyt1000 scrie:
mai eu de felul meu sunt ff optimista si nu intru f repede in panica....dar sunt fff emotiva si acum poti stii cum se va schimba situatia.....da,ramo si eu am povesti grozave despre nastere....una dintre ele este a surori mele,care se dadea cu capul de peretii de durere la spital si nu o baga nimeni in seama,pana nu a ajuns sotul cu banutii....iar nasterea a fost teribila....dar nu vreau sa ma gandesc la ce au patit altele.....suntem diferite ca si corp ca si psihic....deci trebuie sa fim noi insine tari

asa incerc sa gandesc si eu....daca fina mea a nascut fff greu nu e neaparat sa nasc si eu greu....apoi ma gandesc la sotia cumnatului meu care a nascut f usor si repede si imi mai trece groaza

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 18:17 
Diva

pai vezi......asa sunt si eu...orice veste rea trebuie sa o imbunez cu o veste buna...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 21:03 
Diva

[quote="clarut]
pai si voi cat ati platit?[/quote]

depinde de fiecare asigurare in parte si ce fel de plan ai...eu atunci am avut $500 deductible (deci ala a trebuit platit prima data, inainte sa plateasca asigurarea ceva) si dupa aia 20% coinsurance pana la un maxim de $2000 deci am platit in total $2500...restul i-a platit asigurarea...

in momentul de fata am alt plan de asigurare si acum daca ar fi sa nasc as plati $1000

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 21:06 
Diva

lily scrie:
sincer si mie imi este foarte frica de acel moment...pana sa ajung sa fac practica in sala de nasteri si sa vad nu imi era asa de frica...ma gandeam ca nu sunt nici prima si nici ultima care naste si nu a patit nici una nimic...dar acum nu mai gandesc asa

apoi la conditiile care sunt in maternitatile din rom (am auzit destul de rele lucruri despre cea din sibiu) nu ma mir ca te-ai ingrozit...eu una, dupa ce am asistat la nasterile a doua prietene de aici, nu mi-a fost deloc frica...inca am fost dezamagita ca nu am nascut normal si a trebuit sa fac cezariana...

parerea mea pt toata lumea care naste in Rom, este sa foloseasca o clinica particulara...e un moment asa de frumos din viata, care merita trait cum trebuie...si sa fii tratat omeneste...sa poata sa asiste si sotul/tatal copilului....etc etc

cat despre nasterea acasa....si aici se practica daca vrei....eu am zis ca NO WAY!!! daca apar complicatii si trebuie intervenit la copil de urgenta...trebuie echipament special pt infants... :wall: nici vorba

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Sep 2009, 21:18 
Diva

nici eu nu sunt de acord cu nasterea acasa, mai bine in spital, acolo au aparatura, medicamente, tot ce trebuie in caz de forta majora sa se poata intervenii, acasa ce fac? astept salvarea???
nu sunt de acord cu asistarea sotului, nu mi se pare normal sa stea langa mine :wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 06:10 
Diva

da cand il concepeti ti se pare normal sa stea langa tine? de ce sa nu fie acolo si cand ajunge pe lume? ce ti se pare anormal in lucrul asta?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 08:29 
Diva

Bamba scrie:
da cand il concepeti ti se pare normal sa stea langa tine? de ce sa nu fie acolo si cand ajunge pe lume? ce ti se pare anormal in lucrul asta?

buna dimineata.....
chiar as fi curioasa de ce sa nu fie....eu chiart mi-0as dori sa fie langa mine.....sa ma sprijine sa vada si el copilul atunci cu mine.....nu as putea sa il las acasa

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 08:30 
Diva

neata!e o vreme la noi de nu iti vine sa scoti nasul afara.ma incalzesc cu un ceai :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 09:01 
Diva

buna dimineata

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 09:15 
Moderator Ghidul Miresei

Buna dimineata.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 09:20 
Diva

eu m-am ingrozit de ce inseamna in sine nastere si de cat te chinui sa aduci pe lume un copil si nu de conditile din spital care lasa mult de dorit...nu am facut practica in spitalul din sb, nici nu am fost miciodata in el...
sunt constienta ca este mult mai ok intr-o clinica particulara dar din pacate in sb nu exista pt ca se pare ca sunt alte interese si nu s-a dat voie sa se faca...pana la urma cred ca o sa nasc in bv pt ca acolo este o clinica privata care am inteles ca este ok...de fapt sotul meu nici nu vrea sa auda sa nasc in spital.
si in romania poate sa te asiste sotul sau cineva din familie in timpul nasteri daca ai pile si bani :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Sep 2009, 10:02 
Diva

Citat:
da cand il concepeti ti se pare normal sa stea langa tine? de ce sa nu fie acolo si cand ajunge pe lume?

ce tare esti !!!

pe mine nu ma deranjeaza sa asiste, nu vad nimic anormal in asta

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1691 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 85  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]