10 sfaturi pretioase pentru o casnicie fericita!

8022 afisari

Toti cei ce pasesc in fata altarului cred cu ardoare ca au ales bine, ca relatia va dura, ca doar moartea ii va desparti. Toti vrem sa credem asta cand ne casatorim din dragoste si pentru dragoste, de buna voie si nesiliti de nimeni. Nu discutam aici cazurile in care casnicia se intemeiaza din interes sau pentru ca asa au hotarat altii ca e bine pentru noi. Dar inainte de a porni la drum este bine sa stiti ca oricat de puternica ar fi dragostea voastra, rutina, problemele zilnice, aparitia copiilor sau doar o mica neconcordanta de ritm intre parteneri, se pot transforma in conflicte serioase, de durata, in stare sa stearga cu buretele tot ce a fost frumos. 
Iata cateva sugestii de escaladare a conflictelor, pe care poate ar trebui sa le printati si sa le afisati undeva la vedere.
 
1. Atunci cand aveti o discutie in contradictoriu, pastrati o singura tema de dezbatere. Nu va aduceti aminte de toate problemele dintr-o data. N-o luati de la Adam!
 
2. Nu va aprindeti chiar din orice. „Cine a dus gunoiul ieri“ nu este o tema demna de o discutie. Important este ca gunoiul sa fie dus.
 
3. Incepeti propozitiile la persoana intai. De exemplu: „M-a deranjat faptul ca tu…“ in loc de „Din cauza ta….“
 
4. Nu folositi cuvinte mari. Incercati sa evitati termenii: „niciodata“, „intotdeauna“, „trebuie“, „nu trebuie“. Absolutizarea irita la culme si de cele mai multe ori ceea ce spuneti nu este tocmai adevarat. De exemplu: „Tu niciodata nu speli vasele“ va duce sigur la un raspuns de genul „Dar saptamana trecuta cine le-a spalat?“
 
5. Nu aruncati in discutie parerile altora. Asumati-va ceea ce aveti de spus.
 
6. Incercati sa discutati stand la o masa, relaxati si nu uitati ca din cand in cand trebuie sa mai si respirati. E mai simplu sa va pastrati calmul daca nu va plimbati dintr-o camera in alta.
 
7. Nu va jigniti partenerul. Cuvinte ca „lenes“, „bun de nimic“, „incapabil“, „paranoic“ nu-l vor convinge sa incerce sa va inteleaga punctul de vedere.
 
8. Fiti constienti de ceea ce simtiti si spuneti-i si partenerului ce simtiti. Daca veti spune „ma tem ca nu ma mai iubesti“ veti obtine mai mult decat „Nici tu!“
 
9. Incercati sa nu deturnati conversatia. Nu il intrerupeti pe celalalt, nu tineti monoloage, nu va asteptati ca partenerul sa va poate citi gandurile.
 
10. Invatati semnul pentru „time out“. Daca in focul discutiei simtiti ca va ia valul si ca nu va mai puteti stapani sau ca nu doriti sa mai continuati discutia, e mai sanatos sa luati o pauza, sa va calmati inainte de a continua discutia.


Taguri: psiho organizare sfaturi viata de cuplu sot si sotie

Follow Us



Voteaza articolul: nota 1nota 2nota 3nota 4nota 5(0/5, 0 voturi)

Comentarii(1)
16 Mai 2010, 07:29:26
Trebuie sa fii logat pentru a comenta. Apasa pentru a te loga in cont!
Furnizori

Ai nevoie de un fotograf, o florarie sau un machiaj la tine in judet sau nu neaparat?

Forum
Rochii de mireasa la...

Intra pe Malika Fashion[...]

Re: Ce faceti pentru a...

eu merg la cosmetica in fiecare luna si este super. ma simt atat de bine cand plec de acolo

Re: Porumbei albi la...

si mie mi-ar placea

Re: Ce alegeti pentru...

makeup artiste sau hair-stiliste de pe internet

Re: DILEMA: CE ROCHIE...

o rochie lunga eleganta ?i un toc mic ar fi super!